הגבלת משקל מזוודה
-
היי חברים,
אני קצת לא יודע מה לעשות.
הזמנתי טיסה ל-2 יעדים שונים.
טיסה ראשונה לאמסטרדם שההגבלת מזוודה הינה 25 קילו
לאחר מכן טיסה לדבלין שההגבלה היא 22 קילו
כרגע המזוודה עומדת על 26 קילו.
מדובר על הזמנה לבן אדם אחד. האם אני אקבל קנס? יגידו לי להוציא דברים מהמזוודה? יאפשרו ולא יעשו בעיות?
מה אתם אומרים מנסיונכם.
תודה.
-
כשיש יותר משקל מהמותר, מקבלים קנס. אולי יהיה פקיד שלא יעשה מזה עניין, אבל כשאתה אורז יותר מדי – תתכונן לקנס, או תשלם מראש על אפשרות לקחת משקל רב יותר (לרוב עולה פחות מהקנס).
בכל מקרה, חייבים לומר: לנסוע עם 26 קילו של ציוד מהארץ שצריך לגרור ממקום למקום זה עונש. מה כבר צריך שזה כל כך כבד? נסעתי לטיולים של חודשים ועם אוהל ושק שינה וציוד בישול, וזה לא הגיע ל-20 קילו… במקום לדאוג לקנס, פשוט תפחית את המשקל.
-
זה בגלל שאני עושה רילוקיישן

ויצאתי פיתה. באתר היה אפשרות לבחור מזוודה יותר גדולה וכנראה המחשבה הישראלית של “יהיה בסדר” עדיין טבועה בי.
-
בדוק באתר חברת התעופה (אם כתוב), מה הקנס על עודף משקל, אולי תשקול לשלוח בדואר את חלק מהחפצים שלא נחוצים לך לתחילת השהות.
משלוח חבילה רגיל של האקסטרה שלך יעלה בערך 150 ₪, בדואר EMS (מהיר?), יעלה 165 ₪.
-
במחיר הזה (כ-50$) די בטוח שאפשר פשוט לשלם על עוד מזוודה.
-
* שקד- תלוי באיזו חברה הוא טס (לא כתב).
לא בכל חברה ניתן לשלם על אקסטרה בנמה"ת(ב- Aer Lingus, לא ניתן אם הזמין מזוודה עד 20 קילו).
* ויותר נח לא להגרר עם משקל כזה.
-
אכן לא כל החברות מאפשרות את זה, רובן כן. לגבי נוחות – נסכים שלא להסכים. לפני חודשיים טסתי עם 3 מזוודות ותיק גב, ובמקביל שלחתי 3 חבילות במשקל כולל של קצת מעל 20 ק״ג. לפי דעתי הטרטור של לקחת את החבילות לדואר ואחרי זה לקוות שתהיי בבית בדיוק כשהדוור יגיע הוא הרבה פחות נוח מאשר לקחת עוד מזוודה. מה שכן, בניגוד להתנהלות בקבלת חבילות, במשלוח דואר ישראל הוא יעיל ביותר. החבילות שלי נשלחו ביום חמישי בבוקר והגיעו ביום שני בבוקר.
-
כה לחי!
טוב, העיקר שרדת!
אם לא נסבול, איך נדע שאנו בחיים?

-
יכול להיות שלהזמין מראש הובלת מזוודה נוספתתהיה זולה יותר או במחיר דומה מאשר תוספת מחיר בשדה.
יכול להיות שחברת התעופה הספציפית לא מאפשרת משקל יתר גם תמורת תשלום ותצטרך לזרוק חלק מהדברים.
מציע שתבדוק באתר האינטרנט של חברת התעופה את התנאים המדוייקים, אולי זה ידרוש להשתחרר מעוד דרך חשיבה ישראלית
-
מותר לך לקחת איתך טרולי שמשקלו 8-10 ק”ג (תלוי באיזו חברת תעופה).
אפשר להעביר לשם את המשקל העודף.
בחלק מחברות התעופה אפשר גם להוסיף תיק גב בעלות לא גבוהה.
רצוי לעשות את החלוקה בין התיקים בבית ולא מול העיניים של דיילי הקרקע בצ’ק אין.
-
אם ניתן לשלם קנס על משקל חורג עם חברת התעופה עדיף.
במשלוח חבילות אתה צריך לקחת בחשבון לא רק עלות המשלוח, אלא גם את עלות השחרור (במיוחד ב EMS), ויש סיכוי לכל מיני בדיקות מכס וכאלה שפחות סביר שיהיו אם תקח הכל במזוודה.
במיוחד אם מדובר על 5 קילו סה”כ.