מיאמי+קי ווסט, אריזונה, בוסטון-יש מתעניינים ?
-
חזרנו !
בשמחה אספר אם יש מתעניינים(:
יש?
-
בוודאי!
תמונות יפות!
-
אחרי היעדים האלה – ברור מדוע מתאים לך עכשיו שלג.
ואחרי התמנות האלה – יש בכלל שאלה?
-
ברור, אשמח לשמוע ולשמור בטיולים למגירה -
ברוכה השבה!
כל המרבה הרי זה משובח.
מוני
-
נהדר,שמחה לשתף!!!
בינתיים קבלו עוד קצת תמונות
-
מתחילים!!!המסגרת-טיסות אלעל ישירות
.הלוך למיאמי,חזור מבוסטון.
טיסת ההלוך יוצאת בשעה הפופולרית 00:30 אבל שבוע לפני קיבלתי הודעה על דחייה של שבע שעות ל 7:30.
אף פעם לא קרה לי דבר כזה או דומה לו,זה בעצם גורר הפסד של כמעט יום
אבל זה מה יש…..
הטיסה היתה בתפוסה חלקית מה שאיפשר להתפרס קצת וזה היה מאוווד נחמד.
יש בטיסה זו (13.5 שעות)שתי ארוחות חמות,ארוחת סנדביצ’ון,כל הזמן שתייה וגם חטיפים מלוחים ומאפינס.
טיסה מאוד ארוכה אבל גם היא עברה.
טיסת החזור,לעומת זאת ולצערי היתה מה שנקרא טיסה ‘פח’
.אינני נוהגת להשמיץ אבל טיסה ישירה של 10 שעות עם מגשים שבורים,ללא מסכים אישיים אלא רק מרכזיים מאוד מסנוורים,האוכל הגיע שרוף,קיבלתי גבינה בארוחה שהוזמנה כמיוחדת ללא רכיבים חלביים ועוד…..הדבר הכי טוב בטיסה היה הנחיתה …..
טיסות פנים הוזמנו מראש באתר אמריקן איירליינס.
השיקולים לבחירה היו לו’ז וזמינות הטיסות.
החברה הזו נותנת כסא במטוס,שתיה ועוגיית לוטוס או שקית קטנטונת בייגלה.
אין מדיה,יש תפריט נחמד בתשלום סביר.
היינו יום וחצי (שני לילות) במיאמי ביץ’ במלון
המיקום,החדר,הלובי,החבר’ה בקבלה נהדרים!!!
המקלחת די צפופה ולכן הייתי מרוצה שלא הלכתי על מלון 3 כוכבים אלא
על הנ’ל (4).
שכרנו שם רכב ונסענו לקי ווסט,לנו במלון שממוקם עוד לפני הקי כעשר דקות
ואוו מהמם!!! מומלץ מאוד!
למחרת חזרנו למיאמי לאותו מלון ללילה אחד.זה היה מאוד נח כי השארנו את המזוודות ביום הקודם-ללא תשלום!
נחתנו בפיניקס ב23:00.יש הפרש של 3 שעות ,כך שהשעה במיאמי היתה 2:00
לפנות בוקר-מעייף מאוד.
אספנו רכב שהוזמן באתר אלאמו העולמי.היה ניסיון לשדרג אותנו ולהכפיל את המחיר אבל גם אני כבר יודעת דבר או שניים ושיחקתי אותה נדהמת ונעלבת מההצעה.בסופו של דבר קיבלנו את הרכב המשודרג ללא תוספת כלל!
ואולי בכלל זה רק מה שהיה להם?….(:
נסיעה למלון https://www.booking.com/hotel/us/renaissance-phoenix-glendal e-and-spa.he.html?aid=329423
וקבלת פנים חמה באמצע הלילה-מיד כשנכנסנו באו לקראתנו עם בקבוקי מים קרים וזה היה מושלם כי כ’כ חם כאן
!אחרי שני לילות יצאנו לטייל לשני לילות.
לילה אחד ליד הגרנד קניון ב https://www.booking.com/hotel/us/canyon-plaza-premier-studio -and-apartments.he.html?aid=329424;label=canyon-plaza-premie r-studio-and-apartments-
ובלילה השני בפייג’ במלון https://www.booking.com/hotel/us/country-inn-suites-by-radis son-page-az.he.html?aid=329423;label=horseshoe-bend-
משם חזרנו למלון בגלנדייל,פיניקס ל-3 לילות נוספים.
סהכ שבוע באריזונה.
טיסה של 5 שעות לבוסטון-בדרך הביתה.
שוב הפרש של 3 שעות-נחתנו בבוסטון ב 20:30,כשבאריזונה השעה 17:30.
לינה אצל חברים אמריקאיים שני לילות.

-
מיאמי
רובנו לנים במיאמי ביץ’ אבל רוב האטרקציות וגם שדה התעופה הם
במיאמי-כ 20 ד נסיעה.
הבנתי זאת רק כשהיינו שם.
המלון נמצא בשד’ קולינס ולידו מלא מסעדות,חנויות,מאפייה אותה נפקוד בעתיד
…מייד יצאנו אל שד’ לינקולן-נהדר כאן!!!
מדרחוב רחב שסגור למכוניות,מללללא חנויות ומסעדות,במרכז השדרה ישנה צמחייה מגוונות ומעניינת,בריכות עם מזרקות שונות והאווירה מאוד מאוד מיוחדת ונעימה!!!
אני חולת טלוויזיה וההרגשה היא של סט מאחד הפרקים,למשל של מיאמי וויס
.לא מתוכננות לנו קניות במיאמי אבל…..
אין כמו אתנחתא קרירה מהלחות והחום בחנות ויקטוריה סיקרטס
.המשכנו לשד’ וושינגטון עד שהגענו לרחוב קטן מלא באורות,נורות,מוזיקה ואווירה מדהימה-ESPANOLA WAY. לא נתקלתי בהמלצות על רחוב זה
ואני שמחה לחדש
-מדליק כאן ממש ומאוד מיוחד,אווירת קובה (לא הייתי).פתאום שמנו לב לשקיעה המהממת וצעדנו בחזרה למלון.
קנינו במאפייה שליד המלון וסיימנו את היום.
-

-
דקלים ועצים מיוחדים,בריכות ומזרקות
לאורך שדרות לינקולן הרחבות

-
7 שעות עיכוב?! מעצבן ביותר. עוד שעה אחת והם היו נופלים בקריטריון של חוק טיבי לפיצוי מהותי.
אז אני לא אשאל אותך, כפי ששאלה אותי סוכנת נסיעות ותיקה לפני המון שנים: “למה בחרת לטוס עם אל על?”
-
צביקה…. מכל מה שכתבתי עד עכשיו זה הדבר היחיד להגיב עליו?……
הודיעו שבוע מראש אז לא נראה לי שפיצוי בכלל רלוונטי.
וגם כתבתי שזו פעם ראשונה שיש לי איזשהי ׳תקלה׳ עם אלעל,עד עכשיו הכל ותמיד מעולה -ואין לי מניות🤪
-
בוקר טוב

החלטנו לאכול ארוחת בוקר באחת המסעדות שליד המלון והיה נחמד מאוד,בעיקר שהתחילו להתארגן על הופעה וזה היה נעים.
אחרי שהזמנו במלון כרטיסים לשייט צפייה בבתי המפורסמים הלכנו לטיילת המובילה דרומה לאושן דרייב.
ואוו איזה מהמם כאן!!! הרבה אנשים ורצים בטיילת,מצטלמים תמונות נהדרות,אווירה מאוד מיוחדת ונעימה למרות החום….
כשנהיה חם מדי ולמרות שלא הגענו לאושן דרייב המדובר,הזמנו UBER ונוסעים
ל BAY SIDE במיאמי.ממפרץ זה יוצאות כל ההפלגות האלה ובגלל שאין לנו בעצם מושג לאיזו חברה הזמנו אז העדפנו להגיע בנחת ולחפש.
הגענו,שאלנו בדוכן ו….
זה הדוכן שלנו
-כבר סימן טוב !המקום חמוד מאוד! הרבה חנויות וגלריות מדליקות ובכיף העברנו כאן שעה!
-

-
השייט מקסים ומאוד מומלץ!
ההפלגה עצמה,המדריך המשעשע וסיפוריו המצחיקים,האוקיינוס על צבעיו המרהיבים וגם הבתים או יותר נכון האחוזות העצומות!
מומלץ להתיישב בצד שמאל של דופן הספינה ולא על הכיסאות.
-
ירדנו מהשייט רעבים אבל אחרי סיבוב קצרצר באזור החלטנו לא לאכול כאן אלא להמשיך ליעד הבא-WYNWOOD!
אז הזמנו אובר,חיכינו שתי דקות (סידור נפלא!) והוקפצנו.
חבר מכאן הושיט עזרה מיידית במציאת מסעדה אבל באתר נכתב שנסגרת בעוד חצי שעה אז פשוט נכנסנו לאחרת,שמתוכה ראינו את המסעדה הקודמת.
זאת אומרת-בסביבת ווינווד וולס יש מסעדות
.אכלנו ב WYNWOOD DINER&COCTAIL והיה מעולה.
התחיל גשם אז התמהמנו במסעדה אבל יצאנו כשחשבנו שמפסיק והגשם רק התחזק…
אז נכנסנו לחנות מתוקה ועברנו בין החנויות המדליקות ברחוב אבל כשנהיה מבול החלטנו לחזור למלון…
ואוו כ’כ מהמם כאן-חייבים לחזור….
שוב אובר ואין כמו ארוחת ערב טובה ליד המלון.
בסופו של דבר הארוחה נראית הרבה יותר טוב ממה שהיתה
….. -
תודה על הסיפור ועל התמונות
מיאמי שלך נראית מזמינה. היינו באיזור מזמן אבל לא הקדשנו לה מספיק זמן. כנראה שצריך לחזור.
ממתינה להמשך -
הי ריקי
באמת שהיה מקסים ומאוד נהננו אבל זה לא המקום הראשון ברשימה לחזור אליו-
מאוד רחוק ומספיק ביקור קצר אז בינתיים תיישמי חלומות אחרים
.למחרת שכרנו רכב בסוכנות מקומית שהיתה ממוקמת בתוך אחד המלונות היקרים שממש מול החוף.לא מצאנו סוכנות אחרת זמינה עבורנו אז זרמנו.
רכב כאן ליומיים עלה כמו רכב אח’כ לשבוע באריזונה….
הספקנו להיכנס לסופר המקומי ולצאת כמעט בידיים ריקות אבל קצת נשנושים לנסיעה הארוכה קנינו.
נסיעה ארוכה עד לקי ווסט!
בדרך עוברים את מיאמי,שזו לכשלעצמה היא נסיעה יפה ואחכ יש איזו שעה נסיעה עד שמתחילה הדרך האטרקטיבית!!!
מסביב הכל מים!
ממש אווירת תנינים
!אני קראתי חומר שהדפסתי ולהפתעתי הרבה ,הצעירה בת הכמעט 16 הסבירה לכולנו על צמח המנגרוב!
מסתבר ששעות טלוויזיה לא רבות במיוחד מטמיעות גם ידע כללי
!אז לכל המתעניין:
מנגרובים הם עצים ושיחים הגדלים בתוך מים מלוחים לאורך חופי ים. המנגרובים גדלים באזורי אקלים טרופיים וסוב טרופיים, בין קווי הרוחב 30° צפון ו-30° דרום.
יערות המנגרובים הם מערכת אקולוגית ייחודית, היושבת על התפר שבין הים והיבשה. המנגרובים יוצרים חורשות צפופות של שורשים וענפים, וסביבתם מהווה בית גידול למינים רבים של בעלי חיים, כגון תנין הים וסרטנים. הם גדלים בדרך כלל בחופים רדודים או בשפכי נהרות.
-
כל הכיף בדרך לקי ווסט זה לעצור פה ושם,לצאת מהאוטו,לרדת למים,לגעת,לצלם,לנשום עמוק-מהמם!!!
המים בצבעי טורקיז,לפעמים מזכיר צבעים של ים המלח או אגמים ממי שלגים,צלולים והמוני סרטנים קטנטנים מכל מיני קונכיות שמטיילים במים הרדודים.
להפתעתי והפוך ממה שחשבתי
יש מקומות לאכול,לשתות,שרותים וכו לאורך כל הדרך.

-
למרות שציינתי נקודות עצירה מוכרות,לא עצרנו בהן אלא במקומות אקרעיים.
לאחד החופים שרצינו להיכנס (HONDA STATE PARK-בתשלום 20$) החלטנו בסופו של דבר לא להיכנס כי החוף הפונה לאוקיינוס סגור עדיין בעקבות ההרס והנזקים מהוריקן אירמה בספטמבר 2017…..
כל הדרך שזורה בהרס הניכר והלא מטופל (למה???) מהסופה ההיא!
עצוב ממש….
פתאום הגענו למלון (לפני הקיווסט) ואיזה מהמם כאן!!!
אפילו בקבלה מגניב לגמרי אבל החדרים עדיין לא מוכנים.
אז נסענו לקיווסט ונחזור לכאן רק אחרי השקיעה.
ובעודנו נכנסים לחנייה אני שמתי לב לפירות מוזרים על עצי הדקל-מה זה? זה נראה כמו קוקוסים אבל העצים הם דקלים
?יוווווווווווווווו איזה מדליק!!!!
עצי קוקוס ודקלים פזורים בכל מקום!
זה היה מ ה מ ם !!!!!!