כנראה שניסו לעקוץ אותי? חשבתי שיועיל לשתף
-
היי חברים, החלטתי לעלות את השרשור, על מנת לעלות מודעות להמנע מנסיונות עוקץ בהזמנת מלונות.
אז קודם כל נתחיל בכמה מלים טובות, משנת 2011 משתמש באתר BOOKING.COM להזמנת מלונות, הזמנתי דרכם יותר מ 80 מלונות, ועד כה מאד מרוצה מהאתר ובמיוחד משרות הלקוחות היעיל שלהם, עונים במהירות ואף חוזרים בשיחת טלפון במידת הצורך. לאחרונה אף קבלתי 100 דולר החזר עבור מלון בני יורק באמצעות מבצע ה CASHBACK שלהם.
היתרון העיקרי מבחינתי שחוות הדעת הם מלקוחות שבאמת שהו במלון בנגוד לאתרים אחרים שכל אחד יכול להוסיף בקורת ואין אליהן בקרה יעילה.
כשאני בוחר מלון מקפיד: 1) שלמלון יהיו בקורות עדכניות, 2) אפשרות של ביטול ללא קנס עדיך 24 שעות לפני 3) במידת האפשר שהתשלום למלון או לדירה נעשה דרך אתר BOOKING כלומר לא מעבירים את פרטי כרטיס האשראי מס חודשים מראש ישירות למלון (מופיע בהערות).
לקראת נסיעה משפחתית לאמסטרדם בעוד מספר חודשים הזמנתי מספר חדרי מלון דרך BOOKING בעלות כוללת מאד גבוהה.
לפני מס ימים עלתה לאתר דירה במרכז אמסטרדם במקום מעולה ובמחיר הרבה יותר זול מהמלון שהזמנתי. הבעיה שמכיוון ומדובר בדירה חדשה אין בקורות. בקשתי משרות הלקוחות של BOOKING לשאול את בעל הדירה מספר פרטים שהיו חסרים באתר והם לא הצליחו לקבל מענה (בדרך כלל בעלי המלון עונים די במיידי) בנוסף בחיפוש ב גוגל מפות הופיע בתמונת הלוויין מכון קעקועים עם אותה כתובת של הדירה, זה כבר הדליק אצלי מנורה אדומה!
בכל זאת החלטתי להזמין את הדירה ונסות לברר פרטים בהמשך ולחכות שיופיעו בקורות לפני ביטול המלון. לא עברו 5 דקות מרגע ההזמנה וקבלתי הודעת וטסאפ מבחור עם שם איטלקי שהציג את עצמו כבעל הדירה, הסביר לי שהם חושבים להפסיק את ההתקשרות עם BOOKING.COM מכיוון שחוששים שהם לא יקבלו מהם תשלום ואף שלח לי לינק עם 2000 התלונות האחרונות של לקוחות כנגד BOOKING.COM. ושהוא מעדיף שאבטל את ההזמנה ושאזמין דרך לינק שישלח לי מאתר HOMEAWAY, שלא שמעתי עליו אבל אכן קיים אתר כזה. כמובן שסירבתי בנימוס, אין לי כמובן הוכחות אבל נראה לי שמדובר בנוכל שניסה להוציא ממני את פרטי כרטיס האשראי. מחיפוש באתר HOME AWAY לא מצאתי את הדירה ואף צורת האתר שנשלח אלי בוטסאפ שונה מהאתר המקורי. באתר שהבחור שלח היו 18 המלצות כולם מצוינות מאנשים שצרפו את התמונה שלהם. באתר גם מופיעה התמונה של בעל הדירה, מה שהפליא אותי היה שהתמונה שלו הופיע גם תחת בקורת של בחור גרמני שנותן המלצה מה שכנראה מוכיח שהוא בעצמו כתב את הביקורות?
מיד כמובן בטלתי את ההזמנה מ BOOKING ואף ווידאתי שפרטי הכרטיס אשראי לא הועברו אליו.
בקצור כנראה אמשיך להזמין מלונות רק עם בקורות וכמובן עצה לכולם להקפיד על משנה זהירות.
נסיעה טובה
-
ראשית, תודה.
שנית, אם יש ספק – אין ספק!
-
קודם כל סחטיין על העירנות ועל השיתוף.
יש לי רק שאלה שלא ממש קשורה לניסיון העוקץ.
כתבת בהתחלה “ במידת האפשר שהתשלום למלון או לדירה נעשה דרך אתרBOOKING כלומר לא מעבירים את פרטי כרטיס האשראי מס חודשים מראש ישירות למלון (מופיע בהערות).”
אני מעולם לא ראיתי הערה כזו. היו לי הזמנות בודדות פה ושם שלא היה צורך להכניס כרטיס אשראי אבל זה היה רק במקומות “פחות מפותחים” בגלובוס.
איפה אתה רואה מידע כזה? אשמח לדוגמא.
-
לא ניסיתי בעצמי עדיין, אך קבלו טיפ ל”אמיצים” שקיבלתי:
כולנו יודעים שבוקינג.קום ודומיהם הם תאגידי ענק רווחיים שלוקחים אחוזי עמלה גבוהים למדי מבתי המלון ומהדירות.
לכן, אם מדובר במלון רציני הקיים הרבה זמן, ניתן בחלק מהמקרים לפנות ישירות למלון ולקבל מחיר נמוך יותר בלפחות 10% ממה שקיבלתם באתר ההזמנות.
כאמור, זה מיועד רק לאלה שרוצים להתאמץ בשביל להוזיל עוד קצת את הטיול וברוב המקרים גם לוותר על אפשרות הביטול בחינם ועל שירות הלקוחות (המצויין בד”כ) של אתר ההזמנות, ולא ניסיתי משהו כזה בעצמי עדיין.
עוד טיפ (שדווקא כדאי שכולם יישמו אותו):
העזרו תמיד באתרים כמו TripAdvisor, העושים בשבילכם השוואה בין כמה אתרי הזמנות. יצא לי הרבה פעמים ש-Hotels.com ו-Agoda.com היו זולים באופן משמעותי מבוקינג.קום. וכמובן, בדקו תמיד את המחיר באתר המלון עצמו (אם יש).
למשל, מלון 7sesons בבודפשט נותן מחירים זהים לבוקינג.קום, אך עם בונוס של הסעה חינם משדה התעופה. שווה!
-
בהמשך לדברי קודמי –
לפני שבוע, בספרד, רציתי להזמין מלון בבוקר לאותו ערב, עקב שינוי בלוח הזמנים.
בדקתי בבוקינג – 100 $, אותו חדר באתר המלון 70 $…
החלטתי להתחכם עוד יותר, התקשרתי ישירות למלון, ביצעתי הזמנה טלפונית (בלי לתת פרטי אשראי בכלל) ואכן כשהגעתי למלון הייתה לי הזמנה.
זה היה מלון 4*, מרשת גדולה בספרד (eurostars), המחיר כלל א. בוקר מעולה.
אז נכון שאני מזמינה תמיד ב”בוקינג” ומרוצה, ונכון שזה מקרה מיוחד של הזמנה “מהרגע להרגע”, ונכון שהגב של בוקינג הוא חשוב – אבל בכל זאת שווה לפעמים לבדוק, לפחות באתר המלון עצמו, אם באמת מדובר במקום רציני ומוכר.
המלונות משלמים לבוקינג עמלה שעשויה להגיע אף ל- 25%, ולפעמים אפשר להרוויח על ידי פנייה ישירה למלון.
-
בנסיעתי האחרונה ללונדון, שלחתי מייל למלון, קיבלתי הצעת מחיר זהה לזו של בוקינג….
משערת שצריך לבדוק בכל פעם...
-
ברשתות מלונות גדולים, כאלה שאין לנו חשש מפני הונאות (כמו למשל רשת הילטון או רשת IHG) יש יתרון מובהק להזמנה ישירה באתר הרשת.
למי שנרשם כחבר מועדון (הרשמה חינם) יכול לקבל הטבות שלא מקבלים בחינם למי שמזמין דרך בוקינג. דוגמא להטבות כאלה: אינטרנט מהיר (למי שמגיע דרך בוקינג יש רק אינטרנט איטי), כניסה מוקדמת או יציאה מאוחרת, צ’ק אין מהבית כולל בחירה של החדר ועוד. בנוסף יש צבירה של נקודות מועדון.
-
בנוסף, ב- Hilton honors ו- IHG, יש גם הנחות לחברים בהזמנת החדרים ותשורות לחדר (למי שזה חשוב).
בפעמים כשהזמנתי ישירות מהמלון, קבלתי חדרים טובים יותר מההיצע שהיה בבוקינג/דומיו, ללא תוספת תשלום(אבל איני יודעת אם זה הנוהל בכל המלונות).
*מזל שיש Google Street View.
-
“למי שמגיע דרך בוקינג יש רק אינטרנט איטי”?! באיזה מדינה מדובר? בכל המקומות בהן שהיתי היה ווייפיי אחד זהה לכל האורחים, בלי הבדל דת, גזע, מין וחברות מועדון.
אני לעתים פונה ישירות למקום הלינה. לאו דווקא רשתות גדולות, כי ההעדפה שלי יותר להוסטלים/צימרים/לודג’ים, אבל אם מדובר במקום ותיק ומבוסס, אבדוק מה המחיר בהזמנה ישירה. לפעמים זה זהה, לפעמים זה פחות ולפעמים יותר. מאוד תלוי במקום ואם בבוקינג יש במקרה מבצע באותו הזמן.
-
כבש – אתה כנראה לא מסתובב בבתי מלון גדולים של הרשתות הגדולות.
בבתי המלון הגדולים יש כמה רמות לרשת WIFI. הרמה ה”רגילה” (עם הגבלה על מהירות הגלישה), ויש גם רמות פרמיום בתשלום נוסף (חשוב אם למשל אתה רוצה סטרימינג באיכות טובה). מי שמזמין דרך בוקינג מקבל WIFI חינם ברשת ה”רגילה”. מי שמזמין ישירות ברשת וגם חבר מועדון מקבל כניסה בחינם לרשת הפרמיום.
אתה שואל באיזו מדינה? כמעט בכל בתי המלון הגדולים ברוב המדינות (אני מסתובב בעיקר במערב אירופה וארה”ב). הפעם האחרונה – לפני שבועיים בהולידיי אין בוינה.
-
היתרון הגדול של booking אפשרות הביטול ביחוד אם מזמינים הרבה זמן מראש.
באחד הטיולים הגעתי לסן סבסטיאן בצפון ספרד. לא הזמנתי מראש למרות שהייתי בתקופת הקיץ. כל מלון שעברנו היה מלא. בסופו של דבר הגענו למלון מצויין שפקיד הקבלה יעץ לנו לפנות ל-booking כי לו לא נשארו חדרים. באותו רגע הזמנתי חדר דרך booking במחיר זהה למחיר חדר במלון.
כיום אני זכאית ל-10% הנחה בהזמנת חדרים באתר.
-
מעניין, לא היכרתי את זה. לא נתקלתי בזה לעולם במקומות לינה מסוגים אחרים. זה שאתה אומר שהאינטרנט הרגיל אטי נשמע מבאס לגמרי – אני מצפה גם ממקום לינה כמו אכסניית תרמילאים באירופה שמוכרת מיטה בפחות מ-20 יורו שיהיה מינימום ווייפיי סביר.
-
באכסניית תרמילאים ב-5 דולר בווייטנאם יהיה אינטרנט יותר טוב ממלון 4 כוכבים בבאזל. הם פשוט עושים כסף על האינטרנט ולרוב האורחים לא אכפת ממילא לשלם אחרי שהוציאו 100 דולר על חדר
-
יש הבדל בין מלון לאכסניה - ההשקעה הכספית בהקמת המלון, ההוצאות על התפעול…והרווח...
לכן בעל-אכסניה יכול לספק אינטרנט בחינם מכיוון שההוצאות שלו לתפעול המקום, קטנות יותר, גם יוכל למשוך תיירים עם המתנה הזו.
במלון כל הכנסה מייצרת רווח גדול יותר (אינטרנט מהיר בתשלום- אבל אם אתה לקוח מתמיד-בחינם), מיני-בר בתשלום, ארוחות יקרות יותר מאשר מחוץ למלון. $$$
בדיוק כמו שחברות תעופה, החלו לצמצם במנות המזון (כל זית שתוריד, ייצור הכנסה גדולה יותר), החלפת כלי-האוכל מפלסטיק (ומחרסינה)לקרטון ועוד כל מיני פיצ׳פקעס שנהגו לחלק בטיסות, תשלום על מזוודות/הקטנת המשקל המינימלי המותר…
לא בדקתי מי מרוויח יותר מכל הסיפור.
-
עזבו אכסניות תרמילאים – גם בצימרים, לודג’ים ושאר מקומות לינה יותר משודרגים מ”חדר משותף של 6 מיטות עם אנשים זרים”, מקובל שהאינטרנט חינם וזהה לכלל השוהים במקום. היום אפילו בדירות איירBNB מקובל שיש ווייפיי. זה כך כמעט בכל מדינה בה ביקרתי בשנים האחרונות (וביחידה שזה לא כך, מסיבות לוגיסטיות, זה היה מהתלונות הראשיות של המטיילים).
מה שאתם אומרים מפתיע. ווייפיי נחשב היום הכי בייסיק שיש. יש מקומות שמספקים ווייפיי טוב, אבל לא מגבות חינם…
-
מסכימה עם קודמיי שבבתי מלון מוכרים ושידוע שקיימים או בבתי מלון שהם חלק מרשתות כמו IHG או מריוט בד”כ הזמנה ישירה תהיה יותר זולה.
גם בהזמנה ישירה יש בד”כ אופציית ביטול 24-72 שעות מראש. לפעמים בתעריף יותר יקר (כמו בבוקינג) ולפעמים לא.
כמו כן, לפעמים יש חדרים מיוחדים (חדרי משפחה וכדומה) שלא מוצעים בכלל בבוקינג אבל כן תמצא אותם בהזמנה ישירה.
-
ענת שלום,
לשאלתך לגבי אופן התשלום, זה מופיע ב PAYMENT CONDITIONS , רציתי לצרף דוגמא אבל ראיתי עכשו שהסירו את הדירה מ BOOKING רק יכול לצטט את מה שמופיע בהזמנה שבוטלה
YOU HAVE GUARANTEED YOUR BOOKING WITH VISA ALL PAYMENTS WILL BE DEDUCTED AUTOMATICALLY THROUGH BOOKING.COM.
שמתי לב שלפעמים יש הבדל בפרוט באתר שמופיע בפלאפון לעומת גישה דרך המחשב.
לגבי הערות של אחרים, גם אני בודק ישירות באתר המלון לוודא מחיר, קרה לי רק פעם בלונדון שהשגתי מחיר יותר זול. מה שכן לקראת הנסיעה בודק האם השתנו המחירים. ולפחות 4 פעמים בטלתי וחדשתי הזמנה בשל הורדת מחיר.
לגבי BOOKING אני נצמד אליו כי מאד נוח לבטל דרך האפליקציה, להגיע למלונות שהוזמנו בעבר ובמיוחד אוהב את האפשרות לסנן את הביקורות כך שאפשר לראות רק בקורות של ישראליים.
לגבי שרות הלקוחות עד כה היו מעולים, לפני חצי שנה הייתי בניס וכשהייתי על הליכון בחדר כושר בטעות בטלתי הזמנת מלון למחרת בסטרסבורג, המחיר החדש היה הרבה יותר יקר, התקשרתי ל BOOKING הסברתי מה קרה והם התקשרו בשמי למלון לחדש את ההזמנה המקורית, ולמחרת אף התקשרו לוודא שהכל הסתדר(יותר מזה לא יכול לבקש)
אני בטוח שגם נגדם מתקבלים תלונות אבל אני באופן אישי לא נתקלתי עד כה בבעיות
-
גם אני מזמין כבר מספר דרך בוקינג ואף פעם לא היתה בעייה. יש בדרך הזו הרבה יתרונות: ביקורות ( אם כי מעדיף שביניהן יהיו גם של ישראלים ), אפשרויות לעשות סינונים, הזמנה עם אפשרות ביטול ללא חיוב ועוד. אני גם יכול להעיד שברוב במקרים גם אם עושים את ההזמנות ישירות מול המלון חוסכים מעט מאוד אם בכלל. אני בעד המשפט שאומר “ אם זה לא מקולקל אל תתקן “. לא שווה לחוות עוגמת נפש ולהסתכן בקלקול החגיגה כדי לחסוך כמה שקלים אחרי שתכננו במשך חודשים טיול לחו”ל.