דולרים בויאטנם
-
קניתי דולרים בישראל , בשטרות של 100 דולר והחלפן אמר לי שבויאטנם מקבלים רק דולרים חדשים, רק דולרים כחולים.
את האמת, לא שמעתי על דולרים כחולים..
רציתי לשאול האם החלפן צודק?
תודה
-
היי,
אין לי מושג מה זה דולרים כחולים... אבל חזרתי מויאטנם לפני שבועיים וגם אני משכתי בישראל דולרים. הגעתי לשם עם שטרות של 50 הרגילים (בצבע אפרפר-חום כזה... צירפתי תמונה) וזה היה מעולה. קיבלו אותם בצ'יינג'ים ואפילו בחלק מהעסקים... לא הייתה לי שום בעיה עם זה.
רק חשוב לי לציין שהם מקבלים רק דולרים שנראים "טוב" כלומר שלא קרועים בקצוות וכדומה.
מקווה שעזרתי

-
אולי הכוונה לפס הכחול שעובר על השטר והחדש הוא שהפרצוף שעל השטר הוא גדול
-
גם אני. לכן שאלתי.
דבר נוסף, בויזה לויאטנם הם רוצים תמונה 4 על 6 ס”מ
האם הם מקפידים על זה?
אם התמונות קטנות יותר הם עושים בעיות?
תודה נירה
-
לגבי הדולרים - במזרח, ככלל, מעדיפים דולרים נקיים, לא מקושקשים, ''מגוהצים'' ומשנת הנפקה מתקדמת (שנות האלפים פלוס).
ואני ממליץ על שימוש נרחב במשיכת מזומנים במטבע מקומי מכספומטים על חשבון נשיאת סטיפות של דולרים.
לגבי התמונות - יש אפליקציה נהדרת בשםe-z passport ID photo r, בה אפשר ''לייצר'' תמונות פספורט מקצועיות בכל גודל נדרש. את התוצאה ניתן להדפיס במדפסת ביתית על נייר צילום למדפסת (10₪ לעשרה גליונות בקרביץ).
-
חחחה ראיתי כמה פעמים בשווקים איך הנשים הוייטנאמיות מגלגלות את שטרות הכסף המקומי לכדור ומשליכות אותם אחת לשניה..…
אבל דולרים זה כבר סיפור אחר

-
לקחנו דולרים מהבנק לא היו בעיות.
החלפה ראשונה עשה לנו המדריך שהיה איתנו בשער טוב.באופן כללי כדאי לדעת
את שער ההמרה (יש לזה אפליקציות) כי נתקלנו שם בחלפנים ששער הבנק היה יותר טוב.כמו שנכתב אפשר גם למשוך עם כרטיס אשראי בכספומטים או בבנק.
-
היי תודה
מדובר על שטרות של 100 דולר.
יש שטרות חדשים עם פס כחול.
השאלה אם מקבלים גם את הדולרים במהדורה שלפני זה.
בלי הפס הכחול.