ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שאלה לדיון - חוזרים למקומות שהייתם?

פורום טיולי משפחות
    22
    24
    15010
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אנשיםטובים
      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

בזמן התכנון של הטיול הנוכחי לפריז כתבו לי כמה פעמים:

פריז זה מקום שחוזרים אליו שוב ושוב..

כתבו לי את זה בעבר גם על לונדון וגם על יעדים אחרים.

כולכם חוזרים לאותם מקומות פעם אחר פעם?

אני מודה שהייתי בפריז לביקור קצרצר לפני הרבה שנים. אז באופן רשמי הפעם אני “חוזר” לשם, אבל באופן מעשי זה לא ממש ביקור חוזר (כי ההוא היה קצרצר ומזמן), ואני בספק אם אני אחזור לפריז בעתיד הקרוב.

למעשה כשאני מסתכל על כל הטיולים שלי לחו”ל בעשרים השנים האחרונות, ובנטרול נסיעות עבודה וביקורי משפחה – לא היה מקום אחד שבאמת ביקרתי בו פעמיים למעט ניו יורק. היו כמה מקומות שעברתי דרכם יותר מפעם אחת, ואולי אפילו נשארתי לישון, אבל זה היה על הדרך ולא באמת ביקרתי אותם.

המחשבה שלי – העולם גדול, ויש המון מקומות מעניינים. אפילו אם נתמקד רק באירופה יש המון מקומות מעניינים שעוד לא הייתי בהם. ועם שפע הטיסות שיש היום לא רק לערי הבירה – אין בעיה לבקר בהם. אז אפשר למשל לטייל בהרבה מקומות בצרפת בלי לנחות ובלי לבקר בפריז. שלא להזכיר המון מדינות (אפילו באירופה) שבכלל לא הייתי בהן.

אז למה לחזור פעם אחר פעם לאותו מקום? לא עדיף לראות כל פעם מקומות חדשים?

אלא אם כן כמובן זה מקום שמאד אהבנו. אבל זה עניין אישי. ברור לי שיש מקומות שבשבילם זו פריז, אחרים חושבים ככה עם ניו יורק (אני Smile), ואחרים על מקומות אחרים. אבל אני מניח שמדובר על יעד אחד לכל אחד ולא על 5.

אני מסתכל למשל על בודפשט שיש רבים שביקרו שם הרבה יותר מפעם אחת, ונתעלם לרגע ממי שיש לו שורשים בהונגריה / דובר השפה וכו’ – למה ל”סתם אחד” לבקר בבודפשט יותר מפעם אחת במקום לבקור בעשרות היעדים האחרים שיש אליהן טיסות לאו קוסט במזרח אירופה (אני בכוונה מנסה להשוות דברים באותה קטגוריה, כי ברור לי שבודפש זולה מהותית מלונדון למשל).

או שכולכם כבר טיילתם כלכך הרבה שהייתם בכמעט כל חור בעולם (או לפחות באירופה הקרובה) שפשוט לא מרגישים צורך לראות מקומות חדשים?

זהו, פרקתי מהלב Smile

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שוקי3
        שוקי3 נערך לאחרונה על ידי

pourquoi pas?

• okmju
          okmju נערך לאחרונה על ידי

כשמדובר על חופפשה משפחתית בטבע וכדומה- גם אני לא מבינה את אלו שחוזרים לאותו מקום.

אני מכירה משפחות שנוסעות שנה אחרי שנה לאותה עיירה (ולפעמים לאותה דירה!), וממש לא מתחברת לזה. לדעתי הם מפסידים המון.

יש הנאה לחזור אל המוכר, להרגיש קצת “בני בית” ולא תיירים- אבל ההפסד בלחוות מקומות חדשים, יפים מיוחדים- גדול מזה.

יוצא דופן זה באמת עיר גדולה באמת כמו לונדון (שהייתי 3 פעמים ומוכנה לחזור עכשיו שוב!), ניו יורק , פריז- שאכן ניתן לבקר בהם כמה פעמים וכל פעם במקומות חדשים וההנאה רק מתחדשת...

• אנשי הצפון
            אנשי הצפון נערך לאחרונה על ידי

לא דומה ביקור ראשון בעיר כמו פריז או לונדון לביקור שלישי או רביעי. כבר ראינו את המונה ליזה, טיפסנו על האייפל, ביקרנו בארמון באקינגהם או בלונדון איי וכו׳, ועכשיו כבר אין ״יעדים״ לסמן (כי אם כבר הגענו הנה אז ״חייבים״),  ואפשר להתפנות ליהנות בשקט… בלי חישובי זמן על תורים פה וגם שם, בלי ״חלוקת ימים״, פשוט ליהנות. למשל, שיטוט במארה ללא מטרה מיוחדת או ברובע הלטיני הוא קסם בפני עצמו. ובכל פעם מוצאים פינה שלא ראית קודם.

זה נכון במיוחד לערים גדולות בעלות הסטוריה מפוארת ועשירה כמו לונדון או פריז, שאז גם הארכיטקטורה, ה״חוץ״, כלומר מראה הרחובות והגנים, הגיוון האנושי בכל מקום, הכל הוא בילוי בפני עצמו, ואולי אפילו זה הערך המוסף העיקרי של העיר.

לכן היא לא נמדדת במספר סימוני הוי שעשית בביקור הראשון, והוא גם לא בהכרח הטיול הכי מהנה בה (אם כי תמיד מתחילים בו...).

אורנה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
            • Eytanin
              Eytanin נערך לאחרונה על ידי

כל כך מזכיר כמה וכמה משתתפים בפורום תאילנד שעל פניו נראה שהם חוזרים ומבקרים רק בתאילנד (השנה סו"ס ראיתי שינוי במגמה). אז כנראה שהם נהנים מדברים מסויימים שקל יותר למצוא בתאילנד ולא במקומות אחרים ואולי הם לא מוכנים נפשית לפגוש תרבויות אחרות? קשה להגיד, אבל זה מאוד בולט בפורום תאילנד ולא בפורומים אחרים. אישית, מעדיף לטייל בכל פעם במקום חדש ולא לעשות 'חזרות'

בשביל הכיף: חפשו ביו טיוב את הסרטון הזה (רק 3 דקות) Happy Ending Massage (uncut verssion)  ותצחקו קצת 

• פסגות מושלגות
                פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

אני מאלה שחוזרים. זה כמו לקרוא ספר אהוב יותר מפעם אחת למרות שיש כל כך הרבה ספרים חדשים שאפשר לקרוא. Smile

יש מקומות שיצא לי להיות בהם כמה פעמים בגלל הרכב הנוסעים: פעם ראשונה בתור ילדה עם ההורים, פעם שניה בטיול זוגי, שלישית עם ילד אחד, רביעית עם שניים. אם אני נוסעת עם המשפחה המורחבת לאזור אגם קונסטנץ והם לא היו עדיין במפלי הריין אז אני לא אלך איתם בפעם האלף? מובן שכן! Wink

לפעמים זה בגלל שאני מתגעגעת למקום (סטוקהולם למשל), לפעמים אין כוח לעבוד קשה בתכנון והיכרות עם תרבות חדשה, אצלי זו גם האהבה לנוף אלפיני של פסגות מושלגות שגורם לי לחזור פעם אחר פעם לוריאציות שונות באזורים הגרמניים. פעם זה אוסטריה, פעם גרמניה, פעם שוויץ, פעם דולומיטים, או אלפים צרפתיים. יש הצטלבויות. אז כל טיול מגוון, אבל יש גם חפיפות.

• keves160
                  keves160 נערך לאחרונה על ידי

רוב חיי לא חזרתי לשום מקום לסיבוב נוסף, אבל התמקדתי ביעדים רחוקים (צ’ילה, ניו זילנד וכו’), כאלו שממילא הסיכוי לחזור עליהם הוא לא גדול. 

תכלס, אם מדובר בנסיעה לחופשה סטנדרטית (כלומר, נסיעה קצרת מועד של עד 3 שבועות לטיול, בחופש מהעבודה), ההעדפה שלי היא לנסוע למקום חדש. יותר מעניין בעיניי. 

בשנים האחרונות כבר יוצא לי לחזור לפעמים למקומות באירופה. אבל זה לא לחופשה רגילה, אלא למשל לביקור חברים שרכשתי באותן ערים כשאני כבר ממילא באירופה לתקופה שכוללת גם יעדים חדשים. או בשביל אירוע מסוים שיש שם (הופעה מיוחדת, חתונה וכו’).

היום זול לטוס לאירופה, ויכולת לנסיעה ספונטנית וגם ארוכה יש לי, אז זה תכלס מבחינתי לחזור לבודפשט למשל זה לא באמת שונה מלחזור לאילת – אפילו ההגעה לשם לוקחת בערך אותו זמן כמו האוטובוס לאילת, ותקציב השהייה בבודפשט זול יותר… 

כאמור, אעדיף מקום חדש, אבל הזמינות גורמת לכך שלפעמים אשלב בטיול באירופה מקום שכבר הייתי בגלל חברים/נסיבות או כי יש כרטיס זול לעיר מסוימת אז אתחיל ממנה ואתקדם ליעדים חדשים בשבועות שאחרי.

יצא לי גם לחזור ליעדים שלא הייתי בהם יותר מעשור וחצי, סתם כי עניין אותי לראות מה השתנה. במרווח כזה של זמן זה מרגיש לי כמו יעד חצי-חדש. 

• הזברה
                    הזברה נערך לאחרונה על ידי

יש שני מקומות אליהם אני חוזרת. הראשון הוא דרום אפריקה שהיא היעד האולטימטיבי. יש בה הכל, ובעיקר מה שאני הכי אוהבת וזה טבע ובעלי חיים וצלילות עם כרישים. אז מצאתי את עצמי בדרא”פ כבר למעלה מ 10 פעמים, עם הילדים כבר היינו 3, ואנחנו נחזור לשם שוב ושוב… יש משהו ממכר ומרגש במדינה הזו שכל ביקור בה הוא חיבור לאדמה, לטבע. אי אפשר להסביר במילים. מישהיה ונשבה בקסמה יודע. לשם אני ממש מתרגשת לנסוע. בד”כ משלבים ספארי עם צלילות ומשתדלים בכל פעם למצוא מקומות חדשים בהם לא היינו (לא קשה, יש שם כל כך הרבה מה לראות ולעשות).
                    המקום השני, הרבה יותר “בקטנה” זה הפיליפינים. שם יש תחושה מסוג אחר, של חופש, של ביחד משפחתי, חופי ים מדהימים וצלילות משובחות במחירים מצחיקים. היינו פעמיים ומתכננת את השלישית.כאן זה לא בדיוק אותו דבר כי לא חוזרים ממש לאותם המקומות שבכר היינו… הפיליפינים הרי ענקית, אבל זה פחות או יותר עוד מאותו הדבר…
                    מעבר לשני המקומות האלו אני מאוד אוהבת לנסוע ולגלות מקומות חדשים, כך שאנחנו לא נמהר לחזור למקום שבו כבר היינו אל אם כן ממש לא מיצינו אותו או לאיזור קרוב אחר (כמו אלפים צרפתים למשל).

• adivelednizki
                      adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

אני מאלו שלא יקראו ספר פעמיים blush

אבל אני בהחלט מאלו שחוזרים.

אני זו מהדוגמה שלך של אלו שחזרו כמה פעמים לבודפשט angel (ולא , אין לנו שום שורשים הונגריים).

באותה מידה אני גם מאלו שמאוד אוהבים לראות עולם ולגלות מקומות חדשים .

אז למה אני חוזרת ?

בתשובה קצרה- כנראה מאותן סיבות בדיוק שאתה חזרת לניו יורק.

ועכשיו התשובה הארוכה :

- כי לא תמיד מתאפשר לגלות יעדים חדשים שמבחינתי הם בדרכ מהרחוקים יותר, ואז מתמקדים שוב באירופה וביעד עם טיסה ישירה ועדיף זולה ,

ואז לא כל יעד נראה לי אטרקטיבי ואני אעדיף לחזור למקום טוב יותר מבחינתי , גם אם לא חדש. 

- כי כמו שאמרו פה לפניי, החזרה למקום שבו כבר הייתי מורידה ממני את אתרי ה"חובה" וזה אופי אחר לגמרי של טיול - לעיתים מהנה בהרבה , למרות שכביכול אין שום דברים של וואו (שהרי את כל אלו עשינו כבר בפעם ההיא כי "חייבים"...) 

- אני בדרכ כן אחפש יעד חדש , אבל אם זה לא יזרום, בשל סיבה אחת או אחרת ( יכולה לחשוב על הרבה סיבות )  , אני תמיד מוכנה לחזור שוב לרומא או לבודפשט. למה ? כי כיף לי שם /כי זה קרוב/ כי זה זול /כי יש שם אוכל טעים / אנשים נעימים / כי זה מקום מוכר ואין לי צורך בעבודת הכנה מתישה ( כן , לפעמים גם מתכננים דגולים ויסודיים מתעייפים ) .

- כי אני באמת מטיילת המון ואין דבר שאני שמחה עליו יותר מאשר לעבור בשערי נתבג.

אבל לפעמים יש כבר קצת רוויה וכבר קצת קשה להתרגש , מודה. 

אז אם כבר יצא שהצלחתי להתאהב במקום ולהתלהב ממקום , סביר שארצה לחזור אליו שוב.

או זה יכול להיות שארצה לחזור אליו בהרכב אחר , למשל עכשיו אנחנו חוזרים לרוקיס הקנדיים כי אני נורא רוצה לקחת את ההורים שלי לשם .

אבל באמת שכמעט לא יצא לי לחזור על טיול טבע

(קרה רק עם אוסטריה , ואני מוכנה לחזור גם בשלישית אבל לאיזור שונה ) .

בדרכ החזרה אצלי היא לערים.

- ספציפית לגבי תאילנד - מוכנה לחזור שוב ושוב ושוב ושוב. ושוב ושוב.ושוב.  להמשיך ?

(וזה לא שלא טיילתי במקומות רבים אחרים במזרח).

ואחרונה לגבי בודפשט - פעם אחרונה היתה כי בעלי רץ שם מרתון. יכל לרוץ בכל עיר אבל בודפשט נבחרה בגלל תאריך שהתאים + עלויות זולות + הידיעה שבאנו למטרה מסויימת וכבר טיילנו שם אז לא באמת נחמיץ כלום. 

ועדיין הצלחנו להנות (מבודפשט, מעבר לחווית המרתון ) ואף לגלות מקומות חדשים, 

אבל אני מודה שאחרי הפעם הזאת כבר הרגשתי מיצוי וממש ממש לא בכיוון של לחזור בקרוב.

עכשיו לונדון מחכה לי . 

• ronitzaw
                        ronitzaw נערך לאחרונה על ידי

יש מקומות שתמיד שמחה לחזור אליהם כמו לונדון או ניו יורק, כי הם ערים מרתקות וכייפיות ותמיד מגלים שם דברים חדשים או אירועים מיוחדים.

זה גם כיף שלא צריך לתכנן יותר מדי ולא צריך להסתובב עם מפה אלא לזרום. 

היו ערים נוספות שחזרתי אליהם בשנית כמו רומא, פריז או ברצלונה אבל בהרכב שונה ובפערי זמן די גדולים, מעל עשור. 

גם לתאילנד חזרתי אבל תאילנד מדינה ענקית אפשר לטייל בה כמה פעמים ולא לחזור לאותם מקומות. זה כמו שאנשים מטיילים כמה פעמים בצרפת- פעם בפריז, פעם באלפים ופעם בריביירה. זה לא נחשב חזרה לאותם מקומות. 

אגב, לגבי הדוגמא שנתת על בודפשט, כנראה שהיא יותר אטרקטיבית מערים מזרח אירופאיות אחרות כמו בוקרשט או סופיה (לא הייתי בהן אבל ממה שקראתי פחות מלהיבות) אז בשיקול הכולל של עלות תועלת לפעמים עדיף לחזור למשהו מוכר וטוב מאשר למשהו חדש אבל פחות טוב. 

• TAGA
                          TAGA נערך לאחרונה על ידי

בטח שחוזרת. רק שיתנו לי.
                          ואני עם אורנה. כל ביקור נוסף ביעד אהוב מגיע לשכבה חדשה ומציע חוויה אחרת לגמרי מזו של הפעם הראשונה כך שזה ממש לא בבחינת "עוד מאותו דבר".

אבל ברור שהזמן (והכסף) קצר והעולם גדול והפיתוי לגלות עוד פינה בדרך כלל מנצח כשעולה השאלה לאן הפעם.
                           הסיכוי שלנו לחזור עוד פוחת בדרך כלל בטיול עם הילדים. שם גוברת מן הסתם השאיפה לטעום את המיטב שמפוזר לרוב על השכבה העליונה השמורה לביסים הראשונים. תמיד הרי יוכלו לחזור ולהתחפר כרצונם לעומק ולרוחב. לפחות בתיאוריה.
                          ועם זאת, לאחרונה הילדים מקדמים במרץ גיחה שלישית והלוואי שלא אחרונה, לאותו אי באותה יוון, כי פשוט ממש יפה וטוב לנו שם וסבתא שלהם אמרה שעל דברים טובים צריך לשמור.

• אנשיםטובים
                            אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

מעניין לראות גישות שונות של אנשים Smile

• dubyco
                              dubyco נערך לאחרונה על ידי

יצא לי לחזור לא מעט למקומות,

כל פעם זו חוויה שונה.

הרכבים שונים – זוגות-חברים-ילדים

עונות שונות בשנה.

בכל גיל אנחנו חווים את המקום בצורה שונה,

ולפעמים סתם מקום נעים שכייף לשהות בו פעם אחר פעם

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                              • eden24h
                                eden24h נערך לאחרונה על ידי

אני חוזרת, בערך..כלומר לאותה מדינה אבל לרוב לא לאותם מקומות.יש מדינות שאנחנו מאוד נהנים לטייל בהן.

הייתי בסקוטלנד בצעירותי, נסענו שוב בפורום משפחתי לפני שנתיים (וזה בכלל לא הזכיר את הטיול הראשון). כל כך נהנו, שהחלטנו שהחופשה השנה תהיה שוב בסקוטלנד. אבל, אנחנו לא חוזרים לאותם מקומות, יש שם מספיק אזורים לטייל.

גם בתאילנד היה לנו דומה – טיילנו שם בזוג, וחזרנו עם הילדה לטיול נוסף.

גם ביוון, למשל, אנחנו מאוד אוהבים את האוירה והאוכל – אז היינו בטיול זוגי ארוך של כמה שבועות ביבשת, לאורך השנים היינו באיים, ולפני כמה שנים חזרנו עם הילדים לטיול ביבשת (שוב, במקומות שלא היינו בפעם הקודמת).

כל זה לא סותר את זה שאנחנו אוהבים לטייל ולגלות מקומות חדשים Smile

• ענתנת
                                  ענתנת נערך לאחרונה על ידי

אני אוהבת מקומות חדשים ואני אוהבת מקומות שהייתי בהם ונהניתי בהם. אני חוזרת הרבה למקומות (למשל הדוגמא שעליה נפתחה השאלה – פאריס, אני בכלל לא מסוגלת לספור כמה פעמים הייתי שם. לפעמים גיחות קצרות כי הייתי באיזור והסתדר ולפעמים ביקור ממושך יותר. הלוואי ויסתדר לי פעם לגור שם חודשיים שלושה. אולי בפנסיה).

אולי זה מתחיל מזה שאני אף פעם לא מרגישה צורך “לראות מקום עד הסוף”. גם בטיול ראשון אני לא עושה תכנונים “צבאיים” כמו שאני רואה פה לעתים. אני יודעת שאם ימצא חן בעיני, אני בטח אגיע שוב. בוודאי אם זה באירופה. אבל גם לאוסטרליה וניו זילנד אני מאמינה שאני אשוב (למרות שהייתי בשתיהן יחד 6.5 חודשים). בסין הייתי פעמיים בהפרש של שנתיים וחצי, ונכון שהיא ענקית אבל “בזבזנו” שבוע בטיול השני על צ’נגדו שכבר הייתי בה בטיול הראשון. זה היה שבוע נהדר!

זה באמת עניין של גישה ואופי. אי אפשר לפטור את זה ב “אנשים שחוזרים הם אנשים שלא רוצים להכיר תרבויות חדשות” כמו שאי אפשר לומר על מי שכל פעם נוסע למקום אחר שהוא “לא מתעניין לעומק”. אנשים הם קצת יותר מורכבים מזה, למרבה המזל.

• מיכל א
                                    מיכל א נערך לאחרונה על ידי

בדרך כלל אני משתדלת לתכנן טיולים למקומות שעוד לא הייתי בהם, אבל בנסיבות משתנות והרכבים שונים, קורה שאני חוזרת על יעדים ונהנית מאד מהביקור החוזר. זה נחמד להגיע למקום שאני לא מרגישה בו זרה לחלוטין וזוכה לבקר במקומות שרציתי ולא הגעתי אליהם בפעם הקודמת, או שנהניתי ואני שמחה לחזור.

ככה הייתי בפריז כבר 3 פעמים ועכשיו מתכננת את הפעם השלישית בלונדון.

• יונית
                                      יונית נערך לאחרונה על ידי

גם וגם.

ראשית אני מפרידה בין ערים לטיולי כפרים עיירות וטבע.

שנית גם כשחוזרים פעם רביעית או 13 לחבל ארץ- אני לא חוזרת לאותם מקומות תיור (אולי 1-2 שממש בא לי לחזור אליהם) אבל בכל משבצת יש כל כך הרבה יעדים חדשים לבקר. 

שלישית -לפעמים אני חוזרת שהטיול פוספס לדעתי , בגלל מזג אוויר למשל או סתם ילדה מעצבנת מהמושב האחורי-אז אני רוצה חוויה מתקנת.

רביעית- שיקולים של מרחק (שיהיה קרוב) של לוח זמנים(יש לי 5 ימים אפשריים) של עונת שנה (...) מכתיבים את היעדים לעיתים. 

(הייתי ברביירה הצרפתית בפסח האחרון בפעם הרביעית, חוץ מניס- שבמילא לא הייתה בתוכנית אלא הייתה תקלת מזג אוויר, לא חזרתי לאף מקום שהייתי בעבר-כך שגם על אותו “משבצת” יש יעדים אחרים).

בתרבות האירופאית אנחנו נתקלים לא מעט בתיירים נופשים שחוזרים לאותה לינה שוב ושוב, כי מבחינתם החופשה היא יותר נופש ושהייה, וקצת טיול- ומשהו אחר בקצב של הטיול .

מישהו שאני מכירה בדורדון צרפת- היה בעל יחידת נופש, תמיד היה המום מהישראלים שמגיעים לחופשה וכבר ב08.30 במכונית וחוזרים לקראת חצות. הוא תמיד תהה על החיים בישראל ומה גורם לישראלי לנסוע מדורדון לטולוז נניח ,נסיעה ארוכה מאד וחזרה במקום ללכת לשוק בכפר שליד ולשבת עם החכה על הדורדון?

התקשתי להסביר לו .

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                                      • yaffabe
                                        yaffabe נערך לאחרונה על ידי

יש 3 יעדים שאני חוזרת אליהם שוב ושוב: לונדון, ניו יורק וברצלונה.

את ברצלונה כנראה כבר מיציתי (אחרי 5 פעמים) אבל לונדון וניו יורק הן אינסופיות ובכל פעם אני מוצאת עוד ועוד דברים שלא ראיתי/עשיתי.

לדוגמא חזרתי לפני כחודש מלונדון (בפעם החמישית או השישית- מי סופר) וכבר קבעתי עם חברה שנחזור לשם בעוד שנתיים לסיבוב נוסף, יש לנו כבר רשימה של דברים שבטוח עוד תיתפח…

וניו יורק, אם רק לא הייתי מתעצלת לחדש ויזה….

• ריקי 5
                                          ריקי 5 נערך לאחרונה על ידי

התמזל (או אתרא, תלוי איך מסתכלים על זה) מזלנו שיש לנו משפחה מדרגה ראשונה בכמה וכמה מקומות בעולם. 
                                          כך אנחנו מבקרים בפרנקפורט, ברלין ובמונטריאול כל שנה. 

היינו עשרות פעמים בגרמניה. וכל פעם הטיול שונה. מבקרים במקומות מוכרים ואהובים (אוהבת למשל את מיינץ וויסבאדן ומוכנה לבקר שם שוב ושוב ) וגם חדשים . בעונות שונות יש טבע אחר, אירועים אחרים ואפילו אוכל שונה.

האם לנסוע לאלזס בטרום כריסטמס, אחרי שהיינו שם בסתו או באביב נחשב לביקור חוזר או ביקור חדש?

מאותה סיבה היינו כבר מספר דו ספרתי של פעמים בצפון מזרח ארצות הברית ובמזרח קנדה.  כל פעם זה נראה אחרת.

למשל, העיר קוויבק המקסימה נראית ממש אחרת כל עונה. אין דומה תקופת השלכת הצבעונית, לחורף המושלג ולאביב עם שפע אירועי הרחוב שם. 
                                          כך יש הבדל עצום בין להיות 4-5 ימים במקום אחד בניו המפשייר, ורמונט או באדירונדק ולחוות את הסביבה מאשר לעבור מההרים הלבנים לניאגרה תוך שבוע.

ברור שגם מחדשים ונוסעים לערים חדשות וגם לאיזורים חדשים. אבל כאמור למדנו להעריך גם ביקורים חוזרים לאותו איזור ( גם כאילו שלא קשורים לביקורים המשפחתיים)  ולהפיק מהם את המיטב. 

• קניוניניג
                                            קניוניניג נערך לאחרונה על ידי

בנתיים אני חוזרת רק לישראל….

יש עוד כ”כ הרבה מקומות שלא הייתי, וגם אם הטיסה לאותו יעד, האתרים יהיו שונים.

חוץ מוונציה שהייתי פעמיים אבל בהרכב שונה, ואין לי עניין לחזור שוב.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון