שאלה לדיון - חוזרים למקומות שהייתם?
-
אני מאוד אוהב לחזור למקומות שכבר הייתי בהם.
לא בהכרח לאותו כפר או עיר אבל לאותה מדינה. לערים כמו רומא, פראג או מינכן אהבתי לחזור כי אני אף פעם לא מרגיש מיצוי.
בשנים האחרונות חזרנו לאיטליה צרפת ואוסטריה כמה פעמים.
כשמטיילים עם ילדים זה נוח במיוחד. הילדים אוהבים לחזור למדינה שאהבו לטייל בה ולגלות מקומות חדשים.
אנחנו אוהבים טיולי טבע וזה לא תמיד משנה באיזה מדינה אנחנו נמצאים.
בכל פעם שתכננתי חופשת משפחתית בקיץ בטבע התלבטתי אם לנסות את סלובקיה או ספרד או מדינה אחרת ולגוון והעדפתי להשאר במדינות האלפים משיקולים שונים של נופים ומרחקים וגם טיסות נוחות.
-
יונית הזכירה את הדורדון, שהוא מבחינתי דוגמא קיצונית: היינו שם לפני מספר שנים ואני ממש, אבל ממש, מקווה לחזור לשם והפעם בעיקר כדי לא לעשות כלום… אם כי בדרך כלל, כברירת מחדל, כשמדובר בטיול כפרי אעדיף אזור שטרם ביקרתי בו.
-
אני לרוב מעדיפה תמיד יעד חדש, אבל יש שתי מדינות שאשמח לחזור אליהן שוב ושוב, והן אוסטריה (שבה הייתי פעמיים, בחבל טירול, וממש בקטנה באיזור קרינתיה וזלצבורג), ושוייץ.
שתי מדינות שחזרתי עם הרגשה חלומית מהן ורצון לטעום מהן שוב באיזורים אחרים שלהן. הנופים של שתיהן די דומים, מרשימים, עוצמתיים ודרמתיים ביותר. בכל נסיעה הייתי מנסה לבלוע יותר ויותר את הנוף המהמם והציורי, בלי שיימאס עלי.
ישנן מדינות יפות אחרות בהן טיילתי (גרמניה, הולנד, מונטנגרו שעכשיו חזרתי ממנה ועוד ועוד), אך לא כאלו שארצה לחזור אליהן ולהעדיפן על פני מדינות אחרות בהן לא ביקרתי.
-
אני כנראה חוזרת סדרתית…
אני אוהבת לטייל לאט, לא לרוץ ממקום למקום, למצות את מה שרציתי לראות ולכן מוותרת על חלקי העיק לטובת הפעם הבאה.
בכלל, עיר גדולה – משתנה בעונות השונות. היא נראית אחרת בפריחה או בקישוטי הכריסטמס. עיר גדולה – לפעמים גדולה ממדינת ישראל כולה, אי אפשר לראות את כולה בפעם אחת, עיר גדולה – מתפתחת עם השנים ולא דומה לעצמה כעבור זמן. עיר כזו היא לונדון למשל, שהפסקתי לספור כבר כמה פעמים שבתי אליה. על זה בדיוק כתבתי כאן – לונדון תמיד מחדשת.
רבקה