מעברי גבולות עם רכב שכור
-
שלום
אנו שוכרים רכב דרך wizz ברומניה ורוצים לחצות גבולות ל: סרביה, בוסניה, קרואטיה, מונטנגרו. האם מישהו יודע אם יכולה להתעורר איזושהי בעיה במעבר הגבול, ואם נידרש לתשלום נוסף בכל מעבר (ובכמה כסף מדובר).
חשוב לציין שאת הרכב נחזיר לבסוף ברומניה, במקום ההשכרה המקורי.
בתודה מראש
-
יש עוד בעיה שלא חשבתם עליה: צריך לבדוק עם חברת ההשכרה שאפשר להוציא את הרכב מהארץ בה שוכרים ולאלו מדינות בדיוק, כי אולי הביטוח הכלול בהשכרה לא תופס לכל המדינות שברצונכם לנסוע אליהן.
-
תודה על תגובתך
נבדוק מולם
-
דרך אגב, זכור לי שלא מזמן פורסם בפורום טלפון נוסף של wizz…
אני לא מוצאת את ההודעה.
אולי מישהו זוכר?
-
חשוב לבדוק עם חברת השכרת הרכב שאין מניעה להיכנס למדינות אלו עם הרכב השכור. ישנן חברות השכרה שאינן מתירות להיכנס לחלק ממדינות מז׳ אירופה בשל פוטנציאל הגניבות שם.
-
טלפון של וויזאייר: 03-3741334
יש להם גם בתשלום פרטים כאן.
-
תודה רבה על תגובתכם
-
שלום
א. אתה צריך לברר בחברת ההשכרה.
ב. כפי שידוע לי במרבית החברות בעת לקיחת הרכב צריך להודיע להם שאתה מתכוון לעבור את הגבול וצריך לשלם תשלום נוסף על כך (לר משהו רציני בערך 60 יורו, משתנה בהתאם למסים מקומיים)
-
בד”כ חברות שמאפשרות מעבר גבול דורשות תשלום עבור מדינה ראשונה משהו כמו 60$ ועבור כל מדינה נוספת 40$. יתכן שסכומים לא מדוייקים.
בשנה שעברה “למדתי” את הנושא וראיתי מספר תגובות של אנשים בפורום שניתן לשלם במעבר גבול עצמו, וזה יוצא יותר זול.
מדובר בשני דברים אחרים לגמרה.
אישור מעבר גבול של חברת השכרה (green card ) מופיע בספח שמקבלים עם הרכב. בו צויין מה המדינות שניתן לעבור אליכם. בגבולות של מדינות בלקניות בדקו אותו בקפדנות.
כאשר חברת השכרה נותנת אישור זה – זה בעצם גם ביטוח.
אם מדינה שאתם רוצים לעבור לא נכללת בgreen card, יידרשו מכם תשלום בגבול. הוא זול יחסית לאישור של השכרה, אבל חלילה, במקרא התעונה או דוח שום ביטוח של חברת השכרה לא יהיה בתוקף וגם תוכלו לקבל קנס.
בדרך חזרה נאלצנו לנסוע כמה קילומטרים דרך קוסובו, ומחיר של חברת ההשכרה היה מופרז. לכן לקחנו סיכוי ושילמנו בגבול. חלילה אם היה קורה משהו….
-
הי עמית
אני אשמח מאד אם תחזרי לעדכן האם מצאת חברה שמאפשרת להעביר רכב מרומניה לכל המדינות הללו, איך קוראים לה ומה התנאים (תשלומים בגלל המעברים וכוק).
בזמן שעסקתי בתכנון טיול בדיוק באיזור הזה שקלתי טיסה לרומניה (קראיובה למיטב זכרוני מאד קרובה לגבול הסרבי והטיסות אליה היו זולות משמעותית מכל יעד אחר באיזור). אבל בחיפוש מהיר לא מצאתי בקראיובה חברה שתתן לי להוציא את הרכב למדינות הללו. בינתים הטיול אמנם נידחה אבל בשאיפה הוא עוד יתקיים אז המידע יכול להיות לעזר רב. תודה!