עזרה בתכנון מסלול חבל אלזס.
-
שלום
אשמח אם תוכלו לעזור לי בתכנון המסלול,מתכננת טיול (זוג בלי ילדים)בחבל אלזס בכריסמס ל 8 לילות הבנתי שזה יותר מדי ימיים לאיזור,הקדשתי יום לציריך, למרות שהייתי בשוויץ המדהימה שנה שעברה,ולצירך לא התחברתי אבל,אומרים שבחג מהממם שם,ישאר לי 7 לילות האם זה יותר מדי לחבל אלזס?התכנון שלי 3 לילות קולמר מתוכם אני אצא גם ל (riquewihr, ribeauvillé ) ו 2 לילות שטרסבורג ,ישאר לי 2 לילות אשמח אם יש למישהו המלצה מה אפשר לשלב לעוד 2 לילות ?תודה מראש -
היי בדיוק לפני כמה ימים פרסמתי בלוג על אלזס בדצמבר שחוויתי אני ואישתי בדצמבר האחרון,
אתה מוזמן לקרוא וגם להוסיף שאלות..
בלוג - אלזס דצמבר 2017 -
קצת יותר מדייק לשאלה שלך,
אם באמת יש לך יומיים ספייר, אתה יכול יום אחד לעלות להרי הווז’, ויום אחד לעלות לכוון פרייבורג וההרים הקרובים של היער השחור, -
אם רכב או בלי..אפשר להגיע לפרייבורג,לבאדן באדן.
עם רכב לעוד מקומות ביער השחור. למשל ליהנות מספא מיוחד בbad krozingen
badenweiler
יום אחרון לעיר ממנה טסים חזרה..
שטראסבורג ,כדאי להזמין לינה כבר עכשיו,בגדול אפשר לטייל בה מקולמר או לקחת לילה אחד..
-
ווואאו תודה רבה לך,זה ממש עזר אנחנו כן עם רכב כין אין לי ברירה אני נוחתת בציריך והבנתי שאין רכבת ישירה לקולמר או שטרסבורג,אבל אני חושבת לעשות מה שאתה ממליץ וזה ,להשאיר את הרכב אולי בחניון של בית המלון ולקחת שאטל,ואתה צודק נכון אני חייבת לסגור בתי מלון כי אני כבר רואה שאין מקומות.
-
כן מקדישה לציריך יום אחד,ופרייבורג קראתי פה הרבה אנשים התאכזבו מפרייברוג (למרות שאני מאוד רוצה לחוות את הכריסמס גם בגרמניה)אבל הורידו לי את החשק://,כמה זמן לקח לך נסיעה לפרייבורג ?יצאתם מקולמר לשם?איך הכריסמס מרקט שם?ושאלה אחרונה
2 לילות בשטרסבורג זה יותר מדי? -
בהשוואה לקולמר,העיירות,שטראסבואג,כמובן פרייבורג הייתה שונה.אבל...למרות הכטל רהבתי.השוק מסביב לקטדרלה היה נחמד,הלכנו בעכבות הריח.דוכני אוכל היו אחרים,טעימים לא פחות.וינויות זולות יותר.את קניות עשינו בפרייבורג.
אפשר לעלות לבאדו באדן..
אנחנו היינו ללר רכב,נסענו באוטובוס וכמה תחנות ברכבת פרברית מתואמת מאוד.כרטיס קבוצתי מוזל.היינו 4. קבוצה זה גם 2.יש שני בלוגים שלי אל התקופה והאזור, באתר
-
שני בלוגים?ראיתי אחד רק
-
שלום,
יש לכם רכב?
-
כן אנחנו עם רכב ונוחתים בציריך
-
כן את צודקת בקשר לבתי מלון צריך להזמין כמה שיותר מהר ,2לילות בשטרסבורג את חושבת יותר מדי?
-
כן אני עם רכב ויש לי יום אחד בציריך
כי אני חוזרת משם
-
לי היה מספיק לילה אחד. נגיד להישאר עד מאוחר בעיר. למרות ש...החושך יורד מוקדם. בכל מקרה האורות נדלקים מוקדם כך שיש את האווירה כבר מ16.00כמעט.
אנו נסענו ברכבת,חזרנו כבר ב20.00 כי התעייפנו מלטייל, לחרוש את העיר ברגל.
אפשר היה עוד חצי שעה,שעה לרכבת אחרונה לקולמר.
הרחובות עדיין היו מלאים באנשים(ב 20.00)בכיכר במיוחד.
שקלתי ללון לילה אחד בשטראסבורג וממנה לחזור לשדה ברכבת. אבל הלינה בעיר הייתה יקרה מאוד,וללון לא במרכז לא היה מעניין.
עם רכב,אתם חייבים מקום עם חניה. לא בטוחה שתהייה חניה במרכז ממש. בימי שווקים כאלה עדיף ללון במרכז,ליהנות.
אני מאוד מסכימה עם אלעד לגבי שיירות מכוניות בכניסה לעיירות הקטנות. במיוחד בימי הפסטיבל. לא מעט חברים נסעו ברכבים והסתדרו.
אני ראיתי שיירות ענקיות של מכוניות,מכוונים תנועה ואנשים חנו ממש בכרמים.
בין העיירות. אם מזג אוויר סביר אז פחות נורא..בגשום קליל כאשר מטפטף מעל, פחות נעים.
ההמלצה שלי הייתה להחנות בתחנת רכבת קולמר ולצאת עם שאטל.
הוא עובר 3 עיירות,נכנס ממש למרכז. יש לו תחנה בכניסה. ויש גם אוטובוסים. המרחק בין העיירות קטן.
כאן יש חוברת
נוח יותר לראות כאן
-
שלום אורלי,
מצריך (על תתעכבו בה) תעלו למעלה 4-5 ימים ותישנו באזור אלזס-לורן (2 ימים טיול כוכב בקולמר). אחר כך תרדו בחזרה למטה ביער השחור (בגרמניה), עד ציריך.
תומר
-
אני ממש מודה לך על ההסבר ועשית לי חשק כבר לטיול וכל האווירה שם תודה רבה לך

-
.תומר
-
שלום תומר,קודם כל תודה רבה על המענה,לא הבנתי 4_ 5 ימים אתה מתכוון להיות באיזור של קולמר ושטרסבורג ,?ועדו שאלה ליער השחור (גרמניה)חוץ מפרייבורג ששמעתי שיש שם אווירת כריסמס,איפה אפשר לטייל עוד? אולי נוף וטבע(מפלי הריין הייתי)? למרות שחורף וליער השחור הרוב נוסע בקיץ, אויל עוד עיר בדרך עם אווירת כריסמס .?
-
אמה שלום,אני ממש מודה לך על ההסבר ועשית לי חשק כבר לטיול וכל האווירה שם תודה רבה לך

-
זאת דעתי:
1). הרי הווז', אגיסהיים.
2). קולמר (לינה בקולמר).
3). Riquewihr ו-Ribeauvillé (לינה בקולמר).
- 3). הטירה Haut-Kœnigsbourg, הר הקופים, פארק הנשרים.
- 4). אוברנה ושטרסבורג (לינה בשטרסבורג).
- 5). שטרסבורג-גרמניה.
תומר