ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

לונדון ביומיים וחצי

פורום טיולי משפחות
    9
    19
    17576
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • adirgali
      adirgali נערך לאחרונה על ידי

​​​​​​כבר היה לי תכנון פחות או יותר, ואז קיבלתי המלצה בנוסח "אתם חייבים סיור גרפיטי" והתבלגן לי הכל מחדש. אז אשמח לעצותיכם.

ברור לי שאי אפשר להספיק את כל ה"מאסטים" בזמן הנתון לנו, אז בחרתי את מה שמאסט מבחינתי, ועדיין לא מצליחה להעריך אם נספיק ומה החלוקה הנכונה כדי למקסם את ההספק.

ביום שלמחרת הנחיתה (נוחתים בעשר וחצי בערב בלוטון, מן הסתם עד שניגע בכרית יהיה כבר משהו כמו אחת בלילה, שזה שלוש בבוקר שעון ישראל) לא רציתי לתכנן שום דבר הרמטי. אבל אם נחליט על סיור גרפיטי באמת, אז האפשרות היחידה כרגע היא ביום הזה ב12:00 בשורדיץ'. שזה סביר, וזה גם יחייב אותנו בכ"ז להזיז את עצמנו ולהתחיל את הטיול.

ואחרי ההקדמה...הנה התכנון:

יום שלישי:

12:00- סיור גרפיטי בעברית, שעתיים וחצי (זה אומר יציאה ב11 בערך, אחרי יציאה להצטיידות באוכל בסיסי לשהותנו בעיר. אבל זה עלי בזמן שהם ישנים...)

אחה"צ- חנויות מגניבות ושופינג- מלסטר סקוור לפריימארק באוקספורד סטריט, דרך האמליז וקארנבי סטריט.

יום רביעי:

10:00- אולפני הארי פוטר (יש למישהו הערכה מתי כדאי לצאת מגולדרס גרין כדי להיות שם לפני עשר, בתקווה עם רכב פרטי אם לא יהיו תקלות בעניין...?)

לפנות ערב- במקור חשבתי לא להכנס לעיר בכלל ביום הזה, אלא ללכת לקניון ברנט קרוס שליד גולדרס גרין. אם נחליט כן להכנס, זה אם אצליח להזמין מקום לסקיי גארדן. ואז לטייל גם רגלית באזור הטאואר. אנחנו לא מכורי שופינג בכלל, רק צריכים לסמן וי בשביל המתבגרת בעיקר, והשאלה כמה כח יהיה לנו ביום הקודם, לכן חשבתי להכניס גם את ברנט קרוס. אבל זה אומר לוותר לחלוטין על אזור הטאואר. והשאלה כמובן גם מתי נחזור מהארי פוטר…

יום חמישי:

10:00- יציאה לסיור הקלאסי של "לונדון אישי" (עשינו אותו בעבר ללא הילדים. שלוש שעות, הוא יכסה לנו את כל האזור הקלאסי של הארמון, פארק סט.ג'יימס, האורוות, דאונינג סטריט...וקצת נשיונל גאלרי. קצת יצא סדר הפוך, שמגיעים לכאן רק בסוף השהות בלונדון, אבל אין ברירה)

אחה"צ- חדרי המלחמה של צ'רצ'יל

19:30- אלדין, אולי לפני כן נספיק קצת קובנט גארדן...?

נפלו בעריכה- מוזיאון הטבע וקתדרלת סט. פול.

מה אומרים? ריאלי בכלל?? ואולי לוותר על משהו בשביל כן להגיע לשני הנ"ל או אחד מהם?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • okmju
        okmju נערך לאחרונה על ידי

ריאלי דווקא, ונשמע כיף אם כי עמוס

בני כמה הילדים?

לפי וויז מעכשיו וגוגל מפס להגיע ברכב פרטי מגולדרס גרין לאולפנים זה כ- 30 דקות.. כמובן צריך להוסיף זמן להתברברויות וחניה.. זו פעם ראשונה עם רכב בנהיגה בצד שמאל?

תלוי בזמן שתסיימו שם, אבל הסקיי גארדן ואזור הטאואר (ואם יש מספיק זמן אז גם כניסה לטאואר עצמו) . התצפית פתוחה עד שעות מאוחרות

אני מאוהבת בלונדון

• אוליב י
          אוליב י נערך לאחרונה על ידי

קודם כל לגבי הטיסה - קחו בחשבון שאיזיג'ט הרבה פעמים מתעכבים. אנו טסנו לפני שבוע איתם, היה עיכוב של יותר משעה, ולמרות שישנו במלון בשדה [אמנם במנצ’סטר לא בלוטון] הלכנו לישון סביב 3 בלילה [כלומר 5 שעון ישראל], כמובן שזה משפיע על כל היום שאחרי ובפרט אם בונים על נהיגה. 

כך שאי אפשר בודאות לומר שתלכו לישון באחת, זה יכול בקלות להיות גם סביב  3 שעון אנגליה. 

ברנט קרוס אכן קניון גדול, אבל אתם יכולים ללכת לעיר [הטאואר או כל איזור אחר] ובמרחק הליכה או נסיעת אוטובוס קצרה יש לכם את רחוב אוקספורד שכולו שופינג [אם כי מן הסתם יקר יותר מברנט קרוס]. 

אישית אם הייתי בלונדון ליומיים בהחלט הייתי מוותרת על ברנט קרוס, קניון סטנדרטי שאין בו שום יחוד. ביחוד אם לפי התוכנית שלכם יש כבר שופינג יום קודם, אז בכלל ברנט קרוס מיותר לגמרי בתוכנית לשהות כל כך קצרה, לדעתי. 

• adirgali

תודה!

הילדים בגילאי 7, 9, 15, 17

לא פעם ראשונה שנוהגים הפוך, אבל זה תמיד מלחיץ מחדש. זו פעם ראשונה עם הילדים, ואני בעיקר בחששות שהרכב שהזמנו (9 מקומות אוטומטי. מתעקשים על אוטומטי לאור הנהיגה ההפוכה) לא יהיה, כי קראתי סיפורים כאלה...

• adirgali

תודה, אוליב!

אנחנו דוקא טסים אלעל...כמובן שזה לא מבטיח שלא יהיו עיכובים, וזה בטח לא מבטיח שלא יהיו תורים מטורפים בביקורת דרכונים, בכ"ז אוגוסט…

השאלה אם באמת להזמין את הסיור גרפיטי, שמחייב תשלום מראש של כמעט מחצית מהסכום או לרדת מהענין רק מהסיבה הזו שאולי יהיו עיכובים מעבר לצפוי בליל הנחיתה...התלבטות. גם לא רוצה לשרוף את היום הזה סתם כי לא יהיו לנו שום תכניות מחייבות.

• ציידת ערפדים
                ציידת ערפדים נערך לאחרונה על ידי

גלית, לא הייתי בלונדון כמה שנים אבל ליוויתי מרחוק שני טיולי בר/בת מצווה של הילדים שלי עם סבאסבתא…

אני חושבת שזה רעיון מצוין לקבוע משהו לצהריים של היום הראשון. כמו שכתבת, את מסתכנת ביום מבוזבז. סיור גרפיטי נראה לי משהו קליל שאפשר להנות בו גם אם לא נמצאים בהקשבה מלאה. [כמובן שאפשר לקבוע עוגן אחר חינמי לאותו יום כמו מוזיאון או גלריה אבל אני מתרשמת שזה פחות מדבר אליכם].

ליום של אולפני הארי פוטר, לא הייתי מזמינה מראש משהו נוסף שדורש עמידה בלוחות זמנים. אולי באותו יום עדיף להיכנס לעיר ולהסתובב בקובנט גארדן בכיף. כתבת שאתם לא ככ בענייני שופינג, אז הייתי מוותרת על ברנט קרוס.

היום השלישי, נראה מצוין! [ואם לא הייתי בעצמי נוסעת לפריז, אז הייתי ממש מקנאה...] 

• adirgali

תודה על הפידבק!

לגבי מוזיאונים- אנחנו מאוד חלוקים בענין בתוך המשפחה, ובנסיעה עם מתבגרים אני חוטפת עקצוצים בכל הגוף רק מלדמיין אותם מקטרים כשאני מתכננת את המסלול... אני לו יכולתי הייתי מבלה את כל היומיים במוזיאונים לאמנות. סיור גרפיטי הוא סוג של פיצוי שמקוה שידבר יותר לילדים, ויספק בכ"ז סוג של טעימה תרבותית...

מוזיאון הטבע זה משהו שחצי מאיתנו (זה שלא כולל אותי) יהנה שם מדי, ברמה שאחכ קשה להוציא אותם כשאני מאבדת סבלנות (למודת נסיון אנוכי) אז אני מעדיפה לוותר לגמרי... הוא גם רחוק מכל יתר האתרים שאני רוצה להספיק.

• סמדרולה
                    סמדרולה נערך לאחרונה על ידי

לגבי היום האחרון בלונדון (חמישי):

אתם השקעתם כסף רב בהצגה אלאדין ולא רוצים להגיע מותשים ועייפים.
                    כדאי כשעה לפני המופע להסתובב בקובנט גארדן. עומדים או יושבים שם בכל מיני פינות וצופים במופעי רחוב מעניינים.

חבל שתדחסו יותר מדי הסתובבויות בבוקר שיעייפו אתכם. 
                    אני מציעה את הסיור הקלאסי לעשות יום קודם בשעות אחה”צ-ערב בסיבוב באוטובוס שאפשר לראות את הדברים. עם ירידות מדי פעם.

לדעתי בהרכב שלכם כדאי לכם לשקול להתפצל בבוקר:
                    מוזיאון חדרי המלחמה של צ’רצ’יל מאד עניין אותנו ואפשר להיות שם יותר משעתיים..(הייתי עם בנות גדולות  בנות 16, 18).
                    אך לא בטוחה שיעניין את בני ה7, 9 
                    אולי כדאי שאחד המבוגרים יהיה אתם במוזיאון הטבע, או מוזיאון המדע שיותר מעניינים לגיל שלהם.

אח”כ תפגשו לצהריים. אפשר לעשות פיקניק בכל מיני פינות חמד וגם בחצרות של המוזיאונים יש אזורים שמאפשרים זאת.

גם לגבי המתבגרת, אם היא מתעניינת בקניות ושאר המשפחה לא בעניין, חבל לטרטר את כולם בחנויות או קניון .
                    תבדקי אולי במקומות אחרים שתהיו באנגליה בהמשך הטיול יש קניון או אאוטלט שפתוח עד מאוחר. ותוכלו רק שתיכן לבקר בו.

בהצלחה בג’אגלינג!
                    בסופו של דבר ייצא לכם טיול מאד מגוון וחוויות מעניינות לכל המשפחה.

סמדר

• keves160
                      keves160 נערך לאחרונה על ידי

הצעה: אם אתם לא בטוחים לגבי סיור הגרפיטי, אל תזמינו. אומנם בלי ההדרכה, אבל אפשר פשוט ללכת ולחפש את הגרפיטי לבד. יש אזורים ספציפיים בשורדיץ’ וגם בהאקני. אם אתם בעיר ביום ראשון אפשר ללכת לשוק בריק ליין ולשלב עם שורדיץ’ ואז אתם כבר במסלול שבכל סמטה ממנו רואים אמנות רחוב. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • אוליב י
                        אוליב י נערך לאחרונה על ידי

מסכימה עם סמדר לגבי ההתפצלות. כך כולם יהנו ואף אחד לא יקטר. 

לגבי הרכב – מדוע אתם צריכים רכב בתוך לונדון? תחבורה ציבורית יעילה וחניה יקרה ובעייתית, וגם הניווט ברחובות בנהיגה הפוכה לא תמיד קל. 

אנו שוכרים רכב רק מחוץ ללונדון, בתוך לונדון אנו ללא רכב ונוסעים בתחבורה ציבורית ומרוצים. 

בכל מקרה יכולה להרגיע אותך שממש עכשיו [כלומר החל מלפני שבוע, כשאספנו את הרכב] אנו מטיילים עם רכב 9 מקומות אוטומט, כאשר הזמנו ידני אבל כשהגענו לא היה להם [אנו רגילים לרכב 9 מקומות ידני כי זה מה שיש לנו בארץ אז לא הפריע לנו] ככה שיש סיכוי שיהיה בסדר….

• adirgali

תודה, סמדר. נשקול את עניין הפיצולno

אוליב, כמובן שאין לנו כוונה להתנייד בתוך לונדון עם הרכב.

פשוט לא היתה אפשרות לשכור רכב 9 אוטו' בסוכנות שבתוך לונדון, אז הזמנו מלוטון. זה גם עדיף מאשר שתי מוניות מהשדה לגולדרס גרין, שם אנחנו לנים, ובגולדרס גרין יש לנו מלון דירות עם חניה חינם. זה יאפשר לנו לנסוע לאולפנים ברכב פרטי ולחסוך זמן, ולצאת ביום שישי לדרכנו הלאה בלי להתעכב על איסוף רכב.

מקווה מאוד שגם לנו עניין הרכב יסתדר ללא תקלות ועיכובים:-) (אם את זוכרת פתחתי לפני כמה חודשים שרשור בנושא, ומצאנו בסוף רק חברה אחת שמשכירה רכבים כאלה...זה בהחלט מרגיע לקרוא שהם אכן קיימים😉)

• adirgali

סמדר, צריך להזמין מראש כרטיסים לצ'רצ'יל? ואם כן- כמה מראש? ראיתי שמזמינים לפי שעה, השאלה אם זה באמת משהו שצריך להזדרז להזמין לשעה שאני רוצה כי אחרת לא יהיה, או שזו רק דרך להמנע מעמידה בתור לקופה.

• keves160
                              keves160 נערך לאחרונה על ידי

נסיעה ברכב פרטי לא תמיד חוסכת זמן מול רכבת. חברים לונדוניים שלי מדקלמים מתוך שינה את מצב הפקקים בכל יום נתון בשבוע ביציאה מלונדון כשהם נוסעים למשפחה/לחברים מחוץ לעיר עם רכב (ולפעמים גם בעלי הרכב משתמשים לפעמים בתחבורה ציבורית במקום).

• adirgali

ההגיון (שלי) אומר שבבוקר הפקקים הם לתוך העיר ולא החוצה ממנה. אבל לפקקים יש הגיון משלהם...נקוה לטוב.

• ronitzaw
                                  ronitzaw נערך לאחרונה על ידי

אני הייתי דווקא שוקלת לוותר על הסיור גרפיטי בטיול ראשון וכל כך קצר עם ילדים בלונדון. לא בטוחה כמה בכלל יעניין את הקטנים. 

דווקא ליום הראשון הייתי מנסה לקבוע את הסיור של לונדון אישי ומשם ממשיכה לכיוון קובנט גרדן. שם גם אפשר להתפצל הקטנים למוזיאון התחבורה והגדולים לקניות. 

לגבי מוזיאונים אפשר להתפצל חלק למוזיאון הטבע וחלק לויקטוריה ואלברט שנמצא די קרוב. 

• סמדרולה
                                    סמדרולה נערך לאחרונה על ידי

בוקר טוב,

חדרי המלחמה של צ’רצ’יל – היינו לפני 3 שנים ביולי.
                                    לא הזמנו מקום מראש. לא היה תור בכניסה.
                                    אינני יודעת אם השתנתה המדיניות. כדאי לבדוק באתר שלהם.

לגבי השכרת רכב- לפני שנתיים קיבלנו רכב אוטומטי 9 מקומות.
                                    רכב אוטומטי גדול עולה כמעט פי 2 לעומת רכב ידני, כך שלא נראה הגיוני שלא ישריינו לכם רכב אוטומטי.

קראתי כבר סיפורים בפורום על אנשים שהשתמשו ברכב השכור לנסיעות מחוץ ללונדון או לשדה התעופה ולא דיווחו על פקקים. ימי ההשכרה הנוספים עלו פחות ממוניות הלוך-חזור לשדה.

• מיכל א
                                      מיכל א נערך לאחרונה על ידי

בנסיעה עם ילדים לא הייתי עושה 2 סיורים מודרכים. הייתי מסתפקת בסיור הקלאסי.

יש המון מקומות שהם MUST בנסיעה ראשונה וכל כך קצרה ללונדון עם ילדים. סיור גרפיטי בשורדיץ זה לא בהכרח אחד מהם. אם זה מבלגן את התכנון, הייתי מוותרת עליו . 

לדעתי להכנס לטאואר, לעשות שייט על התמזה, לראות את גשר לונדון, לאכול בשוק בורו, זה הרבה יותר מתאים.

• ronitzaw
                                        ronitzaw נערך לאחרונה על ידי

ועוד דבר לגבי קניות – 

מסכימה שברנט קרוס הוא קניון סתמי היתרון היחיד הוא קירבה לדירה שלכם, אפשר לנסוע לשם עם הרכב ולא צריך להיסחב יום שלם עם הקניות בעיר. 

גם בווטפורד ליד אולפני הארי פוטר יש קניון די גדול שיש בו את אותם חנויות ומותגים שתמצאי בברנט קרוס ובאוקספורד סטריט. בניגוד לדבריה של אוליב, גם המחירים יהיו דומים כי רובם ככולם של החנויות במקומות האלו זה רשתות עם מחירים זהים. כמו שבארץ אין הבדל בין המחירים של קסטרו ברמת אביב ובקרית שמונה . 

• adivelednizki
                                          adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

גלית, 

אנחנו שוטטנו בשורדיץ לבד , ללא סיור. 

ציורי הגרפיטי קורצים מכל פינה ולא הרגשנו פספוס שלא לקחנו סיור ( שגם אנחנו שקלנו אבל לא רצינו להתחייב ) .

למרות שממש אהבנו , אני לא יודעת אם זה משהו שהייתי במיוחד מגיעה לעשות אותו אם היו לי רק יומיים וחצי בעיר , או בביקור ראשון.

לגבי השופינג , אמנם מדובר באותן רשתות והמחירים דומים אבל הסחורה ממש לא . כל מה שמצאנו בחנויות בסביבת קובנט גרדן היה קשה עד בלתי אפשרי לשחזר באוקספורד . כנראה בגלל ריבוי תיירים וקונים , יש שם מחסור בדגמים מסויימים/מידות / צבעים. 

ולא שקובנט גרדן לא אזור תיירותי אבל זה לא מתקרב למה שהולך באוקספורד סטריט. 

לגבי מוזיאון הטבע - הוא היה בתוכניות האופציונליות שלי אפילו שהיינו בביקור ללא הילדים, ולו בגלל תערוכת הפרפרים החיים ששמעתי מחברה שהיא מאוד התרשמה ממנה.

בסוף לא הגענו כי לא הספקנו..  ואנחנו היינו שבוע..

תהנו

עדי 

• 1 / 1
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון