ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול בקרואטיה סלובניה מונטנגרו בספטמבר

פורום אירופה
    4
    11
    1659
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • shaniki12
      shaniki12 נערך לאחרונה על ידי

1. איך אני מגיעה מקרואטיה למונטנגרו? אי אפשר להשכיר רכב בקרואטיה ולהחזיר במונטנגרו, והטיסת חזור שלי היא ממונטנגרו. ככה שאני תקועה, הטיסות מאוד יקרות ולא ישירות (בדקתי מדוברובניק וספליט). יש אפשרות להגיע ברכבת?

2. אשמח לקבל חוות דעת על המסלול, אם הוא שאפתני מידי או סביר, כמו כן אם פספסתי דברים בדרך אשמח שיציינו זאת!

מציינת מראש שתחומי העניין שלנו הם בעיקר מחפשים אגמים, איים וחופים. מוזיאונים, מערות ומסלולי הליכה אינטנסיבים לא מדברים אלינו.

אז ככה:

התחלה מספליט (מגיעים לשם מאיטליה)- ומעבר לאיים חוואר, מאקרסקה (יום אחד בכל אי), סך הכל 4 ימים באזור.

מספליט נסיעה לפליטוויצה- יום אחד ובבוקר נסיעה ללובליאנה.

שהייה של יומיים בלובליאנה, משם נסיעה לבלד- שהייה של 2-3 ימים באזור.

ואני די תקועה מפה. צריכה לחזור לקרואטיה, אך מנסה לשלב את הנסיעה הזו עם מקומות אטרקטיביים בדרך.  נסיעה מבלד לפארק קרקא (4 וחצי שעות)?  לחזור חזרה לספליט ולטייל על קו החוף דרומה? או ליסוע 7 וחצי שעות עד דוברבניק?

ומדוברובניק הגעה למונטנגרו.

3. מישהו שמע על האי מלייט? האם שווה להקדיש לו יום?

4. כמה זמן כדאי להקדיש למונטנגרו? ובאיזה אזור להתמקד אם הכיוון הוא יותר בטן גב? אני מחפשת לראות חופים יפים בעיקר (ברמת אירופה, לא קוסטה ריקהwink)

תודה מראש לעונים, אשמח לקבל הערות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יונית
        יונית נערך לאחרונה על ידי

קודם כל טיסה?

האם את מכורטסת כבר?

עם איזו חברה?

אופציות שינוי?

• shaniki12

כן כבר מכורטסת...נחיתה בונציה עם אל על

חזרה ממונטנגרו עם קונקשין בוינה (אייר אוסטריה), ומשם חזור עם אל על

• סקר סביונית
            סקר סביונית נערך לאחרונה על ידי

קודם כל אין כל הגיון במסלול,את מזגזגת.אם אתם מגיעים מאיטליה עדיף להתחיל בבלד.בקרואטיה מפלטוויצה,לקרקא,ספליט איים,דוברובניק ומונטנגרו.

לפחות טיול של 20 יום ויותר.

אם אתם מגיעים לספליט מאיטליה בספינה זה סיפור אחר.

• shaniki12

אין לי אפשרות להתחיל בסלובניה כי אי אפשר לקחת רכב מאיטליה ולהחזיר במדינה אחרת. בדקתי טיסות וזה לא ריאלי, לא ישירות וגם יקרות.

וההגעה מאיטליה לספליט בטיסה שהיא לא יקרה וישירה.

אני מנסה לבדוק על רכבות, מישהו יודע איפה אני יכולה לבדוק?

• shaniki12

יש לנו 22 יום...אני מתלבטת אם לוותר על סלובניה למרות שאני ממש לא רוצה. ולשהות פשוט שבוע באיטליה, 8 ימים בקרואטיה, ומה שנשאר במונטנגרו שזה בערך שבוע. ושוב...איך אני יכולה להגיע מקרואטיה למונטנגרו?

• יונית
                  יונית נערך לאחרונה על ידי

מציעה לבדוק מול אל על את האופציה לשינוי הכרטיסים 

כי המסלול שיצרת עם כל הקשיים האופרטיביים הוא "עקום" לא רק גיאוגרפית.

יש לך

1. מגבלות העברת רכב מאיטליה- לא ניתן לשכור רכב באיטליה ולהחזיר אותו במדינה אחרת.

2 .מגבלות של העברת רכב מקרואטיה למונטגרו-לא ניתן גם.

לכן 

טיסה לאיטליה וחזרה ממונטגרו אינה נכונה עבורכם.

מציעה לבדוק את מחיר שינוי הטיסה או אפילו ביטול הטיסה- יתכן מאד שיהיה יותר זול ממחיר תחבורה ציבורית+ 2 השכרות רכב נפרדות , שלא לדבר על מעברים וזמן מבוזבז של טיזוז דרכים.

אם תנחתו בזגרב למשל --- תוכלו את השליש הראשון לבלות בסלובניה ולעבור לאיטליה (בדקו קודם אופציית מעבר רכב, אבל לדעתי אין בעיה)

וחזרה ממונטנגרו לזגרב- אמנם טרטור של נסיעה, אבל חוסך את כל הסיפור של החלפות כלי רכב (שווה ערך זמן וכסף).

לשאלתך- את יכולה להגיע מקרואטיה למונטנגרו עם הרכב- אבל את לא יכולה להחזיר אותו במונטנגרו אלא צריכה לחזור לקרואטיה כדי להחזיר אותו (דוברובניק נניח) וחזרה למונטנגרו בתחבורה ציבורית (מהיכן הטיסה פודגוריצה? טיבאט? ) כדי לחזור לטיסה.

או--- לבדוק עם אל על טיסת חזור מאותה נקודת מוצא (דוברובניק) אליה תצטרכו לחזור ולא ממונטנגרו.

• shaniki12

תודה רבה

אני בהחלט אבדוק את האופציה לשנות את החזור כדי שאחזור מקרואטיה ולא ממונטנגרו.

ובנוגע לבעיה של המעבר מאיטליה לקרואטיה, החלטנו לטייל שבוע באיטליה, ולקחת טיסה מרומא לספליט  ולהשאיר את ה15 יום האחרונים לקרואטיה ומונטנגרו בלבד. 

• shaniki12

חשבתי בנוסף על האופציה של להחזיר את הרכב בדוברובניק ומשם ליסוע באוטובוס או רכבת למונטנגרו, ואז להשכיר שם רכב, וכך לא תהיה בעיה. מה דעתכם? 

מבחינת המסלול:

נחיתה בספליט- שהיה של 4 ימים באזור כולל מעבר לאיים .

מספליט נסיעה לקרקא

קרקא-פליטוויצה

מפליטוויצה נסיעה לחצי האי איסטריה- שהיה של 4 ימי בערך באזור (זאדאר, פולה, אופטיה)

וליסוע את כל הדרך למונטנגרו, יש לנו שם 7-6 ימים, תלוי בהתקדמות שלנו. 

• Ayala3280115
                        Ayala3280115 נערך לאחרונה על ידי

היי, אנחנו טיילנו שלושה שבועות מזגרב עד דוברובניק וגם לנו הטיסות היו קצת יקרות באמת, אבל העדפנו את הנוחות שזה אפשר. בכל מקרה כמה הערות לגבי המסלול: מקרסקה זה לא אי זאת עיר קטנה וחמודה שאפשר למצות תוך שעה בערך.. אבל יש עוד הרבה דברים בסביבה למשל טרוגיר, אומיש, חוואר וכו אם אתם רכב כדאי אולי לשקול טיול מתגלגל כי יש מקומות שנעים להיות בהם גם בלילה (למשל לראות את השקיעה מהמצודה בהוואר). תראי אם מסתדר לכם אולי לקחת מעבורת מקורצולה לחוואר, קורצולה עצמה יפה (אם כי בשלב זה כבר מיצינו קצת עיירות נמל עתיקות) ובמיוחד אהבנו את החצי אי פליאשש ואת סטון (הליכה על חומות ממש יפה!). מלייט אי מיוחד יש בו שמורת טבע יפה, אם יש לכם ימים להשקיע בזה זה יפה ונחמד אבל לדעתנו זה לא היה מאסט בטיול. אחד האיים שהכי אהבנו הוא ראב, אליו נסענו מפליטוויצה. יש בו עיר עתיקה מקסימה. ממליצה לשמור יום לדוברובניק המדהימה! מונטנגרו היינו 7 ימים והיה בול מספיק. מקום נוסף מומלץ אם מסתדר לכם זה מוסטר בבוסניה, אהבנו מאוד. אנחנו על איסטריה דילגנו (חוץ מזאדאר). לא יודעת אם פספסנו או לא. אנחנו היינו בפליטוויצה יום מלא. קמנו מוקדם והגענו לפתיחת הפארק (נדמה לי 7 בבוקר אבל לא בטוחה) וכך הקדמנו את ההמון. שעברנו באזור מסויים חזרה בהמשך היום אי אפשר היה לזוז- בגלל שבאנו מוקדם והתחלנו עם החלקים המתויירים היינו הרבה מהיום כמעט לבד. בכל מקרה ממליצה לישון באזור כבר לילה לפני (אנחנו ישמו גם לילה אחרי והגענו חזרה לחדר בחושך. שמעתי על אנשים שהיו בשמורה 4 שעות והספיק להם. אז תלוי כמה אתם תרצו להיות שם).

מונטנגרו מהממת. אנחנו היינו בה 7 ימים, יום אחד עשינו טרק בדורמיטור.

איזה כיף לכם!

• shaniki12

יש לנו בערך 9 ימים בקרואטיה, מבחינת איים תכננו להגיע לחוואר, ברץ, בול. לא יודעת איך נספיק את כל מה שציינת. על מה היית ממליצה לא לוותר מהאיים? 

• 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון