ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אוסלו - היכרות ראשונית

פורום אירופה
    9
    13
    8283
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Blacchina
      Blacchina נערך לאחרונה על ידי

במסגרת טיול בסקנדינביה, יש לנו חלון הזדמנויות קטן לביקור בנורבגיה, באמצעות רכבת משטוקהולם לאוסלו.

ישנים ברכבת, יורדים באוסלו בבוקר, ובערב/לילה חוזרים לשטוקהולם - משמע יום טיול אחד באוסלו.

באותו יום אנחנו לא רוצים לבזבז זמן, אלא לחוות את נורבגיה ואת אוסלו ככל הניתן.

אבל בגוגל אני מגלה שכל מה שיש לאוסלו להציע אלו מוזיאונים, ואנחנו רצינו יותר לחוות את נורבגיה דרך האווירה בעיר, ואולי אפילו טבע שיש באיזור.

לסיכום, אשמח להצעות, רעיונות, מסלולים וכל טיפת מידע שתוכלו להוסיף!🙏

תודה מראש!🙏

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • telo
        telo נערך לאחרונה על ידי

אם מחפשים טבע למה לנסוע לעיר בירה של מדינה?

עדיין לא הגענו לאוסלו אבל קראתי שהעיר מוקפת יערות ופארקים ונמצאת על פיורד שנקרא הפיורד של אוסלו.

המקומות המפורסמים בנורבגיה לא נמצאים במרחק נסיעה קצר מאוסלו. לפחות 4 שעות נסיעה.

• Eytanin
          Eytanin נערך לאחרונה על ידי

יש באוסלו וסביבתה, בהחלט מקומות שהם יותר אפופי טבע מאשר אווירה אורבנית.

מהנמל, יוצאות כל יום ספינות קטנות ששטות בתוך הפיורד של אוסלו שבו יש כמה איים מיועים. אפשר לרדת באחת מהתחנות שבהן הספינה עוצרת, ניתן לטייל מעט בטבע ולחזור לספינה בסיבוב הבא וחוזר חלילה. אפשר לרדת למשל באי ביגדוי ולטייל בו מבלי לטייל במוזיאונים. אפשר לרדת בתחנת האופרה ולעלות לתצפית מהגג. אפשר לטייל בגני הארמון. אפשר לטייל בפארק הפסלים של וויגלאנד. אפשר לטייל ביער שליד המקפצה האולימפית ואפשר לטייל בבית הקברות העתיק בשכונת GAMLE AKER או אפילו בגנים שסביב מצודת אקרשוס. זהו ממש גן ענקי. בקיצור, אם לא מחפשים אורבניקה טהורה, יש מספיק ריאות ירוקות בעיר. אין לצפות לראות בעיר פיורדים עמוקים ומפלים

• Blacchina

תודה על ההיענות!

המקום היחיד אליו אנחנו יכולים להגיע בנורבגיה זאת אוסלו, ולכן אנחנו מוגבלים מאוד.

נצטרך לתכנן יום שלם באופן מדויק ולסנן את האטרקציות הבאמת שוות, בכדי לא לבזבז זמן.

נשמח לתגובות נוספות!🙏

• יונית
              יונית נערך לאחרונה על ידי

אני מתקשה להבין את הרציונל של נסיעה לילה שלם-שעות רבות (5-6? ) ברכבת משטוקהולם לאוסלו---כדי לצאת לירוק מסביב ?

אין לכם מספיק בשבדיה?

(אני לא מקנטרת, אני מנסה להבין את הרציונל).

ו...לא לפספס את פארק הפסלים (אם כי יותר מרוחק ממרכז העיר ויקח זמן להגיע)-שווה ומיוחד.

• נירית
                נירית נערך לאחרונה על ידי

לגמרי מצטרפת ליונית.  בשטוקהולם עצמה ו/ או בנסיעה קצרה ממנה יש הרבה ירוק וטבע.   בכל מקרה אם אתם בכל זאת מגיעים לאוסלו לא הייתי מפספסת את פארק הפסלים ואולי שייט בפיורד, למרות שלטעמי שייט לארכיפלג בשטוקהולם יותר יפה. יש באוסלו מוזיאונים מיוחדים, כמו מוזאון פרס נובל לשלום, מוזאון קונטיקי ועוד באי ביגדוי שלדעתי יענינו גם נוער ומבוגרים שאינם ממש חובבי מוזיאונים.

• יהודה אודי
                  יהודה אודי נערך לאחרונה על ידי

מסכים עם יונית,

אם בכל זאת הגעתם לאוסלו היפה בקרו :
                  רחוב קרל
                  בארמון המלוכה
                  באי בגדויי ובמוזאונים קונטיקי ועוד
                  בגן הפסלים של ויגלנד

oslo one day trip

תהנו

• Blacchina

תודה רבה!

בשטוקהולם עצמה יש לנו 9 ימים כך שנמצה אותה עם תום.

אבל אם אתם אומרים שהטבע בשטוקהולם מתעלה על הטבע באוסלו, אולי באמת כדאי להתמקד במוזיאונים ואטרקציות אחרות באוסלו..

הטיול הוא בעצם טיול ערים בסקנדינביה.

שטוקהולם, קופנהגן, מאלמו, הלסינקי, טורקו.. רק אוסלו נשארה מחוץ לתחום וחשבנו להקדיש לה יום אחד מהנה.

• telo
                      telo נערך לאחרונה על ידי

אפשר לשאול למה לעשות טיול ערים בסקנדינביה?

לא טיילתי בערים האלה. הערים הסקנדינביות יחסית יקרות מאוד. אם מחפשים טבע למה לטייל בין הערים? למה להסתפק בטבע שקרוב לעיר?

אפשר לקנות טיסה לא יקרה בתוך סקנדינביה לברגן במערב נורבגיה שקרובה מאוד לאזור הפיורדים שנחשב לאחד האזורים היפים באירופה. 

אני נוסע לנורבגיה לשבועים ומחפש טבע ולא מתכנן לטייל בערים.

• פסגות מושלגות
                        פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

מכל הערים שציינת לא בטוח שמאלמה מומלצת בגלל אינפלציה במהגרים. שווה לבדוק.

לגבי אוסלו, מזמן לא ביקרתי אבל אם הייתי צריכה להמליץ על אתרי אווירה אז קודם כל הרחוב הראשי "קארל יוהאן", ארמון המלך, פארק ויגלנד ומוזיאון הספינות הויקינגיות. נדמה לי שדי חזרתי על מה שכתבו לפני...

• Blacchina

תודה לכולם!!🙏

• K.Amit
                            K.Amit נערך לאחרונה על ידי

טיול ערים בסקנדינביה זה קצת חבל…

הייתי בכל הערים שאתם מתכוונים לבקר בהן, חלקן יפות אבל לחלקן לא הייתי מגיעה במיוחד.

מאלמה – מעבר לנושא המהגרים הרבים, שהוא פחות בעייתי בשבילכם אם תהיו במרכז התיירותי ולא בשכונות, לעיר פשוט אין הרבה מה להציע.

יש בה עיר עתיקה חמודה ושמורה, ממש מול תחנת הרכבת, ויש בה את הטיילת לאורך חוף הים שהאטרקציה הגדולה בה היא בניין ה”טרנינג טורסו” של קאלטרווה, ונדמה לי שיש מוזיאון אומנות מודרנית שווה, וזהו בערך. אין בה אווירה מיוחדת – כמו שיש בהחלט בקופנהגן – ולא הייתי מגיעה אליה במיוחד.

הלסינקי – לא הייתי מגיעה במיוחד אם זה הביקור הראשון שלכם בסקנדינביה. מוזיאון אומנות מודרנית ממש מצוין, שוק דגים בנמל, הכנסייה המודרנית המפורסמת, מרכז נחמד לשוטט בו, חנות לחובבי המומינים, וזהו בערך.

קופנהגן ושטוקהולם – נהדרות ושוות ביקור. אני לא מרחיבה עליהן כי יש הרבה חומר. 

אוסלו – להגיע במיוחד בדרך המסורבלת שאת מתארת – לא שווה לדעתי. רק בנסיעה השלישית שלי לנורווגיה טרחתי להגיע לשם, והאמת היא שחוץ מאשר המוזיאונים הנהדרים באי ביגדוי (ואתם לא אוהבים מוזיאונים...) ובמיוחד המוזיאון המאוד מרגש של הקון-טיקי, לא מצאתי בה משהו ששווה הגעה במיוחד, אפילו לא פארק הפסלים.

אם עוד אפשר לשנות – תנסו כמו שהציעו הרבה שענו כאן – להגיע אל הטבע הבלתי יאומן כמעט של נורווגיה. השורה התחתונה – ערים דומות יש בכל אירופה וקל מאוד להגיע אליהן, טבע כמו של נורווגיה יש רק שם.

• yaffabe
                              yaffabe נערך לאחרונה על ידי

הייתי באוסלו בדרך אל ובדרך חזרה משפיצברגן.

עוד עיר נחמדה, לא הייתי נוסעת אליה במיוחד.

אם מגיעים בכל זאת, לא לוותר על גן הפסלים.

• 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון