ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

2 שאלות לגבי חופשה בכרתים

פורום נופש ביוון, קפריסין ובולגריה‎
    4
    14
    10707
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • שמעון1122
      שמעון1122 נערך לאחרונה על ידי

אז ככה סגרתי מלון דרך בוקינג בהרסוניסוס , כרתים  , ורציתי לדעת :

1. על שם המלון רשום ADULTS ONLY … מה זה אומר לגבי גיל האורחים שמגיעים למלון ? אחותי בת 17+ באה איתנו .. זה לא אמור להוות בעיה נכון ?
      2. אנחנו נוחתים בשדה התעופה הרקליון , מחיפוש קצר בגוגל MAPS ראיתי שאין שום תחבורה ציבורית למקום . ראיתי שהמלון מציע הסעה ב-40 אירו , האם מניסיון עבר עדיף לסגור את ההסעה הזו דרך המלון ? או שעדיף לקחת מונית כבר במקום ? מבחינת מחיר בעיקר ...
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • לירון-ב מערכת אתר למטייל
        לירון-ב מערכת אתר למטייל נערך לאחרונה על ידי

Adults Only אומר ברוב המקרים מגיל 16 ומעלה, פשוט ללא ילדים, לא חושבת שלאחותך תהיה בעיה. 

יש שפע של מוניות בשדה התעופה, לא חובה להזמין בעיניי הסעה מהמלון, אפשר גם לסגור מראש עם נהג מקומי או חברה מקומית, שרוב הסיכויים ייצא לכם זול יותר. הגולשים באתר המליצו על החברה הזאת –  https://www.lametayel.co.il/%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%AA+%D7%9B% D7%A8%D7%AA+%D7%95%D7%90%D7%9F+%D7%98%D7%A7%D7%A1%D7%99 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • שמעון1122

תודה על התשובה

האם לקחת מונית במקום עצמו ללא סגירה מראש תעלה יותר ?

ומה לגבי אוטובוסים ?

• לירון-ב מערכת אתר למטייל
            לירון-ב מערכת אתר למטייל נערך לאחרונה על ידי

לא נסעתי בכרתים באוטובוס אז אינני יודעת לצערי. 
            אבל יש מצב שלסגור מראש הסעה דרך אחת החברות יהיה פחות יקר ממונית במקום. כי יש תעריף קבוע. מה שכן – חרסוניסוס ממש קרובה יחסית להרקליון אז בכל מקרה אתם תגיעו די מהר 

• עמיחי13
              עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

כדאי לשקול השכרת רכב. גם סוגר לכם את הפינה של ההסעה למלון וגם מאפשר לכם לצאת לטייל

• שמעון1122

מאיפה אתה ממליץ ?

• עמיחי13
                  עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

הטיול שלנו בכרתים היה לפני הרבה שנים אז אין טעם שאמליץ על חברה מסויימת. את הרכב שכרנו מייד בשדה וגם החזרנו בשדה לפני הטיסה חזרה .

מניסיון, כל אחת מהחברות הבינ”ל הגדולות (אוויס, הרץ, יורופקאר) נותנות שירות טוב ועומדות בסטנדרטים הרגילים.

• מאיר שפירא
                    מאיר שפירא נערך לאחרונה על ידי

פרט חשוב, לא כתבת מהו שם המלון, והאם מדובר בכפר חרסוניסוס או בעיירת התיירות לימאני-חרסוניסו, לשניהם יש תחבורה ציבורית.

ישנה עליה במגמה של שינוי בתי מלון לכאלו שללא משפחות והגיל הקובע כל מלון לפי המדיניות שלו, כדאי לברר את המדיניות הזו בטלפון.
                    מה גם שהישראלים ברובם מגיעים בדילים לאותם בתי מלון המוניים עם משפחות ובלגן עד שלפעמים אתה תוהה אם בכלל יצאת מהארץ.

אמנם ניסיתי להסביר לאנשים שאם רוצים תחושה של חו”ל וגם לטייל (יש לכרתים המון מה להציע, אל תשכחו שהיא מקור הציביליזציה באירופה) ולא לחוש כאילו הם ב-”יפו הקטנה”, ללכת לבתי מלון אחרים, אבל כל מי שהצעתי לו זאת, הזדעזע לאפשרות שלא יהיה מדובר ב-”מלון 5 כוכבים דה-לוקס הכל כלול”, ואחר כך מתלוננים על המחיר.

אני אישית סוגר שנה הבאה 30 שנות מחקר בכרתים עם כתיבת שני ספרים, ניסיתי את כל סוגי בתי המלון וההחלטה שלי היא שמזה מספר שנים אני מתגורר אך ורק במלונות 3* נחמדים ± ארוחת בוקר, וכך אני אוכל צהרים בכל יום במקום אחר (אני כל היום בחוץ) ובערב יוצא למסעדה עם חברים או אוכל משהו קל בחדר אם אני עייף מכדי לצאת (מצרכים מהמרכול מהרשת המקומית הזולה “לידל”)

קחו בחשבון שאם תחשבו שההפרש בין מונית להסעה של החברה הוא לא גדול, הרי אל תשכחו שבהסעה לא בהכרח כולם נוסעים לאותו בית מלון, ואז יש עיכובים בדרך בכל המלונות הנוגעים, להורדת הנוסעים על כל הכרוך בכך... 

כדי לנסוע באוטובוס ציבורי, יש לקחת את כל הציוד לתחנת אוטובוס מול שדה התעופה ולנסוע עד לתחנה מרכזית A ליד הנמל ומשם לקחת אוטובוס לאיוס ניקולאוס או  סיטיה שעובר בתוך עיירת התיירות לימאני חרסוניסו (כביש 90) ולא על הכביש המהיר.
                    המחיר באוטובוס מהרקליון ללימאני חרסוניסו 4.10 יורו לאדם.  מחירון 2018

מוניות יש למכביר בתחנת המוניות מול שדה התעופה, המחיר למונית לפי מחירון המוניות 2018 – 34 יורו למונית בשעות היום.

לא כתבת לכמה זמן נוסעים, אבל בהחלט תמיד שווה לשכור רכב ומחברה שאין לה עסק בשדה התעופה, וכך גם לנסוע עצמאית למלון (אם נוחתי בבוקר, אפשר בכלל לנסוע לטייל ואח”כ לבית המלון).

החברה המומלצת “זקרוס טורס” מלימאני חרסוניסו www.zakrostours.com

המחירים שלהם טובים, יחס מעולה, כלי הרכב טובים, סימון 4 משבצות בביטוח הרכב מבטיח ביטוח מלא להכל כולל ביטול השתתפות עצמית
                    בתשלום דמי ההשכרה במזומן, אין צורך בכרטיס אשראי.

הביטוח לא כולל תאונה כשהנהג תחת השפעת סמים או אלכוהול או נהיגה ברכב כשנורת-אזהרה האדומה מהמנוע דולקת.

כל יתר התרגילים של חברות אחרות לא קיימים אצלם. סיסמתם “טוב שם טוב משמן טוב”.
                    הביטוח שלהם הוא על חצי דף (מאחורי חוזה ההשכרה, חצי דף ביוונית וחצי באנגלית), נהיגה בכלי הרכב שלהם רק לבעלי רשיון נהיגה בינלאומי ומגיל 23 ומעלה.

אתה מקבל דף הסבר בעברית, והנציג ממתין לך בשדה עם שלט עם שמך, ובתחילת ספטמבר אני מביא להם כובעים עם דגל ישראל, כך שנוסע ישראלי יוכל לזהותם בקלות.

לגבי הציוד, הצעה- כולם יודעים שבאתם לחופשה. אין צורך בבגדי ערב, למרות שמומלץ מטעמי נימוס לא להיכנס לחדר אוכל במכנסיים קצרים.
                    לי אישית מספיק טרולי במידות שקבעה חברת התעופה, ותיק עם מחשב וכו.
                    (אני טס כמה פעמים בשנה בכל פעם לשבועיים).

• שמעון1122

קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת 

שם המלון שלי הוא Infinity Blue Boutique Hotel & Spa - Adults Only , שנמצא בלימאני-חרסוניסו מבדיקה שעשיתי עכשיו .

באיזה אתר אני יכול לבדוק את הקווים ושעות ושאני אדע בדיוק איפה לרדת ?

אני נוסע ל-5 ימים .

למה שווה לשכור רכב לא מהשדה תעופה ? לא עדיף לשכור דווקא מהשדה תעופה וככה לחסוך את ההלוך והחזור עם הרכב ?

• מאיר שפירא

אני לא מכיר את המלון (לא התארחתי בו) בגוגל ארץ הוא מסומן לא במקום.
                        המלון נמצא קרוב לשפת הים כמה מאות מטרים (החוף הקרוב הנעים הוא לאורך רחוב נארחו), אבל הצילום מהחלון שכביכול הוא על שפת הים, זה טריק ידוע של צלמי מלונות.
                        המלון מוגדר 4* ועל פניו עושה רושם נחמד.

אין לך תחבורה ציבורית למלון עצמו, ואם אתה מתעקש לא לשכור רכב, תוכל לקחת אוטובוס (לא הבנתי את ההלוך ושוב, אתה מקבל את הרכב בשדה התעופה, ומחזיר אותו לשדה התעופה, אבל כמובן זה עניינך אם אתה רוצה לשכור רכב מחברה שנמצא מול השדה...)

אתה לוקח את האוטובוס שנמצא בתחנה מול נמל התעופה, נוסע לתחנה מרכזית א ליד הנמל. שם אתה ניגש לקופה ומבקש לקנות כרטיסים ללימאני חרסוניסו ושואל איזה אוטובוס יוצא לשם בקרוב ויאמרו לך ואתה ניגש לתחנה המתאימה.

האוטובוסים הציבוריים בכרתים העירוניים הקווים שלהם עם מספרים, הבינעירוניים כתוב עליהם שם היעד. כך שאם אמרו לך שהאוטובוס הקרוב יוצא לאיוס ניקולאוס, ראה שבמצח של האוטובוס יופיע השם איוס ניקולאוס, ומהנהג תבקש לרדת בתחנת המוניות ליד סופרמרקט חלקידאקיס בלימאני חרסוניסו.

את העיירה תזהה לפי שדרת העצים שאתה נוסע בה, ברמזור תוכל לראות משמאלך את מרכול “לידל” ובהמשך בצומת הבא בצד שמאל את המרפאה, וכמה מאות מטרים אחר כך בסוף השדרה תראה בצד ימין את הסופרמרקט ואת תחנת המוניות.

שם או שתתאם עם המלון שיאספו אותך (אם יש להם שירות כזה) או קצר ומהיר יותר לקחת מונית למלון. המחיר 8-12 יורו, אם הנהג לוקח תוספת על המזוודות, המחיר תלוי בו.

מכיוון שאור היום הוא ארוך מאוד בכרתים, אתה יכול לצאת בבוקר לטייל ולחזור עד שעה 1600 ואז לבלות כמה שעות באיסוף סרטני עור על שפת הים או הבריכה…..

בכלל, אם אתה נוחת בשעות לפנה”צ, אתה לגמרי יכול להתקשר למלון ולהודיע שתגיע אחר הצהריים, ולנסוע במסלול מטלה בדרך להיכנס לאתרים ולאכול במטלה צהרים (פעם בשנה ביוני נחוג שם חג לזכר ההיפים והביטניקים).
                        וכך גם לא תבזבז את היום הראשון על סתם וכבר כאשר אחרים ירבצו בלובי בשיעמום או בבריכה, אתם כבר באוירת כרתים.

• שמעון1122

הזמנתי כרגע השכרה של רכב מזקרוס טורס עליהם המלצת 

תוכל להגיד לי איך הולך התהליך פחות או יותר ? עם מי אנחנו מדברים שמגיעים לשם ? מתי ואיך משלמים ?

• מאיר שפירא

אחרי הנחיתה, אתה מובל באוטובוס מהמטוס לנקודת הכניסה (אין שרוולים) שם אתה נכנס ועובר דרך ביקורת דרכונים, ממנה אתה עולה במדרגות לאולם קבלת המזוודות (למי שקשה לעלות יש בצד מעלית) אחרי שלקחת את המזוודה שלך אתה הולך לכיוון פתח היציאה, ובאולם היציאה הקטן ממתינים נציגי החברות עם שלטים עם שם הלקוח.

(אתה מזהה את היציאה לפי השוטרת שעומדת לידו להשגיח שרק יצאו ממנו ולא ייכנסו מבחוץ)

אתה מוסר לנציג את רשיון הנהיגה הבינלאומי והוא רושם את הפרטים ומחזיר לך, ואם יש עוד מישהו שעשוי לנהוג, תן גם את הרשיון שלו שיופיע בחוזה ההשכרה.
                            בחוזה יופיע למטה מימין הסכום לתשלום, שלם לנציג והוא הולך להביא לך את הרכב.

אתה מקבל דף הנחיות בעברית וכן תרשים היכן להחנות את הרכב להחזרת הרכב.

ביום הסיום של הנסיעה אתה מגיע לשדה אם אתה טס בחברה ישראלית אתה צריך להגיע שלוש שעות לפני הזמן (זמן ההגעה מלימאני חרסוניסו לשדה כחצי שעה, 24 ק”מ) אם אתה טס בחברה ישראלית (אני טס עם אגאין ומספיק שעה-שעה וחצי, לפני 30 שנה הייתי מגיע 10 דקות לפני הטיסה.

בכניסה לאולם היוצאים בצד שמאל תראה תור ענק שבראשו מעין חצר עם בודקים, זה התור של הישראלים, אחרי הבידוק אתה הולך לימין המבנה לתור לביקורת דרכונים ומשם לבידוק במכשירי הבידוק לך ולציוד ומשם להמתנה לטיסה וכמובן דיוטי פרי בקומה שניה ׁ(למתקשים יש מעליתׂ).

• שמעון1122

אז בעיקרון אין תשלום מראש לחברה הזו דרך אשראי או משהו כזה ? 

משלמים להם במקום ? 

וביום האחרון שאני חוזר ומחנה את הרכב איפה שאמרו לי , מחכה לי נציג לקחת את המפתחות ?

• מאיר שפירא

1.אמרתי

1. 2. אתה מוריד את הנוסעים והציוד בטרמינל ונוסע לחנות את הרכב במגרש שמעבר לכביש ואת המפתח מוסר לשומר בשער.
                                • 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון