מנוע חפוש לומד להכיר אותנו ומנצל זאת להעלאת מחירים
-
שלום
לאחרונה אני מנסה להזמין רכב מסוים באתר rentalcars . שמתי לב שאם אני חוזר על החפוש המחיר עולה . מישהוא אמר לי להשתמש ביצירת דף ב chrome עם אופציה incognito ועל ידי כך אני לא מוכר על ידי מנוע החפוש ואכן בדקתי וראיתי שבהפעלת אופציה זו החיפוש מביא למחיר ההשכרה נמוך יותר.
נראה לי אבסורדי שדווקא כמשתמש ותיק המזמין באתר אני “נענש” במחיר כגבוה יותר מאשר מי שמזמין באופן אנונימי.האם התובנה שלי נכונה?
-
ברוך הבא למציאות…

-
במקום להתפלסף על שכר ועונש, תמחוק את היסטורית הגלישה והקוקיס
-
ברוך הבא למציאות 2

לפני שנה או שנתיים, לא זוכרת בדיוק, זה קרה לי עם הזמנת טיסה באינטרנט, בחברת אלעל.
הקפיצות במחיר היו ממש מוגזמות, “כאילו” נעלמו הכרטיסים הזולים יותר.
לא התעצלתי, התקשרתי ואמרתי לנציג שלא יעשו עליי בבקשה “תמחור דינמי” ואני מבקשת (בנימוס, בטח בנימוס) שייתן לי, עכשיו, מייד, את המחיר הנוח שראיתי בהתחלה, ללא דמי טיפול כמובן.
קיבלתי את מה שרציתי בשיחת הטלפון, ומאז אני מאוד נזהרת

-
היי,
זה נכון לגבי טרווליסט, rentalcars, בוקינג.קום ואחרים.
תומר
-
איך גולשים כ incognito?
-
אם זו המציאות
האם זה אומר שצריך לחפש באתרים הנ”ל כלא מזוהים (ללא user ו password)?
במצב שלא מזוהים, לא ניתן לקבל rewards, למשל ב booking או hotels
יעקב
-
בחלון גלישה של כרום לוחצים בצד ימין למעלה (שלוש נקודות אנכיות) ובוחרים "new incognito window"

-
ובפיירפוקס זה נקרא New Private Window.
-
לסוס במתנה, לא סופרים את השיניים.גלישה בסתר, לא מונעת מהאתר לדעת את ה-ip של הגולש.
אם רוצים אנונימיות, מורידים ומשלמים על vpn (לא מאלה שגונבים ממך את המידע).
ול- yaakovbar, אם אתה רוצה לזכות בתשורות מהאתר,תעשה את החיפוש ב-incognito, תשווה מחירים, תחשוב וכשתרצה להזמין, תתחבר.
-
כשהזמנתי רכב מ Rentalcars במצב רגיל (ללא incognito) קבלתי מחיר של 711$.
כאשר בצעתי את ההזמנה בדף incognito קבלתי מחיר 691$.
אולי זה השיטה לשמור על מחיר זול, אך קיימת בעיה שבמצב שלא מזוהים, לא ניתן לקבל rewards, למשל ב booking או hotels?
-
תקבל rewards, רק אם תתחבר.
-
הפיתרון פשוט כשאתה מזמין כרטיס טיסה תקיש את התאריך של יום לפני המועד הרצוי ויום אחרי ואז על פי רוב יפתח סרגל גם בתאריך המבוקש וכך תוכל להתעדכו בו ללא חשיפה ...
-
אכן זו המציאות
כבר מזמן למדתי לגלוש ב-“אינקוגניטו” כשאני מחפש ב-airbnb או ב-kayak,
לחפש, להתלבט וכשאני מוצא את מה שאני רוצה, אני נכנס ב-browser הרגיל ומזמין בדיוק את מה שאני רוצה, במחיר שלא השתנה (או לא השתנה בהרבה)
-
אבסורד ומרתיח !!
אין גבול לכמה מרגלים אחרינו היום..
-
תודה על המידע
האם הבעיה קיימת גם בהזמנה של בתי מלון באתרים כמו Booking ו Hotels?
-
אני מניח שכן....לא ניסיתי אישית באתרים הספציפיים האלה
אבל אני מניח שגם שם זה קורה
אין סיבה שלא
ברגע שאתה מחובר, האתרים לומדים להכיר אותך דרך כתובת ה-ip שלך וה”קוקיז”.
האינקוגניטו אמור לפתור חלק מהבעיה, לא את הכל כמובן
-
בבוקינג, אני מזמינה הרבה מאד
ולא--עד היום לא נתקלתי בכך.
(חוץ מהעובדה שכאן עדיף לגלוש רגיל כי יש צבר של הזמנות ואז הנחה של מועדף של 10% בהמשך).
-
מעולם לא נתקלתי בתופעה כזו באתרים "נורמלים"לא ב booking לא בhotels לא באיזיג’ט לא באוסטריאן לא ביונייטד ולא בלופטהנזה לא בהילטון וכו’.
אני גם עושה הזמנות רבות של השכרת רכב ב economy car rentals ואני מקבל את אותו מחיר בלי חוכמות
אם המחיר יקר יש לו נטיה לרדת, אם הוא זול יש לו נטיה לעלות, יש לכך הסבר פשוט בלי שום תאוריות של קונספירציה.
אני עושה חיפושים רבים ויש לי עשרות הזמנות מהאתרים האלו.
-
Never say never! מה זה "נורמלי"?אין פה שום תאורית קונספירציה.
חברות תעופה, דווקא *כן* מעלות מחיר.
ניסיתי בעצמי, המחיר עלה וכשביקשתי מחברה לבדוק את מחיר הטיסה באותו זמן, הופיע לה מחיר נמוך משלי.
ב"בוקינג", לפעמים המחיר יורד אם מחכים עד הרגע האחרון (תלוי בתפוסה).
יש להם עוד כל מיני פטנטים לתת לך מחיר שונה מלאדם אחר (פלאי-הטכנולוגיה), אבל לא אפרט כדי שלא תאמר שיש לי חזיונות שווא וכו'.
בהצלחה.