עזרה בתכנון טיול ליפן
-
שלום לכולם,
מתכננת טיול בספטמבר ל 21 יום.
אשמח להתייעץ לגבי המסלול האם אפשרי והאם ניתן לעשות את כל המסלול בתחבורה ציבורית בלבד?
טוקיו (נחיתה)
ניקו
טויאמה
קאנאזאווה
טאקואמה
פוגי, הקונה
קיוטו, נארה, אוסקה
הימגי
הירושימה
איצוקושימה
האם ריאלי?
האם כדאי לשנות מקומות מסויימים?
אודה לכל עזרה,
תודה רבה
-
תחבורה ציבורית היא בהחלט אפשרות טובה לתנועה ביפן. כדאי לתכנן נכון את הנסיעות ולהתאימן לשימוש בפאס הרכבות. למשל למקם את הביקור בקיוטו לאחר הירושימה ולקראת החזרה לטוקיו בסיום.
הייתי משנה והופך את ניקו והאקונה לטיולים יום מטוקיו ומוותר על טויאמה לטובת טקיאמה והאזור.
חוצמזה נראה טוב.
-
תודה,
לא עדיף לסיים בהירושימה ומשם לחזור לטוקיו?
ואת קיוטו לעשות בדרך הלוך?
-
מה העדיפות?
הדבר היחיד שמשנה זה השימוש JRPass.
בקיוטו אין שימוש לפאס. השהות בקיוטו ממושכת יותר מכל מקום אחר (לבד מטוקיו) ולכן כדאי להגיע אליה לאחר פקיעת השימוש בפאס. אלא אם תמצאי שכדאי לך לקנות פאס ל 21 יום, דבר המוטל בספק, כי נראה לי (את צריכה לעשות חשבון נכון של עלות הרכבות מול הפאס) שהכי יעיל וחסכוני יהיה פאס ל 14 ימים שתפעילי עם עזיבת טוקיו (או עם היציאה לניקו/האקונה) ותסיימי בהגעה לקיוטו.
-
לחסוך שבוע בפס זה רעיון יפה, אבל לפי התכנית אני מעריכה שפס ל-21 יום עשוי להשתלם. לנו הוא השתלם ונסענו קצת פחות. לא חשבתי על הרעיון שלך להפוך את הסדר, ומצד שני היה נח שתמיד היה פס. גם בקיוטו פה ושם (בדגש על הפה ושם) יש שימוש, למשל אם נוסעים מקיוטו לנארה או בקו הרכבת האחד של ה-jr שחוצה את העיר.
-
נוחות לא נכנסה במשוואה שלי. זה עניין אינדבידואלי לחלוטין אם וכמה לשלם על נוחות (היה לי מאד נוח, אם כי מאד לא משתלם, להשתמש בפאס בקו היאמנוטה בטוקיו).
אני מדבר על חשבון פשוט – הוצאה מול הוצאה.
-
ההבדל במחיר בין הפאס לשבועיים ושלושה שבועות (לא יודעת אם וכמה עמלות יש) הוא בערך כמו העלות של נסיעה קיוטו-טוקיו כך שאם בכל מקרה צריך להוסיף את הנסיעה חזרה לטוקיו עדיף לדעתי כבר לקנות פס של 3 שבועות וככה לשמור על גמישות.
וכמו שרוני כתב, אלא אם כן יש מקום ספציפי שאתם רוצים לראות, אין הרבה מה לעשות בטויאמה וניתן לוותר עליה.
-
כמו שאמרתי - הכל מתמטיקה
-
בטיול שעשינו באביב האחרון עשינו פאס ל 21 יום היה גם משתלם וגם נוח.
אפשר לעשות את החשבון בעזרת http://www.hyperdia.com/en/
צריך לקחת בחשבון שיש נסיעות נוספות שאפשר לנצל שלא נלקחו בחשבון ומספר אתרים שיש הנחות עם הכרטיס.שימש אותנו גם בטוקיו.בטוקיו היה גם כרטיס נטען pasmo טוב ונוח להרבה תשלומים.