מוסקבה במונדיאל – איזו הצגה. כותרת בנאלית??
-
האם הכותרת בנאלית - בהחלט. העניין הוא שאפשר להבין אותה ביותר מצורה אחת ועל זה ארחיב בהמשך
קצת רקע. קוראים לי דני ואני מכור למונדיאל (אוהבים אותך דני..). זו הפעם הרביעית שלי , עד מאה עשרים
אני גם אוהב לטייל ולפעמים לא יודע מתי להפסיק. זו הסיבה שלמונדיאל הזה הגעתי אחרי שבועיים ביפן באפריל ועוד גיחה קצרה אבל משוגעת באמסטרדם ,שטוקהולם ועל הדרך הופעה של רינגו בברלין. למעשה חזרתי לארץ, נחתי יום וטסתי למוסקבה... החלטתי שאני מוריד קצב, אבל כפי שתראו, ברגע שהגעתי שכחתי מהכל...
עוד קצת רקע. בגלל כל העומס , עשיתי לעצמי חיים קצת קלים. עפ"ר אני חוקר ממש לעומק כל יעד אליו אני מגיע. הפעם נעזרתי רבות בבלוג של אלונה מיודעתנו שכתבה על מוסקבה פעמיים. הגעתי כמובן גם למקומות אחרים, אבל בזכות אלונה הגעתי למספר נקודות שספק אם הייתי מגיע ועל כך תודתי הכפולה והמכופלת – אלונה אף פעם לא מאכזבת. הנה גם הלינקים לכל המעוניין
http://milimvetiulim.bloger.co.il/193075/
http://milimvetiulim.bloger.co.il/241525/
הכדורגל נתן לי תירוץ להגיע לעוד שני מקומות. יום בסנט פטרבורג, אותה חרשתי ב-2016(החל בפוסט 51)
והעיר ניז'ני נובגורוד, שהיתה אחת ההפתעות של הטיול
התמונות מהטיול כבר ממוינות ומסודרות
גלריית רוסיה – מוסקבה,סנט פטרבורג,ניז'ני נובגורוד
-
19.6 אשתי חוזרת משטוקהולם בדיוק כשאני נוסע למוסקבה. נוסע עם המונית החיפאית בכוונה לפגוש אותה למספר דקות, לפני שהיא תחזיר אותה לחיפה. מעשה שטן, הטיסה שלה מאחרת. עוד מעט אשב באולם היוצאים ואראה אותה חוזרת ומנפנפת לי לשלום. הזוי..
טיסת אלעל. מזמן לא נסעתי עם המוביל הלאומי. הפעם ניצלתי מיילים וטסתי בזול. לא רוצה לאכזב, אבל היתה לי טיסה למופת, דיילות מקסימות, הכל מתוקתק, תענוג.
אוסף את זוג הכרטיסים למשחק שהזמנתי מאוחר, עולה על הארואקספרס לתחנת פבלסקי. בחוץ סגרירי וקצת גשום. לא קבלת הפנים במיטבה. לא מכיר עדיין את הרכבת התחתית. מלא אנשים וקצת מעיק אבל גם זה עובר . הולך להוסטל שלי במדרחוב ארבאט. כיוון שמוקדם, שם את התיק ויורד לסיור קצר. במדרחוב כבר מזהה את כל אמנים והציירים, את חנויות המזכרות ואת התיירים. מאוד מרווח, אוירה מאוד נעימה. צועד לי עד לסופו, די ארוך המדרחוב, עד שמזהה את אחת משבע האחיות של סטאלין, 7 גורדי שחקים בארכיטקטורה זהה שמקשטות את קו הרקיע של העיר.

-
מתחיל לתרגל שוב את הרוסית שלי. כלומר אני לא מבין רוסית, אבל אחרי הטיול ב-2016 בקייב ופיטר(סנט פטרבורג) אני מצליח לא רע לקרוא רוסית (זה יתרון של בוגר טכניון שבסמסטר הראשון למד את כל האלפבית היווני שבעצם בונה את רוב האותיות הרוסיות, למשל האות P זה האות רו, כלומר העיצור 'ר', האות שנראית כמו ח זה פאי, כלומר העיצור 'פ' וכד')
חוזר לכיוון ההוסטל ושמח לגלות סניף של מומו (ברוסית MYMY) שהכרתי מאלונה. אני חוגג שם- מבקש את כל 3 סוגי הפירושקי בתוספת ללזניה ואיזה שיפוד ושותה את המשקה האופיני blackcurrant(תורגם לדומדמנית שחורה..). המחיר די מצחיק ואני הולך לצחוק ככה במשך כל הטיול. זה המון רובלים אבל בשקלים הרבה פחות מבארץ

-
מגיע להוסטל. אחד השיחוקים של הטיול. מיקום מנצח, על המדרחוב. מחיר בדיחה – 60 יורו ל-6 ימים (לא משנה שלנתי שם רק ביומיים הראשונים. עצם זה שהיה לי תמיד לאיפה לחזור מהגיחות שלי ולוקר להניח את התיק, כבר עשה זאת למשתלם) והכי מפתיע – המקום עצמו – נעים, מודרני, צבעים שמחים, מקום מרווח וחדר לארבעה עם פרטיות(וילון), נקודות חשמל(הכי חשוב) ומנורת קריאה ,בנוסף כאמור ללוקר מרווח. נקרא וינגרט הוסטל, נמצא בארבאט 4 ומומלץ בחום!
-
אוקי, הגיע הזמן להיות תייר. אני נמצא כ 15-20 דקות מהכיכר האדומה. כבר בדרך משתאה ומצלם
-
חולף על פני הקרמלין (פירושו ברוסית "מצודה" או "טירה", ומתייחס לכל מתחם מבוצר וגדול הנמצא בערים רוסיות היסטוריות. בהמשך אגיע לקרמלין נוסף, בעצם שניים).
-
עובר דרך גני אלכסנדר המרשימים

-
-
ובסוף מגיע לכיכר האדומה, כמובן לא לפני שעובר אבטחה קפדנית. לא עושים חשבון הרוסים האלה, אבל מה –בצדק..

-
כאן מתחילים לראות גם את תיירי הכדורגל ואני נזכר מה הסיבה הרשמית לבואי
(הערה-אחרי מחשבה החלטתי לשלב בסיפור את הכל , כחלק מהחוויה שלי. הגיגים על כדורגל יתכן ויסומנו באופן שונה כדי שהלא אוהדים יוכלו לדלג, והכן אוהדים יוכלו להתענג...
עוד הערה-קריאה של הכל תיתן לדעתי פרספקטיבה נכונה יותר למה שקרה כאן, ומסתבר שקרה כאן הרבה..
והערה אחרונה – במקבצי התמונות כן הפרדתי בין תיירות וכדורגל)
תופעה שכבר עכשיו אני מבחין בה. צפון אפריקה (מרוקו, תוניס) ודרום אמריקה(ברזיל, ארגנטינה) – אין (בחיריק). אירופה - בקושי רב. מילא לא רואים הולנדים ואיטלקים. אבל מה עם ספרדים, אנגלים, גרמנים ששוטפים כל טורניר גדול? כמעט ולא רואים. לבן שלי שיצטרף בהמשך יש השערה – אוהדי מדינות חולות כדורגל שחשוב להם להיות ולהיראות לעומת אוהדי האירופאיות השבעות שיש להם היצע אדיר של ליגות איכותיות(עם השחקנים הטובים בעולם) וליגת האלופות, כלומר שהטורנירים הגדולים איבדו קצת מזוהרם. את האנגלים לא רואים בין השאר בגלל הסכסוך עם הרוסים וזה מורגש..
-
יוצא מהככר ומתקדם לכיכר מנז'. שני פסלים מסומנים לי. את אחד מהם אני לא מוצא ואחרי מאבקים בגוגל מפס מוצא את האנדרטה לזכר נפגעי הטרור בבסלאן. קצת מתאכזב, זו האנדרטה,נו שויין
(ספוילר – זו לא. עבדכם העקשן חקר ויגיע לאנדרטה המבוקשת לקראת סוף הטיול. כאן מדובר כנראה באנדרטה העוסקת בטרור אבל אחר...ברוסית Памятник жертвам теракта בתרגום-אנדרטה לקורבנות המעשה הטרוריסטי)
-
הרגליים לוקחות אותי לרחוב ניקולסקאיה ושם יש המון אקשן. הרחוב מקושט בטירוף בעשרות אלפי מנורות בצורות שונות ,זה מדרחוב(האם עכשיו או תמיד – לא יודע) וזה עמוס באוהדים וברוסים שבאו ליהנות מחווית אוהדים. המון מינגלינג המון "קרבות אוהדים", כיף גדול. אכזבה קטנה – הבטחתי לעצמי לחזור מאוחר בלילה לראות את הכל מואר. חושך כאן יש רק ב22:00 וגם זה בקושי. לא בכדי מדובר על לילות יוני כלילות לבנים. לא עמדתי בהבטחתי. כל הקישוטים נהדרים. בלילה כנראה עוד יותר-חבל...
-
“מסי צ’או,מסי צ’או , מסי צ’או צ’או צ’או”
-
משרך את דרכי לכיוון החדר. הרחובות רחבים והמרחקים גדולים, אבל אני לא מעיז להיכנס למטרו כשיש כל כך הרבה מה לראות ומה לספוג
צילומים אחרונים להיום – ביבליוטקה לנינה, אותה אני אעבור כמעט כל יום ובעזרת הזום – קתדרלת ישו המושיע, שנראית כמעט מכל פינה וגם אליה נגיע

-
איזה תזמון דני

אני עקבתי אחרי המונדיאל הזה גם בטלוויזיה בארץ וגם בטלוויזיה בגדנסק.
לכן אני יודעת היכן היו האוהדים האנגלים -הם היו בצפון פולין. גדנסק הייתה ערוכה לכבודם – גם בקישוטים, אך גם בשוטרים. פתאום הבנתי, ממש בקטנה, את התחושה של קהל אוהדי כדורגל שמגיע לאירוע בינלאומי..באמת חוויה מיוחדת (בעיקר כשבזמן שהייתי שם, פולין בעצמה עוד הייתה במשחק).
-
דני המלך

כיייייף שיש עוד סיפור טיול כדורגל שלך
אני ויתרתי על המונדיאל בגלל אילוצים שונים, אך קיבלתי תמונות וסרטונים בלייב מאחים שלי שהיו שם וזה היה wow!!!!
מקווה שאגיע לקטאר 2022

בינתיים אהנה לי כאן מסיפור צבעוני ומלאאאא שמחה

רובי
-
דני היקר מאוד,
לחובבי הכדורגל, לכל אלה שהמשחק הזה ומה שסובב אותו הם כבר מזמן לא רק משחק – יום האתמול הוא יום של רגשות מעורבים.
מצד אחד – רגע שיא של ארוע שיא.
מצד שני – עצבות מזדחלת שהחגיגה הזאת מסתיימת, וכן – מעט ריקנות.
ואז - מה יכול להיות טוב יותר ומשמח יותר מלקום ׳מחר בבוקר׳ ולראות שכל סוף הוא גם התחלה של משהו אחר – כשהמשהו האחר הזה מאפשר להתרפק עוד על החודש הזה שהיה - באמצעות התמונות שלך והמילים שלך??
בקיצור – איזה כייף שבאת עם הקסם הזה שלך!
אני כאן וממתין בציפייה גדולה להמשך. רק עשה עימנו חסד ו -
קח אותו לאט את הזמן
העולם עוד יחכה בחוץ
קח עוד שאיפה מן הזמן
שתי דקות לפני ההתפכחות.שמוליק
-
בוקר טוב דני
מזל שאני פה כותבת אשכול משלי במקביל אז שמתי לב לאשכול שפתחת.
מוסקבה שלך נהדרת והאווירה של המונדיאל בטח מחשמלת.
תודה על השיתוף ואני פה גם להמשך (מזגזגת בין האשכולות)
יום טוב
לימור
-
דני , באמת התפלאתי ששקט פה בכל הקשור לגזרת המונדיאל... אז טוב שבאת עם האשכול הצבעוני והתמונות הכרגיל מעולות שלך.
אפילו אני , שאין לי בדרכ שום עניין בכדורגל , צפיתי הפעם (חלקית) והצטרפתי לחגיגה .
וגם מצאת לי צפרדע , אז בכלל כיף

ממשיכה לעקוב אחרי מוסקבה שלך,
עדי
-
מיכל , רובי, שמוליק , לימור ועדי – כיף שהצטרפתם. אחרי שבכמה טיולים קודמים ביאסתי את שמוליק וכתבתי מהר מהר, רחמי נכמרו ואני אאט קצת.
למי שכדורגל לא בראש מעיניו – ספוילר משמח – היום יום עמוס ובלי כדורגל, שומו שמיים..
20.6 מתחיל את היום ארוחת בוקר בקפה מומו, בצד השני של המדרחוב(....) וממשיך במטרו עד תחנת "ככר המהפכה", אחת מהתחנות היפות במוסקבה. יש כאן 76 פסלים שונים שנגיעה ברבים מהם מבטיחה הצלחה בנושאים שונים