חידוש ויזה לארה"ב
-
הויזה שלי עומדת לפוג בסוף שנה זו ואני רוצה לחדש אותה. אני מבין שלחידוש אין צורך בראיון אישי ולאור זאת יש לי כמה שאלות.
מה השלב הבא אחרי מילוי טופס DS160 ושליחתו ?
באיזה שלב ואיך אני משלם את התשלום ?
האם ניתן לשלם ישירות באתר השגרירות ואם כן איך ?
היות ואין ראיון אישי איך מעבירים את הדרכון להחתמת הויזה ?
האם ניתן להעביר תמונה שעשיתי אצל צלם אבל אין לי את התמונה במחשב ?
-
אחרי מילוי הטופס אתה מקבל הוראות מדויקות ומפורטות לגבי העברת הדרכון והתשלום. דרך אגב, פטור מראיון אינו אוטומטי.
-
יכול להיות שלא תצטרכו ראיון אישי, יכול להיות שכןיש כל מיני תנאים כדי שבכלל תהיה אופציה שהמחלקה הקונסולרית תוותר על הראיון.
למשל הויזה הקיימת צריכה להיות ל 10, אין עליה החרגות, היא הוצאה באותה מחלקה קונסולרית שפונים אליה בבקשה לויזה החדשה וכו’.
אם אתה עומד בכללים (סיכוי לא רע שכן) יכול להיות שבסוף התהליך ינחו אותך לא לגשת לראיון אבל יכול להיות שמאיזושהי סיבה כן ירצו לראיין אותך.
בקיצור יש סיכוי לא רע שלא תצטרך ראיון אבל זה לא מובטח.
תבדוק את העמוד הזה
http://www.usa-visa-services.co.il/visaform
להערכתי יש שם את התשובות לשאלות שלך
-
כאמור, לא כל אחד מקבל פטור מראיון, אלא רק מי שעומד לפחות בקריטריונים המופיעים באתר השגרירות.
בתום הקלדת כל הנתונים הנדרשים ב-DS-160 מופק עבורך דף אישור על קליטת הטופס (שמור והדפס אותו) ודף הנחיות להמשך (הדפס גם אותו).
השלב הבא הוא תשלום האגרות.
אינני זוכר האם ההודעה על פטור מראיון מופיעה לפני או אחרי שלב התשלום, אבל אם אין פטור תקבל הפניה לקביעת מועד לראיון.
אם יהיה לך פטור מראיון, תוכל להביא לסניף של דואר שליחים (הם נותנים רשימה ממנה תוכל לבחור סניף) את המסמכים הנדרשים:
- דרכון בתוקף לפחות ל-6 חודשים מעבר לתקופת השהיה בארה”ב
- דרכון עם ויזה קודמת לארה”ב
- דף אישור של קליטת טופס DS-160
- דף ההנחיות (יכול להיות שוני בין מועמדים שונים)
- תמונת פספורט בגודל 5x5 ס”מ שצולמה ב-6 חודשים האחרונים
אופציה (לא חובה):
- כל מסמך שיכול לסייע לאישור בקשתך
אם אינך פטור מראיון, עליך להביא לשגרירות את כל המסמכים הנ”ל עימך אל הראיון.
אם חלק מבני משפחה אחת פטורים מהראיון וחלקם לא, מי שחייב לבוא לראיון יכול להביא עימו לשגרירות את כל המסמכים הנדרשים שלו ושל כל שאר בני המשפחה הפטורים מראיון.
אם מי שאינו פטור הינו קטין מעל גיל 14, יכול להתלוות אליו לראיון אחד מבני המשפחה הבגירים. אל חשש, המלווה יוכל למסור את כל הניירת מבלי שהוא עצמו ירואיין, אלא רק הקטין.
כל הדרכונים ישלחו מהשגרירות אל דואר השליחים לסניף שבחרת תוך 5 ימי עסקים.
באפשרותך לבקש (עוד בזמן הקלדת הבקשה) להגיע בעצמך אל הסניף כדי לאסוף את הדרכונים מבלי להמתין להגעת השליח אליך.
אם בחרת באיסוף עצמי מהסניף, תקבל הודעת מייל כשהדרכונים נשלחו לסניף, אבל תוכל לאסוף אותם משם רק למחרת. במייל יהיה קישור למעקב סטטוס היכן המשלוח נמצא.