השכרת רכב בקנדה
-
אנו זוג שמתכנן לשכור רכב ל 22 יום בקנדה ולעבור למספר ימים לארהב.
האם יש המלצות לגבי חברה מסוימת?
האם יש למישהו נסיון אם אלמו/אופרן?
מה צריך לבדוק מבחינת ביטוחים ותנאי השכירות?
תודה לכל העונים,
-
השכרת רכב בקנדהאלאמו זו חברת השכרת רכב גדולה בצפון אמריקה - היא מומלצת, כמו כל החברות הגדולות האחרות (גם אוויס, הרץ וכו). שכרתי רכבים בכל החברות הגדולות, אני הייתי מרוצה מכולן. פחות ממליץ על חברות קטנות ומקומיות.
אופרן זו סוכנות ישראלית להזמנת רכבים - אפשר להזמין דרכם רכבים בכל החברות הגדולות. ממליץ עליהם. כמו כן אפשר להזמין רכב דרך סוכנויות אחרות, כמו למשל גוליבר, וגם דרך אתרי אינטרנט כמו רנטל קארס. אפשר כמובן גם דרך האתרים של חברות ההשכרה עצמן. אפשר גם בטלפון ולהתמקח על המחיר מול הנציגים הישראלים. כל הדרכים טובות. מומלץ לבצע סקר מחירים מקיף.
אם זו פעם ראשונה ששוכרים רכב בחו"ל, ממליץ מאוד לשכור דרך סוכן ישראלי - כי אז הביטוחים הנחוצים יהיו כלולים בהצעה. אם כבר שכרתם בעבר אפשר לבדוק גם הצעות באתרים מחו"ל.
להקפיד על:
- ביטוח תאונות CDW
- ביטוח גניבה TP
- השתתפות עצמית מופחתת או אפילו ביטול או החזר השתתפות עצמית
- נהגים נוספים - שיהיה כיסוי לשניכם
- אישור יציאה לרכב לארה"ב
כאמור הצעות שתקבלו אצל סוכנים מישראל סביר להניח שיכללו את הביטוחים הנ"ל. לא צריך ליפול לגימיקים כמו מיכל דלק מתנה, ביטוח תאונות אישי (יש כיסוי של ביטוח נסיעות) וכו.
-
השכרת רכב בקנדההמון תודה על התשובה המפורטת
ועוד שאלה קטנה...
אנחנו אמנם רק 2 אנשים אבל מתעניינים לגבי רכב מסוג full size כיוון שכתוב שרק רכב בגודל זה יכול להכיל בתא המטען 2 מזוודות גדולות. כיוון שאנו נהיה הרבה בדרכים, לא נראה לי מומלץ להשאיר מזוודות על המושב האחורי בשל חשש לגניבה. האם באמת נחוץ רכב בגוגל כזה או שניתן גם להסתפק ברכב בגודל בינוני כמו טויוטה קורולה.
תודה
-
השכרת רכב בקנדהאין לי תשובה מוחלטת. ואם אני אגיד לכם שאין חשש מגניבה ודווקא לכם יפרצו מבין כל אלפי המטיילים האחרים? כל ציבור המטיילים כאן נוסע הרבה ברכב ומשאיר את הציוד ברכב. כולם מקווים לטוב. וכי מה יש לגנב להתעניין בבגדים המלוכלכים שלי?
כבר קרה לי שברכב בגודל מיד-סייז היה מקום ל2 מזוודות. תלוי מאוד במבנה המזוודות (רכות או קשיחות וצורה מדוייקת) ובמבנה תא המטען של הדגם הספציפי שתקבלו. שימו לב שלחברת ההשכרה אין שום מחוייבות לתת את הדגם שהם כותבים בהזמנה - יכולים גם לתת רכב אחר מקביל לפי ההגדרות שלהם. אפשר קצת להתכונן, למשל לקחת מזוודה אחת רגילה ועוד צמידן שאפשר לרוקן אותו ואז להקטין אותו מאוד.
לרוב מחירים של רכב פול סייז לא הרבה יותר יקרים מאשר מיד סייז.