סלובניה ואוסטריה - חזרנו ושוב אהבנו. את ונציה גם
-
סלובניה ואוסטריה - חזרנו ושוב אהבנו. את ונציה גםבוקר טוב
ג’ני איזה כיף לי שהצטרפת עליי ותודה על המחמאות.
באמת איך עוד לא היית בסלובניה? ואם יש יעד שאני אצליח לעזור לך אחרי כל העזרות שלך לי, אני באמת באמת אשמח. ודרך אגב, את בטח לא זוכרת או מקשרת, אבל גם בטיול ליעד שלא היית עזרת – הטיול הזה יסתיים בונציה שלגביה נעזרתי בך… אז כרגיל, תודה!!
יום טוב לכולם
לימור
-
סלובניה ואוסטריה - חזרנו ושוב אהבנו. את ונציה גםיום שבת, 30.06.18
את הבוקר פתחנו בגבעת סטרזה (Straža) בבלד, ממש ליד דירתינו.
על הגבעה מגלשות הרים, פארק חבלים ונוף מקסים!

עולים על הרכבל הזוגי הפתוח למרומי הגבעה. הנוף מלמעלה של אגם בלד נהדר.
הגברים שלי נרשמים לפארק חבלים. פארק אתגרי, מגוון ומומלץ.
אני עסוקה בעיקר בצילומם אבל גם עשיתי לי טיול קטן למאחורי פארק החבלים. משם יש תצפית מדהימה, יפה הרבה עוד יותר על אגם בלד וכוללת גם את האי שבו.
כדי להגיע לתצפית הזו, איפה שיורדים מהרכבל, בצד ימין יש שביל קטן...
למטה חזרה אנחנו יורדים במגלשות הרים. זה לא אלו הארוכות של אוסטריה אבל זה תמיד נחמד וכייפי

-
סלובניה ואוסטריה - חזרנו ושוב אהבנו. את ונציה גםאם כבר הגעתי לספר קצת על בלד אז לפני שנעבור למחר ולאגם בוהיני אהובי, קצת על אגם בלד.
כאמור, ישנו בבלד 6 לילות אצל ויקטוריה המקסימה.
מבחינתנו זו היתה החלטה נהדרת.
כל אחה"צ ערב כשהיינו חוזרים מיום הטיולים שלנו היינו יורדים ברגל או באופניים להסתובב ליד האגם (בהמשך גם שחינו, אבל זה בפרק הבא).
להלן קצת תמונות שצילמנו של אגם בלד. לא כולם צולמו באותו היום. רובן לקראת ערב.
הפלנטות (Plenta) מאוד פוטוגניות עם האגם אבל לא שטנו בהן, גם לא הייתה כוונה. לשוט עצמאית לאי לא היה ביקוש. גם בטירה לא היינו, היינו בה טיול קודם.

-
סלובניה ואוסטריה - חזרנו ושוב אהבנו. את ונציה גםגם ברווזים, ברבורים ופרחים

-
סלובניה ואוסטריה - חזרנו ושוב אהבנו. את ונציה גםיום ראשון, 01.07.18
אגם בוהיני – מצנחי רחיפה (?) ועוד.
הגיע מחרתיים! אנחנו היום לקראת ניסיון נוסף למצנחי הרחיפה

אני כל הזמן בקשר עם Ambrož מהמצנחים, קשר בווטסאפ – הכי נח שיכול להיות, והאנגלית שלו ממש נהדרת. לשנינו התחזית מחייכת

וקבענו מוקדם בבוקר שוב בהוסטל (Hostel pod Voglom).
למרות התחזית השמשית והמחוייכת והיום של אתמול שהיה הכי חם בטיול (27 מעלות) קמנו לבוקר קצת אפרורי
מנסים לשמור על אופטימיות.מגיעים להוסטל בשעה היעודה ואין Ambrož. מסתבר הוא על ההר בווגל. עלה עוד הרבה לפני לבדוק מה המצב. והמצב לא טוב. הענן יושב בדיוק שם ולפי התחזית היה אמור כבר להתפנות אבל לא... אנחנו מחכים.
עוברים לחכות ליד האגם. Ambrož לא נעים לו, לא רוצה להרוס לנו את שאר התכניות אבל אנחנו רוצים להמשיך לחכות.
משנים שוב תפאורה, עוברים למסעדת Kramar עליה המלצתי קודם לכן בסיפור. הפעם המטבח עדיין סגור, מסתפקים בקפוצ'ינו וקרפ נוטלה. ושוב הנוף המדהים של בוהיני. אתם חייבים לבוא לשבת שם, אפילו רק לקפה
.יורדים גם לשחק עם הדגים והברווזים. העיניים כל הזמן או בווטסאפ לראות אם יש עידכון מ Ambrož או כלפי מעלה לקצה ההר בווגל, מחכים שהענן יזוז לו כבר

בשלב מסויים קצת מתייאשים. מנסים להבין אם עוד יש סיכוי להיום. העננים לא רוצים לזוז!! לכו כבר! אפילו Ambrož מתחיל לתת רמיזות קלות שאולי נעביר את זה למחר בבוקר

חשוב לי לציין, שהאווירה נהדרת. אמנם אנחנו במתח אם ייצא המצנחים, אומנם כל הזמן בצפייה ולא עושים כלום בגלל זה, אבל אנחנו בינתיים נהנים מהנוף, מהדגים (ראיתם איזה גדולים הם? הודעה 97) והברווזים החמודים.
עובר זמן. כל הזמן אנחנו בקשר ווטסאפ. מחליטים שוב לשנות תפאורה. גם בצד המזרחי של בוהיני, ממש מתחת לגשר. גם שם יש דגים, ברווזים וגם שחף.

-
איזה מתח… הצליח בסוף?
אגם בוהיני באמת מקסים. גם אני התאהבתי בו עכשיו.
מים צלולים לגמרי, נוף מרהיב!
-
לימורי איזה תמונות יפות מבוהיני ואת במים עם הדגים – מקסים!!!
מחכה בכליון עיניים לשמוע שהענן כבר זז וניתן האות לרחיפה!!!
התמונות שלך ממש עושות לי חשק לשוב לשם כי גם את הקניון במוסטניצה לא היה לנו זמן לעשות רק הגענו לאיזה גשר לצפות במים הירוקים מתחתרים תחתיו.
רחל לבון
-
סלובניה ואוסטריה - חזרנו ושוב אהבנו. את ונציה גםממש מאחורי הגשר יש את Alpinsport. ניגשנו לראות מה יש להם להציע.
שבכל זאת נעשה משהו היום. הפעילויות מחייבות הזמנה של יום מראש
,אבל אפשר להשכיר דברים. ויש סאפ!!! שהבן מת על זה. מחליטים לקחת סאפ לבן וקאנו של שניים לנו

מתארגנים על בגדי ים ושות', אוכלים משהו, לוקחים את הסאפ וקאנו והופ למים.
היינו עסוקים, לא הסתכלנו למעלה, לווגל, לראות אם משהו השתנה. גם אין שום סימן מ Ambrož.
כשאנחנו כבר במים, בעודי יושבת בקאנו, אני מרימה את הראש ומה זה?? הענן זז ואפילו יש מצנחים בשמים.....
ומה איתנו? שכחו אותנו????

מעצבן
. ואז נכנסת הודעה מ Ambrož – Hi, Sorry my phone was deadזה היה הוא בין הצונחים, המצנחים שראינו. הוא וזה שהיה אמור לצנוח יחד עם הבן שלי.
הוא ממשיך לכתוב שכרגע מתאים לצנוח
. נהדר
אבל אנחנו עכשיו בבגדי ים על סאפ וקאנו בתוך המים באגם

השעה 14:05 – אני מנסה להבין ממנו אם הבן עוד יכול לצנוח היום?
כן, הוא עונה. נעלה ברכבל של 14:30, ז"א ניפגש בהוסטל ב 14:15.
אין שום מצב בעולם שנצליח תוך 10 דקות. אנחנו במים. צריכים לצאת, להחזיר ציוד, לשלם, להתלבש, להגיע לרכב, לנסוע להוסטל. אין מצב שעושים את זה ב 10 דקות!!!
הבן מחליט לוותר. קופאות לי האצבעות, אין מצב שזה מה שאני כותבת לו חזרה בווטסאפ, והבחור מחכה וכל שניה קריטית. ואני שואלת את הבן שוב אם הוא בטוח והבעל עונה: לא את מחליטה, הוא מחליט. וככה מתבזבזות דקות קריטיות על שיכנועים
הרי ברור לי שהוא רוצה ויתבאס אח”כ. -
סלובניה ואוסטריה - חזרנו ושוב אהבנו. את ונציה גםכמה טוב שמקשיבים לי לפעמים
.אני כותבת לו שאין מצב להגיע להוסטל ב 14:15 וקובעים שנגיע כמה שיותר מהר ישירות לרכבל. איזה אקשן
.יוצאים מהמים, מעלים את הקאנו והסאפ כמה שיותר חזרה מהר לחנות. Alpinsport מקסימים, בקושי היינו עם הציוד 10 דקות, מוותרים לנו על תשלום ואנחנו בריצה לרכב. הבן מתלבש בספסל האחורי תוך כדי נסיעה לרכבל.
ב 14:28 הגענו לחניית הרכבל.!!! WOW.
ב 14:30 הם היו ברכבל בדרכם למעלה לווגל

זה היה בהחלט מבצע אקשן

ואני מרוצה, כמה שאני מרוצה!

-
שיר, רחל, תודה רבה !!!
שיר, התשובה כבר ברורה…
ובכדי לסיים את נושא מצנחי הרחיפה.
ההזמנה בוצעה דרך Pac Sports. לאחר קריאת המון המון חוות דעת.
המחיר יקר: 145 יורו לצניחה ועוד 20 לוידאו+תמונות. יש אפשרויות יותר זולות מפסגות נמוכות יותר. זה המחיר בכל החברות שבדקתי.
השירות של Ambrož היה אישי ומאוד קאופרטיבי. אנגלית מצויינת.
נושא הביטחון אצלו חשוב ביותר וכמובן מקצועיות ואמינות.
חבל שהבת שלי לא היתה איתנו (גם כדי שתצנח) וגם שידוך טוב

גם צונח נוסף שעובד אצלו היה מקסים. בקיצור מומלץ בחום !!!
Ambrož עבד 11 שנים ב Pac Sports תחת ההוסטל (Hostel pod Voglom).
היה אחראי צוות מצנחי הרחיפה.
לפני שנה פתח חברה בשם Kumulus Paradling.
עדיין אפשר להזמין דרך Pac Sports או ישירות אצלו ולחסוך לו לשלם להם עמלה. הם בעצם מרכז ההזמנות שלו, הוא המבצע.
חברה צעירה אבל הוא עצמו ותיק בתחום ולמעשה כל חוות הדעת על Pac Sports הן לגביו.
מצרפת את הכרטיס ביקור שלו.
לאחר המצנחים ועם ילד מאושר חזרנו ל Alpinsport. לקחנו שוב סאפ לבן וקאנו כפול לנו ויצאנו לשעה לאגם בוהיני. היה כיף מאוד מאוד

את הביקור שלנו בבוהיני סיימנו במסעדת המבורגרים מעולה – Foksner!
חזרנו לבלד במצב רוח מרומם ביותר. וכמובן שעוד יצאנו ברגל או באופניים לאגם (פעם ככה ופעם ככה, כבר לא זוכרת)
זה היה חתיכת יום! כיף גדול!

-
סוף טוב הכל טוב.
כבר היינו במתח שלא, ואיזה יופי של תמונות מהצניחה.
מחכה להמשך
-
כבר התאכזבתי יחד עם הבן שלא יצא לו לעשות את המצנחי רחיפה היום.
איזה מזל שהענן הסורר פינה את מקומו.
גם לעשות סאפ באגם בוהיני נראה כיף, (לא היה קר לעשות שייט?)
אם שמוליק עשה מצנחי רחיפה אז גם את יכולה.
האמת שאני הרגשתי בחילה בזמן הפעילות הזאת, כנראה מהשינוי המהיר בהפרשי הגבהים. וחיכיתי שהיא כבר תיגמר. באופן אישי אני לא אעשה את זה יותר. אבל צריך לנסות פעם בחיים.את ממשיכה להעלות תמונות נפלאות.
אני נהנה להמשיך לעקוב.
-
סלובניה ואוסטריה - חזרנו ושוב אהבנו. את ונציה גםטלטל, אלעד, תודה רבה על התגובות!

יום שני, 02.07.18
אף פעם לא נסענו ביוני. תמיד בסוף יולי.
אנחנו כבר שבועיים בטיול כשבשום מקום לא צפוף, לא תורים, לא פקקים. נהדר! אפילו למערת פוסטוינה שהיה ברור לי שצריך להזמין מראש אם לא רוצים להיתקע שעות בקופות, לא הזמנו ולא היו תורים.
מקום נוסף שעוד הבנתי שהוא בעייתי מהבחינה הזו הוא ערוץ וינטגר.
אבל כשהכל מתנהל ככה כאילו off season אז חושבים קצת אחרת ואפילו לשם לא טרחנו להגיע מוקדם כפי שהיה לי ברור בשלב התיכנונים שנעשה. טעות!
זה לא הסיפורים שקראתי מיולי אוגוסט שאי אפשר לזוז מרב עומס, ממש לא. אבל בהחלט היו לא מעט אנשים. אנחנו מורגלים קצת אחרת אחרי השבועיים האחרונים
, אז זה הפריע.למעשה בערוץ וינטגר היינו כבר בטיול הקודם אבל כל כך אהבתי אותו שבא לי שוב.
לקחנו את הזמן, פלוס עבודות בכביש וכך יצא שהגענו רק אחרי 11.
אז הלכנו רק חלק ובשלב מסויים פרשנו.
זה בהחלט הספיק בשביל להזכיר לי נשכחות

-
סלובניה ואוסטריה - חזרנו ושוב אהבנו. את ונציה גםחזרנו לבלד ועברנו מרכב לאופניים.
רכבנו סביב לאגם. הקפה שלמה עם עצירות ובעיקר אחת גדולה בחוף הקמפינג.
שם התרחצנו עם ברווזים וברבורים.
שם גם הבן השכיר שוב סאפ.
העברנו את כל היום מהצהריים באגם ואחרי זה בדירה.
זהו יומנו האחרון בבלד.
היו לנו עוד איזה תכנית שתיים אבל העברנו אותן למחר, בדרך לונציה.
ו WOW מה עוד מחכה לנו!! מבחינתי אחת מהפתעות הטיול. בגדול!

-
איזה כיף של סיפור טיול, ואיזה תמונות מרהיבות!!
לגמרי עושה חשק

התמונות מ malta high alpine road הזכירו לי את סכר קפרון שביקרנו רק בשבוע שעבר. (התלבטתי אם להגיע לשם, ואני שמחה שכן כי זה היה אחד משיאי הטיול).
שמחה שלסיפור המתח היה סוף טוב
, ומחכה להמשך ההרפתקאות... -
לימור עצרת באמצע המתח…
מה ההפתעה?
-
סלובניה ואוסטריה - חזרנו ושוב אהבנו. את ונציה גםמיד יקירה, בדיוק נכנסתי לפורום כדי להמשיך...
יום שלישי, 03.07.18
היום אנחנו עוזבים את סלובניה ונוסעים לכיוון ונציה. החלק הפסטורלי של הטבע, הנופים, האגמים שארך כמעט שבועיים מסתיים לו. ואנחנו לקראת בילוי מקוצר בונציה והביתה.
נפרדים מויקטוריה המקסימה ויוצאים מערבה.
המטרה: מגלשות ההרים בקרנסקה גורה Kranjska Gora.
אין לי מה לחדש. כל מה שאנחנו חושבים עליהן זה בדיוק מה שכתבו כאן לפני כן. העליה ברכבל הפתוח לתחילת המגלשה אכן ארוכה מאוד. המגלשות עצמן ארוכות יותר מאלו בבלד והיה ממש כיף. אכן מהנות יותר, טובות יותר. וכיף שעשינו את שתיהן

זהו. ביי ביי סלובניה
. היה באמת נהדר. ותוך דקות אנחנו באיטליה.ואנחנו לקראת אחד המקומות שהכי חיכיתי לו בטיול.
אגמי פוסין - Lago di fusine.
מדובר בשני אגמים. הראשון, הגדול, מהפנט. אין דברים כאלו. זה כבר לא הטורקיז של סוצ'ה, זה גוון מדהים של ירוק. ואיך אפשר בלי קפה מול המקום הפשוט נפלא הזה
ניתן לתמונות לדבר

-
ידעתי שיהיה יפה פה. כל כך הרבה אנשים בד"כ לא טועים. היה ברור לי שאגיע לפה. ממליצה בחום לכל מי שבאזור. לא חייבים כמונו בדרך לאיטליה, אפשר גם כגיחה מבלד. מומלץ מאוד מאוד. חשבתי שנעשה טיול רגלי בין שני האגמים, ויתרנו.
אבל אם כבר הגענו לפה אני מציעה שנציץ גם באגם השני... ושם חיכתה לנו ההפתעה

-
סלובניה ואוסטריה - חזרנו ושוב אהבנו. את ונציה גםהאגם השני יפה מאוד. פחות מרשים מהראשון. הירוק והשלג בפסגות יוצרים איתו תמונה יפה. פינת חן נחמדה אבל זה לא ה WOW של הראשון.
לא תאמינו אין לי אף תמונה של האגם הזה. בחיי שחיפשתי וזה אחד המקומות שהכי אהבתי בטיול. איך זה יכול להיות?
מהחניה יצאנו לכיוון האגם. התחלנו להקיף אותו מימין. מהר מאוד קלטו עינינו בצד השני של האגם סוסים. סוסים יפיפיים והם על הירוק של גדת האגם וליד הכחול של מימיו. אי אפשר היה לצלם את זה מרחוק. זה היה מחזה מדהים. החלטנו ללכת לשם פן הסוסים ייעלמו. עשינו אחורה פנה לחניה ולקחנו שמאלה בשביל פנימי. הכיוון, הסוסים. ואנו מחישים צעדינו ושהסוסים לא יברחו לנו. והם מתחילים ללכת. תמונה עם האגם אין.
הסוסים מובילים אותנו לאחו פתוח בין הרים.
נכנסנו לסרט מדהים ו WOW איזו תפאורה.
ואנחנו מדלגים לנו בין הסוסים. והם כל כך יפים, והאחו מהמם. שאריות השלג בהרים. בחיים לא הייתי באחו כזה יפה ועוד להסתובב ככה ככה בין סוסים (נזהרת לא להבהיל את הסייחים המתוקים).
פשוט מחזה מדהים. אני לא הפסקתי לקרוא בקול רם מהתרגשות, לא הפסקתי לצלם! תענוג! הייתי מאושרת.
גם עכשיו שאני פותחת פה תמונות ומדמיינת אותי שם באחו אני עדיין מתרגשת. נסו לפתוח את התמונות ולדמיין את עצמכם שם.. תפאורה מדהימה.
ותוסיפו גם את הדברים הקטנים שלא נגלים כ"כ בתמונות כמו שלל הפרחים הקטנים והפרפרים... אחו של ממש
היה מאוד קשה להתנתק מהמקום.
לא יכולתי לבקש סיום פסטורלי טוב יותר מהסיום הזה. תודה רבה!!!
תמונות של האחו ונתראה בונציה

-
קשה קשה לבחור...