טיול משפחה באמלפי-איטליה, מסלרנו, עם/ בלי רכב?
-
הי,
יוצאים בעוד שבועיים משפחה עם 2 ילדים לטיול של שבוע באזור האמלפי בדרום איטליה, מקום לינה – סלרנו. האם הייתם ממליצים לשכור רכב/ להשתמש בתחבורה הציבורית/ מעבורות? תודה!
-
התחבורה הציבורית באזור הזה ממש לא נוחה ובזמינות בעייתית.
ממליץ לשכור רכב ולהתכונן בכל מקרה לפקקים מתישים בכביש אמלפי. ממליץ להמנע מהגעה לכביש אמלפי ביום ראשון. קביעת מקום הלינה בסלרנו היא נכונה מאוד

בכניסה לאמלפי יש חניון מקורה גדול בתשלום - השתמשנו בו מספר פעמים. כנ"ל לגבי העיירה סורנטו.
מסלרנו ניתן להגיע בקלות ברכבת לנאפולי.
רובי
-
בפסח טיילנו שבועיים מאמלפי לסיציליה וכבר אז היה קושי עם התנועה. שכרנו רכב וכל הזמן אמרנו לעצמנו שאם כעת כשזה עדיין לא שיא עונת התיירות מה קורה כשזה כן...אני מאד לא מתחברת לטיולים מאורגנים שאינם מתאימים לאופי ההתנהלות שלי אך במקרה של אמלפי וקשיי התנועה והחנייה שלא נדבר על העליות...5 יורו לשעה במקרה הטוב...אני ממש ממליצה על טיוליי יום עם אוטובוס תיירים.לינה ברוולו שווה. אם תרצו יש ליהמלצה חמה על מקום. אם כבר סגרתם בסלרנו אז גם יופי. תהנו!!
-
אני מניחה, שזה תלוי גם באופי הטיול שאתם רגילים / מדמיינים.
אנחנו טסנו עם 3 ילדים, לא חשבתי לשניה להיות בלי רכב… אז אני ממליצה על רכב. אגב, גם עם ילד אחד הייתי שוכרת רכב בלי לחשוב פעמיים.
אבל לפי השאלה שלך – אתם כנראה מנוסים עם תחבורה ציבורית? ולכן – יכול להיות שזה מתאים לכם.
אנחנו אגב התמקמנו באיזור סורנטו.
ממליצה לבדוק כל בוקר מזג אוויר, ולפי זה להחליט לאיזה כיוון נוסעים. אצלנו היה מעונן וגשום יחסית (היינו במאי, אבל מז”א לא אופייני לתקופה).
מומלץ להגיע לפומפיי (הופתענו לטוב מההיענות של הילדים), יום בקאפרי (רק במש”א טוב כי זה יקר), יום בארמון קאטרזה (מצפון לנאפולי).