ארגון תיק בטיסות לוקוסט
-
אני ואשתי טסים לסופש בוויז איר. אנחנו רק עם התיק הבסיסי שעולה למטוס. יש לי דרך כלשהי להביא איתי סכו”ם לבישול בחול (מבחינת אישור של עליה למטוס עם חפצים חדים ) לנסות לבקש שיורידו את התיק לתא מטען . לעולםלא נתקלתי בבעיה הזאת כי תמיד בקבוצה הוספתי לפחות אחד עם מזוודה ואיתו שלחנו את כל הדברים הבעייתים
-
העברת מוצרי קוסמטיקה בטרולי -- בטיסת חזורברשותך, מצרפת שאלה נוספת באותו עניין…
טיסת חזור מלונדון
בהנחה שיש סיכוי שלא נזמין מזוודה לטיסת החזור
והטרולי יספיקאיך מעבירים דאורדורנט, ומוצרי קוסמטיקה שחבל לזרוק ?
איך הולך הסידור של השקיות המיוחדות
איפה רוכשים אותן ובאיזה שלב..
האם אפשר להצטייד בהן מראש?אשמח להסבר מפורט
תודה

-
נערכים לזה מראש עוד בארץ – מביאים מלכתחילה אך ורק מוצרי קוסמטיקה שהם באריזות של עד 100 מ”ל בלבד כל קופסה. מותר עד 10 קופסאות כאלו, בתנאי שמכניסים את כולם יחדיו לשקית פלסטיק שקופה עם פס איטום (לא קשה למצוא בחנויות).
-
ובנוסף למה שנאמר לך- השקית צריכה להיות בגודל עד 20×20 (שקית אחת לכל נוסע).

-
ככל הידוע לי
לגבי סכום
סכין מריחה, מזלג וכף – אני חושב שאפשר להעלות למטוס. זה הרי בערך אותו דבר שמקבלים במטוסים שיש בהם אוכל
סכין חד – לא נראה לי שתוכל להעלות למטוס, ואני לא חושב שיש פתרון להוריד לבטם המטוס אם לא תשלם.
לגבי הקוסמטיקה – שקית זיפלוק שקופה. לדעתי גם הפס צריך להיות שקוף. ליד המקום של הבדיקות הבטחוניות יש בדרך כלל שקיות כאלה לחלוקה או למכירה (בלוטן נדמה לי שזה היה למכירה).
שמים את הבקבוקונים בלי הקרטון. יש מגבלה על כמות הבקבוקונים. שימי לב שהמגבלה של ה-100 מיליליטר מתייחסת לבקבוק ולא לתכולה. כלומר בקבוק של 200 מיליליטר חצי ריק אסור.
-
יש שוני בשתי השאלות.
שתי חברות תעופה שונות. שתיהן אומנם מאפשרות טרולי ללא תשלום אך…
וויז אייר- נכון לעכשיו שינו את מדיניות טרול לטיסה.
הטרול,או כל יק/שקית בגודל הספציפי כפי שרשום באתר(אפילו בעברית) עד משקל 10 ק”ג חינם לכל נוסע. הטרול אומנם חינם אבל הוא יילקח ויוכנס לבטן המטוס לפני העליה לטיסה או בצ’ק אין(תלוי במדינה) אפשר למסור אותו בארץ בצ’ק אין ואז הוא לא עובר בידוק ועובר כמו מזוודה גדולה.
דברים חדים,כפי שרשום בחוק. סכין מזלג אפשר לקחת פלסטיק. יש היום סוגים טובים. מוצרי טאולטיקה- כפי שרשמו עד 10 פריטים עד 100 מ”ל לפריט. תרופות-מותרות לעליה לטיסה,רצוי להביא סיכום רפואי. יש מדינות ותרופות “בעייתיות” שכדאי שיהיה מרשם/מכתב רפואי(תרופות נרקוטיות למשל גם נגד כאבים חזקים)
אגב, ידעתם שגם ברכבת ישראל ,לפי חוק,אסור להעביר סכין , גם במזוודה הגדולה? כי המזוודה נמצאת אתכם ואפשר לפתוח אותה כל רגע. באמת אצרו אותנו וכמעט זרקו את הסכין.
כנסו לאתר וויז איר,תקראו תבינו,ותמנעו מתשלומים מיותרים.
אגב, חייבים לעדשות צק אין!.להוריד באפליקציה או להדפיס(אני מדפיסה) אחרת תשלמו קנס אי רישום תק אין. חבל.
שימו לב לשוני גם בגדלים של תיק עליה,באיזי הוא כולל גלגלים וידיות בוויז לא..
בגדול בוויז אייר היום לא מדייקים בס”מ בבדיקה כי הטרול/כבודת יד נלקחת לבטן המטס.
-
לא נתקלתי עד היום בהקפדה שכזו על פרטי שקית הזיפ לוק. אני לוקחת שקית של איקאה שהיא בגדול שקופה אבל יש עליה קשקושים ורודים או סגולים ומעולם לא העירו לי.
-
אני העברתי פעם אריזה אחת שהיתה של 200 מ”ל. אז?
חבל להמליץ על זה – ואם לשואל כן יבדקו? יש חוק, הוא עדיין לא השיג שקיות, למה שלא ישיג בדיוק את האחת הנכונה כדי לא להסתבך בעתיד? לפעמים בודקים, לפעמים זה עובר. זו לא סיבה לא לכוון לכך שאף פעם לא תהיה בעיה.
-
אני העברתי פעם בשקית של כריך בלי שום סגירהההצלחה החד פעמית שלי אומרת משהו?
-
מה מותר -אתר רשמי של הרשויות בבריטניה.
והם מוסיפים:
Airport security staff will not let anything through that they consider dangerous - even if it’s normally allowed in hand luggage.
*(יכול להיות שהם מתייחסים לזה שבפעם הבאה תביאי שקית מהפיצוחיה השכונתית ולא אחת עם סגולים
).כמו שאמרו- תלוי בבודק, אופיו ומצב-רוחו.
ובנוסף למה שאמה הזהירה לגבי העברת חפצים חדים ברכבת - גם בתחנות המרכיות של האוטובוסים, לא מאפשרים העברה (מוניות שירות, לא בודקים).
-
מעולם לא היתה לי שקית שקופה עם פס סגור וטסתי יותר מפעם בחיים. בד”כ אני שמה בשקית ניילון רגילה. ולא, אני לא מעכבת את התור – אם אני רואה קרציות אני מוציאה את שקית האיקאה מתיק כלי הרחצה ומסדרת בזמן ההמתנה.
לא כתבתי את זה על סמך פעם אחת, וכתבתי רק בגלל שהיה נראה לי קיצוני להתחיל לחפש שקית שגם הפס שלה שקוף (להודעה ההיא הגבתי).
אבל אל תראו בזה המלצה כמובן. שכל אחד ייקח מזה מה שמתאים לו, כמו לגבי כל מה שנכתב בפורום.
-
משלוח טרולי באיזיגט בתוספת תשלום
תודה לכולם על העזרה
נזכרתי שיש עוד אפשרות באיזיגט, שיכולה לפטור אותי מכל ההתעסקות
למסור טרולי לבטן המטוס תמורת סכום סמלי… אם לא יעבירו חינם.
חידוש מהשנה האחרונה
מישהו ניסה?
איפה אני אוספת את הטרולי בנתבג?
במידה ומגיע באזור נפרד ממסוע המזוודות..
אני חושבת שיש הבטחה שהטרולי שמועבר בתוספת תשלום, יגיע בין הראשונים.
-
לא שמתי לב שדיברו על שקיפות הריץ' רץ', סליחה ומחילהאכן מעולם לא ראיתי דרישה כזו.
-
המזוודה תגיע למסוע של טיסת איזיג׳ט, יחד עם שאר המזוודות.
הם מבטיחים שהן יגיעו ראשונות (צריך לבדוק).
ובקשר לשקית - אני תמיד טסתי עם 4 בקבוקונים 30/40 מ"ל +משחת שיניים קטנה בתוך תיק כלי הרחצה ומעולם לא הוציאו לי אותו - שאלו רק על עוד מיכל 50 מ"ל, שדחפתי בתא אחר- שאלו מה יש בפנים והעבירו.
* תלוי גם בשדה-התעופה והמדינה.
-
לי,
את יכולה תמורת תוספת תשלום לשלוח את הטרולים לבטן המטוס.
זה נעשה בדלפק של מסירת המזוודות ולפני הבידוק והשיקוף של תיקי העליה למטוס.את יכולה להעלות תיק קטן למטוס עם דברים שחשובים לך בטיסה או חפצים יקרי ערך.
הטרולי נאסף במסוע המעגלי יחד עם כל המזוודות של שאר הנוסעים.טיול מוצלח!
סמדר
-
גשו קודם לצק אין ומשם תשלחו את הטרולי. רק שלא יהיה לכם תיק נוסף ומשקל הטרולי לא יעלה על 10 קג.
-
אוקיי, הנחתי שהגבת לעניין השקית השקופה. לא ראיתי מעולם דרישה לריץ’ רץ’ שקוף, אבל סתם לידע כללי – בהרבה שדות תעופה יש פינה שבה אפשר לסדר את נושא כלי הרחצה לפני שנכנסים לתור (כדי לא להפריע ולעכב), ושם הרבה פעמים אפשר למצוא גם שקיות כאלו חינם לטובת מי שלא הצטייד מראש.
לא שכדאי לבנות על זה, אבל אם יש לכם חשש שהשקית לא מתאימה, תציצו בשדה ותראו אם יש חלופיות שאפשר לקבל בחינם.
-
ענת,לפני כמה ימים בחזור מיאש,חילקו שקיות כאלה ע”ח השדה.והכניסו את המוצריםלתוכם.
האבסורד הוא שהיום מכניסים את הטרולים לבטן המטוס,לפני העליה ממש.עמדה עגלה וסבל שהרים את כולם והעביר לבטן המטוס. אז למה בכלל צריך להכביד על הבודקים? שיקחו אותן כבר בצ’ק אין וזהו. יבדקו רק את רוכשי פריורטי..
-
כתבתי לפני מספר ימים פה בפורום.
כמו שציין IBD, ללא שום תשלום מראש וללא כל התחחמויות של צנצנות קטנות וריצרצ’ים שקופים.
שולחים תיק מלא בטוב (ואצלי הוא ממש מלא בטוב – עד עכשיו שותים קוניאק מאוסטריה) לבטן המטוס בcheck in
ולמטוס עולים עם תיק גב …..
חבל שאופציה הנ”ל קיימת רק בוויז אייר ולא בחברות low cost אחרות.
-
לא מצליחה להבין משהו
בהנחה ולא רכשתי פריוריטי ( וייז אייר ) – אני יכולה לקחת פריט אחד – נאמר טרולי עד 10 ק”ג – אותו יקחו לי לבטן המטוס לפני העליה למטוס או אפילו בצק אין .
האם מותר לקחת תיק נוסף קטן – תיק אשה (לדרכון ארנק משקפיים ) ? האם מותר תיק גב בגודל סביר שיכנס גם סוודר , מצלמה תרופות או דבקרים שממש חשוב שישארו איתי ??
ואם אסור – אני חייבת לרכוש פריוריטי בשביל זה ???