הולנד בסוף אוגוסט עם פעוט
-
שלום,
אנחנו זוג + פעוט פעלתן (יהיה בן שנתיים בסוף יוני) מתכננים טיול להולנד לתקופה של כשבוע (אולי פחות) בסוף אוגוסט.
כרגע התכנון הוא לישון באחד מכפרי הנופש ולעשות טיולי כוכב כאשר בבוקר יוצאים לטייל ביעד כלשהוא לכמה שעות, חוזרים בשעות הצהריים המאוחרות למנוחה ובתקווה שנת צהריים ואחר הצהריים ובערב מבלים בכפר הנופש.
קודם כל אשמח לחוות דעת בקשר לתוכנית הכללית. האם ראלית לגבי הולנד עם ילד בגיל הזה.
מבחינת כפר הנופש כרגע נוטה לרביט היל ממה שקראתי בפורום.
סנטר פארקס אמנם נראה יותר מאובזר אבל רב האטרקציות שם לא רלונטיות לזוג עם פעוט.
הבעיה היחידה עם רביט היל מבחינתי היא שהדירות הקטנות לא כוללות אמבטיה אבל אני מניחה שנסתדר.
אם יש עוד כפרים מומלצים במרחק נסיעה סביר משדה התעופה והאטרקציות מסביב אשמח לשמוע.
מבחינת האטרקציות, חשבתי על המקומות הבאים:
וולנדם, חיטהורן, המוזאון הפתוח ואולי יום או יומיים סתם להרגע בטיול בין שבילי כפר הנופש
מתלבטת:
אפטלינג - האם מתאים לבן שנתיים
מדורודם - כנ"ל
נשקלו ונפסלו: גני חיות למינהם
אשמח לקבל המלצות נוספות
חשוב לי לציין שאנחנו לא במרדף אחרי אטרקציות אלא בעיקר מעוניינים בשבוע משפחתי ומהנה יחדיו. עם זאת, הבן שלי הוא ילד פעלתן מאוד, לשחק בגינה של הבקתה יעסיק אותו לכל היותר רבע שעה ולכן צריכה תכנית פעולה לכל יום. לא חייב להיות דווקא "מקום של ילדים" אלא בעיקר מקום שבו הוא יכול לרוץ ולהוציא אנרגיה, לראות אנשים, חיות וטבע.
תודה מראש לעונים ולממליצים,
ענת
-
הולנד בסוף אוגוסט עם פעוטענת
אתם רק זוג עם פעוט?
או משפחה שיש בה גם פעוט?
כי אם אתם זוג +פעוט ,ממש לא חובה להתמקם בכפר נופש
ממש לא חובה להתביית על מסלול "ילדים" אלא לדאוג שיהיה לו מספיק עניין בסביבת הטיול.
אם אתם חובבי עיר- אז כל עיר נכונה
אם אתם חובבי טבע- אז להתאים לו את הטיול.
כל אגם-שלולית-יער יהיה טוב עבורו.
הולנד- תחכה לגיל יותר בוגר שלו, שתוכלו להפיק ממנה את המיטב
-
בדקת מרחקי וזמן נסיעה לאפטלינג ומדורדאם?מסתדר לך עם התוכנית של לצאת בבוקר ולחזור בצהרים?
הנסיון שלי עם פעוטות אומר שמקומות כמו מיני ישראל מבחינתם שעמום מחץ. מתלהבים כמה דקות מדברים שזזים כמו רכבת חשמלית ובזה מסתכם העניין. מה הנסיון שלכם?
אני מצטרף לדעתה של יונית, לא נראה לי נכון לבנות טיול בחו"ל סביב אטרקציות לבן שנתיים.
בסך הכל הוא יכול למצוא אטרקציה מדהימה בכל עיר גדולה שיש טראם מטרו או אפילו אוטובוס, בטח אם יש לו שתי קומות.
כל אגמצ'יק עם סירה או ספינה הוא אטרקציה ולהאכיל ברווז רעב בכלל שוס עולמי.
אני מציע שתבדקו מה מעניין אתכם, מה אתם רוצים לעשות ולראות ומבין שלל האתרים תבחרו כאלה שפעוט לא יסבול בהם ואולי אפילו יהנה.
-
הולנד בסוף אוגוסט עם פעוטשלום יונית ודרקון,
אנחנו זוג עם פעוט בלבד. אני מסכימה שאין צורך לבנות את הטיול סביב אטרקציות לילדים מצד שני טיול שמתןכנןן לפי ההעדפות שלנו בלבד גם נשמע לי בעייתי.
אם הייתי ללא ילדים הייתי כנראה נוסעת לשוויץ או אוסטריה אבל ממה שקראתי ומחוות דעת שקיבלתי מחברים שהיו גם את המקומות האלה כדאי לדחות לגיל מבוגר יותר בגלל הנסיעות הארוכות, הגבהים בחלק מההרים (בעיקר בשוויץ) ועוד.
אנחנו בגדול אוהבי טבע אבל המסלולים המעניינים באירופה הם לרב קשים מידי לפעוט בגילו ולכן צריך לשים אותו במנשא ואז הוא מבלה את הטיול במנשא. אני חוששת שתוך יומיים יומיים ימאס לו והוא לא יסכים להכנס יותר לתוך המנשא. לכן חיפשתי טיול שיש בו גם פעילות מסוימת (כפרי דייגים פסטורלים נשמע לי כיף לכל גיל) אבל לא מאומץ מידי. הבחירה בכפר נופש הייתה בעיקר כדי שיהיה מקום להכין בו אוכל וגן משחקים להעביר בו את שעות אחר הצהריים.
אני ממש לא נעולה על הולנד. אם יש לכם רעיונות אחרים אשמח לשמוע.
-
אני היחיד שהתאכזב מכפרי דייגים פסטורלייםהייתי עם ילדים קצת יותר בוגרים, הם האכילו כמה ציפורים בשאריות של הכריכים מאתמול (שתמיד שמרנו לצורך כזה) וחיכו בסבלנות שתגמר לנו הפסטורליה.
האמת? יפו היה לנו הרבה יותר כייף.
תראי, אם אתם המבוגרים רוצים אפטלינג אז סבבה, אפטלינג אחלה של מקום.
אבל אם אתם לא בעניין ללכת לאפטלינג רק בגלל שאתם עם בן שנתים? אני לא מכיר את הילד הפרטי שלכם אבל הנסיון שלי אומר שהוא לא יוכל להפיק מהעניין כלום.
קחי בחשבון שכל פארק שעשועים הוא מון זמן עמידה על הרגליים בכל מיני תורים. לא בדיוק מתאים לבן שנתיים - אולי בטיולון.
אז מה יהיה לכם? נסיעה די ארוכה (מכפר הנופש שלכם), הוצאה כספית די נכבדת ויום של צ'יעמום ותסכולים?
גם אני חושב שטיול עם בן שנתיים במנשא לא שוס גדול, אני לא הייתי מוכן לטייל כך.
אתם יכולים טיול עירוני בעיר שכוללת גם קצת פארקים ואולי מוזיאונים פעילים, רצוי כזו שידידותית לטיולון.
אתם יכולים טיול טבע אבל כזה שהמסלול מאפשר טיולון.
טיול שבראש וראשונה יעניין אתכם כי לפעוט מרכז האטרקציה הוא להיות עם אמא ואבא, כף ודלי או מתקן שעשועים מינימלי, אמצעי תחבורה ואולי קצת חיות. כזה שההתניידות תהיה קלה ומותאמת למשפחה עם ילדון צעיר.
אז תתחילו במה מעניין אתכם המבוגרים.
אגב אני לא יודע מה הסיבה לבחירה בסוף אוגוסט, זמן מאוד יקר. אם תדחו (אם אפשרי) בשבוע/שבועיים תוכלו לחסוך בקלות 30% במחיר ו 50% מהעומס באתרי התיירות.
-
הולנד בסוף אוגוסט עם פעוטזה לא הכפר נופש
אלא הקונספט של מה אמורה להיות חופשה משפחתית
או מה צרכיו של פעוט בן שנתיים,
או---מה הצרכים של הוריו.
אם אתם אוהבי טבע- לכו על זה!
נכון- חלק מהזמן הוא לא ירצה לשבת במנשא
נכון- חלק מהמסלולים לא ממש תעשו, כי הקצב שלו וההתעכבות על יד כל אבן מבריקה ,תעכב אתכם.
הצעה שלי-
לינה בחווה כפרית - ובאמת לא משנה אם זה ליד אגם קונסנץ, אגם אנסי אגם אחר.
או סתם באזור חקלאי שיש בו פרות, סוסים, חתולה חמודה , לעיתים אפילו מכינים גבינה או יין במקום ולעיתים יש לילדון סבלנות להשתתף בתהליך.
טיולים קצרים בסביבה הקרובה- מנוחת צהרים
ועוד טיול קצר אחרי הצהרים , אולי קצת יותר רחוק.
סתם לדוגמה איזור מזרח טירול, באוסטריה- ווילד קייזר שופע אפשריות של טיולים לפסגות הרים (עליה תמיד עם רכבל או רכבת שיניים) ואז טיול מעגלי או טיול ירידה מההר. היתרון הנוסף שעל כל הר יש "פארקון" משחקים, ויש "סיפור" בין אם זו צפרדע שמארחת או דינוזאורים שצריך למצוא.
ולא--- הכוונה שלי לא לבלוע את כל חבל טירול, לוותר על ה"קלסיקה" המקובלת- ולטייל באמת בהתאמה להעדפות הטבע שלכם והגיל שלו- מי שלא ראה שמחה של ילד שהוריד את נעליו והולך בתעלות מים יחף, לא ראה שמחה אמיתית!
וזו דוגמה בלבד.
-
הולנד בסוף אוגוסט עם פעוטהי, אנחנו היינו בראביט היל באמצע אוגוסט והיה מצוין. היינו עם ילדים בגילאים 3-4
יש שם ג׳ימבורי נחמד ובריכה מחוממת וגם אפשרות לשכור אופניים (לא עשינו זאת)
קרוב לכפר יש את פארק הקופים שיכול לעניין אתכם ואת הדולפינריום שנתאים לגיל שנתיים.
לגבי נסיעה לאפטלינג - זה שעה וחצי מכפר הנופש. אז מומלץ לסוע לשם רק אם מישהו ממכם רוצה להנות מהמתקנים שם. הפארק גדול מאוד ותצטרכו להסתובב שם עם עגלה. ליד הראביט היל יש לונה פארק קטן יותר אם תרצו שמתאים יותר לבן שנתיים.
אני ממליצה לכם אם יש לכם אפשרות להוסיף יומיים שלושה באמסטרדם בנוסף לכפר הנופש
קרן
-
הולנד בסוף אוגוסט עם פעוטמסכים עם כל מילה של יונית. תכננו את הטיול לפי רצונכם והקטנציק יתאים את עצמו. את האטרקציות המרכזיות לילדים תשמרו לפעם אחרת. באפטלינג אין לו מה לחפש בגיל שלו, חבל על הכסף... כל תעלה עם ברווזים תעשה את אותה עבודה עבורו בגיל הזה.