גם אנחנו חזרנו מהאלפים הצרפתיים והיה מ-ד-ה-י-ם
-
אחרי שנסענו בשנים האחרונות לאוסטריה (פעמיים-זלצבורגלנד,טירול), סלובניה וקרואטיה, היער השחור ואיטליה החלטנו השנה לטוס לאלפים הצרפתיים.
אין ספק כי היעד הזה שמשום מה עדיין אינו פופולרי דיו בקרב הישראלים הוא יעד מדהים ומדובר באחד הטיולים המהנים והמרהיבים שעשינו.בתור צלם חובב הרגשתי חוסר שובע וכל הזמן רציתי לצלם עוד ועוד..
לאחר שקראתי סיפורי מטיילים רבים שעזרו לי לתכנן את הטיול שלנו אז המינימום שאני יכול זה להוסיף את החוויות שלנו בתקווה שיוכל לעזור למשפחות נוספות
מספר תמונות לפני שנתחיל

-
אז ככה,
על היעד נסגרנו די מהר -כבר בספטמבר האחרון נפלה ההחלטה וכמיטב המסורת שלנו אנו נועלים מקומות כ- 10 חודשים לפני הטיול.
אנו זוג+3 ילדים (15,12,5) חובבי אלפים מושבעים ולכן הסגירה על האלפים הצרפתיים היתה די קלה.
את החופשות שלנו אנו נוהגים לסגור לתחילת יולי וכך עשינו כמובן גם הפעם.
זה המקום להודות לכל הכותבים בפורום ובבלוגים שבעזרתם כל סיפורי הטיול והטיפים הטיול הופך להיות טוב הרבה יותר.
קשה לי לציין את כולם, אבל אבחר בלציין אחת שאיני מכיר אותה אך אני מאוד נהנה לקרוא את הטיולים שלה ואני מתכוון ללימור שסיכום הטיול שלה לאלפים הצרפתיים היה מאלף,מלמד ומועיל-תודה רבה לימור!.
טוב, ההחלטה הראשונה שלנו היתה לחלק את מקומות הלינה ל-2.
6 לילות אצל נואל (ארחיב בהמשך) אך כמו כולם גם אנחנו נהנו מאוד אצל נואל המקסימה ואין ספק כי זו היתה החלטה נכונה לבחור בה ותודה לכל מי שהמליץ.
8 לילות לנו בשאמוני (המדהימה) ב מקום בשם challet eden , מקום מעולה שסגרנו בבוקינג כבר בספטמבר (10 חודשים לפני), לא היו המלצות ישראלים בכלל אבל המקום נראה לנו מדהים וההמלצות שראינו בבוקינג גרמו לנו לנעול את המקום הספציפי הזה ואפילו לשלם מראש..וגם על המקום הזה ארחיב בהמשך.
הטיסה נקבעה ליום שישי ה 6.7 עם אל-על ל ג׳נבה ואכן נרגשים ומלאי ציפיות הגענו לשדה, טיסה יצאה בזמן ובאזור 10 בבוקר נחתנו בג׳נבה.
הרכב שסגרנו (כפי שאנו סוגרים באופן קבוע) הוא רכב ל 7 אנשים, סגרנו עם אוויס (בד״כ אנו נעים בין סיקסט לאוויס), גם הרכב נסגר מספר חודשים מראש ועקב מחיר אטרקטיבי יותר סגרנו אותו בצד הצרפתי של ג׳נבה . לאחר הנחיתה ואיסוף המזוודות התחלנו לזוז לכיוון הצד הצרפתי בשדה. הכל משולט כראוי כך שאין בעיה להגיע בקלות לצד הצרפתי.
מגיעים בקלות לתור של דלפקי אוויס וכאן מתחילה המתנה ארוכה (הצרפתים כל כך אדישים) עד שמגיעים לפקיד שמטפל בנו – שעתיים המתנה !!!, בסופו של דבר יוצאים לדרך לכיוון בקתת הסנאי של נואל.
ֿ
-
איזה תמונות! זה הצלם? המצלמה? או שמא פוטושופ על הצבעים? יש משהו יצירתי בצבעים.
אני אשמח לקרוא חוויות, אחרי שגם אנחנו נהנינו השנה מהאזור הזה.

-
תמונות יפהפיות, ממש מדהימות!
-
וואוו
, אין מילים, איזה תמונותמחכה להמשך ....
-
ברוכים השבים
כייף לקרוא
תמונות מרהיבות!!!

אשמח לכל פרט על הטיול שלכם.. חושבת לתכנן לקיץ/סתיו הבא…
-
טוב, אז ראשית תודה רבה לכל המפרגנים על התמונות

פסגות מושלגות- מוזמנת לרשום את החוויות שלך מהטיול תוך כדי התקדמות בתוך הטיול.
לשאלתך לגבי התמונות- כחובב צילום אני מסתובב עם מצלמה מקצועית מספר עדשות,פילטרים וכמובן חצובה כדי שאוכל להנציח את מה שאני חווה תוך כדי תנועה – מדובר בפק״ל לא קל של כ-10 ק״ג. לשמחתי המשפחה שלי מאפשרת לי להנות מהתחביב ומפרגנת ככה באמצע נסיעה לעצור בצד לפתוח חצובה ולצלם פריים מסוים. אין ספק כי אח״כ הם נהנים מהתוצאות…
כמובן שמכיוון שאנחנו מטיילים כמשפחה אין לי את האפשרות לעצור ולחפש את הקומפוזיציות המתאימות ולכן אני משלב במהלך הטיול רגעים שבהם אני לבדי (זה קורה בשעות זריחה.. או לחילופין בטיול זה בדרך לאגם הלבן שאותו עשיתי לבדי )
משפט אחרון על צילום- כשחוזרים חזרה עם התמונות נעזרים בתוכנת עריכה ומבצעים fine tuning לתמונות.
מכיוון שאני נשאל מדי פעם לגבי הצילום אני נוהג להקביל את זה לאיפור שמדגיש אזורים מסוימים שרוצים להבליט- בדיוק אותו דבר.
וזה היה רגע קל על צילום..
-
טוב, אז מזג האוויר שמקבל את פנינו ביציאה מג׳נבה בהיר ונעים.הוויז מיד מסתנכרן ואנו בדרך לבקתת הסנאי של נואל, נסיעה של כ-שעה ואנחנו מגיעים לבקתה.
נואל – סבתא מקסימה מקבלת את פנינו בחיוך רחב, מלווה אותנו לדירה וגם לנו חיכתה עוגת אוכמניות שנואל אפתה במיוחד עבורנו..
בית מאובזר-הכל יש בו ואנו מבצעים השלמה ראשונה של קניות בסופר של העיירה.
אחה״צ אנו מחליטים לעשות קניות נרחבות ל-ימים הקרובים ואנו נוסעים לסניף של קרפור הגדול באנסי.וכך אנו מסיימים את היום הראשון, יום שהחל ב 3 בלילה בנסיעה לשדה ומסתיים עם נצחונה של נבחרת צרפת על אורוגואי בשמינית הגמר ועוד נספר על הגמר שראינו בשאמוני עם כולם בהמשך..
בינתיים מספר תמונות מהחצר של נואל, ומהמסביב..

-
אמנם לא מתכננת בקרוב להגיע לאזור, אבל הצצתי והתמונות מדהימות! בתור צלמת חובבת פחות רצינית ממך, ישר תפסת אותי עם התמונות.
אז ממשיכה לעקוב אחרי הסיפור שלכם

-
התמונות מדהימות!
בספטמבר הקרוב אנחנו נוסעים ומתמקמים למשך כל השהות סמוך מאוד לשאמוני.
ממתינה לשמוע את סיפור הטיול לפרטי פרטים.
-
מהמם WOW אין תמונות כאלה!!
איזה כייף שזה היעד שלנו השנה

-
תודה לכל המפרגנים על התמונות, יהיו עוד בהמשך..
אז לפני שנתחיל-קצת על מה שאנחנו אוהבים בטיולים כי למעשה אין טיול אחד לכולם.וגם לנו בתוך המשפחה שלנו יש שונות. אבל בגדול כולנו חובבי עיירות-שיטוטים בין רחובות וסמטאות, קפה/גלידה ואנחנו לא צריכים הרבה יותר מזה, אשתי והגדולה חובבות קניות-כך שגם לזה יש לדאוג, אטרקציות לילדים וכמובן הצבעים שאנחנו כל-כך אוהבים-הכחול והירוק-האגמים וההרים.
אז כהכנה (כפי שאני עושה בכל טיול) שילבתי בין הכל במינונים המתאימים לנו וגורמים לכל אחד מבני המשפחה למצוא את ההנאה והכיף שלו בטיול.
גם התכנית המיועדת ליום מסויים אינה קדושה-אהבנו משהו מסויים נשארים וממצים אותו יותר ואפילו נחזור אליו במהלך הטיול (אגם פאסי למשל).
היום הראשון שלנו (לא מחשיב את יום הנחיתה) הוא יום שבת והכיוון אליו מכוונים היא העיירה aix les bains. אנו טיפוסים שיוצאים מוקדם בבוקר כך שכבר ב 8 יצאנו לדרכנו .
לפני העיירה אנו מכוונים את הוויז לתצפית mont revard – תצפית מדהימה מעל אגם בורג׳ה מקום מקסים, כמובן שאנו נשארים שם זמן מה-נושמים את האוויר ובולעים את הנוף המקסים.
אחרי ששבענו מעט מהנוף ממשיכים לכיוון aix les bains- בשבת יש שוק בעיירה.
לאחר חיפוש מאתרים את השוק,מחנים את הרכב ויוצאים אל עבר הדוכנים הפזורים.
האמת,לא משהו מיוחד-אין ספק גי השווקים שנהיה בהמשך באנסי ובשאמוני מהנים הרבה יותר.
החבר׳ה שלי ממצים מהר , אנו מתקרבים לצהריים ומחליטים לנסוע לchatillon בצפון אגם בורג׳ה (כחצי שעה נסיעה) שם אנו מחנים ויורדים לחוף מקסים,מתמקמים ומעבירים בכיף ובשלווה כשעתיים קסומות.
משם אנו נוסעים לעיירה מקסימה בשם chanaz, משוטטים קצת-מצלמים בעיירה ובאזור אחה״צ מחליטים לחזור לכיוון הבית להתרעננות קלה ומסיימים את היום במתחם epagny- הבנות שבחבורה רצו להגיע לשם אך לא מצאו את מבוקשם וכך סיימנו יום ראשון בטיול.
מעט תמונות מהיום הראשון:

-
התמונות מהממות!!
תודה רבה על השיתוף.
עושה חשק לטייל באזור.
-
איזה תמונות מרהיבות!!!
גם אנחנו חזרנו לא מזמן משבועיים באזור.
היינו אצל נואל קצת לפניכם...בסוף יוני….אכן מקום מקסים.
שמחה מאוד לקרוא פה את הסיכום, ולחזור קצת לאזור המופלא הזה.
מחכה להמשך, ולעוד הרבה תמונות…..
-
איזה יופי!!!!!!
נחשוב על היעד הזה לשנה הבאה.
תמונות מקסימות!
-
שוב, תודה רבה על הפרגונים והמחמאות
על התמונות ואנחנו ממשיכים בתיאור הטיול..היום השלישי בטיול נופל על יום ראשון.
התלבטתי אם ניסע היום לאנסי (שוק יום א) אבל הבנות העדיפו לנסוע לאנסי ביום שלישי (גם ביום זה יש יום שוק) אז יוכלו לשוטט בחופשיות בין החנויות.
השמש מחייכת ואנו מחליטים לנסוע לכיוון אגם מונטריונד.
אגם מונטריונד ממוקם כשעה וחצי מהבקתה של נואל (כ-70 ק״מ).
איזה אגם כיפי-מרחבי דשא, בריכות שכשוך לילדים ואגם גדול שניתן ללכת מסביבו.
מתמקמים לנו ונותנים לזמן לרוץ..
אחרי שמיצינו (כמה קשה למצות) מחליטים שנקפוץ לעיירה הסמוכה מורזין לאכול משהו ומשם נמשיך לפארק המים אקוואריאז.
החניה לפארק המים היא באחד החניונים הסובבים אותו ומשם הליכה של מספר דקות לפארק.
משום מה פארק המים לא היה כ״כ מוצלח בעיני הילדים שלי
אולי בגלל שהתרגלו לפארקי מים ברמה יותר גבוהה..משם מתחילים להתגלגל חזרה וככה עובר עוד יום שלו ומקסים.

-
הגענו ליום שני, ביום חמישי הקרוב אנו אמורים לנסוע למקום הלינה השני שלנו בשאמוני כך שנשארנו עם 3 ימים מלאים באזור אנסי.
יום שלישי הוא יום אנסי, ויש לי 2 התחייבויות לילדים מצנחי רחיפה ויום בפארק וואליבי.
מכיוון שגם היום השמש מחייכת אלינו והשמים בהירים אני מודיע להם-היום מבצעים מצנחי רחיפה!
התרגשות אופפת את החבר׳ה שלי ואנו יוצאים לכיוון col de la forclaz המרוחק כחצי שעה מהבקתה.
כשהתכוננתי לטיול קראתי מספר פעמים על הצורך בהזמנה מראש של תור. מכיוון שלא ביצענו הזמנה מראש יצאנו מוקדם מקווים שנוכל לבצע את הצניחה היום.
הגענו כבר ב 9:45 למקום ואני לא רואה שום סימן של מצנח או מישהו שניתן לדבר איתו על צניחה. הודעתי לילדים שנשה תכניות ונחזור אולי בהמשך למקום וממש לפני שאנו יוצאים מהחניה אני קולט 2 בחורות פותחות את אחד המשרדים.
מסתבר שהן שייכות לאחת החברות שמבצעות צניחה- חברה בשם אדרנלין. שאלתי אם אפשר להרשם לצניחה, מסתבר שיש להם צניחה מוזמנת ל 11 בבוקר. הן אומרות שאין בעיה ואין עומס (עוד יתרון לתחילת יולי..
), מתקשרות למדריך ומקבלות תשובה שאין בעיה, ב 10:30 צונחים.קריאת התלהבות מהילדים ואנו מחליטים לא לחכות לרכב שמעלה על ההר ועולים ברגל בעלייה תלולה אל עבר הגבעה ממנה תתבצע הרחיפה. מגיעים לפסגה ונוף מדהים של אגם אנסי מתגלה מולנו-מרהיב!
חוויית צניחה היא חוויה יקרה- 10-15 דקות צניחה+דיסק עולה 100 יורו לאחד.
באזור 10:15 אני רואה רכבים של מדריכי הצניחה עולים והם מתחילים לפרוש את המצנחים על רחבת הדשא. אנו מחפשים את המדריכים של חברת אדרנלין ומיד 2 מהם לוקחים את החבר׳ה שלי ומכינים אותם לצניחה.
אין ספק כי מדובר בחוויה עוצמתית ומיוחדת ואני ממליץ עליה בחום

-
הילדים הגדולים יצאו לדרך, אני אשתי והקטנה מתחילים את הדרך מטה לנקודת המפגש בה נפגוש את הילדים לאחר שיחזרו מהצניחה.
החזרה מתבצעת ברכב של חברת הצניחה שמחזירה את הצונחים לנקודת היציאה.
הילדים חוזרים מרוגשים ואנו ממשיכים בדרכנו לנמל ב TALLOIRES המרוחק כ 10 ק״מ מהנקודה בה יצאו מצנחי הרחיפה.
אחרי שיטוט קל בנמל, לא מצאנו משהו מיוחד שם (אפשר לקחת סירה ולשוט, לנו לא התחשק) החלטנולחזור לבקתה לנוח קצת ולצאת אחה״צ לאנסי (אותה אני מזכיר נפגוש גם מחר).
אנסי מקסימה!!!, הרחובות והסמטאות המקסימות, התעלות והטיילת המקסימה מעברו השני של הכביש.
גם למחרת אנו מגיעים לאנסי ומבלים בה מהבוקר ועד שעות הערב.

-
עוד מאנסי..

-
התמונות פשוט משגעות! באמת שכאלה לא ראיתי כאן אני חושבת.
יש לך אפשרות להראות תמונה כזו בשתי גרסאות – אחת כמו שצילמת והשניה כמו שמצלמה ״רגילה״ בלי אפקטים ושיפורים (איפור כמו שקראת לזה) היתה מצלמת? כך נוכל להתרשם עוד יותר מהמקצוענות של הצלם.
תודה,
אורנה