טיול בגרידלוואלד באוגוסט
-
הי, שוב תודה לכל העוזרים בשאלות קודמות.
שאלה חדשה: ככל שמתקרב מועד הטיול, 10-17.8, אני מתחיל להסתכל על תחזית מזג האויר שהיא קריטית להצלחת הטיול. כמו כן אני רוצה לתכנן באיזה ימים לעלות להרים כדי לקנות את הכרטיס יונגפראו, וגם כדי לתכנן באיזה יום לעלות לאיזה הר. הבעיה היא שכל אתר שנותן תחזית של 14 יום או יותר נותן תחזית אחרת. איזה אתר של תחזית מזג אויר הוא האמין ביותר? איך אפשר לתכנן את הטיול בהתאם למזג האויר אם כל אתר נותן תחזית אחרת?
תודה מראש:)
-
מזג האוויר באלפים הפהכפך יותר מדי עבור תחזיות. לפיכך שום תחזית אינה מדוייקת מאשר יום מראש, אולי מקסימום יומיים.
ובמקרים בהם אני חייב לבדוק תחזית לשבועיים הקרובים, אני פשוט בוחר באתר שנותן לי את התחזית הכי טובה

-
היי,
מהניסיון שלי בטיולים באירופה ובאלפים בפרט-אכן התחזית ליומיים שלושה הקרובים באתרים מקומיים די אמינה. תחזית לטווח ארוך-ממש לא.
בשוויץ, השתמשתי באתר של השירות המטראולוגי השוויצרי שהיה די אמין לטווח הקצר.
השנה, השתמשתי באתר meteoblue שהתגלה גם כאמין במספר עיירות אלפיניות, שוב ליום-יומיים הקרובים. מציג תחזית על פי שעות ובהחלט עזר לנו מאד. לעיתים היו סטיות של שעה שעה וחצי מהכתוב בתחזית, אבל בגדל היא התממשה (לעיתים קרובות לצערי).
-
סליחה על שגאת הכתיב: הטיול הוא בגרינדלוואלד שוויץ. השאלה היא על איזה אתר של תחזית מזג אןיר אפשר לסמוך
-
קישרתי לשני אתרים אמינים מניסיוני-השירות המטראולוגי השוויצרי ומטאובלו.
-
היי.
ראשית בלי לחץ. כמי שנמצא שם פעמיים בשנה, גם אם התחזית קודרת לפעמים יש פרק גשם אחר הצהריים,או ליילה וגם יש גשם שעה,שעתיים וזה מפסיק. הרי לא תהיו רק בגרינדלוואלד, יש באיזור כמה שלוכטים,שאפשר ללכת אפילו שיש גשם שוטף.
יונגפראוו, אם באותו יום שאתם רוצים לעלות יש מזג אוויר מעונן או ערפילי לא כדאי חבל על הכסף. .וגם אם מתכננים משהוא ליום א’ לא נורא אם תעשו את המסלול ביום ג’ .
חוץ מזה האיזור מקסים בכל מזג אוויר.
תהנו
-
מכיוון שהעליה ליונגפראו כל כך יקרה – לא הייתי מזמין אותה מראש..
בקלות יכול להיות באותו יום גשם, וגרוע מזה -ערפל – כך שתעלה למעלה רק כדי לראות שלא רואים דבר.
התחזית, במרבית האתרים – ליום-יומיים הקרובים דיי מדוייקת, ואפילו לפי שעה ותוכל לפיה להבין אם תרצה לעלות או ללכת למקום אחר.
מבין המקומות שסובבים את גרינדלוולד – היונגפראו דורש את מזג האוויר הטוב ביותר. כל שאר המסלולים (קליינה שיידג, פירס, שיינגה פלאטה) יכולים ואפשריים לעשותם גם במזג אוויר גשום/מעורפל – וזה לא גורע בכלל מהיופי של המקום.
-
בתגובה להודעתך הקודמת שלחתי לך קישור לסיפור הטיול שלנו. ממנו אתה יכול ללמוד על תעתועי מזג האויר.
אני מאוד מבינה את הלחץ אבל כמו שכתב קודמי יש פרקי גשם שלרוב אפשר להתמודד איתם. התנסינו בזה גם באזורים הררים אחרים. לרוב הגשם אחר הצהריים או בערב. לפעמים קמים לבוקר ערפילי אבל הערפילים מתפזרים בסביבות השעה 10 .
תכין לך גם “בנק” יעדים ליום גשום ממש. בתקוה שישאר על הנייר.
מה שחשוב זה להכין תכנית יומית אבל להשאר גמיש ולצאת לדרך לפי תחזית מזג האויר. לא להיות מקובעים לגבי סדר הימים.
הנסיון שלי: תחזית מזג האויר אמינה רק בבוקרו של יום וגם זה לא משהו מוחלט, כמו שכתוב גם בהודעה קודמת.