טיול במאי
-
אנחנו רוצים לנסוע במאי הבא לטיול משפחתי (כחודש) עם שלושה ילדים- שאחת מהן תינוקת כבת חצי שנה, אחד יהיה בן 5.5 ואחת בת 10. אנחנו אוהבים טבע בעיקר ועיירות קסומות וכפרים קטנים ואין לנו צורך ביותר מידי אטרקציות.
כנראה שנוכל לעשות זאת רק במאי ולא לדחות לקיץ. בהתחלה חשבנו על מערב ארצות הברית...אבל אני לא מתלהבת כרגע…
הרעיון הבא הוא פורטוגל בשילוב איזה אי כמו טנריף או האיים האזוריים.
והכי הכי מושך אותנו לטייל בסלובניה וקרואטיה עם שילוב של איטליה או אוסטריה.
העניין הוא שנראה לי שהאופציה האחרונה פחות תתאים למזג האוויר…
האם מתאים לטייל בארצות הללו במאי (אפשר גם להתחיל באמצע מאי עד אמצע יוני) – מבחינת קור? אין לנו בעקרון בעיה לטייל כשקריר וטיילנו בהולנד בסוף מרץ והיה נהדר- אבל נהיה עם תינוקת וזה משנה קצת את התמונה.
אם למישהו יש רעיונות לטיול בחודש מאי אשמח... הרעיון הוא טיול בנחת – אולי טיול עם קראוון או טיול עם כמה כוכבים...
-
אמצע מאי עד אמצע יוני זה בסדר גמור לסלובניה וקרואטיה עם שילוב של איטליה או אוסטריה.
-
טיילנו עם תינוקות בגיל הזה באלפים באוקטובר או במאי כמה פעמים. אפשר לטייל במקומות נמוכים. לפעמים התפצלנו ואחד מאיתנו נשאר עם התינוק והשני עלה עם הילד הגדול למקומות גבוהים.
עלול להיות קר מאוד בהרים וצריך בגדים חמים במיוחד לתינוק. אם אתם נוסעים לטיול ארוך ולא לחוצים בזמן אז כדאי לקנות את הבגדים האלה בחול. תמצאו מבחר גדול במחירים סבירים.
עם תינוק קטן לא הייתו נוסע למקומות רחוקים שמחייבים טיסה ארוכה.
-
אני שמחה לשמוע. נראה לי שזה הכיוון…
ושאלה על עלות כרטיסי טיסה…
אנחנו בדרך כלל מזמינים המון זמן מראש- לפעמים כעשרה חודשים מראש- ככה אנחנו משיגים מחירים ממש טובים.
הפעם זה מורכב- כי הקטנטונת תוולד רק בסוף אוקטובר...תחילת נובמבר…
האם הכרטיסים למאי יהיו עדיין במחירים טובים – בגלל שזה לא העונה ...או שכדאי להזמין לפני ולהוסיף אחר כך כרטיס לתינוקת? אני יודעת שיש אנשים שמזמינים אפילו כרטיס לתינוק לפני שנולד…(הכרטיסים יהיו כנראה עם אל על כי יש להם את המחירים והשעות הכי נוחות)- בכל מקרה במקרה הזה אני אעשה ביטוח ביטול טיסה.
תודה בכל אופן לעונים
-
למה לנסוע עם אלעל? הם לא זולים במיוחד.
לסלובניה אין טיסות זולות אבל יש טיסות לואו קוסט למילאנו ולברגמו. ריאן אייר טסים לברגמו בשעות נוחות מאוד. אם אתם לא טסים בחופש המחירים יהיו סבירים.
מזמן לא טסתי עם תינוק אבל לדעתי לא צריכה להיות בעיה להוסיף את התשלום עליו אחרי שכבר קניתם כרטיס. אני מניח שזה תלוי בחברה.
-
המחירים של אל על באמת לא מאוד זולים… אבל חשבתי לטוס למינכן ולא למילאנו…זה כיוון טוב דווקא.
אני אבדוק את הטיסות של רינאייר ואיזיג’ט...דווקא זה טוב לנו כי לדעתי המכירה למאי תתחיל רק באוקטובר...נכון?
-
אנחנו טיילנו באפריל בסלובניה והיה נפלא. פנוי ולא צפוף. אין טיסות ישירות ללובליאנה אז טסנו לוינה. שווה לבדוק מחיריי טיסה לוינה וגם לונציה שיפה לשלב אותה עם סלובניה. אנחנו טסנו עם אלעל אבל לוינה ולונציה יש גם טיסות אחרות שווה לבדוק ולהשוות מחירים.
-
המכירה של איזיג’ט תתחיל באוקטובר. לא יודע לגבי חברות אחרות. אפשר לטוס עם וויזאיר לוינה או בודפשט. היעד שהכי קרוב לסלובניה שיש אליו טיסות סדירות הוא ונציה אבל אני לא חושב שיש טיסות לואו קוסט לונציה במאי, רק אלעל.
-
תודה- אני מתחילה לבדוק טיסות…
אנחנו גם שוקלים טיול בקראוון...כך שכרגע מילאנו או מינכן על הכוונת בגלל זה- וגם בגלל שרצינו לצרף את אוסטריה לסלובניה ורק לטעום מקרואטיה- אבל איטליה גם אופציה טובה…
מזל שיש עוד הרבה זמן להחלטות:)
-
היינו במאי באיטליה, בין מילאנו לרומא. היה מזג אויר מצוייין לטיולים.
-
הדס
אני חושבת הפוך---
כלומר קודם לבחור מה האופציה הנכונה עבורכם לטייל? קרוון? השכרת בתים? כמה נקודות לינה?
אח”כ מה מזג האוויר הממוצע השנתי ביעד, האם מתאים לטיול משפחתי במאי?
אח”כ מה זמינות הלינות או אתרי קמפינג (למשל אולי רק נפתחים ביוני? ) מדגמית כמובן.
ואז לראות לאן הטיסה הכי נכונה עבורכם ליעד הטיול.
ושיהיה קודם כל במזל טוב.
-
תודה יונית:)
אני חולמת כבר הרבה זמן על טיול בקראוון. אמנם נסעתי בכזה רק בזוג ולא עם ילדים- אבל זה נראה לי מתאים לנו בגלל הקרבה לטבע וגם היכולת להיות ספונטניים (במיוחד במאי...כשאין צורך להזמין מקומות מראש בקמפינג) – מצד שני- אני צריכה לברר כמה דברים כמו- האם יש אפשרות ללול קמפינג...או איפה מלינים תינוק בקראוון…?- אני חושבת שאפנה להתייעצות עם חברה שמשכירה קראוונים ואז אחליט.
לישון בדירות זאת גם אופציה – לפי החישוב שלי היא גם קצת יותר זולה…
לגבי פתיחה של אתרי קמפינג לפי מה שראיתי לא נראה שיש קושי בזה וכולם פתוחים כבר מאפריל.