הקדמת טיסה ביותר מיממה- האם זה תקין?
-
שלום ,
עצתכם בבקשה
הזמנו טיסה לג’ניבה דרך איסתא בחברת ROYAL JORDENIAN (קונקשן כשעה בעמאן)
אנחנו אמורים לטוס מחר בשמונה וחצי בבקר
וממש בדקות האחרונות התבשרנו כי טיסת החזור בוטלה והוקדמנו לטיסה ביום קודם (הועברנו מ 15.8 בשעה 16:45 ל 14.8 בשעה 15:00 עם קונקשן לא ברור...)
האם זה תקין ומותר לחברת התעופה לעשות זאת??
מה חובת איסתא מולנו במקרה זה
האם יש פיצוי על יום ההשכרה של הרכב והדירה? ועוגמת הנפש על אובדן יום חופשהביעד??
תודה רבה לעונים
-
קיבלת מאיסתא כרטיס טיסה שכולל התחייבות לטיסות מסויימותאו שנתת כסף קיבלת קבלה ואיסתא התחייבות להשתדל להצליח…..?
אם קיבלת כרטיס טיסה אז למיטב הבנתי אתה יכול לדרוש פיצוי ללא הוכחת נזק לפי חוק שרותי תעופה
אתה יכול להציץ כאן
https://www.elal.com/he/about-ELAL/Legal/Pages/Aviation-Serv ices-Law.aspx
ויש גם הסבר כאן
http://rotbaumlaw.com/חוק-שירותי-תעופה-פיציים-לדוגמה/
כדי לקבל את הפיצוי לא צריך להוכיח הפסד ממוני על רכב דירה וכו’, הפיצוי קבוע בחוק.
כמובן שאתה יכול לתבוע את איסתא על הפרת חוזה ואז ללכת במסלול בו אתה מוכיח את הנזק, אם אתה חושב שבמסלול הזה תקבל יותר.
לדעתי עדיף קודם כל להסביר לאיסתא שאתה מעדיף לקבל את הטיסה ולא פיצוי ושידאגו לטיסה מתאימה. אולי אם חרב הפיצוי תתנופף מעליהם הם ישתדלו יותר.
אם אין לך כרטיס אז צריך לראות מה רשום בחוזה שלך מול איסתא, אם הם הפרו אותו, רצוי שיציץ בו משפטן (אני לא משפטן).
אם הם הפרו חוזה אז אתה יכול ללחוץ את איסתא ואם יש צורך גם לתבוע אותם בבית משפט.
אם החוזה אומר שאיסתא ינסו וישתדלו והם ניסו והשתדלו ולא הצליח – לא נראה שיש לך קייס.
אז מה יש לך ביד? כרטיס? קבלה? הזמנה?
-
תודה רבה על הקשורים והתשובה
יש לי הזמנה, כרטיסים וקבלה
כרטיסים נשלחו מספר דקות לפני שהודיו כי יש שינוי
הזמנה וקבלה מאפריל
-
איסתא -- הקדמת טיסת חזור ביותר מיממה- האם זה תקין?ממש מעצבן.
גם המדיניות של איסתא לשחרר כרטיסי טיסה רק ברגע האחרון.. כדי לכסות על עצמם, גורמת לי להימנע מלהזמין אצלם.

בד”כ בחברות תעופה, כשיש שינוי במועד הטיסה, אפילו של שעה בלבד…
מאפשרים לבטל או לשנות את הטיסה / את כל ההזמנה, לקבל זיכוי או החזר כספי.
יש לי ניסיון של ההתנהלות הזו בחברות איזיגט ו-וויז אייר, שהודיעו מספיק זמן לפני והחזירו את הכסף.
תבררו מול איסתא אם בעקבות השינוי.. אתם רשאים לבטל את טיסת החזורולקבל החזר כספי
ולבדוק חלופה של טיסה אחרת לגנבה, עם איזיגט למשל, שתזמינו באתר.
באיזיגט ניתן לקחת טרולים גדולים יחסית, ללא תשלום, כמספר הנוסעים. חוסך למשפחה הזמנת 2 מזוודות או אחתעדכנו איך הסתדרתם
בהצלחה

-
אכן לי,
ממש מעצבן,
במקום שאתעסק בהכנות אחרונות לטיסה אני עסוקה בלבדוק כל מיני אופציות וחלופות
אגב, אין לאיזי ג’ט בשלב זה יתרון על חברות אחרות מבחינת מחיר הכרטיס במיוחד אם משלמים על הושבה ולפחות עוד שתי מזוודות:(
לפחות טיסת ההלוך בינתיים מאושרת ובלי שינויים...נראה כשנגיע לשדה בלילה מה יגידו בדלפק ומקווה שאיסתא ייצרו איתנו קשר מחר אחרי הנחיתה
אגב, האם למישהו יש ניסיון עם חברת התעופה רויאל ג’ורדיניאן??
-
לפני כשבועיים בוטלה לי טיסה על ידי אמריקן איירליינס, הם אלו שטרחו ומצאו לנו טיסה חילופית ולא הסוכנות דרכה רכשתי את הכרטיסים. מי שביטל את הטיסה הם החברה הירדנית והם אלו שאמורים למצוא טיסה חילופית לשביעות רצונך. גם הפיצוי הכספי אמור להגיע מהם. אולי תנסי להסדיר את עניין הטיסה חזרה כבר בנתב”ג מול נציגי החברה. יש לי נסיון עם החברה הירדנית, אני חושבת שכרגע מיותר שאשתף בחוויותיי, הן בעייתיות אך לא רלבנטיות לסיפור שלך .
-
נברר בדלפק מולם באמת איזה אופציות עומדות בפנינו..
הייתי מעדיפה להיות עם התוכניות שלי איך שהזמנתי אותם בלי טרחה מצידו של אף אחד וגם לא פיצויים ע’’י אף צד:(
אעדכן,
-
הבטחתי עדכון…
אז אחרי שטיסת החזור ב 15.8 בוטלה שמו אותנו על טיסת חזור מג'ינבה לעמאן ועצירה בציריך יום קודם 14.8(ללא ירידה מהמטוס...מסתבר שזה המסלול של החברה הירדנית מבלי הודעה על כך בשלב ההזמנה!!!)
הטיסה שהייתה אמורה לצאת בשעה 15:00 יצאה בפועל ב 16:00...וכך הגענו בדקה האחרונה לטיסה לתל אביב מעמאן…
מה שכנראה גרם לכך שהמזוודות לא הגיעו ליעדן!!! ורק יומיים אחרי קיבלנו אותם
מיל שנשלח לאיסתא טרם קיבל תשובה...
באנטרנט מצאתי חברה בשם Airhelp שמסייעת לקבל פיצוי כספי במקרה של עיכוב או ביטול טיסה
ממלאים פרטים, מצרפים אישורים כמבוקש והם מטפלים בתביעה…
זה כנראה יקח מספר חודשים במידה ויהיה פיצוי כספי
בינתיים נשאר להמתין...
-
לנו היה עכשיו מקרה של ביטול טיסה ואת כל הפרטים והאישורים מלאנו בטופס ייעודי שנמצא באתר של חברת התעופה עצמה, לא בטוחה שיש צורך בחברה מתווכת שמשתמשת באותם טפסים ולוקחת עמלה. במקרה שלנו זו בריטיש איירווייז, לדעתי אמורה להיות אפשרות כזו באתר של כל חברה, זו בטח לא המצאה של בריטיש.
דרך אגב, אנחנו חיכינו בזמנו 3 שבועות למזוודות שלנו שהיו תקועות בירדן, אם אצלכם זה היה רק סיפור של יומיים- תדעו שיכול להיות יותר גרוע...
-
Karniel תודה על השיתוף,
ואת צודקת שבטח אפשר לעשות את הדברים עצמאית…
אני אפילו לא בדקתי באתר החברה ויכל להיות שהייתי מסתדרת יפה ולא נזקקת לשירותים חיצוניים...
זה מזכיר לי את הנושא של החזר מס
…אפשר עצמאית או דרך רואה חשבון או דרך חברות ייעודיות שגובות תשלום משמעותי
אבל הן די מנוסות ומכירות כל פסיק בחוק
שעצמאית אין סיכוי שהייתי מגיעה אליו…
וגם בגדול אין כאב ראש והתרוצצות…
זה כמובן עולה כסף והרבה…
ואגב, ישנה חברת עורכי דין בארץ שמתמחה בנושא זה (קישור אליה נמצא בהודעה מס.2 ) אבל הם אפילו לא טרחו לענות לי…
ולסיכום,
בוטלה לכם טיסה או עוכבה יש לכם אפשרות לתבונ פיצויים ישירות באתר חברת התעופה, באמצעות חברות ייעודיות בארץ או בינלאומיות כמו AIRHELP
-
יש עוד גורם שמתעסק בביטולי טיסות ודחיית טיסות
אני מקבלת כל הזמן הודעות מייל מהם-(לא יודעת להגיד מה בדיוק מידת ההצלחה).
(לא ייעוץ חינם, אלא אחוזים מהתביעה- למיטב הבנתי)
-
חב' רויאל ג׳ורדניאן, ידועה בעיכובים במסירת מזוודות (הסבלים בנמל, אוהבים לקחת מהן מעשר), תמיד לקחת איתי את המזוודה, בגלל המוניטין שלה.
גם עם "שירות הלקוחות" (ובפניות בפייסבוק), לא ממש עוזרים.
יש להם משרד בארץ, אולי יותר ידידותיים(?).
-
הי יונית,
בחברה שהגשתי דרכה גם זה אחוזים מהתביעה
אני מניחה שגם מי שנותן ייעוץ ראשוני יקח עמלה או אחוזים מהתביעה ברגע שהוגשה
אבל טוב לדעת שיש כמה אופציות שניתן לפנות או להיעזר בהן
ALJAJE
זו הייתה הטיסה הראשונה עם רויאל ג’ורדיניאן
חייבת לומר שהצוות על הקרקע ועל הטיסה היו מאוד קשובים ונחמדים, לא שזה עזר מבחינת ביטול/ עיכוב טיסה או מזוודות
ובכלל, כבר שנים שלמדתי שבטיסות גם סדירות מעבר למזוודות ששולחים לבטן המטוס לוקחת איתי תיקים עם ציוד וביגוד שאצטרך ליומיים שלשה
כך שאם המזוודות לא הגיעו היינו מסודרים לכמה ימים
עדיין זה לא אידיאלי ובכל עיכוב בהגעת המזוודות יש עוגמת נפש החל מהמתנה למזוודות שלא מגיעות, עבור במילוי טפסים במשרד האבידות וכלה בהתכתבויות/ שיחות עם חברת התעופה מי ואיך לקבל אותן…
העיקר שתהיה טיסה נעימה ובטוחה:)
-
נחמה פּוּרתא- לפחות הצוות היה נחמד.
אם היו מאשרים לי לצלם במטוס, יכלה לצאת סדרת המשך: "טיסה נעימה 6-3".
תודה על המידע (מקווה שלא יהיה בו צורך).
-
כולם נחמדים אבל כשיש בעיה אין עם מי לדבר, כולל אנשי המשרד בתל אביב (כשטורחים לענות).