שוויץ בדצמבר לא לסקי.
-
היי חברים
אני מעוניין לצאת לשבוע לשוויץ בדצמבר לא לסקיעם רכב .(יותר קריסמס ואתרים)
האם יש מה לעשות?
היכן הכי טוב לנחות?
מלון או צימר?
האם הכל מושלג או ישנם אזורים אחרים כמו אגמים או אתרים שאפשר לבקר בהם?
אשמח לתגובות
תודה
שי
-
כל חורף זה משהו אחר ככה שקשה לנבא
כעיקרון בהרים יורד שלג ובמישורים פחות
יש אפשרות להחלקה על משטחים רטובים שקפאו בלילה
-
למה בדצמבר? ולמה לשווייץ (לא זול)?
-
אני מתכוון לעשות טיול דומה לשלך לקראת סוף נובמבר וגם שאלתי שאלות לגבי מסלולים רלוונטיים בתקופה זו ולצערי קיבלתי תשובות מעטות ולא מספקות. אחרי שחרשתי את האינטרנט אני יכול להגיד לך שיש הרבה חומר על שוויץ בעברית אבל כמעט בכל המקרים אין התייחסות נפרדת לטיולי קיץ וחורף. לעומת זאת יש לא מעט חומר באנגלית שבתקופה הזו אני לומד אותו. ממה שהספקתי עד עכשיו להבין רוב המוקדים הם סביב לוצרן וציריך שמשניהם אפשר לקחת טיולי כוכב ללא מעט יעדים.נחיתה יכולה להיות בציריך ( לפי מה שהבנתי אין שדה תעופה בלוצרן ).
אין שום בעייה לטייל בערים אבל השאלה הכי גדולה שמעניינת אותי מה ההמלצות לגבי טיולים מחוץ לערים : עיירות, אגמים, טבע, הרים וכו’. דבר אחד אחרון, לעניות דעתי עדיף לך לקנות את ה swiss pass ולנסוע ברכבות שמרושתות היטב בשוויץ מאשר לשכור רכב. בכל אופן גם אני אשמח לתגובות מאירות עיניים.
-
לבקר בשוויץ בדצמבר ולא בשביל סקי, זה בערך כמו לבקר באילת ולא ללכת לים וגם לא לבריכה.
-
תתפלא אבל יש הרבה שמסתפקים בריכה במלון. תן לו להחליט בעצמו מה טוב בשבילו.
-
אני חציתי את שוויץ בדצמבר ברכב שכור
הייתה שנה שחונה עם מעט שלג. האירוע שהכי זכור לי זה שעצרתי בתחנת דלק והתזתי מים על השמשה שהתלכלכה בבוץ ואז כמעט החלקתי על המים שנזלו לכביש וקפאו מיד.
-
בדיוק זוהי השאלה .
אזור טיול שנהנה מטבע נופים אגמים ולא רק סקי.
-
אם הכוונה להסתכל דרך חלון המכונית--אז לא בעיה גם בדצמבר.
את הכבישים מפנים מהשלג
הרכב במילא מצויד בגלגלי חורף
ואפשר לנסוע לעיירות ונופים שונים.
אבל---
אם הכוונה לטייל פיזית ברגל בקניונים, מפלים,הרים---טיול חורף מחייב ציוד מתאים,מיומנות הליכה אחרת (השאלה אם לכך הכוונה)
לנסוע לשוויץ בשביל ציריך לוצרן או ברן--- לדעתי, קצת “מפספסים” את המהות של שוויץ שמיטבה הטבע שלה.
בתקציב זול יותר- תוכלו לנסוע לנופים דומים למשל באזור אגמי אוסטריה וזלצבורג או טירול.
עדיין אותן מגבלות תעבורה, ויכולת לטייל ברגל- אבל המחיר 50%.
תקופת דצמבר היא נהדרת לטיולים, התאורה ברחובות גם בכפרים הקטנים ביותר, שווקי טרום חג המולד, הערפילים, השלג , כל זה נותן אווירה קסומה ביותר (בעיניי).
אבל כאמור- תלוי מה המטרה של הטיול שלכם ואמצעי הניידות?
-
לוצרן מקום נפלא למטיילים גם בחורף (אגב הנסיעה משדה התעופה בציריך זה שעה ומשהו)
אפשר לטייל בהרים המושלגים באיזור, ובמקומות הסובבים את אגם לוצרן.
יש גם את אנגלברג לא רחוק ואפשר לבקר בטיטליס
לא מומלץ להתנייד עם רכב כי התחבורה הציבורית נוחה מאוד ועם הסוויס פאס אפשר להגיע להרבה מקומות בזול מאוד. רק צריך ללמוד אותו טוב כדי להפיק את המירב ממנו.