מידע על נובוסיבירסק
-
הי,
בחיפוש מידע על נובוסיבירסק המערכת מכוונת אותי לפורום אירופה.
אנו נוסעים לבקר שם משפחה למשך שבועיים עם שני ילדים בני 5.5 ו 3.5 .
יש מישהו שביקר/היה בנובוסיבירסק ויש לו המלצות לטיולי יום או טיולי כוכב מהעיר?
החיפוש באתר מביא אותנו לרכבת הטרנס סיבירית שהיא לא רלוונטית לנו, גם לא אגם בייקל…
תודות מראש,
אורטל. -
מעבר ל"הרי-החושך" וסיביראם אינך מוצאת מידע בעברית, אולי כדאי:
• לשאול את קרובי- משפחתך המתגוררים שם (מן הסתם למקומיים יש יותר מידע עדכני).
• לחפש ברשת מידע בשפה האנגלית למשל Tomsk (¿).
-
בעוונותי כי רבו הייתי שליח מעט זמן בנובוסיבירסק. עיר ענקית, מאד סובייטית ולא מעניינת במיוחד.
בעיר עצמה אין הרבה מה לראות. יחסית היא עיר צעירה בת מעט יותר מ100 שנים . נוסדה במקביל לסלילת המסילה הטרנססיבירית כך שלא הרבה זמן להשאיר שם מורשת.
האתר המרכזי היא תחנת הרכבת שהיוותה הסיבה להקמת העיר.כשאני הייתי התנהל לידה שווק צבעוני של כל מה שהוברח לשם ברכבת מסין.
יפה לראות מעט בתים סיביריים מקוריים. אלו בתי עץ שחלונותיהם מעוטרים בגלופי עץ והם שרידי הבתים שנבנו בהקמת העיר. רובם נמצאים ממש במרכז העיר.
המקום המרשים ביותר היא העיר האקדמית אקדמגורודוק שהיא בעצם פרבר של נובוסיבירסק. זו אוניברסיטה העוסקת רק במדעי הטבע וכלכלה. אם סלעים ומינרלים מעניינים אתכם אזי המוזיאון הגיאולוגי הוא ממש פנינה. תוכלו ללמוד בקלילות עד כמה סיביר עשירה במינרלים ובעיקר ביקרים שבהם (נפט,יהלומים,זהב וכו’)
לא הרחק משם נמצא האגם הענק שיוצר הסכר הגדול על האוב. סעו לשם ותראו את המודל לפיו הוקם מאוחר יותר הסכר החדש על הנילוס באסואן.
כל מה שהצעתי נמצא במרחק של עד שעה נסיעה ממרכז העיר.
לטומסק או ברנאול זה כבר 4 שעות ברכבת לכל כיוון. טומסק היא עיר שנוסדה ע”י הצארים ויש בה מעט מה לראות אבל זה בספק אם נוסעים עם ילדים צעירים.
ברנאול היא השער להרי האלטאי .
אומסק לטעמי האישי היתה העיר היותר מענינת אבל לשם זה כבר 8 שעות ברכבת.
לשיקולכם