ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ארמניה ואזרבייג'ן - תחבורה, כבישים ומסלול...

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    4
    7
    25745
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • הילה2
      הילה2 נערך לאחרונה על ידי

שלום, אנחנו מעוניינות לטייל כשלושה שבועות בארמניה ואזרבייג’ן החל משבוע הבא. נשמח לעזרה בתכנון המסלול, ובמעברי הגבולות. מבינות שחייבים לעבור דרך גאורגיה, (לא מעוניינות לטייל בה – כבר היינו…) נשמח למידע על תחבורה ציבורית ועל הדרכים  – האם הנסיעות מפחידות? על סף תהום? smiley האם קיימת תחבורה ציבורית סדירה? 

אנחנו מחפשות נופים יפים – אבל בלי טרקים מטורפים, מים – אגמים, חופים, קצת הרפתקאות וקצת נופש… נודה לעזרתכם!!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • רוני סופר
        רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

מכיוון שנהגתי בארמניה לא אוכל להתייחס לתחבורה ציבורית. הדרכים טובות ולא מפחידות. הנופים יפים וצבעוניים. ירבאן מדהימה.

כיוון שארמניה ואזרבייג'אן יריבות מרות שנלחמו ביניהן מספר פעמים ממליץ על ביקור באזרבייג'אן (צריך ויזה מוקדמת) לפני הביקור בארמניה. חותמת ארמנית בדרכון תעורר בעיות במעבר הגבול.

• הילה2

תודה על תגובתך. האם חייבים ג’יפ או שניתן לנהוג גם ברכב רגיל?

כמה זמן מומלץ לטייל בארמניה? 

האם אתה מומלץ להקדיש לה שלושה שבועות בנחת ולוותר על אזרבייג’ן?

• רוני סופר
            רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

רכב רגיל יספיק אבל ג'יפ יותר נחמד ומגדיל אפשרויות.

שבועיים בארמניה כולל נגורנו קרבאך זה טוב. שלושה - קצת מרוח.

העברת הרכב ממדינה למדינה קצת מסורבלת אבל אפשרית (עובדה, עשיתי זאת).

נחיתה בירבאן וטיול רק בארמניה עושה את החיים קלים.

אם אתם רוצים הכל, הייתי נוחת בטביליסי, שוכר רכב ומתחיל באזרבייג'אן. חוזר לטביליסי ומשם לארמניה וחזרה לטביליסי. כמובן שאפשר לטייל בכל אחת בנפרד ולעבור בטיסות, אבל זה לא מה ששאלת.

באזרבייג'אן לא הייתי בסוף כי לא הייה מי שיגיד לי שצריך ויזה מראש, אבל אולי הדברים שונים היום. תבדקי היטב.

• הילה2

תודה רבה.

תוכל לכתוב לי בכמה מילים את המסלול שלך בארמניה? לאן כדאי? ומה המרחקים בערך? 

• travellerguy
                travellerguy נערך לאחרונה על ידי

ועוד קצת

הדרכים בארמניה גרועות הרבה יותר מגרוזיה, שמאוד השתפרו בשנים האחרונות. כשמתרחקים מעיר הבירה, נדמה לפעמים שכבישי ארמניה ספגו לא מעט פצצות לפי מספר הבורות בכביש. בכל זאת – באתרים מסביב לירוואן ניתן להגיע בקלות ברכב שכור שהוא לא ג’יפ.

התחברוה הציבורית בארמניה פחות תדירה מגרוזיה.
                באזרביג’אן הכבישים יותר טובים מבארמניה, רק שזאת מדינה קצת יותר קשה לטיול מארמניה (ובטח מגרוזיה) – יעזור אם את דוברת טורקית או רוסית. באופן כללי – זה תלוי כמובן מה רוצים לראות, בעיני גרוזיה וארמניה הרבה יותר אטרקטיביות מאזרביג’אן.

• Ya rosner
                  Ya rosner נערך לאחרונה על ידי

ארמניה ואזרבייג'ן - תחבורה, כבישים ומסלול...

אתייחס רק לארמניה כי את אזרבייגן אני לא מכירה.

הייתי שם לפני 5 שנים והדרכים היו גרועות בטירוף אך ממש לא מפחידות. ובכל זאת ניתן להגיע כמעט לכל מקום ברכב. לאתרים מסביב לבירה ניתן להגיע גם במיניבוס כזה מעין מונית שירות. מאוד נוח ויעיל.

ארמניה זו המדינה המדהימה ביותר שטיילתי בה וזה הטיול הטוב ביותר שעשיתי עד היום (ביקרתי במעל 30 מדינות) הייתי שם שבועיים וחצי עם רכב שכור ועשיתי “ראוד טריפ” אדיר. ממליצה ביותר לעלות להר ארגטס ARAGATS עם הרכב ולישון במלונית (נקרא לזה מלונית...) שנמצאת איפה שמסתיים הכביש. יש בפסגה תחנת מחקר סובייטית של קרניים קוסמיות שלא ברור אם עדיין פעילה והביקור במקום – חוויה סוריאליסטית לגמרי...שווה!

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון