ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אנחנו כנראה הכי משוגעים פה (והלוואי ותחשבו אחרת)

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    3
    9
    15903
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Ya rosner
      Ya rosner נערך לאחרונה על ידי

אז אנחנו נוסעים לחצי שנה במונגוליה סין ורוסיה כשנתחיל את הטיול במוסקבה ונגיע לאולן בטאר על גבי הרכבת הטראנס סיבירית.

אני בטוחה שתחשבו שאנחנו משוגעים כי אנחנו נוסעים להרפתקה הזו עם ילדתינו בת ה 3.

נשמח להמלצות בכל תחום שהוא (חרשנו על הפורומים ...), כמובן לאו דווקא בהקשר לעובדה שאנחנו נוסעים עם ילדה אבל אם יש סיכוי שאי פעם מישהו פה עשה משהו דומה נשמח לשמוע סיפורים וחוויות.

האם מישהו פה נסע עם ילדים קטנים לאחת מהמדינות?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ramiav1
        ramiav1 נערך לאחרונה על ידי

אתם לא משוגעים , זה גם החלום שלי לעשות את המסלול של הרכבת עד בייג’ין , פגשתי במזרח מטיילת אנגליה , שהגיעה ברכבת מלונדון לבייג’ין .

תחפשי מגיב בפורום בשם רוני סופר , הוא עשה את המסלול הנ”ל .

• רוני סופר
          רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

תודה רמי.

מונה, למתי אתם מתכננים את הרכבת וכמה זמן אתם מקדישים לנסיעה בה, כולל העצירות שבדרך?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • Ya rosner

תודה רבה לך. אחפש!

• Ya rosner

היי רוני!

איזה כיף שמצאת אותי. אשמח לשמוע מניסיונך.

אנחנו מתכננים להקדיש למסלול שבין מוסקבה לאולן בטאר כחודש ימים עם מספר עצירות כשהעצירה באירקוצק תהיה הארוכה ביותר- כשבוע.

האם הקצב נראה לך מתאים? בהתחשב בעובדה שאנחנו מטיילים עם זאטוטה? אנחנו אמנם מטיילים מנוסים עם רקורד ארוך (גם עם התינוקת) אך ללא ספק זה הכי הארד קור. להמלצתך כדאי לרכוש את כרטיסי הרכבת מראש? או רק את הרכבת לאולן בטאר ואת השאר לקנות במקום? זו התלבטות אם כדאי להיות ספונטניים או שעדיף שלא…

*הנסיעה מתוכננת לחודש מאי. אחריה אנחנו ממשיכים ל4 חודשים בסין ומונגוליה.

תודה מראש על כל פיסת מידע

• רוני סופר

מסיבות שונות נסענו ברכבת בחודש מרץ. כמובן שהכל היה קפוא. מאי הוא טריקי מבחינת הקור. הייתי בודק היטב את הטמפרטורה בכל יעד ולפי זה מחליט היכן וכמה זמן לעצור.

מכיוון שאתם מנוסים הייתי הולך על כרטוס במקום. יש לכם זמן (משך הנסיעה נטו הוא השבוע ימים) להיות גמישים מחד, ומאי זו לא עונה בוערת מאידך. כך שתוכלו לקבל החלטות מקטע לקטע. אם ימת סייקל לא תהייה קפואה, אז שבוע זה בקושי.

כרטוס במקום יכול לגרום לעיכובים תלוי בזמינות המקומות. במרץ הרכבת היתה ריקה. בקיץ היא בטח מלאה. מאי - ?. 

מבחינת הילדה אני לא רואה הבדל אם תתרוצץ במסדרון הרכבת או במסדרון המלון אלא אם תפלו על קונדוקטורית מרשעת כמו שהיה לנו....

• Ya rosner

תודה רוני!

ברשותך כמה שאלות נוספות-

אנחנו אכן גמישים מבחינת זמנים כי לא קריטי לנו אם יימשך 3 שבועות או חודש או אפילו יותר. אילו תחנות עשית בנסיעה שלך והאם ממליץ?

“אם ימת בייקל לא תהייה קפואה, אז שבוע זה בקושי.”- ממה שקראתי היא לא אמורה להיות קפואה במאי ומזג האוויר הוא בין קריר לקצת פחות קריר.חחח. לדעתך שבוע לא מספיק? כמה היית מקדיש לזה כדי למצות הכל בנוחות ובלי לחץ? 10 ימים? מכיר את קו הרכבת בייקל אמור? ממליץ?

"מבחינת הילדה אני לא רואה הבדל אם תתרוצץ במסדרון הרכבת או במסדרון המלון אלא אם תפלו על קונדוקטורית מרשעת כמו שהיה לנו....” חחחחחח גדול.

• רוני סופר

כאמור, מסיבותי, נסענו ברכבת בסוף מרץ. הכל היה קפוא ולבן.

עצרנו באומסק במינוס 35 מעלות. היה כואב.

באירקוצק עצרנו לארבעה ימים. היה יותר חם. העיר יפה ו”שווה” יומיים שלושה (מלון אירופה הוא בחירה טובה). ימת בייקל היתה קפואה לחלוטין וכך סביבתה. לא יכולנו לטייל יותר מיום ורק בקטע קטן (שכרנו רכב לרדת לשם. נהיגה פשוטה.

אז סך הכל היינו ארבעה ימים.

אני מניח שבאביב אפשר לטייל לאורכה ולהנות מהנוף והצמחיה. אין לי אינפורמציה על כך ולא על הרכבת ששאלת.

בהנחה שאפשר לטייל סביב הימה יותר מיום יומיים אז שבוע זה בקושי. אבל צריך לבדוק יותר לעומק.

אבל אם אתם תלכו על מסלול לא סגור (כלומר אין כרטיסים להמשך) תחליטו במקום. בטיול של ארבעה חודשים יהיו לכם ימים “מתים” של המתנה, מנוחה או הפתעות לא צפוייות, כך שאם לא תשיגו כרטיסים לרכבת ליום מסויים תהנו עוד יום יומיים באירקוצק.

רחפת על הקרחמשאית על הקרחאומסק הקפואהשפך נהר לימת בייקל הקפואהצוללים בחור בקרחעושים חור בשכבת הקרח
                    • Ya rosner

תודה רוני עזרת לנו מאוד.

התמונות מקסימות ומשקפות חוויה אדירה. עושות לנו חשק לנסוע כבר!

שוב תודה!

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון