אלפים צרפתיים-תאונת דרכים
-
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5321129,0
עצוב, מפחיד, חושבים על המשפחה שנסעה לטיול וחוזרת באבל נוראי.
-
הקישור לא עובד...
-
מופיע ב YNET. מדובר במשפחה חרדית מאלעד. ההרוגה היא אם ל 4 ילדים, שניים מהם כנראה גם בין הפצועים. התנגשות חזיתית באחד הכבישים המפותלים בהרים על גבול צרפת שוויץ. אסון נוראי.
כששמעתי על זה הבוקר קיבלתי אגרוף לבטן.
תמרור אזהרה ענק לכולנו, בחו”ל, בכבישים לא מוכרים וודאי באזורים יותר בעייתיים כמו כבישים צרים ומפותלים באלפים – סעו בזהירות. אנחנו בטיול, לא ממהרים, סעו לאט.
נהייה שם בספטמבר, מקווה שניישם גם אנחנו….
-
אכן אסון כבד.
בכתבה יש תגובה שממליצה להמנע מנהיגה באיזור הזה. אני לא מסכימה עם המגיב, ומי שמכיר אותי מפוסטים רבים כאן יודע שאני די פחדנית ומתכננת את טיולינו כך שיכללו מינימום זמן אספלט, בעיקר באיזורים הרריים ומפותלים.
יחד עם זה, הכבישים באיזור הזה לא יותר מסוכנים מכל מקום יפה אחר שמטיילים בו, כולל כבישי הגליל המפותלים בארץ. חזרנו משם בשבוע שעבר, וזה לא הטיול הראשון שלנו שם. אכן יש מעברי הרים מפותלים, כולל זה שעובר בגבול צרפת-שוייץ, אבל תשתיות הכבישים מצויינות, מתוחזקות היטב ומשולטות מצויין. צריך לנהוג בזהירות, ועדיף לשכור רכב אוטומטי ולא ידני כדי להקל על הנהיגה למרות תוספת העלות.
לצערנו תאונות קורות, בארץ וגם בחו"ל. המעורבים בתאונה הטראגית לא נהגו בחוסר אחריות ולא לקחו על עצמם שום סיכון מיותר מעצם הנהיגה שם (את פרטי התאונה ונסיבותיה אינני יודעת ולא מתיימרת לשפוט), תיירים מכל העולם מטיילים שם בהנאה ובבטחה מדי שנה.
סעו בשלום וחזרו בשלום.
-
איזה אסון. נורא
-
עוד כמה תאונות
-
מצער מאוד.
מישהו יודע מה מספר הכביש המסוכן בו קרתה התאונה?
סעו בזהירות.
-
לפי מה שכתוב באתרי החדשות:
“בעליות בהרים לכיוון עיירת הנופש וואל טורנס”
-
אני נמצאת בקבוצת וואצאפ של מטיילי צפון איטליה.
בחורה אחת רשמה שהם נוסעים עכשיו בכבישים המובילים לדולמיטים, וממש מרגישה סכנה. שהכבישים צרים ומפותלים, ומאוד קרובים לתהום.
התפתח דיון בין המשתתפים, שיש לעיתים קושי במעבר שני רכבים, שיש לקחת זאת בחשבון, ומישהו אפילו הציע לשכור נהג מקומי למעבר לדולמיטים.
ביקשו ממנה להעלות סרטון קצר, שיראו במה מדובר ויתכוננו לנסיעה המורכבת.
היא העלתה סרטון, ואף הוסיפה שילדיה אמרו שאם כבר למות אז בנוף המהמם הזה, ושהיא עדיין חושבת שהנסיעה לא פשוטה בכלל לנהג.
כשעה אח”כ היא העלתה את הכתבה, ואמרה שבדיוק ברגעים אלה הודיעו להם שגיסתה נהרגה באלפים הצרפתיים. בזמן שהיא שיתפה בסרטון מהדולמיטים.
היה מצמרר. הלם. איזה צירף מקרים מזעזע...
שתמיד ניסע בזהירות וברוגע, ושנחזור הביתה בשלום. אמן.
-
annaly תודה על הכביש
סיון ממש מצמרר.. צירוף מקרים נורא.
-
מצמרר...
-
בכל מעברי הרים יש כבישים צרים יותר ומפוטלים יותר.
בבולגריה היה לנו סיפור שכתבתי עליו בבלוג..שנתיים אחרי,לאחותי היה סיפור זהה באותו מיקום..ועכשיו לחבר בקבוצה..כביש צר מאוד,ללא מעקה בטיחותי ומולך מופיע אוטובוס הסעות עובדים או כלי רכב גדול...לא נעים בכלל.
באלפים,למרות שהיה רשום 70-90 אי אפשר היה לעלות על הדעת נהיגה כזרת.
אולי הצרפתים שמכירים כל מילימטר על הכביש..
סעו בזהירות קשובים לכביש,לא בחושך,לא עייפים.זה בהחלט טיול לא מרוץ לפידים.
-
סיון, זה אכן מזעזע… שלא נדע….
אני חושבת שאחד הדברים המסוכנים בפיתולים האלה, היא חוסר היכולת לדעת אם מישהו בא מולך. גם בתאונה הזו באלפים, ההתנגשות הייתה חזיתית.
לא פתרון מוחלט, אבל אפשרות: כשהייתי ילדה ונסענו לטיולים, אבא שלי היה מצפצף צפצוף קצר לפני כל עיקול חד שבו לא ניתן לראות אם מישהו בא ממול. אולי באמת צריך לאמץ את הרעיון כשנוסעים בכבישים האלה.
-
כשהיינו באיזור אמאלפי – מלא סיבובים ופיתולים וכבישים צרים
הבן שלי (בן 5) היה “אחראי מראות”
כל מראה היה מציין “מראה” – גם ככה פתאום שמנו לב כמה סיבובים יש שלא רואים בהם כלום, והתחלנו לשים לב מרחוק לפני כל סיבוב, וגם הוא עצמו נהנה מהתפקיד.