ניווט

    לוגו למטייל

    פורום למטייל

    • התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

    יום טיול מאנסי לשאמוני

    פורום טיולי משפחות
    15
    37
    84452
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • yanir1
      yanir1 נערך לאחרונה על ידי

      פו הדב, אנחנו נהיה במחצית ספטמבר באזור ומניחה שמזג האוויר יהיה נעים יותר. 

      אשמח מאוד אם תשתפי בהמלצות/דיס המלצות על המקומות בהם ביקרתם. 

      האם תוכלי להמליץ על המלון בו ישנתם סמוך לשדה התעופה?

      האם ישנתם באותו הבית במשך כל הטיול? 

      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ?
        משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

        לגבי מלון בשדה”ת ג’נבה, אני מצרפת המלצה חמה וטריה (בת שבוע בדיוק...) ממלון Ibis Budget Palexpo. זה מלון חדש שנפתח לפני פחות משנה, ויתרונו הגדול הוא בסמיכותו לשדה – במרחק 10 דקות הליכה נוחה מהכניסה לטרמינל, ובמחירו הנמוך ביחס לשאר המלונות ליד שדה זה.

         

        המלון אמנם בסיסי ביותר (בהתאם למחירו), אבל יש בו את כל מה שצריך ללילה אחרון מקוצר לפני טיסה, ומכיוון שהוא חדש ומעוצב, בסך הכל נעים להיות בו, והוא נותן תמורה מצויינת למחיר. לכם בספטמבר אולי יהיה פחות רלוונטי, אבל כדאי לציין שיש בו מיזוג אויר, במקרה שלנו זה היה קריטי…

         

        למי שבא עם רכב ניתן להחזיר אותו ערב קודם, ואין צורך להיות תלויים בשאטל (שברוב המלונות מתחילים לפעול רק בשעה 6 – מאוחר מדי בשביל טיסות איזיג’ט).

         

        במלון מקבלים כרטיסים לנסיעה חינם בתחבורה הציבורית בג’נבה. אנחנו הגענו אליו בצהריים ונסענו באוטובוס לג’נבה (יש תחנה סמוכה למלון), שם שטנו באגם בסירות הצהובות הקטנות (mouettes) שכלולות אף הן בכרטיסי התחב”צ, ושוטטנו בעיר. בהחלט אופציה חמודה ליום אחרון למי שכבר מיצה את אנסי. 

        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • פו-הדוב
          פו-הדוב נערך לאחרונה על ידי

          שלום אביבית,

          חזרנו עכשיו מהשדה הבייתה 😊 לאחר לילה עם שינה מועטה. כשאתאושש אכתוב בשמחה.

           

          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • פו-הדוב
            פו-הדוב נערך לאחרונה על ידי

            שלום רב,

            אנסה להשיב בטפטופים. ראשית אנחנו זוג בשנות ה50. נסענו ללא ילדים. בנוסף הניסיון שלנו בחו"ל הוא מועט ביותר כך שהייתי מתייחסת בהסתייגות לדברי וסומכת על המנוסים שבאתר.

            לגבי הלינות. כיוון שהטיסה חזור יצאה ב7 בבוקר מז'נבה, הזמנתי לינה ללילה האחרון סמוך לשדה. היינו באיביס אבל לא האיביס שיונה וקשת המליצה. אנחנו היינו ב- Ibis Geneva Aeroport . שילמנו 119 דולר ללילה. היינו מרוצים. המלון עשה את העבודה. נקי, מסודר, נוח  וערוך להגעה ויציאה לטיסות. במרחק 10 דקות הליכה לשדה. יש שאטל חינמי והוא מתחיל ב5 בבוקר. אנחנו חששנו להמתין לו ובחרנו לצאת ב4 ברגל. החזרנו את הרכב בערב, וזו הייתה החלטה טובה עבורינן. למלא דלק בנחת לחפש את מקום ההחזרה בנחת בלי הלחץ של הטיסה. אגב, מי שרוצה להשתמש בשירותי החניה דל המלון העלות היא 20 פראנק ליום.

            המלון נמצא באזור הצרפתי. בטעות שכרנו רכב מהצד השוויצרי ופקיד המלון  הסביר באופן בהיר איך להגיע לצד השוויצרי.

            לגבי שאר הלינות אפרט בהמשך.

             

             

            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • פו-הדוב
              פו-הדוב נערך לאחרונה על ידי

              לשאלתך, אנחנו לנו במספר לינות. מספר לילות בלה-אוש ב Auberge Le Montagny, היינו מאד מרוצים. אחר כך לשבת הגענו לז'נבה כדי להיות ליד בית חב"ד. שם לנו בסאגיטה. היה מעולה. גם מבחינת מיקום. קרוב לחב"ד, לאגם ולעיר העתיקה. מספר לילות באנסי עצמה ב Annecd'hotes לא בשביל משפחה עם ילדים. בדיעבד בגלל החום הכבד היה עדיף להישאר בלה אוש. ולינה אחרונה סמוך לשדה. פארק מרלה מקסים, לדעתי לא כדאי לוותר! מעבר סן ברנרד מדהים - לא דרך כבישי אגרה. דרך  האלפים הגבוהה וכן קורמייאר. אבל איני בטוחה שהנסיעות הארוכות והמפותלות האלה  מתאימות לילדים. וכן אגם וסכר רוזלנד מקום יפהפה! וכן תצפית פולקאז. אגם אנסי עצמו נהדר למרות שאת כל אזור אנסי די החמצנו כי סבלתי מהחום וברחנו להרים. 

              אם יש שאלות נוספות, אענה כמיטב יכולתי.

              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • 13chen
                13chen נערך לאחרונה על ידי

                מצטרף להמלצה החמה על ibis budget palexpo ללילה אחרון לפני טיסת בוקר בג'נבה. לנו שם בשני חדרים לפני 10 ימים. בסיסי אבל מסודר ונקי. יחס נעים בקבלה ומאד נוח. החזרנו את הרכב ערב קודם (חשוב במיוחד אם צריך להחזיר בצד הצרפתי בשדה שהכניסה אליו קצת מאתגרת) והלכנו ברגל 10 דקות לפנות בוקר לשדה התעופה.

                תהנו !

                תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • yanir1
                  yanir1 נערך לאחרונה על ידי

                  יונה וקשת- 

                  תודה רבה על ההמלצה למלון. מבדיקה באתר לא ניתן להזמין חדרים להרכב שלנו. אנחנו זוג+2 ילדים בוגרים בגיל 16-17 ו 3 ילדים צעירים. 

                  בכל מקרה שלחתי מייל כדי לבדוק אם יש חדרי משפחה גדולים יותר. גם באיביס הסמוך לשדה התעופה בבאזל היה אפשר להזמין חדרי משפחה ליותר מ 3 בחדר רק בטלפון או במייל. 

                  יש לי הזמנה כרגע ל 3 בתי מלון סמוכים לשדה התעופה ואני מתלבטת. החדרים הם להרכב של 4 אנשים בחדר. אשמח לשמוע מה דעתכם?

                  Campanile Genève - Ferney-Voltaire

                  Novotel Genève Aéroport France

                  Residhome Genève Prévessin Le Carré d'Or

                   

                  פו הדב- תוכלי בבקשה להרחיב על הנסיעה שלכם לקורמאייר. אני מתכננת באחד מימי הטיול מסלול הליכה בגראנד פרדיסו. 

                  תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • פו-הדוב
                    פו-הדוב נערך לאחרונה על ידי

                    הי,

                    נסענו לקורמייר דרך מנהרת המון בלאן. יצאנו ב8:15 מאנסי. הווייז צפה שנגיע ב9:45. באופן מעשי הגענו ב10:15 בערך. בגלל שהיה תור של כחצי שעה כדי להיכנס למנהרה. העלות היא כ44 וחצי יורו לכיוון אחד וכ54 וחצי יורו הלוך וחזור. הנסיעה במנהרה עצמה הייתה לנו מתוחה מעט. יש צורך לשמור בו זמנית על מהירות נהיגה שבין 50 ל70 קמ"ש ועל מרחק של 150 מ' מהמכונית שלפניך. זה לא תמיג אפשרי לא לרדת מ50 קמש כי אז מתקרבים יותר מדי למכונית שלפנינו שנוסעת לאט יותר. קל לזהות את הפער של 150 מ' כי הוא מסומן לאורך המנהרנ בנורה כחולה. 

                    קורמייר עצמה מקסימה והאקלים בה היה נעים לעומת אנסי והאיזור.

                    תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • yanir1
                      yanir1 נערך לאחרונה על ידי

                      פו הדב, אז בעצם ביקרתם רק בקורמאייר וחזרתם חזרה לאנסי?

                       

                      ולכל השאר אשמח להתייחסות לטוב ולרע למלונות שרשמתי ליד שדה התעופה של ג’נבה. מדובר על לילה ראשון ולילה אחרון. 

                      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • קניוניניג
                        קניוניניג נערך לאחרונה על ידי

                        לא רואה בעיה לנסוע בלילה בג'נבה לשאמוני או אנסי ולהיפך.

                        הדרך ברורה, מוארת, שעה וחצי נסיעה.

                        לדעתי חבל להחליף מקום לינה.

                        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • פו-הדוב
                          פו-הדוב נערך לאחרונה על ידי

                          נמחקה לי ההודעה שכתבתי. מנסה שוב…

                          הנסיעה לקורמייר הייתה ביום האחרון לטיול שלנו כך שלא חזרנו לאנסי. אחרי שבילינו כ3 שעות בקורמייר נסענו "בדרך" לז'נבה למעבר סן ברנרד הגדול שלא דרך כבישי אגרה. הדרך עצמה מלאת הוד וקסם. עשינו מספר עצירות לתצפית ולבסוף הגענו למעבר- הצד האיטלקי וסמןך אליו השוויצרי. מעבר סן ברנרד היווה את גולת הכותרת. משם חזרנו לז'נבה, ללילה האחרון  דרך כבישי אגרה. הדרך הזו הייתה לא פשוטה כיוון שבנוסף לפיתולי ההרים ירד גשם שוטף. 

                          אם יש לך ענין בכך יכולה לנסות לצרף תמונות.

                          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • yanir1
                            yanir1 נערך לאחרונה על ידי

                            פו הדב, אשמח לתמונות. 

                             

                            בנוגע להחלפת לינה לילה לפני הטיסה, אנחנו ממריאים חזרה לארץ בטיסת בוקר מוקדמת, סביבות 07:00. בהנחה שצריך להיות בשדה ב 05:00, אין מצב שנקום באמצע הלילה לנסיעה של שעה וחצי. 

                            בערב הנחיתה בג’נבה אחר הצהריים, עד שמקבלים מזוודות והשכרת רכב, פחות מתאים לנו להגיע לקראת 20:00 לבית בשאמוני. 

                            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • ?
                              משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

                              אם אתם מגיעים ברכב לשדה בבוקר, אז אני ממליצה בחום על המלון הזה ללילה אחרון: Best Western Park Hotel Geneve-Thoiry

                               

                              יש להם חדרים משפחתיים לארבעה שעלו לנו לפני שנתיים פחות מ-100 יורו ללילה, כך ששני חדרים כאלה יתאימו לכם בנוחיות רבה ובלי לקרוע את הכיס. המלון נמצא בצד הצרפתי, מרחק של כרבע שעה נסיעה לשדה, ובמרחק 5 דקות נסיעה ממנו יש מרכז מסחרי שאפשר לאכול בו בערב האחרון וגם לתדלק את הרכב לפני ההחזרה במחיר הוגן.

                               

                              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • פו-הדוב
                                פו-הדוב נערך לאחרונה על ידי

                                מנסה לשלוח תמונות מקורמייר

                                תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • קניוניניג
                                  קניוניניג נערך לאחרונה על ידי

                                  לא יודעת מתי שקיעה בספטמבר.

                                  זה באמת תלוי בהעדפות שלכם.

                                  בכל אופן הנסיעה פשוטה, אישית מעדיפה להימנע מלינה ‘סתמית’ רק בשל חשש להגעה מאוחרת, להגיע ב 20:00 זה לא מאוחר.

                                  בזמנו הגעתי לאיזור שאמוני (לנו בלה אוש, 10 דק’ מלון מצוין ויותר זול) בחצות הלילה, בהתאם לתיאום עם המלון חיכה לנו קוד בחוץ, לקחנו את המפתח שהיה מוכן על הקבלה לחדר.

                                   

                                  תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • פו-הדוב
                                    פו-הדוב נערך לאחרונה על ידי

                                    תמונות ממעבר סן ברנרד הגדול

                                     

                                    תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • פו-הדוב
                                      פו-הדוב נערך לאחרונה על ידי

                                      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • 1
                                      • 2
                                      • 2 / 2
                                      • פוסט ראשון
                                        פוסט אחרון
                                      ×