ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

דירות עדה בורק/ 3 בלילה עם 3 ילדות ברחוב לחפש מלון

פורום טיולי משפחות
    26
    38
    81134
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • family5
      family5 נערך לאחרונה על ידי

כשאנחנו מטיילים כשמשפחה, אני מעדיפה לרכז את הלינות כמה שניתן, וללון בדירה. מקבלים מרחב הרבה יותר גדול, מנסה לתת לכל ילד את השטח שלו (בעיקר כשאצלי הם כבר בוגרים). אבל בכל זאת יש את הביחד – אם זה בחדר המגורים המפנק, או בארוחות שהכנו יחד.

בבתי מלון הוספת חדרים מאוד מייקרת את השהייה. דירה בסופו של דבר נותנת תמורה הרבה יותר גבוהה למחיר. מה מקבלים במלון – חדר מיטה וארון?

בדירה יש לרוב גם מכונת כביסה, מה שמקל מאוד על האריזה, כי האיש שלי (הוא האחראי על הכביסה בבית) דואג שכל הבגדים יהיו נקיים. ייתרון אדיר לדירה – זה המקרר והמטבח. קונים מוצרים איכותיים בסופר וברבע מחיר, יש ארוחות נהדרות. אם תשאלו ממה המשפחה הכי נהנית בנסיעות – אלה הן ארוחות הבוקר. עם הבאגטים והקוראסונים הטריים (לא רק בפאריס:)).

דירה גם מאפשרת להרגיש ממש מקומי, עם החצרות הפנימיות הדלתות הכבדות לרחוב, יש הרגשה אחרת לגמרי.

אנחנו מוצאים דירות בבוקינג, באתרים ייעודיים למקום אליו אנחנו נוסעים (למשל פרובאנס, היער השחור ועכשיו באלפים הצרפתיים), משתמשים הרבה בשירותיו הטובים של גוגל טרנסלייט. היכן, שניתן, שוכרים גם דרך Airbnb.

נכון שלמלון יש את היתרונות שלו, בעיקר הליך הכניסה – צ’ק אין, וזה שיש קונסיירג’ שאפשר להתייעץ איתו. לכן כשנוסעים בזוג פעמים רבות לוקחים מלון, אבל כמשפחה, מעדיפים מאוד דירה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אנשיםטובים
        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

בטיול הקרוב זו פעם ראשונה בערך שנשכור דירה מאנשים פרטיים. האמת – אני מפחד ומקווה שהכל יהיה בסדר.

בכל מקרה כמה הרהורים שלי:

כל היתרונות שפורטו לגבי דירה אפשריים גם במלונות. יש מלונות דירות, ויש סוויטות לסוגיהן. נכון שמלון דירות לרוב יהיה יקר יותר מדירה, אבל יהיו לו גם הרבה יתרונות של מלון, כולל קבלה, הרבה פעמים מיזוג אויר (לא תמיד), שירותי נקיון כאלה או אחרים (לא בהכרח כל יום) וכו’. ישנתי במלונות דירות כאלה בכמה וכמה ערים בעולם.

נכון, זה לא מטבח מרווח, אלא מטבחון. אבל אני לא נוסע לפריז כדי לבשל בדירה ארוחת גורמה. הארוחות שנו לפחות מסתכמות לרוב בחביתה, פסטה, וכדומה. במקסימום יהיה שניצל. את כל אלה אפשר לעשות גם במטבחון. ברור שאם אתם כן בונים על בישול רציני אז מטבחון עשוי להיות פחות נוח.

לגבי נותני שירות ישראליים – אף פעם לא הבנתי מה היתרון בנותן שירות ישראלי בחו”ל. גם כזה שחי בחו”ל ולא שמנהל מרחוק. לא משכיר דירה, לא נהג הסעות, לא ‘מאכר’ של כרטיסי אטרקציות וכו’. זה לא שהם רעים בהכרח, אבל אני לא רואה להם יתרון על פני מקומיים.

לגבי המלצות – בגדול אני לא מאמין לפורום. לא אישי. למעט כמה מקומות שבאמת מאד מאד פופולאריים שחצי פורום היה בהם (למשל צימר מסויים ביער השחור), המלצה של שני אנשים בפורום (אפילו שהם ותיקים ומוכרים) לא שווה הרבה. כמו שהשרשור הזה מלמד אותנו – נותן השירות נמדד בתקלות לסוגיהן. וזה ששני אנשים לא נתקלו בתקלה לא אומר הרבה. אז נכון שגם בכל האתרים העולמיים אפשר לעשות מניפולציות על ההמלצות, אבל עדיין אני נותן משקל לחוכמת ההמונים.

אני בשמחה אקח רעיונות למקומות מהפורום, אבל אז אלך לחפש המלצות בשדות זרים.

• keves160
          keves160 נערך לאחרונה על ידי

בנוסף למה שאנשים טובים אומר, לא אקח מקום לינה על פי המלצה אחת או שתיים כי המלצות גם תלויות טעם אישי, אופי, גובה ציפיות והשוואה מול חוויות אחרות. כשיש למקום 300 מדרגים או 1000 (למשל בבוקינג.קום), זה כבר נותן מושג טוב יותר על איכותו. 

לגבי דירה פרטית מול מלון:

בעיניי הדבר אולי הכי מהותי לרעת הדירה (וזה מניסיון מר מאוד), הוא הדבר הכל כך בסיסי שיש במלון שאתם אפילו לא חושבים עליו. זה עסק חוקי. כשאתם הולכים למלון, גם אם השירות לא יהיה מי יודע מה, ואולי הטפטים מכוערים, או שהמיקום רועש מדי וכו’, אתם בכל זאת שוכרים חדר ממקום שמותר לו להשכיר לכם חדר, שיש לו איזושהי רגולציה בסיסית לקבלת רישיון ומעמד חוקי. בדירות פרטיות לפעמים מי שמשכיר לכם זה דיירים שמנצלים את הדירה לעשיית כסף מאחורי גב הבעלים (יש לא מעט מקרים כאלו בארץ), ולפעמים למדינה/עיר יש חוקים לרגולציה על השכרת דירות לתיירים שמשכירי הדירה עוברים עליהם. 

במלון לא יקרה שפתאום מתקשר אליכם המשכיר ואומר ש”אה… אתם יכולים לצאת לשעה? הבעלים מגיע והוא לא יודע שאני משכיר לתיירים”, ולא יקרה שהשכנים קוראים למשטרה כי הם יודעים שאסור להשכיר ונמאס להם מהטיילת של דיירים זמניים בבניין. 

וגם:

במלון/אכסניה יש צוות במקום. אפשר לפנות בשאלות, אפשר לבקש המלצות או לקבל עזרה: מלהדפיס את הבורדינג פאס או לתת הכוונה, או מלון שבו ידעו שיש לי טיסת בלילה אז הציעו לי להשאיר את המפתח עד שבע וחצי בערב כדי שאוכל לנוח ולעשות מקלחת לפני הטיסה, ועד מקרים יותר רציניים: מישהו באכסניה בה הייתי במזרח חטף התקף אלרגיה גמור והתחיל להיחנק, ומיד הצוות הזעיקו אמבולנס בשפה המקומית ובעלת המקום נסעה איתו וליוותה אותו בכל התהליך. 

במקומות לינה מוסדרים לא פעם יש שעות צ’ק אין גמישות יותר, וגם שמירת חפצים אחרי הצ’ק אאוט, ואפילו לפני הצ’ק אין אם מקדימים. 

ולגבי מטבח – יש מלונות עם מטבחונים, ויש אפילו הוסטלים במקומות שונים שמציעים חדרי משפחה כשאפשר להשתמש במטבח מדוגם המשותף לכל האורחים. ובשביל באגטים וקרואסונים כמו שצוין כאן לא צריך מטבח. 

• אנשיםטובים
            אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

לקראת הטיול הקרוב אכן נתקלתי בהמון מגבלות שיש לדירה על פני מלון. הנה כמה מהן:

צריך לתאם בצורה מדוייקת את שעת ההגעה והעזיבה. זה לא רק שלא זמינים 24/7, אלא שלא גמישים. אם קבענו ל-7 בערב למשל, אז צריך להגיע ב-7 בערב. אם במקרה סיימתם מקודם או מאוחר את מה שתכננתם לאותו היום, צריך לנסות עם טלפונים ולקוות שבעל הדירה יהיה גמיש ויכול להתאים את עצמו.

לא בהכרח יש חניה מסודרת. זה אומנם נכון גם לחלק מהמלונות, אבל נפוץ יותר בדירות. כמובן בעיר ולא בכפר.

אין מדפסת – למשל להדפיס כרטיסים שהזמנו באינטרנט. יש הרבה אתרי שמאפשרים הזמנת כרטיסים מראש, חלקם עדיין דורשים כרטיס מודפס. ולא תמיד אני רוצה להתחייב שבוע מראש (בארץ) על תאריך ושעה, אלא מעדיף יום לפני כשאני כבר בחו”ל.

כביסה – בחלק מהדירות יש אומנם מכונת כביסה, אבל אין מייבש. הרבה יותר מורכב בטיול.

ובנוסף לפעמים מכונת הכביסה קטנה יחסית, ולא תוכל להחזיק בגדים של משפחה שלמה ליותר מיום. כלומר אולי המכונה זמינה בדירה, אבל צריך להפעיל כל יום ולא פעם בכמה ימים עם מכונה תעשייתית (או כמה מכונות רגילות) שיש בחדר הכביסה במלון.

אגב, אין מי שימכור / יתן לנו אבקת כביסה. אם הבעלים היה נחמד או שהדיירים הקודם היה נחמד זה בסדר. אבל אם לא – צריך להגיע לחנות בשעות הפעילות.

אין מי שיקבל עבורינו חבילות – אם אתם כמוני אוהבים לעשות קניות באינטרנט, ומנצלים טיולים לחו”ל כדי להזמין מאתרים מקומיים – בעיה. אי אפשר.

אין מי שייתן /ימכור חלב קפה או שתייה– אם למשל הגענו באמצע הלילה או משהו בסגנון – הרבה פעמים במלון יש במלון מכונת שתייה, חטיפים וקפה, או שמוכרים בקבלה (לא מדבר על מלון מפואר עם שירות חדרים או בר). מספיק כדי לא ללכת לישון רעב ולשתות קפה בבוקר. אם זה מלון עם אפשרות לארוחת בוקר, אז גם בערב סביר שיסכימו פשוט לתת לנו כוס חלב (לקפה או לקורנפלקס). בדירה – לפעמים הבעלים נחמד ומכין חלב, ולפעמים אפשר לבקש מראש. אבל הרבה פעמים  – לא! ולך תחפש ב-2 בלילה קיוסק פתוח כשאתם אחרי טיסה מתישה.

אין מי שיעזור במקרה תקלה. החל מלתת לנו חוט ומחט כשנקרע משהו, דרך מברשת שיניים כי מזוודה לא הגיע, לעזור לנו להזמין מונית עם כסא בטיחות, ולהתווכח עם הנהג בשפה המקומית כשהוא הגיע בלי הכסא, למצוא לנו כתובת של משהו שלא מצאנו באינטרנט וכו’.

• sancho
              sancho נערך לאחרונה על ידי

מסכים מאד, וכתבתי ללמטייל כמה פעמים, על טיפים שיווקיים שחוזרים על עצמם שוב ושוב כל פעם עי שם משתמש אחר שכל הפעילות שלו באתר זה הטיפ היחיד הזה שמהלל נותני שרותים ישראלים.

נפוץ במיוחד בטיפים על דרום אפריקה אבל לא רק.

לצערי לא עשו עם זה כלום.

• family5
                family5 נערך לאחרונה על ידי

אין לי וויכוח ומסכימה עם כל מה שנאמר. אין ספק שיש יתרונות לדירה ויש יתרונות למלון. כל משפחה, מה שמתאים לה. מסכימה בהחלט שבדירה יש סיכון מסויים, ולכן אני מאוד מנסה לשכור דירות דרך אתרים מהימנים ודירות ובעלי דירות שיש עליהם הרבה המלצות חמות. אני מאוד נהנת מהחלק של תכנון הטיול ולכן יושבת ובודקת וקוראת הרבה מאוד המלצות.

היום, אחרי שנים רבות של טיולים עם המשפחה, ועשרות רבות של דירות, יכולה להגיד שכמעט נפלנו פעם אחת בלבד בבודפשט לפני הרבה מאוד שנים.זה היה אפילו לפני עידן airbnb… שכרנו דירה על ואצ’י אוצ’ה. שלחתי מייל תזכורת לבעל דירה לפני הנסיעה והוא  חזר והתנצל שהשוכרים האחרונים של הדירה ממש הרסו אותה והוא לא יספיק להחזיר אותה למצב סביר עד הנסיעה שלנו.  החליף לנו לדירה אחרת גדולה ויקרה יותר, במיקום שחשבנו לפחות טוב. בדיעבד, הדירה הייתה במה שהיה הרובע היהודי (שהיה בשיא תקופת השיפוצים בזמנו) ולנו הייתה חוויה להתגורר שם. ושוב, זו הייתה הפעם היחידה שנתקלנו בבעייה בעשרות רבות של השכרות. גם עם בית מלון אפשר ליפול, וזה קרה לנו לא פעם.

אציין כמה דברים:

1. כשקוראת את ההמלצות, הרבה פעמים הולכת דווקא לאלה שלא היו מרוצים ובודקת למה. אם למשל אני נוסעת בחורף והתגובה הייתה סך הכל חיובית אבל הייתה תלונה על העדר מיזוג אוויר, ברור שלא תקף לגבי הנסיעה הזו. אם האורח התלונן על משהו פעוט כמו זה שלא היה טישו בחדר (באמת, זה היה), נו באמת, לתלונה כזו לא אתייחס.
                2. בהמשך להמלצה הקודמת – אם יש הרבה תגובות על מלון, אנסה לחפש את אלה שנכתבו על בערך החודשים בהם אנחנו נוסעים. למשל, סביר שבקיץ יש חסרונות שלא רלוונטים בחורף, בתקופות עמוסות יש תלונות שלא רלוונטיות לטיול מחוץ לעונה הלחוצה. 
                3. לגבי דירה – מאוד ממליצה לא לקחת דירה לשהייה קצרה. כל החסרונות הנכונים מאוד, שהמגיבים הקודמים פירטו, ההתארגנות, לתאם שעת הגעה, להתרגל לדירה, לפעמים אפילו להבין איך המדיח עובד, איפה מדליקים את הבוילר  וכו’ – לא משתלם לשהייה קצרה. לעניות דעתי, ככל שהשהייה ארוכה יותר במקום אחד, כך יותר משתלם כן לחשוב על שהייה בדירה.
                4. כשנוסעים לדירה, יש לנו פק”ל של כמה טבליות למדיח, קצת סבון כביסה וכו’. כן, אנחנו לא מאלה שנוסעים 5 עם מזוודה אחת. אוהבים את הנוחות, המרחב, להיות בבית גם בחו”ל. לוקחים מפצל חשמלי להטענת הטלפונים, המצלמה, המחשבים, כמו שאמא שלי אמרה – פותחים חדר תקשורת… 🙂
                5. עם כל החסרונות, ואני לגמרי מסכימה שכל אחד עם השיקולים שלו, למשפחה שלי אין כל ספק שבשהייה של מעל ל 3 ימים אנחנו מעדיפים חד משמעית לשכור דירה על פני שהייה במלון. 
                תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • לִי
                  לִי נערך לאחרונה על ידי

אכזבה דירות עדה בורק - פריז

מה שכתבת בנוגע לחוקיות העסק

מזכיר את אסון השריפה במלונית בירושלים, שקרתה לאחרונה ופגעה במשפחה שלמה שחגגו יומולדת לאבא…

הבעלים הצהירו ברשויות שזו דירת מגורים

ולכן לא היתה דרישה מהבעלים להערכות לתקנות כיבוי אש מחמירות במקום ציבורי.

בנוגע לטיפים באתר, זו בעיה ידועה שכל אחד יכול לכתוב טיפים

ובעל עסק יכול להלל את עצמו בשם אחר

אני לוקחת ברצינות רק טיפים של גולשים קבועים שאני מכירה מפה.

• witched
                    witched נערך לאחרונה על ידי

כמה מצער לשמוע

מלבד העובדה שבאמת צר לי לשמוע על החוויה הקשה ואני מקווה שנהנתם מהמשך הטיול, כן הייתי רוצה לציין שחשוב לשתף טיפים כאלו בכל פורום ופלטפורמה אפשרית- אתם אנשים עם אמביציה ומסוגלות להסתדר, יש הרבה מאד אחרים שממש לא (והם דווקא אלו שבהכרח יקחו דירות כאלו מישראלים).

אני יודעת שבאופן אישי לעולם לא אשן בדירות שלה מעתה ועד עולם.

• keves160
                      keves160 נערך לאחרונה על ידי

בדיוק. וזה לא רק תקנות אש. אם נפצעת בדירה שהושכרה שלא כחוק, מה קורה? 

זה תחום אפור, פרוץ מאוד, לפעמים לא חוקי בעליל. 

• אורה.ג.
                        אורה.ג. נערך לאחרונה על ידי

הי חן,

קראתי בתשומת לב את הסיפור שלכם, וגם את כל התגובות כאן. נשמע כל כך מבאס ובאמת מאד מאד מכעיס מה שעבר עליכם שם, והכל בגלל שירות גרוע. 

רציתי לספר שאני מאלה שהמליצו בעבר בלמטייל על הדירות של עדה בורק. שהיתי באחת מהן (דירה מס’ 4) עם ביתי לפני די הרבה שנים כבר – משהו כמו 7 שנים אחורה מעכשיו… אז הכל דפק כמו שצריך והשירות שלה היה לטעמנו מצויין, וגם הדירה עצמה. מאז המלצתי עליה בפורומים שונים לא מעט (אפילו ממש לאחרונה), בגלל החוויה הטובה שהיתה לנו מולה.

אני מבינה שדברים השתנו מאז שכרנו דרכה דירה, ולא לטובה. צר לי מאד לשמוע על כך. אחרי שקראתי את הסיפור שלך, הייתי רוצה למחוק את ההמלצה שלי עליה ב”טיפים”. זו המלצה ישנה ומסתבר שאינה רלוונטית יותר וחבל לי שהיא עשויה לבלבל אנשים תמימים. 

ממש הצטערתי לשמוע על מה שקרה לכם ואני מקווה שהמשך הטיול שלכם היה מוצלח והמתיק מעט את ההתחלה הצולעת.

תודה על השיתוף. לדעתי הוא חשוב.

מאחלת לכם הרבה טיולים טובים ומעניינים וקיץ כייפי!

אורה

• 13chen
                          13chen נערך לאחרונה על ידי

תודה אורה וכל שאר המגיבים.

המשך הטיול אכן היה הרבה יותר מוצלח.

witched – כתבתי טיפ עם תמצית הסיפור כאן באתר ואני מקווה שיפורסם. מעבר לזה אני לא פעיל במיוחד בפורומים ופלטפורמות אחרות. אני מנסה גם לשמור על הגבול העדין שבין להתריע ולחסוך מהבאים אחריי חוויות כמו שאנחנו עברנו, ובין חשיפת יתר או “שיימינג”. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                          • eladw
                            eladw נערך לאחרונה על ידי

איזה סיפור!!! איזה פחד שדבר כזה יקרה.

כל הכבוד שנהגתם בקור רוח ובתושיה. 

יופי שנהנתם מהמשך הטיול.
                            תודה ששיתפת אותנו.

היינו שמחים אם היית משותף אותנו גם בשאר החוויות של הטיול שלכם ובתמונות.

אלעד

• 13chen

תודה רבה אלעד .

מקוה לשתף קצת בהמשך הטיול בהמשך.

אם כי על אף שההמשך היה מוצלח הרבה יותר, היה די סטנדרטי ומוכר מבחינת מסלול ויעדים, לא בטוח שיש בו הרבה לחדש...

• 13chen

טיפ שכתבתי טרם פורסם

טיפ שכתבתי לפני כשבועיים ובו תמצית הסיפור טרם פורסם.

לא ברור לי למה.

האם זה פרק זמן סביר או שזה אומר שלא יפרסמו?

למישהו יש רעיון איך ניתן לברר?

• צפנת
                                  צפנת נערך לאחרונה על ידי

זה זמן סביר. בקיץ יש המון טיפים וזה לוקח יותר זמן...

• 13chen

תודה.

• chenRoz
                                      chenRoz נערך לאחרונה על ידי

sad מתיש ומרגיז מאוד!

לפחות נהנתם בשאר השהות שלכם בצרפת.

חשוב לשתף גם בביקורת רעה ואין במה שסיפרת שיימינג. זו אזהרה למחפשים דירה בפריז.

• יונית
                                        יונית נערך לאחרונה על ידי

בקיץ יש המון טיפים.

לוקח יותר זמן לעבור על כולם ולפרסם אותם.

ס ב ל נ ו  ת. wink

• 1
                                        • 2
                                        • 2 / 2
                                        • פוסט ראשון
                                          פוסט אחרון