"בשעה זו ממש מתקיימת גם אלסקה" - סיכום לוגיסטי
-
את גזיר העיתון עם שירה של אגי משעול שבכותרת קבלתי מאימי כשחזרנו מהטיול הקודם שלנו באלסקה. מאז, אני נהנית לחשוב על המקום הרגוע הזה שמתקיים במקביל אלינו, עם הקסם שלו והקצב שלו.
השנה החלטנו לנסוע שוב לאלסקה עם שני הבנים שלנו, לאזורים בהם לא בקרנו בטיול העומק הקודם שלנו. עמדו לרשותנו שבועיים בלבד, כך שבבניית המסלול עשינו מספר ויתורים מושכלים. היה חשוב לנו להעמיק, לנסוע בנחת ולקחת את הזמן בכל מקום ואכן הצלחנו בטיול כה קצר לשהות שלושה לילות בכל אחת משלוש עיירות שונות.
קצת לוגיסטיקה:
כרטיסי הטיסה :
נקנו מאוחר, בפברואר. טיסותיה של חברת יונייטד הן אטרקטיביות מכיון שיש בהן רק חניית ביניים אחת, בסן פרנסיסקו או ניו יורק. בפברואר מחיר הטיסות האלו כבר האמיר למעל 2000 דולר כך שויתרנו על אפשרות זו. חברה נוספת שיש לה רק חניית ביניים אחת, בגרמניה, היא חברת קונדור. בפברואר הם עדיין לא פרסמו את לוח הטיסות שלהם ולאחר שהחלטנו לטייל גם בקליפורניה כזוג לאחר פרק אלסקה, טיסתם כבר לא היתה רלבנטית לנו והפסקתי את הבדיקה לגביה. לבסוף רכשנו כרטיסים עם שתי חניות ביניים בטיסה קצרה (יחסית) ובמחיר סביר (יחסית), שילוב של בריטיש ואיר אלסקה בדרך הלוך ואמריקן אירליינס ובריטיש בדרך חזור. היו תקלות שונות הן בדרך הלוך והן בדרך חזור אבל אני לא מייחסת זאת לחובת החברות הנ”ל, דברים כאלו קורים כיום בכל החברות.
בשנים האחרונות אני בודקת בצורה רצינית את כל נושא הטיסות ואז נותנת את ממצאיי לסוכנת ומבקשת טיסה במחיר זהה או נמוך יותר. היא תמיד עומדת באתגר שלי וגם הפעם היה כך.
רכב:
את הרכב שכרנו מרנטלקארס באמצעות הסוכן אורן מרום. מלבד חביבותו והאכפתיות שלו הוא פשוט הציע את המחיר הזול ביותר. שכרנו דודג’ גרנד קארוון, הרכב הכיל בנוחות 4 מבוגרים, 4 מזוודות, 3 טרולים וצידנית ואפשר היה להכניס עוד מספר דברים. הרכב היה של חברת אלאמו ולא נתקלנו בשום קושי.
תכנון הטיול:
מי שיודע ואוהב לתכנן טיולים בחו”ל יוכל לעשות זאת ללא כל קושי גם לגבי אלסקה. נעזרתי בבלוגים רבים הן בעברית והן באנגלית, בפורום הזה וגם בפורום טריפאדויזור, בספר המסלולים של נטע דגני שנתן לי מסגרת כללית ובאתר של מיילפוסט. רכשתי גם את הספר מיילפוסט 2018 אך קנייה זו היתה מיותרת, המידע שנוסף שם על האתר אינו משמעותי.
“אטרקציות”:
שיט קיאקים בואלדז, שיט לקרחון בואלדז, שיט לקרחון בסיוורד, מעבורת מואלדז לוויטיאר – הוזמנו מראש.
מאחר ובאנו על סיפוקנו לגמרי בתחום הדובים בטיול שעבר, לא השקענו בתחום זה הפעם….
גם הפעם בדקנו את ספרי הקופונים למיניהם והם לא היו משתלמים עבורנו.
תקשורת:
שניים מאיתנו רכשו חבילות גלישה מהספק הישראלי, אחד מאיתנו הסתפק בויפי של המלונות ואני רכשתי כבר בארץ (בממס”י) סים של at&t עם 6 גלישה, שיחות מקומיות ללא הגבלה ושיחות לארץ ללא הגבלה. כאשר היתה קליטה, כולם תפקדו מצוין.
ניווט: כאשר היתה קליטה ניתן היה לנווט בהצלחה עם וייז, ברוב הדרכים הבינעירוניות לא היתה קליטה. ניתן להעזר בהורדת מפות מראש בגוגל מפס אבל בעצם מי שתכנן את הטיול ומכיר את הכיוונים והכבישים לא באמת נזקק לניווט בינעירוני, זה לא שיש שם המון אפשרויות…
לינה:
כל המלונות הוזמנו מראש עם אפשרות ביטול בבוקינג, הוטלס והאתר של בסט ווסטרן. מחירי כל המלונות נבדקו גם באתרים שלהם אך למרבה הפליאה המחירים היו אטרקטיביים יותר באתרי ההזמנות.
לבוש:
גופיות טרמיות, מיקרופליזים, פליזים, כובעים – לכל אלו היה שימוש כלשהו במהלך הטיול.
תיאור קצר של המסלול אכתוב בהמשך.

-
איזה כיף לכם!!!
מחכה ממש לקרוא

מזדהה מאוד עם מה שרשמת –
לגבי היקום המקביל הזה שמתקיים אי שם...
-
מצטרפת בעניין ומחכה להמשך
עדי
-
יום הטיסה:
למלון שלנו באנקורג’ הגענו בערך באחת אחר חצות, כ-26 שעות לאחר שיצאנו מהארץ. הטיסה שיצאה מלונדון איחרה במספר שעות, בעקבות כך הפסדנו את הקונקשן בסיאטל ונדרשנו להתעסקות מסוימת עם מציאת טיסה חילופית. צוות המלון היה חביב ביותר ואיפשר לנו לנסוע בשאטל מהמלון למקדונלד’ס הקרוב…
היום הראשון:
בבוקר נסענו לקחת את הרכב השכור שלנו מסניף אלאמו ומשם להתארגנות בסניף וולמארט הקרוב. די מהר נזכרתי כמה הרשת הזו לא באמת מתאימה לקניות ממוקדות על פי רשימה בגלל גודלה. בכל אופן, יש לנו זכרונות נעימים ממנה ותמיד נעים להכנס אליה. בתכנון המקורי שלי רציתי ביום זה ללון באזור של קרחון מטנוסקה. במרץ כבר לא היה מקום לינה מתאים לארבעתנו באזור זה ולכן הזמנתי לינה בעיירה פאלמר שנמצאת אמנם בדרך למטנוסקה, אבל במרחק של כ-70 ק”מ בלבד מאנקורג’. בדרך לפאלמר עצרנו ב eagle river nature center בו עשינו את מסלול ההליכה הראשון וממש לא האחרון שלנו בטיול. מפאלמר, שהיא בפני עצמה עיירה מאוד נחמדה, ניתן גם לקחת טיולים לקרחון קניק. היינו עייפים מאוד ובשעה תשע כבר הלכנו לישון.
היום השני:
היתרון של לינה בפאלמר ולא באזור מטנוסקה היה ההזדמנות לבקר במכרה העצמאות. (independence mine). הנסיעה לשם היא סטייה מהדרך וברור לי שלא היינו עושים זאת אם לא היינו לנים בפאלמר. המכרה הנטוש ממוקם בנוף מרהיב והנסיעה אליו יפה מאוד, גם הסיור בעיירה (הנטושה) עצמה היה מהנה. האזור נקרא hatcher pass ויש בו עוד כבישים נופיים, אנחנו לא המשכנו מעבר למכרה.

-
קרחון מטנוסקה הוא קרחון בבעלות פרטית ועל מנת להגיע אליו יש לשלם 30$ לאדם. בנוסף, יש שתי חברות ( mica, nova) שמארגנות טיולים על הקרחון, גם מי שמטייל באמצעותן צריך לשלם את 30$ הללו בנוסף לעלות הטיול. אנחנו לא הזמנו אחד מהטיולים הללו בעיקר כי לא ידענו מתי בדיוק נגיע ולא רצינו להתחייב על שעה מדויקת. לאחר ששילמנו בחנות מזכרות, פתחה לנו המוכרת מרחוק את המחסום ונסענו נסיעה קצרה בדרך עפר למגרש חנייה. משם צעדנו לקרחון עצמו. אין בדיוק שביל אלא קונוסים כתומים שמראים כיוון כללי, יש צורך ללכת בזהירות רבה. הקרחון היה מרהיב, מאוד נהנינו לראות את הסדקים הכחולים בו וסתם להסתובב ולחקור אותו. זו היתה חוויה מומלצת שאין להחמיץ. (תמונה מהקרחון צירפתי בפוסט הראשון).
לאחר מכן נסענו לגלנלן (מקום שנקרא על שם שני אנשים: גלן ואלן...), בקרנו בסופר הקטן בו והגענו ללינה שלנו, מספר מיילים לאחר גלנלן, במקום שנקרא copper river.

-
כיף לקרוא!
האם את יכולה בבקשה לפרט איפה ישנתם בפלמר?
אנחו מתכננים להגיע לשם בסוף אוגוסט ל-State Fair.
-
בפאלמר לנו במוטל בשם The pioneer motel, חדר נחמד עם סוג של מיני מטבחון.
-
סיכום הסיכוםראשית אני מודה לכל המגיבים, חשוב לי לדעת שיש מי שקורא ומתעניין. עם זאת, מכיון שההתעניינות אינה רבה בלשון המעטה, אפסיק כאן את פירוט הטיול ואכתוב את המסלול בקצרה: מגלנלן נסענו לואלדז, בדרך טיילנו בקרחון וורטינגטון, מלבד מרפסת התצפית יש שם מסלול אתגרי לחלק העליון של הקרחון, עשינו את חציו. בואלדז נשארנו שלושה לילות, ביום הראשון לקחנו שיט קיאקים, ביום השני שטנו לקרחון מירס. משם עברנו למחרת השכם בבוקר במעבורת לוויטיאר. שטנו לקרחון פורטאג’, הלכנו לקרחון ביירון. לנו בקופר לנדינג. בבוקר עשינו את המסלול התחתון של מפלי ה-Russian river
ואחר כך נסענו להומר. בהומר נשארנו שלושה לילות. ביום הראשון שטנו לשמורת הקצ’מק, הלכנו את מסלול ה-glacier view ומשם ירדנו ב-saddle trail התלול מאוד בחזרה לחוף. למחרת תכננו לנסוע להליבוט קוב אך בשל מזג אויר סוער ויתרנו. זה היה המקום היחיד בכל הטיול עליו ויתרנו בשל מזג האויר! עשינו נסיעות נופיות המומלצות בעיירה וסביבותיה. למחרת נסענו לסיוורד, לשהייה של שלושה לילות. ביום הראשון שם תוכנן וזומן שיט ל-Northwestern Fjord Tour , בשל מזג האויר דחינו זאת ביום וטיילנו בקרחון אקזיט. את קרחון הרדינג לא הכנסנו מראש לתוכנית מכיון שהמסלול היה ארוך מדי עבורנו. למחרת עשינו את השיט. למחרת חזרנו לאנקורג’ לטיסת לילה ללוס אנג'לס.
הטיול תוכנן באופן רגוע, לא היה אף יום בו נסענו מעל ל300 ק”מ ובשל מזג האויר הנעים הצלחנו כאמור לראות את כל מה שתכננו.
לכל החולמים על טיול באלסקה – חשוב לי להדגיש שוב שהן התכנון והן הביצוע אינם קשים מכל טיול אחר, מי שהצליח לתכנן טיול מוצלח אחר בכל יעד שהוא, יצליח גם באלסקה.
אשמח לעזור בכל שאלה.

-
שלום karnielr
האמת שאני מבין אותך-ולא רק במקרה שלך, גולשים/ות שטורחים לדווח, לרוב לא זוכים כאן לפידבק מתבקש, וזה יש לומר קצת מאכזב.
הבנתי בעבר את גולשות/שי הפורום השכן(משפחות/אירופה), שהכינו את טיולם ביבשת הגדולה כאן, ואת הדיווח המסורתי שלהן/ם ,רשמו בפורומי הבית , ולא כאן (מסיבה ברורה), ולכן אני כה מעריך את אלו מהן/ם שבכל זאת בוחרות/ים להישאר נאמנות/ים למקור!
באופי גולשיו ,פורום צפון אמריקה שונה מהפורומים הנ”ל, אבל אני חושב שהוא אינו נופל ברמה העניינית מהם.
תודה רבה לך על השיתוף!
מוני
-
תודה רבה על הסיכוםנשמר ב”מגירה” לעתיד.
אני יכולה להבין את התחושות לגבי היעדר תגובות, זה מבאס.
לפעמים אנשים נכנסים לפורום רק פעם בכמה זמן…
העיקר שנהנתם.
ובכל אופן אני הייתי יותר משמחה אם היית ממשיכה את הפירוט.
רינת -
שלום קרני,
זוכרת את הטיול הקודם שלכם!
המסלול שאת העלית עכשיו אצלי בחלקו היה על הנייר לשימוש עתידי-
לצערי עדיין לא יצא לפועל .
אבל כיף לכם שחזרתם.
ותודה על התיאורים וכמובן התמונות !!!!

-
לאירופה הרבה נוסעים פעם פעמיים בשנה לכן נוצרת קהילה פעילה יותר שם.
לארצות הברית הרבה פחות. לכן אני פה בד"כ רק כשמתכננים טיול (ועכשיו במקרה..) וזה די נדיר. הקוראים יותר מתחלפים.
הסיכום שכתבת היה מרתק וגם אני הייתי שמחה לקרוא עוד. גם את הסיכום הקודם שלך לאלסקה קראתי מספר פעמים ותייקתי לי במוח..

בכל אופן תודה רבה על המידע. אני בטוחה שישמש את מי שמתכנן לנסוע לאלסקה, שמתקיימת גם בשעה זו ממש (משפט מקסים. זורק לקרחונים ולנופים ולשקט שראיתי רק בתמונות ובחזרה)
-
לגמרי מבינה אותך קרני ...
בפעם בה כתבתי פה סיפור טיול הרגשתי את התחושה הזאת שאני לבד ...שואלת את עצמי אם אני כותבת רק לעצמי ? …
אבל מסכימה עם מה שמוני כתב לך לגבי האופי השונה של הפורום הזה , ויודעת שהאנשים ששותפים בו תמיד יענו ויעזרו , גם אם לא יגיבו במהלכו של סיפור טיול.
תודה בכל זאת ששיתפת
עדי
-
קודם כול תודה על ההשקעה בסיכום. לא הייתי באלסקה ואעקוב אחרי הסיכום שלך
גם לשם ההנאה וגם לשם שימוש עתידי. יופי של קשת בענן אגב
אבל אל נא תיפול רוחך ממספר התגובות הקטן. גם אני כתבתי פה שרשורים ובדרך
כלל מספר התגובות בפורום צפון אמריקה הוא לא רב. יתרה מזו דעי שמספר הצופים מניסיוני הוא בערך 10 על כול מגיב. את זה אפשר היה להסיק בעקיפין
מתוך מונה מספר הצפיות אבל נכון לעכשיו יש בג והוא מקולקל. בקיצור מבקש
שכן תפרטי ואל תשימי לב למספר התגובות. קחי את זה כ- Nice to have לצערנו.
-
קרני – התמונות שלך מחזירות אותי שנה אחורה ועושות לי הרבה נעים בלב.
אני מבינה את תחושותיך, ונעצבת בשם כל הקוראים העתידיים שלא יזכו לקרוא את פירוט הטיול.
אני יכולה להגיד באופן אישי שנעזרתי מאוד (!!) בבלוג שלכם על הטיול הקודם לאלסקה, הוא נתן לי אומץ להגשים משהו שכל מי שמסביבי חשב שהוא הזוי (לבנות טיול ארוך סביב נסיעה לאלסקה וחזרה), שהתברר בסוף בתור הגשמת כל החלומות שלא ידעתי שהיו לי.
יש המון כוח למילים, גם אם לפעמים אנחנו לא יודעים את מי הן פוגשות.
לצערי אני לא טובה בתיעוד של פרטים וחוויות, ומהטיולים שלי אף פעם לא יוצאים סיכומים נהדרים שכאלה, וחבל מאוד!
בכל מקרה, שמחה לשמוע שהיה לכם טיול מוצלח, אלסקה היא משהו אחר לגמרי. לא דומה לשום דבר אחר לדעתי. (אולי מבחינת הנראות כן, אבל מבחינת ההרגשה – לפחות אצלי – העוצמה של הטבע, הכוח, האפסיות שלנו מולו – לא הכו בי בשום מקום כמו באלסקה)
מאחלת גם לנו לחזור לשם לסיבוב שני,
ומאחלת לכולם עוד הרבה חוויות ברחבי העולם.
-
מצטרפת למבקשים שתמשיכי בפירוט הטיול,לפעמים לא מגיבים כדי לא להפריע לרצף הסיפור
אנחנו גם חולמים על אלסקה והתיאור שלך עד כה היה נפלא

-
זה לא ההסבר למה לא מגיבים. מי שלא רוצה שיגיבו כותב בלוג. אם הוא עושה שרשור הוא רוצה אינטרקציה עם קהל הקוראים. לדעתי ההסבר הוא עצלות וזה חבל כי יש כבר מי שהפסיקו לכתוב בגלל זה.