התנהלות עם כסף
-
איך כדאי להתנהל עם כסף לתקופה של חודש לזוג?
עם כמה מזומן כדאי להיות?
למשוך בכספומט כל פעם שצריך?
בעיקר בכרטיסי אשראי?
אשמח לדעת מה עדיף ואיך אתם התנהלתם?
-
אני משתמש כמעט אך ורק בכרטיסי אשראי. ניתן לשלם באשראי כמעט בכל מקום. זה נוח, זה בטוח, עמלות ההמרה סבירות לרוב (חפשי כרטיס מוטב אם את יכולה), ולא נתקעים עם “עודפים” כשחוזרים.
בכל זאת צריך מעט מזומן. מעט זה אומר בין 2 ל-30 דולר ליום, תלוי באופי שלכם. לרוב אני מביא מהארץ סכום קטן (200-400 דולר, גם כדי שיהיה כסף לשעות חירום) ומושך מכספומט על פי צורך במנות של 200 דולר בערך.
למה חייבים מזומן:
טיפים לחדרנית, טיפים למלצר בבופה (כי אם זה לא בופה אלא ארוחה עם חשבון אז מצרפים את הטיפ לחשבון), טיפים לאומני רחוב, חלק מדוכני האוכל ברחוב. זהו בערך. כמעט כל מקום אחר מקבל אשראי, כולל נהגי מונית (וכולל הטיפ לנהגי המונית)
-
גם אני כמו אנשים טובים , מתנהל בעיקר באשראי או מכשירי ATM , מביא עלי סכום של כ-500 דולר , 100 שם בצד לחירום , ואם צריך יותר מזומנים מוציא מהמכשיר בקיר .
וככה במזרח , באירופה או בארה”ב
אני שונא להסתובב עם הרבה מזומן עלי
-
בשורת כרטיסי האשראי התחילה בארה”ב. השימוש במזומן הוא מזערי וגם זה לסכומים פעוטים ולרוב במטבעות לאוטומטים.
כדאי להחזיק חשבון מט”ח בדולרים שאליו יתנקזו החיובים כך שלא תשלמו עמלות כלל. ויזה בארה”ב עדיפה על ישראכרט כי ויזה עובדת בדולרים (ישראכרט עובדת ביורו כך שזו המרה כפולה).
מזומן קחו מעט בעיקר שטרות קטנים והכי חשוב דאגו לכך שתמיד יהיו לכם די מטבעות של ניקל וקוארטר לכל מיני אוטומטים ארכאים שעדין פועלים.
רנצי
-
אין המרות כפולות מדולר אמריקאיבשלוש השנים האחרונות אין עמלות המרה כפולות. אם יש למטבע שער יציג מול השקל ההמרה היא לפי שער יציג בתוספת עמלה שהיא אחוז קבוע: ללא הטבות מיוחדות 2.3%-3% לגיהוץ או 3%-3.9% למשיכה מכספומט.
מכאן שעדיף לשלם באשראי על מה שאפשר, ולהשתמש במזומן רק כשחייבים.
לפני חצי שנה נסעתי לארה״ב עם אשראי ו-100$ במזומן. 50$ מתוכם חזרו הביתה ונתרמו אחר כבוד לאחותי, שנסעה קצת אחרי. מן הסתם, לא עשיתי עסקה משתלמת במיוחד. הצד המשפחתי הוא משהו אחר.
-
ישראכרט איננה עובדת ביורו בלבד, אלא בדולרים וביורו.
אם יש חשבונות בנק מוכנים עם דולרים ויורו, החיובים מתנקזים לחשבון הנכון על פי מטבע החיוב.
מנסיון אישי עם מסטרקארד.
-
תודה לכם על התשובות.
אפעל על פי ההמלצות שלכם.
תמיד התנהלתי עם מזומנים,נראה שבמקרה הזה כדאי ומומלץ להתנהל אחרת.
תודה.
-
ממליץ לחפש כרטיס אשראי שנותן הטבוטת לחו"ל, כולל עמלות נמוכותבזמן האחרון אני ממליץ על הכרטיס הזה של לאומי קארד
https://onlinelc.leumi-card.co.il/cards/card/2867
שנותן שער יציג + 1%, יותר זול מהפרשי שער במזומן.
-
אם נוח לך מזומן - את יכולהבארה”ב אפשר לשלם במזומן בכל מקום! יתכן שצריך כרטיס אשראי לערבון (למשל במלון או בהשכרת רכב), אבל לתשלום עצמו אפשר במזומן.
אם נוח לך מזומן – תהני
לי נוח אשראי
איך את מתנהלת בארץ? מזומן או אשראי?
-
יש מעט מאד מקומות שלא מקבלים אשראי בארה”ב, וזה יותר בטוח ונוח מאשר מזומנים לטעמי.
מוסיפה לרשימת המקומות בהם נדרש מזומן – דמי כניסה לחלק מהפארקים – השבוע במקרה היינו בפארק ביג בייסין בקליפורניה וביקשו מזומן בכניסה. יצא לי גם להיות בפארקים קטנים יותר שמבקשים להשאיר מזומן במעטפה (שיטת כבוד).
מה שכן, לקחת לפחות 2 כרטיסי אשראי, ולא לשים אותם ביחד.
ולוודא שיש מספיק מסגרת על כל כרטיס. -
בארה”ב בעיקר כרטיסי אשראי. לא צריך לשאת סכום כסף גדול ולכן גם לא צריך
להוציא כול פעם מכספומט.
-
שתי הערות לגבי חיוב כרטיס האשראי במטח:
האפשרות לחיוב ללא המרה לשח אפשרית רק בכרטיסי אשראי בנקאים. בכרטיסים חוץ בנקאים זה תמיד מומר לשח ( מעודכן לבדיקה שעשיתי מול דיינס ומסטרכארד לפני 3 ימים).
מעבר לצורך שיהיה מטבע זר ($\€) בחשבון יש לתאם מול חברת האשראי שכאשר יש חיוב במטח שירד במטבע החיוב. זה לא אוטומטי.
נקודה חשובה נוספת שציינה שירליץ, יש לקחת בחשבון שכל הבטחונות שנתנו לבתי מלון ולשכירת רכב נגסו מהמסגרת וכשנוסעת משפחה לתקופה ארוכה זה יכול להגיע לעשרות אלפי שח אז במידת הצורך יש להגדיל מסגרת מראש.
-
לא רואה הבדל גדול בין ארה”ב לבין מערב אירופה בנושא התנהלות כספית.
בחיי היום יום שלי אני כמעט לא משתמש במזומן. משלם בכרטיס אשראי. גם בנסיעות לאירופה או ארה”ב מתנהל עם אשראי. זה יוצא יותר זול ממזומן (או בעלות דומה) ובטח הרבה יותר נוח (לי) ובטוח.
מי שמתנהל בחיי היום יום בישראל עם מזומנים יהיה לו יותר נוח להתנהל עם מזומנים בחו”ל.
-
מבחינת עלויות אין ספק שמזומן עדיף, מבחינת נוחות אין ספק כרטיס אשראי, לזכור את עלות העמלות…
גם אם יש לכם חשבון דולרי, בבנק תשלמו יותר ברכישת דולרים לחשבון מאשר אם תקנו את אותם הדולרים במזומן אצל חלפן.
-
מזומן לא עדיף על פני אשראי מבחינת עלויות. העלות דומה מאוד במקרה הנפוץ ונמוכה יותר באשראי אם הכרטיס מיוחס.
עלות העמלה של רכישת דולרים במזומן אצל חלפן היא כ 2% (בבנק הדואר 2.5%) בזמן שעלות העמלה בכרטיסי אשראי ישראכארד היא 2.3% ובכרטיסים מיוחסים 1% או 0.5%.
-
בבדיקות שאני ערכתי תמיד קניית מזומן מראש בארץ,אצל חלפן , הייתה הזולה ביותר.(תמיד בבדיקה מול החלפנים השונים)אבל אני בהחלט גם משתמשת בכרטיס אשראי בגלל הנוחות.
-
שיקללתי את כל התגובות שלכם והגעתי להחלטה.
כבנקאית עשרות שנים עשיתי כמה מהלכים.
אני גם משלמת פחות עמלות.
זה משהו שהייתי צריכה לעשות מזמן.
1.פתחתי חשבון מטח דולרי.
2.את כרטיס האשראי שלי שייכתי למטבע דולר.
3.מעבר לכרטיס האשראי הרגיל שלי,הזמנתי כרטיס נוסף,כרטיס דיירקט.
4.שייכתי את הכרטיסים למועדון הנוסע המתמיד על מנת לצבור נקודות.
5.לפני הנסיעה ארכוש דולרים לחשבון המטח,שימשמשו הן לקניה והן למשיכה.
6.אשתדל להשתמש בכרטיס הדיירקט כמה שיותר על מנת שחיובים ירדו מיד ולא יתפסו מסגרת למקרה שאצטרך אשראי לביטחון.
6.דאגתי למסגרת פנויה סבירה בכרטיס האשראי הרגיל.
7.אקח איתי קצת מזומנים,הרבה פחות ממה שחשבתי.
נראה לי שאני פועלת נכון.
תודה לכולכם עזרתם לי מאוד.
-
בהחלט יש ספק - מבחינת עלויות כרטיס אשראי עדיףאת מכירה חלפן שמוכר דולרים בשער אמצע + 1%?
-
חידוד לגבי כרטיסי אשראילא תאמינו, אבל קרה לנו ביותר מתחנת דלק אחת שלא קיבלו את הישראכרט או אמריקאן אקספרס שלנו.
הפתרון שלנו היה לקנות כרטיסי אשראי נטענים (אנחנו קנינו בsafe way) אותם קיבלו בכל מקום. השתמשנו בהם או בישראלים. אז אם אתם באים עם מזומן אתם יכולים לקנות כאלה כרטיסים והם בטוחים כמו כרטיס אשראי (אפשר ממש לעקוב אחרי ההוצאות במחשב וכו’). זה יותר נוח מלהשתמש במזומן ולהתקע עם עודף או להתחיל לבדוק איזה שטר יש לי בארנק.
-
באיזה איזור בארה”ב לא קבלו מסטרקארד בינלאומי של ישראכרט?