תכנון סופי סין
-
אהלן חברים,
אני ועוד חבר נוסעים לחודש לסין באוקטובר,
זה התכנון שלנו, אשמח לדעת, אם למישהו יש הערות, הצעות לשינויים, המלצות לשיפור וכו'...
כמו כן אשמח לדעת מבחינת הוצאות כמה כסף מומלץ לי לקחת איתי פחות או יותר
(לא כולל רכבות וטיסות פנימיות שאנחנו מזמינים מראש, כלכלה, אטרקציות וכו'...)
אני יודע שזה משתנה מאוד מאדם לאדם, אבל בכל זאת.
בייג'ינג' – 4 ימים
שיאן – 3 ימים
אמיי שאן – יום אחד (מגיעים יום לפני לישון שם)
לשאן – יום אחד
צ'נגדו - 2 ימים (שישי , שבת)
שאנגרי-לה – 2 ימים (מתכוונים לצאת לטיולים באזור, לא להישאר בתוך העיר יותר מידי)
ערוץ דילוג הנמר – 2 ימים
ליג'יאנג' – 2 ימים (שישי שבת)
גווילין – 2 ימים
יאנגושו – 3 ימים
הונג קונג – 4 וחצי ימים
כמו כן, יש 2 טיסות פנימיות:
מצ'נגדו לשאנגרי-לה, ומליג'יאנג' לגווילין
נאלצנו לקחת את הטיסות מפאת חוסר בזמן
והזמן שאנחנו נמצאים בו בבייג'ינג' זה בתחילת אוקטובר בחג הלאומי שלהם
תודה מראש לעונים.
-
אני אנטי טיסות בסין – אחוז הביטולים והעיכובים הוא מטורף, ואין מענה אנושי כשזה קורה. מתאר לעצמי שבאוקטובר הנפח גדול פי כמה ואז העיכובים מצטברים.
נסו לשקול רכבת מהירה, יכול להיות מהיר יותר (ללא זמני צ’ק אין), ואם זה בכל זאת מעכב, אפשר להוריד יום מגווילין שממילא היא קרובה ליאנגשו. -
האם חישבתם מספיק זמן לכל נסיעה?
הייתי מורידה יום מגווילין לטובת יאנגשו.
-
דבר ראשון,
תודה רבה על התגובות,
אז ככה, בנוגע לזמני נסיעות , כן, הכל מחושב.
ובנוגע לטיסות, גם אנחנו לא בדיוק עפנו על האופציה הזאת,אבל בגלל שיש לנו
חודש שזה זמן די קצר למסלול מבייג’ינג להונג קונג, החלטנו לדלג על הבק- דור ולהגיע לשאנגרי לה ולצאת משם יומיים לטיולים באזור ולאחר מכן לדילוג הנמר.
ואין רכבות לא מצ’נגדו לליג’יאנג’ ושאנגרי- לה, ומליג’יאנג’ להגיע לגווילין ברכבת
זה לקחת רכבת לדאלי ומשם לגווילין, אבל אין רכבות לילה ורכבות מהירות מדאלי לגווילין בגלל זה החלטנו לקחת טיסה.
לגבי גווילין – אנחנו מגיעים אליה בעיקר בגלל הטראסות אורז, הבנתי שבעיר
עצמה אין יותר מידי מה לעשות השאלה אם זה באמת שווה להיות שם איזה יום וחצי.
כל המידע על התחבורה בסין לקחתי מאתר ctrip
אם למישהו יש עצות, רעיונות ביקורות אשמח לתגובה.
גם רעיון למסלול אחר לגמרי בתכנון שונה או באזור אחר של סין או להרכיב אותו בצורה אחרת שאתם חושבים שיותר יתאים יתקבל בברכה. (אנחנו בני 22 אחרי צבא, מעוניינים בעיקר לפגוש תרבויות ונופים, טבע, אבל בלי טרקים ארוכים בגלל בעיות גב)
תודה מראש לעונים.
-
הערות:
1) לדעתי מרגיש קצת קצר מדי בכל מקום. הרבה אנשים נוסעים לסין ומבקרים במקומות שכתבתם, אבל לדעתי הרבה יותר נח להתמקד באזורים מסויימים (לדוגמא, לוותר על סיצ’ואן ולבקר רק ביונאן – יש מספיק מה לעשות ביונאן גם אם תטיילו שם 3 חודשים).
2) אתם מבינים מה זה אומר להתנייד בסין ב-Golden Week של אוקטובר? זה נורא. ממש נורא. אם אתם לא יכולים לבחור תאריכים אחרים, תהיו מודעים למה שזה אומר.
3) אם טסים מצ’נגדו, לצפון-מזרח יונאן, עדיף לטוס לליג’יאנג ומשם לעלות לשנגרילה. משנגרילה לעזוב לגווילין. הסיבה: שנגרילה בגובה די גבוה. אם תטוסו לשם, לא ממש תוכלו לעשות הרבה ביום הראשון. אם תגיעו לשם בהדרגתיות, זה יהיה הרבה יותר טוב.
ממליץ גם לקרוא על מחלות גבהים כדי להכיר את הנושא.
תהנו!
-
אז עדיף משיאן לרדת ישר לליג’יאנג’ לעלות לשאנגרי- לה ואז לגוולין ?
או שאם מדלגים על סצ’ואן עדיך לטוס משיאן לקונמינג ואז לעלות לכיוון
ליג’יאנג’ ושאנגרי-לה (או הפוך) ?
או להתרכז רק באזור של ליג’יאנג’ ושאנגרי-לה, יש לך איזה המלצה איך
אתה חושב שיותר כדאי לעשות את זה.
(מדובר פה ב 10 ימים ביונאן ,במידה ואכן מדלגים על סצ’ואן)
לגבי Golden week אנחנו מכירים את העניין, אבל לא היה לנו זמן אחר לנסוע.
אנחנו מגיעים באמצע ה Golden week לבייג’ינג’ ונמצאים שם בחצי שבוע השני שלו, וכשהו נגמר אנחנו נוסעים לשיאן.
-
לגבי הגולדן וויק – סבבה. הזמינו מקום לינה מראש לכל הימים בבייג’ינג.
10 ימים ביונאן נשמע הרבה יותר מוצלח. אני בטוח שאתם יותר תהנו בהתחשב במה שכתבתם שמעניין אתכם.
איך לחלק את הביקור ביונאן? תקראו יותר. רוב האנשים מבקרים בדאלי-ליג’יאנג-שנגרילה. אבל יש מלא מקומות אחרים במסלול הזה וזה תלוי במה שאתם רוצים/מחליטים. הרבה מאותם מקומות פחות מוכרים.
לדוגמא, מצטרף תמונות מ-Liming שפחות ידוע ומעט מבקרים שם. יש גם את Shaxi, Baoshan ועוד רק באזור של ליג’יאנג (ודרומה לדאלי וצפונה לשנגרילה).
בביקור הראשון שלי בסין ב-2009, טיילתי בדרום ומערב יונאן במשך שלושה שבועות בלי להיות בליג’יאנג וכו’. לא חסר מה לעשות. רק עכשיו יש לכם יותר זמן להתמקד בכמה מקומות ביונאן.
-
רעיון טוב לדלג על סצ’ואן, לדעתי.
לגבי גווילין, אני בכלל לא אהבתי אותה, לעומת זאת מאוד אהבתי את יאנגשו, לכן לא הייתי נשארת בה אלא נוסעת ליאנגשו ישר.
לגבי יונאן, המקום שהכי אהבתי שם זה טרק יובנג, שיוצאים אליו משנגרילה. לא הייתי במקומות שרועי כתב.
לגבי סדר הביקור במקומות, אני הייתי בודקת מחירים וזמנים של נסיעות/ טיסות בשתי האופציות ומשם מחליטה מה יותר נוח.
-
אחלה, תודה על התשובות,
רק שאלה אחת קטנה,
מישהו יודע אם יש דרך להגיע מהטראסות אורז בלונגג’י ישירות ליאנגשואו או
שצריך לעבור דרך גווילין ומשם ליאנגשואו ?
תודה.
-
יש אוטובוס.
אנחנו נסענו באוטובוס מגווילין לטרסות האורז, שם ישנו לילה וקנינו כרטיס אוטובוס ליאנגשו במקום הלינה שלנו בלונגג’י. יש כמה אוטובוסים ביום אבל האחרון בשעה די מוקדמת.
-
מספר טיפים מהנסיון שלי:
- אני התאכזבתי מביגי'נג, אוויר נוראי ומזוהם, החומה יפה ושווה ביקור , לא התלהבתי משאר המקומות הרגילים כמו העיר האסורה וארמון הקיץ, הייתי מסתפק ביומיים.
- שיאן מדליקה ביותר - תקצו יום אחד ל huashan, אמנם יקר במידה ואתם מתכננים לעלות ברכבל וקשה אם אתם מתכוונים לעלות ברגל, אבל נוף מרהיב, שווה כל יואן.
- אמיי שאן - קחו בחשבון שכרטיס הכניסה תקף ליומיים כך שאולי שווה לכם להישאר יומיים, לא בטוח מה התכנית שלכם מבחינת ביקור, האם להסתפק בנסיעה ל leidongping ואז לטפס לפסגה, או יותר מכך. תתכוננו לעלות הרבה מדרגות.
כדי לחסוך התברברות קחו בחשבון שעדיף לקנות כרטיסים במרכז התיירות שנמצא ממש על הכביש הראשי, כמה מאות מטרים לפני הרחבה הגדולה, שם גם ניתן לקנות כרטיס לשאטל שעובר בין התחנות של ההר.אישית אני חושב שיש לכם המון יעדים, אני טיילתי במשך חודש ב 5-6 יעדים אבל זה הסגנון שלי.
שאלה: מתי אתם מספיקים לנוח? מתעייפים מהר בטיול כך שכדאי לכם להקצות יום מנוחה בשבוע.
טיול מהנה, בהצלחה והכי חשוב בתיאבון.
-
גם אני בדעה שאתם מתכננים לבקר ביותר מדי מקומות . זה מסלול דומה שעשיתי לאחרונה במשך שלושה חודשים. לדעתי אתם צריכים לקבוע איזה אטרקציות אתם רוצים לראות וכך לתכנן את המסלול.לדוגמא : בשיאן אם תסתפקו בחיילי הטרה קוטה אז יום אחד מספיק.האם תרצו לטפס גם על הואה שאן ?
בצ’נגדו רק דובי הפנדה אז יום אחד מספיק.
אבל סין היא לא רק אתרים וזה לא נכון לדעתי לרוץ ממקום למקום. תשאירו משהו לפעם הבאה
ממליץ מאד על VPNEXPRESS/ GOOGLEMAPS /CTRIP קשה להסתדר בלעדיהם.