סין או יפן באפריל?
-
הי, אנחנו זוג עם שתי בנות (5 ו 7), מתכננים טיול לשבועיים בפסח שנה הבאה עם הסבא וסבתא.
למיטב ידיעתי, מבחינת מזג אוויר, 2 האופציות טובות.
בסין התיכנון הוא לראות גווילין, יאנגשו, לונגשנג, בייג'ינג וזנגג'יאג'י.
ביפן, טוקיו, קיוטו, פוג' ואוסקה.
מה אומרים, מה עדיף?
תודה מראש לעונים.
-
אני לא מבין מה עדיף ??
אלה שתי מדינות שונות , בהתנהגות , בעלויות , ובאופי הטיול .
כדאי שתחפשו אינפורמציה , תקראו ותחליטו לאן נראה לכם שיתאים לכם לנסוע .
-
יפן יותר קטנה מסין ככה שבשבועיים תוכלו לראות יותר ממנה. התכנון שהצגתם לסין אפשרי אם כי לדעתי צפוף.
מצד שני יש את שאלת התקציב, יפן יקרה משמעותית מסין.
-
תודה נטע, אנחנו נצטרך 1-2 טיסות פנים בסין כך שנטייל 3 ימים ב zhangjiaje, עוד כ 4 ימים ביאנגשו והסביבה והשאר בביג'ינג ובנסיעות/טיסות.
לגבי עלויות, לפי מה שראיתי, עלות לינה ללילה ביפן למשפחה עולה כ $150. לא בדקתי ב air b&b עדיין. סין זולה יותר אך מצריכה טיסות פנים.
מבחינת אנשים, נופים, מי מהאפציות יותר נעימה/מתאימה לטיול עם ילדים?
תודה
-
תודה על ההמלצה רמי, אני חושב שהייתי די ברור בשאלתי. בסה"כ ביקשתי חוות דעת נוספת מניסיון של מי שטייל באזורים שצויינו. אם הגעתי לפורום, ושאלתי לגבי מסלולים ספציפים, כנראה קראתי על שני היעדים.
-
עוד הבדל משמעותי הוא שהתוכנית שהצגתם ליפן היא בעיקרה עירונית והתוכנית שהצגתם לסין כוללת יותר טבע מעיר.
שוב אני אומרת המסלול שהצגתם לסין די צפוף. כשאנחנו טסנו לZhangjiajie הטיסה התעכבה בכ12 שעות.
לגבי ילדים אין לי מושג.
-
יצא לי לטייל בשתי המדינות ובמקומות שרשמת.
יש הבדלים עצומים באופן הטיול בין שתי המדינות.
שתי המדינות מדהימות. סין מרשימה יותר לטעמי.
אתם הולכים לטייל עם ילדים קטנים ועם סבא וסבתא. סין יכולה להיות קשה לילדים מבחינת אוכל ואנשים זרים שבוהים ועוד. zhangjiaje למשל אם אתם הולכים לפארקים ולא רק לגשר הזכוכית צריך להיות בכושר הליכה, הפארקים מלאים במדרגות אין סופיים דבר שיקשה על אנשים שלא מטיבי לכת.
יפן היא מדינה הרבה יותר ידידותית למטייל בכל המובנים. אמנם יקרה אבל הטיול המשפחתי יהיה הרבה יותר פשוט וקל מאשר מסין.
דבר נוסף כפי שציינו קודמיי, שבועיים למקומות שרשמתם לסין זה מאוד צפוף. אם אין לכם יותר ימים הייתי הולך על יפן.