ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

צרפת / פריז - קוד לבוש

פורום טיולי משפחות
    8
    11
    50448
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אנשיםטובים
      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

שאלתי בשנים עברו, אבל פתאום חבר מלחיץ אותי

יש איזה דרישות לבוש מיוחדות? קתדרלות, מוזיאונים, מסעדות לא מפוארות?

ברור לי שאין צורך בחליפת שלושה חלקים.

אבל מכנס קצר הולך? אן שחייבים ארוך?

סנדלים?

כפכפים זו הסחפות?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • telo
        telo נערך לאחרונה על ידי

לא חושב שיש קוד לבוש בצרפת במקומות תיירותים בקיץ. למקומים יש סגנון לבוש שונה ממה שמקובל בארץ אבל הם לא מצפים מתייר להתלבש כמו מקומי. לא צריכה להיות בעיה להכנס עם סנדלים ובגדים קצרים בחום של אוגוסט.

• ?
          משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

למרות שאין קוד לבוש בכנסיות בצרפת, כמו באיטליה - אני חוששת שכתפיים חשופות, כובע על הראש (ודיבור קולני), לא מקובלים בכנסיות (צעיף קליל, יפתור את הבעיה).

גם לא הייתי ממליצה להתהלך שעות עם כפכפי-גומי (כמו אלה לים וכו') - אלא אם נח לכם.

ואם תנסה להכנס למסעדות יוקרתיות (?), לא תמצא שולחן פנוי.

• אמה
            אמה נערך לאחרונה על ידי

אספר לך מקרה,פריז,טיול ראשון שלנו בגדול..

אז הגענו לפריז,אבא אמא ובן 13,טיול מאורגן.

לי,אימא,היה יום הולדת עגול..בערב הלכנו למועדון המדריכה אמרה שהוא נחמד,סוג של חוויה.אמרנו למה לא??

היה קריר,ירד קצת גשם,חודש יולי,קייץ

הרבה נעלים סנדלים הרי לא לקחתי.. הלכתי עם סניקרס לבנים(למרות הגשם,הסעה באוטובוס) מכנס שחור,חולצה לא זוכרת והיה קריר...ג’קט יחיד בצבע חום.

בסןף המופע מקריאים שמות..שלי גם.אני בהלם..מסתבר חוגגי יום הולדת מוזמינים לבמה..

אני..עם סניקרס לבנים,מכנס שחור ,ג’קט חום עולה לבמה ולא יודעת היכן לקבור את עצמי.

חשבתי:אני תיירת,לא מכירה אף אחד,ערב,גשום,חשוך...מי רואה אותי איך לבושה?? כל ההיכל ראה.וצילמו למזכרת.

אז לא אומרת שצריך חליפה 3 חלקים שמלת ערב ונעלי שפיץ,,,אבל בכל זאת...עיר! פריז!

אז כן לקחת נעל נוחה ורצוי יפה,נעל הליכה נוחה.מי שחייב ספורט..חייב.נעל נוחה לא חייבת להיות רק ספורט..מכנס קצר,כן כמובן ואחד ארוך..להפעיל את הראש.זהו.

תאמין לי זה לא נעים להיראות עוף מוזר.

מאז,משתדלת.

יש הבדל בין טיול טבע,בעיירות,יערות,הרים לבין ביקור במרכז פריז.

• אנשיםטובים

תודה

להוריד כובע בכניסה לכנסיה, כמו גם לשים כובע בכניסה לבית כנסת זה ברור.

השאלה הייתה האם כנסיה לנותטרדאם למשל או ללובר עם מכנס קצר וסנדלים יכול להיות בעיה. במקומות אחרים באירופה לא זכור לי שהרגשנו ככה חריגים. אבל אני תוהה האם בפריז האלגנטית, בלובר שהוא האמא של כל המוזיאונים, או בנוטרדאם הענקית דברים יהיו שונים.

סביר שהמסעדה הכי יוקרתית שנגיע אליה היא אולי טיפה מעל מסעדת קניונים בארץ, וגם זה בארוחת צהריים ולא ערב.אז זה לא נראה לי בעייתי.

• יונית
                יונית נערך לאחרונה על ידי

היעד היחיד שהוא יותר בעייתי-כנסיות שמבקשות לבוש מהוגן (ואז אם המכנס של נערה עד הישבן… בעיה , או גופיה נטולת שרוולים-גם)

ויחד עם זאת ראיתי גם כאלו נכנסים.

כל השאר- תלבש מה שבא לכם.

עד שתלך לאופרה, או מסעדת פאר בערב--- אין לך בעיה בלבוש קייצי רגיל .

• ?
                  משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

משום שלא הסתובבתי עם מכנסיים קצרים וסנדלים בערים, רק קראתי שבנוטרדאם לא נתנו להכנס במכנסיים קצרים וכתפיים חשופות - עדיין זו כנסיה.

אולי נמאס להם שלא מכבדים את המקום/משום שנערכה באותה שעה מיסה(?)

- מכנסיים וחצאיות מתחת לברך, מקובלים בעדתם.

- בלובר ובשאר המוזיאונים - אין קוד לבוש.

- במסעדות, לבוש מרושל אולי יגרום לך להרגיש לא בנוח, כמו שאמה כתבה.

אולי יושיבו אותך בפינה🤵 או שהמלצר לא יהיה חביב (?). 

ייתכן שאחרים יאמרו שהכל סבבה ואני סתם מפחידה אותך, אבל לי לא נעים לשבת במסעדה/להכנס לבית-קפה במלון, לבושה כמו "בבית שלנו", אלא אם אני מסתובבת באזור לא  מהודר ונכנסת למסעדה "עממית", משום שאני לא רוצה לבלוט יותר מדי.

(יש גם בתי-מלון שכותבים במפורש שצריך להיות לבוש Smart Casual ואסור להסתובב בבגדי-ספורט, כפכפים וכו').

- אבל בטח יסתובבו בעיר כמה עשרות אלפי אמריקאים וכו' ולא תבלטו בשטח יותר מדי. 

תהנו.

• family5
                    family5 נערך לאחרונה על ידי

שני הסנט שלי, וממש לא מחייב.

כשאנחנו מטיילים בטבע – לובשים הכי חופשי שיש, מה שנוח.

כשמטיילים בעיר, בעיקר בעיר אופנתית ושיקית כמו פאריס, או לאחרונה, מדריד וכו’, משתדלים להיראות קצת יותר מהוגנים. מבקשת גם מהאיש שלי להשאיר את החולצות המרופטות והנוחות שלו בבית…

לא יודעת, איכשהו מרגישה שאנחנו תמיד קצת שגרירים של ישראל ולא רוצה שיגידו עלינו שאנחנו מרושלים ומתלבשים נורא… עניין אישי לחלוטין שלי. אם נכנסים לחנות או למסעדה, מתייחסים אלינו אחרת כשלובשים בגדים מהוגנים.

שוב, לא חליפות או נעלי עקב חס וחלילה (אין לי בכלל נעלי עקב דרך אגב...), אבל להתלבש מהוגן.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • 13chen
                      13chen נערך לאחרונה על ידי

היינו לפני כחודש.

הרושם שלי שכל אחד לובש מה שנוח לו שם, בודקים מאד ביטחונית בכל מקום (וטוב שכך), לא נראה לי שמתייחסים במיוחד ללבוש. בכ”ז מסכים עם קודמיי לגבי לבוש מכבד ברמה סבירה.

מה שכן, אני בטח לא מחדש, אבל הולכים הרבה מאד בפריז. לכן, ממש לא ממליץ כפכפים, ורצוי נעלי הליכה טובות.

שתהיה נסיעה טובה !

• צחצח המטייל
                        צחצח המטייל נערך לאחרונה על ידי

אפשר ללבוש מה שרוצים

• אנשיםטובים

תודה לכולם

• 1 / 1
                          • פוסט ראשון