שאלות כלליות על סלובניה
-
(עוד לא הגעתי לשלב המסלול...)
1- מזג אוויר באמצע מאי- מה מצפה לי?
2- סופשי שבוע וימי ראשון- הכל עובד כרגיל או שיש התנהלות שונה?
3- אני מתכננת להזמין כמה שפחות מלונות ותוך כדי הטיול לראות את ההתקדמות שלנו. האם לשישי-שבת כן כדאי להזמין מראש? האירופאים מחליטים לטייל?
4- אני נוחתת בזאגרב- איך עושים את המעבר מקרואטיה עם הרכב השכור בצורה הכי פשוטה שיש, והאם יש צורך לשלם משהו נוסף/מדבקה במעבר?
5- לובליאנה- צריך? היא נראית לי חסרת טעם קצת...
6- עיניין המזגנים... אנחנו טסים ב15-24/5, כמה להתעקש על מזגן במלונות וברכב?
6- תקשורת- יש פריסת ווי-פי דומה למזרח אירופה או למערב אירופה?

-
שאלות כלליות על סלובניה2. בסופי שבוע הכל פועל כרגיל חוץ מחנויות.
4. יש מעבר גבול עם ביקורת בין הארצות. בסלובניה צריך מדבקה לכבישים על הרכב יש לברר זאת עם חברת ההשכרה. שימי לב שהמטבע שונה בשתי המדינות.
5. אפשר לבלות בלובליאנה חצי יום- מרכז העיר נחמד ויפה, יש שוק קטן ואפשר לעלות למצודה. יש גם מחות לעיר כמה קניונים גדולים אם אתם בענין של קניות.
6. סלובניה מערבית לחלוטין וזה כולל את פריסת הווי-פי.
-
שאלות כלליות על סלובניהתודה רבה!
את יודעת האם אפשר להשיג את המדבקה גם במעבר גבול עצמו? והאם יש תשלום מסויים למעבר בין המדינות בלי קשר לרכב?
-
שאלות כלליות על סלובניהבחודש מאי בסלובניה בדרך כלל לא צריך מזגן.
-
שאלות כלליות על סלובניהשלום שי.במעבר הגבול ניתן לרכוש את המדבקה העלות שולית.גם אני נסעתי מזאגרב ישירות לבלד ועל לובליאנה דילגתי והתמקדתי בשמורות הטבע. בבלד ישנו במלון קמפאס אחלה מלון וארוחת בוקר מעולה.את הלינות לאורך המסלול הזמנתי מראש.הטיול שלנו היה מעגלי כך שלבסוף החזרנו את הרכב בזאגרב.בקרואטיה טיילנו בפלטיביצה ובכפר סלוני. בסלובניה היינו במערת פוסטוינה.סלובניה מדינה מדהימה וגם האוכלוסיה מסבירה פנים לתייר.קרואטיה האנשים יותר קרירים לדעתי.תהנו מכל רגע ויש ממה
-
שאלות כלליות על סלובניהיש לך במקרה את המסלול טיול שלכם מסודר? אני בדיוק מתחילה לסמן על מפה מה אני רוצה לראות, וב10 ימים אני צריכה להיות מאוד ממוקדת!
לגבי המדבקה לרכב- יבדקו/יזכירו לי בגבול, או שאני צריכה ליזום את זה?
-
שאלות כלליות על סלובניהשלום לך השלטים בכניסה לכביש \מדבקה יזכירו לך שזה כביש מדבקה אבל אז אולי לא יהיה לך איפה לקנות
אני חושב שממש בכניסה לסלובניה במעבר הגבול תוכלי לקנות מדבקה
בקרואטיה האוטוסטרדות בתשלום ,מציע אם נוחתים בזגראב אולי לשקול קודם את מפלי הפליטביצה והעיירה סלוני ואז לעלות צפונה לסלובניה
טיול מהנה
אלי
-
שאלות כלליות על סלובניהלא תכננתי אפילו רגע אחד להקדיש לקרואטיה אלא לקחת את הרכב וישר לנהוג לסלובניה כדי לנצל את כל הזמן שם.
יש משהו שאני יכולה להספיק בזאגרב או באיזור ביום אחד?
-
שאלות כלליות על סלובניה10 ימים זה ממצה את בלובניה
מציע לך לברר על פליטביצה מקום נהדר ואחר כך סלובניה ,לא הצעתי את ערי החוף אבל כדאי לך לחשוב על יום או יומיים בקרואטיה
אלי
-
שאלות כלליות על סלובניהבמעבר הגבול משלמים 15 אירו ומקבלים מדבקה לשבוע.גם אני כמו אלי חושבת ש 10 ימים לסלובניה זה הרבה ובהחלט כדאי לשלב את פלטוויצה ורסטוקה.לגבי ההמלצה על מלון קמפאס ביג לייק

-
שאלות כלליות על סלובניהלהלן המסלול שעשינו במשך שבוע.אתה יכול להוסיף מקומות שלא היינו .אנו נסענו באוקטובר תקופה קרירה אך נעימה לטיול.נחתנו בזאגרב והמשכנו ישירות לבלד.בבלד יש את קניון ויטיגאר והאזור של אגם בוהיני כולל העליה לווגל.המשך לקרינסקה גורה ומעבר ורסיץ המשך לקובריד וטיול בקניון טולמין.לינה באזור.משם המשכנו לפוסטוינה ולנו באזור.המשךלסלוני מקום מדהים ולא לותר עלמסעדת הדגים של פטרו שוה כל יורו.זול וטעים בטירוף.משם המשכנו לפלטביצה לינה באזור ולמחרת לזאגרב.שילבנו גם נסיעה לפיראן בריבירה האדריאטית לצפות בשקיעה.קח מהמסלול את שתרצה וגם תתחשב במזג האויר ותוסיף את שתרצה ויצא לך מסלול יפה.תהנו
-
שאלות כלליות על סלובניהוואו תודה לכולם על ההיענות! בעיקר על הטיפים למסלול (שעליו בטח עוד אציק לכם...).
נשארתי רק עם התהיות לגבי מזג האוויר, לובליאנה, והזמנת המלונות מראש

-
רעיונות למסלול כאן: