חזרנו מצפון אנגליה
-
עמיחי, איזה יופי של טיול!
כבר חשבתי שאחרי הולנד, היער השחור ואוסטריה כבר רווינו את אירופה, אבל הטיול שלך מעלה בי הרהורים נוספים.
ממש מקסים!
-
הזמנות מראש ועלויותטיסות: טיסה ישירה של איזיג’ט למנצ’סטר. הוזמנה ביום פתיחת המכירה של הקיץ. עלות 680 אירו ל5 כרטיסים + 160 אירו ל2 מזוודות.
רכב: שכרנו רכב מרווח 5+2 אוטומטי באוויס ישראל במחיר 2100 ש”ח. גם למי שלרוב שוכר רכב ידני כדאי באנגליה לשכור רכב אוטומטי (בגלל הצד של ידית ההילוכים).
לינות:
לילה ראשון במלון הילטון בשדה תעופה של מנצ’סטר, חדר משפחתי ל5
7 לילות בחווה פעילה מקסימה Broadhurst Farm Holiday Cottages
לקחנו את הדירה הכי גדולה ומרווחת שלהם – Elm – דירה ענקית ומרווחת מאוד שמתאימה למשפחה של 10 נפשות. מטבח מאובזר, סלון, 3 חדרי שינה, 3 חדרי מקלחת + שירותים, מרפסת גדולה, חצר ענקית עם מתקנים לילדים (טרמפולינה, נדנדה וכו), מכונת כביסה ומייבש, מארחים נחמדים, ארנבות שמסתובבות בשטח…
המחיר £775 לשבוע (שישי עד שישי)
החווה נמצאת ממש על כביש A523 בין ליק לאשבורן כך שהגישה לכל מקום קלה ומהירה
6 לילות בדירת נופש
The Fairy Glen, Self Catering Accommodation. Snowdonia
מארחים ממש נחמדים (גרים בבית שנמצא 300 מ משם, ויש להם ליד הבית יחידות נופש נוספות).
דירת נופש מרווחת, 3 חדרי שינה ענקיים, סלון, מטבח מאובזר היטב, מכונת כביסה + מייבש, 3 מקלחות + שירותים, 3 דקות נסיעה ממרכז בטסי. אין חצר.
המחיר £780 לשבוע (למרות שניצלנו רק 6 לילות)
-
עמיחי
אתה זוכר מתי היה יום פתיחת המכירה של איזי?
-
איזה כיף לקרוא את התגובות שלכםלכל מי שכתב כאן תגובה – כל כך כיף לקרוא תגובות כאלה. מחמם את הלב.
אולי אקבל עכשיו קוסנול של כבוד של בריטניה מהוד מעלתה…
בשנה שעברה איזיג’ט פתחו את טיסות הקיץ ב 27 בספטמבר.
-
כדאי אולי להוסיף שבניגוד לכפרי נופש, שבהם יש מאות יחידות דיור במחירים דומים, כאשר מזמינים נופש כפרי המגוון הוא גדול מאוד וגם השונות, טווח המחירים וכו.
אנחנו עשינו את הזמנת הלינות בסביבות ינואר. בזמן שחיפשנו היה מבחר די גדול של מקומות לינה שהתאימו לנו בטווח מחירים סביב 550 – 650 פאונד לשבוע. לבסוף החלטנו “לשדרג” את עצמנו לדירות בסקלה העליונה ביותר.
בעבר פירסמתי רשימה של אתרי הזמנות לקוטג’ים באנגליה, קישור כאן
-
עמיחי נראה מצויין.
האם מלון הילטון בשדה התעופה במרחק הליכה מהטרמינל?
הכוונה למרחק הליכה עם ילדים ומזוודות כאשר יוצאים מהטרמינל “של איזי גט” בלילה? או שצריך מונית או שאטל?
-
המלונות אינם במרחק הליכה, בטח לא בלילה [הטיסות למנצ’סטר נוחתות מאוחר] דקות ספורות נסיעה במונית
-
המלונות שבתוך שדה התעופה (קלייטון, הילטון ורדיסון) בהחלט נמצאים בטווח הליכה לא רב מהטרמינל.
אבל
הטיסה נוחתת מאוחר בלילה. כולם עייפים. חושך. יש ילדים וגם מזוודות. לא ממליץ ללכת ברגל. לכל 3 המלונות האלה יש שאטל בחינם. לפחות לגבי הילטון אני יודע שהשאטל עובד 24 שעות. יש בטרמינל עמדה עם טלפון ואפשר להתקשר משם שיחת חינם לכל אחד מהמלונות האלה ולהזמין את השאטל.
-
עמיחי, כמה זמן הליכה?
כי כשאני התקשרתי לכל אחד מהמלונות האלו, כולם אמרו לי שהם לא בטווח הליכה, למרות שהם בתוך השדה...הטעו אותי?
-
הנה מפת ההליכה מהטרמינל אל מלון הילטון. כשאת רואה את זה באור יום את מבינה כמה זה קרוב. אבל למה ללכת ברגל כאשר יש שאטל בחינם, בטח באמצע הלילה? כאמור אני נסעתי עם השאטל.
-
עוד לגבי עלויותמזון: רוב הכלכלה שלנו התבססה על קניות בסופרים ובישול עצמי בדירה. מבין הסופרים, אלדי ולידל הם כרגיל (כמו בשאר אירופה) זולים מאוד אבל עם מבחר מצומצם יותר והרבה מותגי הבית. רשת טסקו הצטיינה אצלנו עם מבחר גדול וגם מחירים די נוחים. במיוחד חנויות ה”סופרסטור” שהן ענקיות וגם ברובן פתוחות 24 שעות ביממה. בניגוד לארצות אחרות באירופה, באנגליה רוב הסופרים פתוחים גם ביום א, אם כי בשעות מצומצמות יותר.
ברוב הכפרים, גם הקטנים, יש חנויות של SPAR שפתוחות עד שעות מאוחרות. למשל ה SPAR בעיירה בטסי פתוח כל יום, כולל יום א, עד 22:00.
הרשת שבלטה במחירים יקרים היא רשת קו-אופ.
מסעדות: לא היינו בהרבה מסעדות אבל התרשמתי שיש הבדל גדול במחירים בין מסעדות שפונות בעיקר לתיירים, בהן המחירים יחסית גבוהים (בסביבות 8-10 פאונג למנה עיקרית) ומסעדות שפונות בעיקר לקהל מקומי, בהן המחירים הרבה יותר זולים (5-6 פאונד למנה עיקרית).
יצא לנו לאכול כמה פעמים במסעדות מהסוג השני. היה מוצלח וגם טעים, וגם זול באופן די מפתיע.
עלויות של אטרקציות: כמו בכל מקום, גם באנגליה יש אטרקציות יקרות, יש אטרקציות זולות ויש גם בחינם. אטרקציות שהיו לנו בטיול הן הכניסה למוזיאון החי של בלאק קאנטרי ושייט תעלות בדאדלי - על המוזיאון הפתוח הזה לא כדאי לוותר, על השייט אפשר. עוד אטרקציות היו מופע הסוסים בטירת בולסובר (לא חובה), כניסה לפורטמאיריון (שווה כל שקל), שייט לאי הפאפינים (כנ”ל), מכרה נחושת סיגון (נחמד, לא חובה), הר החשמל (מעניין מאוד).
אחד הדברים הכי נחמדים באנגליה זה שיש כמות עצומה של אתרים ממש מעניינים שהם בחינם. הרבה מהם הם אתרים שהיינו מוכנים לשלם עבורם גם כסף בסכום מכובד.
חניה: ברוב העיירות והאתרים צריך לשלם דמי חניה. לרוב יש חניונים פתוחים ויש לשלם במכונת כרטיסים. בערך חצי מהמכונות קיבלו כרטיס אשראי, אבל לא מעט מכונות דרשו תשלום במטבעות, ואין עודף. קצת מעצבן, ולכן ממליץ מאוד להצטייד בהקדם במטבעות של פאוד וגם חצי פאונד. עלות חניה טיספוסית היא פאונד אחד או 2 עבור שעתיים עד 4 שעות (יש שונות גדולה מאוד בדמי החניה בין המקומות).
הנחות:
השתמשנו ב2 כרטיסי אתרים.
הכרטיס של הנשיונל טראסט שנותן כניסה חינם לאתרים של נשיונל טראסט (לרוב משתלם בביקור ב 2-3 אתרים ומעלה), וגם הכרטיס של הטירות של ויילס (משתלם כבר בביקור של 2 טירות).
יש גם כרטיס של המורשת האנגלית אבל לנו הוא לא השתלם כי בקרנו רק באתר אחד שלהם.
האתר הכי יקר שהיה לנו בטיול הוא כמובן פארק השעשועים אלטון טאוארס. המחיר הרישמי יקר מאוד. אבל בעזרת טיפים שניתנו כאן השתמשנו במבצעים של 50% וגם 1+1 ובסה”כ העלות לכרטיסים + חניה היו כ 700 ש”ח למשפחה של 5, עלות דומה לעלות ששילמנו בפארקים אחרים באירופה בסדר גודל ענקי כזה.
אנגליה היא מדינת ההנחות והקופונים. תמיד כדאי לחפש הטבות באתרים כמו גרופון אנגליה והאתר של הרכבת (2for1). בכל כניסה לאתר מצאתי המון הנחות לכל מיני אטרקציות שממש חבל שלא היה לנו זמן לעשות אותן…
-
עמיחי,
ברוכים הבאים!
קוראת בעיון רב את הדיווח שלך.
באמת נראה שיש שם שפע של אתרים מגוונים שמתאימים לטווח גילאים רחב ולתחומי התעניינות שונים.
חזרנו היום מהאלפים הצרפתיים.
אחרי גל חום, מחפשים יעד קריר לשנה הבאה.
מנצ’סטר וצפון וויילס טיפסו לראש הרשימה.
איך הצלחת למצוא כרטיסי טיסה כ”כ זולים?
לפני שנתיים עלה לי כל כרטיס למנצ’סטר 290$ (בלי מזוודה).
יכול להיות שבאוגוסט המחירים הרבה יותר גבוהים וגם שהזמנתי שעה-שעתיים אחרי שנפתחה המכירה…….סמדר
-
מצטרפת להמלצה על צפון ויילס וסביבתה
אנו השגנו כרטיסי טיסה זולים למנצ’סטר בדקות הראשונות של פתיחת הסייל של איזיג’ט.
[לנו עלה טיסה למנצ’סטר 670 יורו כולל 3 מזוודות. בהמשך עלה לנו 203 יורו אדינבורו-לונדון, ו634 יורו לונדון-ישראל, כל המחירים לשישה אנשים+תינוק+3 מזוודות].
ארשום את זה בסופו של הסיפור שלי גם, אבל גם כאן אולי יועיל לאנשים – רכישת כרטיסים ממש עם פתיחת הסייל מוזילה עלויות באופן מאד משמעותי.
-
ברוכים השבים.
לפחות במקרה של טיסות למנצ’סטר זה לא עניין של מזל או של תיזמון מדוייק.
אני בן אדם סקרן ולכן עשיתי משהו שבד”כ לא מומלץ לעשות… עקבתי אחרי מחירי הכרטיסים בסוף אותו היום וגם כמה ימים אח”כ (למרות שכבר ביצעתי את הרכישה
).אז ההבדל במחיר לא היה כל כך דרמטי. אותם כרטיסים שנמכרו בדקות הראשונות ב 680 אירו (להרכב שלנו, 5 כרטיסים, 2 מבוגרים ו3 ילדים) נמכרו בסוף היום וגם יום או יומיים אח”כ בסביבות 800 עד 850 אירו. בדקתי גם לטיסות באוגוסט וגם לא היה פער דרמטי במחיר.
אני מניח שהסיבה היא שהטיסות למנצ’סטר הן הרבה פחות פופולריות מאשר הטיסות ללונדון, פריז, באזל (היער השחור) או אמסטרדם. לפי התרשמות שלי במטוס עצמו, רוב הנוסעים בטיסה שייכים לקהילה היהודית של מנצ’סטר, בריטים דוברי אנגלית שוטפת, ופחות מטיילים מישראל לאנגליה, כמו שאולי קורה ביעדים אחרים.
-
טוב, עכשיו זה רשמי!
אם לקראת הטיול עשית עבודת דוקטורט על טיול משפחות לאנגליה ווילס, עכשיו עם חזרתך אפשר כבר להכתיר אותך כפוסט- דוקטורנט: אנגלופיל מדופלם ומוסמך.

נראה מהתמונות והתיאוריםשהיה שהיה לכם טיול מאוד מגוון ומהנה, עם הספק מרשים! אשמח לקרוא את הפרטים בהמשך.
ועוד מילה על הנחות וקופונים בבריטניה: אתר נוסף שתמיד כדאי לבדוק הוא Money Saving Expert המרכז את כל המבצעים העדכניים (השוקולדים והסבון שלך עמיחי, בזכותו
) ולא לשכוח שחיפוש גוגל פשוט של האתר /אטרקציה/ אזור שמתעניינים בו בצירוך המילה coupon או discount יכול הרבה פעמים להניב תוצאות משתלמות. -
נהנית לקרוא את סיפור הטיול שלך במקביל לכתיבה שלי(אין ספק השארת לי אבק בניסוח ובידע-שאפו).
סיפור דומה אבל כל כך שונה.
-
הי אוליב גם לי לקח זמן (חופש בצפון ישראל...)
כיון שאנחנו בנתיים לא לוקחים את הילדים קשה להזמין זמן רב מראש, ואכן הטיסות של איזי מתייקרות משמעותית קרוב למועד הטיסה,
אז בנתיים אנו מסמנים כמה יעדים וטסים לזול מבינהם.
לגבי לינה, הולכים למקומות נעימים, לא מחפשים סטייל, ביתר אירופה לא נתקלתי בבעיה, אבל ראיתי שבצפון אנגליה נדרש דירות לשבוע?! שבת עד שבת? ומה עושה מי שבא ביום שלישי למשל?
אוכל בחוץ בדרך כלל לא רלוונטי לנו מבחינת כשרות (מהדרין) אז אנחנו חוסכים.
שופינג - לא מעניין אותי, אם נקנה זה רק דברים שממש צריך.
אטרקציות - תלוי מה, מחפשים בעיקר טבע,
האם רוב אתרי הטבע בווילס/ פיק / לייק בתשלום?
בנתיים קראתי לגבי כרטיסי ההנחות, תודה עמיחי על הפירוט, שמרתי, זה יהיה לעזר רב.
אבל כשאני אסע כבר בטח יהיה הרבה ישראלים שקראו את הסיפור שלך
בכל אופן צפון אנגליה על המפה!!!
-
ג’ני – הטיפים האלה חסכו לנו מאות שקלים. לא הולך ברגל…
קניונינג –
אם רוצים להזמין הרבה זמן מראש אז בהחלט בשיא העונה (אמצע יולי עד אמצע אוגוסט) הרבה בעלי דירות מעדיפים להשכיר לפי מחזורי לינה (למשל שישי – שישי). נתקלתי בזה גם בהולנד.
אבל זה לא כולם, ואם מחפשים דירות דרך המנועים שקישרתי בהודעה קודמת אפשר למצוא גם הרבה דירות לתאריכים גמישים.
אם מזמינים יחסית קרוב לנסיעה בעלי הדירות הרבה יותר גמישים. לדוגמא בחווה שהיינו בה יש להם 4 יחידות להשכרה ו2 מהן היו ריקות, כך שמי שהיה רוצה לשכור לתקופה גמישה לא הייתה להם בעיה עם זה – אבל לא בהזמנה הרבה זמן מראש.
כמעט כל אתרי הטבע, המסלולים והפארקים שהיינו בהם או שקראתי עליהם גם באנגליה וגם בויילס הם בחינם. יוצאי הדופן הם מפלי סוואלו וערוץ הפיות לייד בטסי בויילס שנמצאים בשטח פרטי. אבל העלות היא 2 פאונד (סוואלו) או 1.5 פאונד (פיות) לאדם אז אפשר להתמודד.
מה שכן – צריך לשלם על חניה. ברוה המקומות צריך לשלם פאונד אחד או 2, הכי יקר היה בדובדייל שם הייתי צריך לשלם 3 פאונד (למכונית).
אם אתם יוצאים למסלול רגלי רציני של יותר משעה אולי תרצו לקנות מפת סימון שבילים \ טופוגרפית (או להסתמך על מפות בטלפון).
-
יום 0: מתחיליםנדמה לי שסיימתי עם המנהלות וכל הפרטים הטכניים (שכנראה יהיו חשובים למי שירצה לנסוע לאנגליה) ואפשר לספר גם על הטיול עצמו.
אז למרות שיולי, חופש גדול, ושדה התעופה אמור להיות עמוס, ביום הטיסה הגענו אל טרמינל 1 שקט מאוד. מבדיקה מהירה מתברר שהעומס הגדול בשדה הוא בעיקר בבוקר. אין אף טיסה אחרת שיוצאת בחצי שעה לפננו או אחרנו. מקבל עידכון מגוגל שיש איחור בטיסה של לפחות שעה (גוגל כבר מודיע לי על האיחור בזמן שלנציגים בשדה אין בכלל מושג על איחור כזה).
טרמינל 1 מזכיר נשכחות מסוף המאה הקודמת. רק שאז זה היה נראה זוהר יותר. הבעיה העיקרית שם היום זה שחסרים הרבה מקומות ישיבה.
הטיסה לא הכי נחמדה שאפשר. הכיסאות באיזיג’ט נוחים אבל ללא הטיה בכלל. זו טיסת לילה ב 21:00 (בפועל יצאה בשעה איחור) ואמור להיות שקט כדי לישון. בפועל הרבה משפחות עם הרבה ילדים קטנים, כולם מרגישים צורך לדבר בקול ואפילו לצעוק אחד לשני, טיילת של ילדים במעבר, הרבה רעש ואין סיכוי לישון.
מגיעים שפוכים לשדה במנצ’סטר אחרי 5 שעות במצב של זומבי. כדי לחסוך בכסף איזיג’ט משתמשים בטרמינל 1 בשדה במנצ’סטר שהוא ממש מיושן, עלוב ולא נוח. נראה כמו עולם שלישי.
פעם ראשונה בלאו-קוסט. כנראה שלומדים להסתדר עם זה. הכל למען החיסכון הכספי.
ביקורת דרכונים באמצע הלילה עם ילדים עייפים לקחה המון זמן. כאשר יוצאים מהמכס יש עמדה עם טלפונים. משם אפשר להתקשר בחינם לכל המלונות שנמצאים בשדה ולכל שירותי ההסעה \ מוניות שעובדים בשדה. התקשרנו לקבלה של מלון הילטון וביקשנו שישלחו את השאטל שהגיע אחרי 10 דקות.
לשאטל לוקח כמה דקות להגיע מהטרמינל למלון. מקבלים אותנו בברכה למרות שכבר אמצע הלילה ואנחנו נופלים למיטות הנוחות של הילטון כאשר השעון הביולוגי שלנו מראה שכבר אחרי 4 בבוקר (שעון ישראל).
-
באופן מפתיע, סוף יולי טיסת בוקר מוקדמת וטרמינל 3 לא היה עמוס בכלל. כנל בחזור תחילת אוגוסט לא היה עומס והכל הלך חלק.
כניראה שיש הפתעות.