רוקיז קנדיים באוגוסט
-
היי מתוכננת נסיעה לרוקיז קנדיים באוגוסט 19.
קראתי כמה עדכונים על צפיפות גבוהה ,תורים,קרחונים שנמסו,חיות שלא רואים ומחירי מלונות גבוהים מאד.
אשמח לקבל חוות דעת מחברי הפורום על הנושא ומה ניתן לעשות.
תודה.
-
אנחנו ביקרנו ברוקיס בתחילת אוגוסט לפני 3 שנים
לא נתקלנו באף אחד מהתיאורים
לא היו תורים ( למעט קרחון קלומביה ) , ראינו חיות , היו קרחונים נופים מהממים ומזג אויר נהדר
מחירי מלונות לא זולים , אבל בטיול שנה שעברה במערב ארה״ב היו יקרים יותר
-
אני יכול להעיד על הביקור שלי ביולי 2014. יתכן והמצב השתנה בינתיים, אבל אני מתקשה להאמין שיש שינוי דרמטי בתקופה של שנים בודדות.
לא הרגשתי ממש בצפיפות גבוהה אלא במקומות ספציפיים:
- בעיר באנף
- ב- Lake Louise.
- בקניון ג’ונסטון.
זה די ברור, היות ומדובר בשטח גדול מאד וכמות התירים הגדולה איננה מתרכזת בנקודה אחת באותו זמן. גם במקומות עם הצפיפות הגבוהה, הבעייתיות היתה בעיקר בענין החניה ולא באספקטים אחרים (תורים).
קרחונים אולי נמסים, אבל לפחות אז היה עדין מספיק קרח בקרחונים על מנת שתראו אותם. יש עוד מרחק גדול מהרים חשופים ללא קרח.
לגבי החיות, הרי שראיתי דובים ממרחק די קרוב לפחות ב- 3-4 ימים בזמן ביקורי (שהיה בן 8 ימים). לשם השוואה, בביקורי הרבים בארה”ב ראיתי דובים שחורים פעמיים בלבד וממרחק רב. מובן שראיתי גם איילים, אבל את אלה ניתן לראות בהרבה מקומות וגם חיות קטנות יותר. כמובן שאין כל בטחון שתזכו לראות דובים או חיות כלשהן. הן לא מופיעות עבורינו וזה ענים של מזל.
מחירי לינה גבוהים – אכן כן. מחירי הלינה באיזור גבוהים, וזה די ברור לאור הביקוש התיירותי לביקור באיזור. מחירי לינה ליחיד ב- B&B באיזור אותם שילמתי נעו בין 90 דולר קנדי (שאז היה שווה בערך לדולר האמריקאני, בניגוד לשערו היום, שהוא כ- $1.30 דולר קנדי לדולר אמריקאני) ל- $175 קנדיים ללילה.
-
גם אני שילמתי שנה אחר כך מחירים גבוהים בהרבה מאלו ליד ילוסטון או במואב, ואפילו לא בשיא עונת התיירות.
צריך לציין שמחירי הלינות בארה”ב עברו לאורך השנים אינפלציה מטורפת, גדולה בהרבה משווקים אחרים (כמו מחיר רכב להשכרה או מחירי מוצרים בסופר).
-
חזרנו משם לפני כשבועיים, מפנה אותך לבלוג שכתבתי.
צפיפות יש, אבל אין מה לעשות, העונה שם קצרה.
קרחונים יש. נכון שלפני כמה עשרות שנים הם היו גדולים יותר.
בעלי חיים יש ויש, עניין של מזל לראות אותם.
מחירי מלונות גבוהים, שוב בגלל העונה הקצרה.
למרות כל האמור לעיל, לא הפריע לנו, נהנינו באופן בלתי רגיל, נופים וטבע שלא רואים בכל מקום. היה שווה מאד.
-
"מה ניתן לעשות"? חלק גדול מהדברים אינם בידינו...קרחונים מצטמצמים אך טרם נעלמו, בינתיים ניתן עדיין ליהנות מהם. מפגש עם בעלי חיים הוא גם עניין של מזל- בשלושה ביקורים שלי ברוקיס ראיתי המון בעלי חיים אבל אפילו לא דב אחד...צפיפות ועלויות לינה? כן, בין הטיולים השונים שלי שם עברו 6-8 שנים וכל פעם ראיתי יותר ויותר מבקרים ושילמתי הרבה יותר על לינה. זה המצב, אם הוא לא מוצא חן אפשר לנסוע למקומות אחרים.
-
היי,
טוב שאתם עושים תיאום ציפיות לגבי הטיול – זה יכול לעזור לבחירת היעד ולמניעת אכזבות.
קרחונים נמסים – לצערי עוד לא מצאו דרך לעצור את התהליך הזה, אם כבר לדעתי זה רק נותן תמריץ גדול אף יותר להספיק לראותם לפני שלא יהיה ניתן לראות עוד (לפחות לא בקלות)
בעלי חיים זה עניין של מזל בהרבה מהמקרים (טיילתי באלסקה, ברוקיז בקנדה וברחבי קנדה וארה״ב, והמפגש הכי קרוב שלי – כמעט קרוב מדי – עם דוב היה בכלל בקליפורניה)
נופים דומים לדעתי לנופי הרוקיז הקנדיים אפשר למצוא בפארק לאומי גליישר (בפחות צפיפות ואני חושבת שעלויות יותר נמוכות), אולי גם בקולורדו (לא הייתי)
עוד רעיון – אלסקה היפה. יתכן ומחירי המלונות יהיו כמו ברוקיז.
אבל פחות צפיפות, קרחונים ענקיים, בעלי חיים.
סתם רעיון