ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תכנון מסלול מפילדלפיה לניאגרה וחזרה לניו יורק

פורום צפון אמריקה
    7
    15
    18691
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • קונטלון
      קונטלון נערך לאחרונה על ידי

אהלן פורום…
      את הטיול אנחנו מתחילים בחמישה ימים בניו יורק ועוד 4 ימים בפילדלפיה.

מבחינת התיכנון החלק הזה של הטיול כבר סגור בעיקרון.

פה אתם נכנסים לתמונה…

אנחנו זוג + שני מתבגרים שיוצאים עם רכב מפילדלפיה ביום חמישי 20.9 בבוקר. 

הכוונה שלנו היא להגיע לניאגרה (אפשר לחלק את הנסיעה עם לינה בדרך מפילדלפיה) וללון שם יומיים בסוף השבוע.

לאחר מכן לרדת לאגמי האצבעות. ללון שני לילות באיזור איתקה.

לאחר דרך הרי הפוקונוס לכיוון ניו יורק.

הטיסה לארץ ב-27.9 בשעה 21:40 מJFK.
      איך הייתם מחלקים את הימים?
      משנים מסלול? 
      נשמח לשמוע רעיונות

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • leedoron
        leedoron נערך לאחרונה על ידי

אנחנו יצאנו עם רכב משדה התעופה בפילדלפיה . תחנה ראשונה הייתה איתקה (לינה מחוץ לאיתקה) הגענו אחר הצהריים וטיילנו באיתקה , אוניסברסיטת קורנל, אגם ביבי וגן בוטאני נחמד ליד. למחרת בבוקר נסענו לווטקינס גלן – מאוד יפה!!!. משם חצינו לקנדה . התמקמנו במוטל ויצאנו בערב לראות את הזיקוקים במפלים ואת המדרחוב ההומה. למחרת בבוקר חזרנו לשייט אל תוך המפלים. לילה אחד היה מספיק!!!

משם דרך החלק הצפוני של אגמי האצבעות עד לינה בסירקיוז. (עצירה במרכז קניות גדול)  למחרת עלינו לאולד פורג’ עד איזור לייק פלאסיד (עצירות בדרך.) לינה מול הוויטפייס למחרת עלינו לפסגת ה – Whiteface – נוף עוצר נשימה!!!

לאחר מכן Ausable Chasm (לנו היה יקר ומיותר. עמוס במטיילים. אין סיכוי לעלות לסירה למרות ששילמנו)

חצינו במעבורת את אגם שמפליין לברלינגטון היפה. לינה ליד ברלינגטון.

ביומיים הנותרים ירידה לאורך ההדסון בחלק הימני ואחר כל בשמאלי לכיוון ניו יורק.

בירידה לאחר המעבר לצד השמאלי – עצירה ב- Palisades צוקים עם נוף יפה !!!

- לנו הספיק לילה אחד בניאגרה 

- העליה להר – הוויטפייס הייתה מרהיבה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • פוריה א.
          פוריה א. נערך לאחרונה על ידי

הי

היות ויש לכם רק שבעה ימים 

אפשר אולי לעשות כך – מפילדלפיה לנסוע ללינה בעיירה Wiliamsport

משם לצאת לניאגרה ל 2 לילות כמו שאתם רוצים

משם לאיתקה ל – 2 לילות 

ואז לפוקונוס – מקום מהמם ומשם לניו יורק

פוריה

• אנשיםטובים
            אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

פידלפיה זה משפחה? עבודה? או סתם טיול?

כי 4 ימים בפילדלפיה זה יחסית הרבה. ברור שאפשר ויש מה לעשות (כמו כל עיר גדולה), אבל זה יחסית הרבה לעיר שרבים מדלגים עליה, ורוב האחרים מקדישים לה לא יותר מ-24 שעות בדרך בין ניו יורק לוושינגטון Smile

עם עיר – אולי שווה לשלב גם את וושינגטון. על חשבון חלק מפילדלפיה. וושינגטון נחשבת מעניינת יותר. אם כי כמובן שזה עניין אישי כמו תמיד.

מצטרף למי שאומר שאין צורך ב-2 לילות בניאגרה. זה לא שאי אפשר, אבל שאין צורך. רוב הסיפורים פה בפורום מתייחסית לסדר גודל של 20 שעות בניאגרה כולל לינה.

לינה בניאגרה, בייחוד עם נוף למפלים נוטה להיות מאד יקרה. ולכן הלילה הנוסף מייקר.

בסופו של דבר בניאגרה לרוב עושים 2-4 אטרקציות שקשורות למפלים (שייט, מערת הרוחות, מאחורי המפלים, אומגה, מסוק, מגדל...). זה לוקח ביחד עד 5 שעות בשעות האור. עוד שעה בוהים במפלים בחושך (ראצוי עם זיקוקים) ועוד כמה שעות משוטטים בקליפטון היל בערב שזה בסופו של דבר סתם איזור בילוי (נחמד, אבל לא מיוחד). ולכן אין ממש צורך ביותר באותן 20 שעות.

כמו תמיד אני מזכיר את האפשרות של טיסה אל/מבאפולו. לא קריטי (כי יש לכם זמן לנסוע בנחת) אבל יכול לחסוך כמה שעות טובות שינוצלו להעמקת הטיול בנסיעה.

למשל טיסת ג’טבלו מבאפולו בJFK ביום החזרה. הטיסה יוצאת ב 2:44 ונוחתת ב 16:10 ב JFK – קונקשין סביר. עולה 130 דולר לאדם כולל מזוודות. לא זול אבל לא סוף העולם. זה מאפשר לכם להגיע לניאגרה ביום רביעי בצהריים, ולבלות את 20 השעות האחרונות של הטיול באיזור הניאגרה – סגירה מאד נחמדה לטיול.

עוד אפשרות היא לצאת מפילדלפיה, לעשות סיור קצר בפנסיבניה – איימיש / הארלי דייוידסון וכדומה. ואז לטוס בשעות הערב מבולטימור לבאפולו. לא בטוח שזה יתן הרבה.

טיסות ישירות מפילדלפיה לבאפולו בתאריך שלכם הן יחסית יקרות קרוב יותר ל-200 דולר.

נניח רגע שתעשו את החזור בטיסה כמו שהצעתי. זה אומר שצריך להגיע לניאגרה עד יום רביעי בצהריים. יש לכם כמעט שבוע שלם לטייל בנחת.

כמו שרבים מקדישים לפידלפיה הרבה פחות מ-4 ימים אבל יש מה לעשות שם 4 ימים, אז גם לאגמי האצבעות למשל אפשר להקדיש גם שבוע לטיול כוכב “כמו באירופה” למרות שרוב האנשים מקדישים רק יום בערך. וכך גם למקומות אחרים.

אפשרות נוספת היא לנסות לתפוס את תחילת השלכת. אתם קצת מוקדם מדי בשביל השיא, אבל אפשר לראות טיפה.

ואז הייתי מנסה:

חמישי – נסיעה לאיתקה + איתקה

שישי – אגמי האצבעות

שבת – נסיעה בבוקר לניאגרה. אולי דרך לצוורט פארק. לינה בניאגרה

ראשון – בבוקר יציאה מהניאגרה. יום נסיעה עד אלכסנדריה ביי (אלף האיים). אפשר לשקול לעצור ב Waterloo Premium  Outlets

שני – שייט באלף האיים, ואז נסיעה דרך האדינרונדק. לינה בלייק פלאסיד. פה אמורים לראות שלכת. עוד רחוק מהשיא, אבל בהחלט שלכת.

שלישי – עוד טיפה אדינרונדק, אולי אובסול קאסם, וחציה האגם לברלינגון.

רביעי, חמישי – נסיעה דרך עמק ההאדסון חזרה

אני ממש לא מומחה למסלול האחרון. אז ברור לי שאפשר לשפר, אבל אני חושב שהוא אפשרי.

אם רוצים אפשר גם לקחת טיסה מברלינגון ל JFK ביום חמשי. למשל של ג’טבלו בשעה 3 אחר הצהריים. ואז יש לכם עוד 24 שעות לעבות את הטיול, כולל אולי את הפוקנוז או משהו אחר

• קונטלון

האפשרות האחרונה שהצעת נראית לי הכי מתאימה, אולי בשינוי כזה או אחר.

בפילדלפיה זה אכן ביקור משפחתי. 
              נטייל עם המשפחה שם באיזור –על פי התכנון והמקומות שלהם.
              ב-19.9 אני מתכנן לנסוע לפארק SIX FLAGS בניו ג’רסי.

הוא פתוח רק באותו יום… לא מובן למה.

ימי פתיחה של SIX FLAGS

בכל מקרה, זה מגביל אותנו להישאר בפילדלפיה לפחות עד חמישי בבוקר ואז לצאת צפונה. 

הכוונה המקורית שלנו היא אכן לעבור דרך לנקסטר, הרשי’ס והאיימיש. ללון בדרך היכן שהוא (אולי קורנינג? אולי מקום אחר)

התכנון שלי הוא ללון בניאגרה ביום שישי ואז להינות מהזיקוקים. (בתקופה הזו יש רק בסופ”ש)

לוח שנה של הזיקוקים בניאגרה

אפשר באמת לוותר על לילה נוסף בניאגרה. לא קריטי.

נרצה לעבור גם בניאגרה און דה  לייק 

לאחר מכן דרך רוצ’סטר, קניות בווטרלו ויורדים לאיתקה.

לינה באיזור ללילה אחד או שניים (שבת ואולי גם ראשון).

משם אני בדילמה עם להמשיך לכיוון ההאדסון או לרדת דרומה דרך הפוקונוס.

יש לי שלושה או ארבעה ימים  מלאים _תלוי בכמה לילות נישן באיתקה), לא כולל את היום האחרון של הטיסה לארץ.  

אפשרות נוספת היא להפוך את הסדר ובאמת להגיע דרך לנקסטר והרשי’ס קודם כל לאיתקה ביום חמישי בערב, לילה או שניים ומשם לעלות לניאגרה ולישון שם בשבת.

ואז לצאת ביום ראשון בבוקר לכיוון אלף האיים ולאחר מכן לכיוון האדינרונדק ועמק ההאדסון.

השאלה אם זה לא מרחק גדול מדי לארבעה ימים מלאים... 

לעניין טיסות פנים – אני חושב שזה לא כלכלי כי זה ייקר לדעתי גם את עניין השכרת הרכב אם נבקש להחזירו במקום אחר שהוא לא ניו יורק סיטי. 

בכל מקרה, הרכב כבר הוזמן...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • אנשיםטובים

סיקס פלגס –בגלל שזו כבר לא העונה אז בגדול פתוח רק בסופי שבוע. אפשר לבדוק גם סניפים אחרים שלהם, לראות אם מסתדר יותר טוב. אולי Six Flags Great Escape

זיקוקין בניאגרה – לא ראיתי. הייתי שם בזמן הזיקוקים ושמעתי מהמלון, אבל לא היה לנו כבר כח לצאת (אני הייתי עם ילדים קטנים יותר). לתחושתי – בסופו של דבר זה רק זיקוקים. לא משהו שלא ראיתם אי אלו פעמים בעבר. אז זה בהחלט נחמד ואם אתם שם לא הייתי מפספס. אבל אם מסתדר יותר טוב יום שאין בו זיקוקים – לדעתי האישית לא קרה אסון.

ניאגרה און דה לייק – באופן אישי אני התאכזבתי. התאכזבתי לא כי לא יפה ונחמד, אלא כי זה לא מיוחד. למעו הדיוק קיבלתי יחסית תחושה של עיירה אירופאית (להבדיל להערים מהאמריקאיות). לא משהו שלא חווינו באירופה אי אלו פעמים. אז שוב זה בעיניי בקטגוריה של אפשר אם מסתדר, אבל לא שווה מאמץ מיוחד.

טיסות פנים, נסיעות וכו’ – אני תמיד אומר – אל תפסול שום דבר על פניו. תבדוק כמה זה עולה בפועל. כמה יעלה השינוי בהשכרת הרכב (או ביטול והזמנה חדשה), ו/או כמה יעלה בכלל שינוי של הטיסה כך שטיסת הפנים תהיה חלק מהכרטיס הבינלאומי (סביר שמאד יקר, אבל שווה לבדוק), כמה עולה הטיסה (בהרכב שלכם ובכמות המזוודות שלכם) וכו’. בהחלט יתכן שזה יצא יקר ולא שווה. אבל שים לה שיקר ולא שווה אלו שני דברים שונים. לפעמים שווה לשלם סכום מסויים כדי לשפר את הטיול.  לא טוען לרגע שזה המקרה, רק אומר לא לפסול.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • leedoron

לטעמי אף אחד מהמקומות בדרך לא יותר מלילה
                  • leedoron

אם אתם ליד איתקה כנסו לווטקינס גלן

watkins glen

תגיעו מוקדם בבוקר.

תעשו את המסלול בעליה עד אמצע הדרך (יש סימון אמצע) ותחזרו חזרה בירידה חזרה למגרש החניה.

מי שממשיך כמונו למעלה – מנקודת האמצע הדרך כבר לא מעניינת בעליה תלולה. חיכינו הרבה זמן להסעה כדי לחזור למטה (הסעה בתשלום. מי יש כוח אחרי כזאת עליה...)

• נוה2
                      נוה2 נערך לאחרונה על ידי

אשמח לדעת כמה ימים בסך הכל מלאים לקח לכם המסלול עד ההגעה לניו יורק

• תייר ותיק
                        תייר ותיק נערך לאחרונה על ידי

חזרנו בסוף השבוע הזה,

ישנו לילה בעיירה ניאגרה פולס במלון The Oakes Hotel Overlooking the Falls.

לא היה זול אבל נוף מדהים מהצד הקנדי לשני המפלים המוארים עם ג’קוזי בחדר האמבטיה, היה מושלם.
                        העיירה נפלאה והטיילת שבה צמודה למפלים, מופע הזיקוקים בלילה של המפלים טרם להנאה.
                        שורה תחתונה היה שווה. הנסיעה משם לטורונטו היא קצרה (בערך שעתיים) ומשם כבר יש טיסות לארץ.

התור ל – Blow Horn (הספינה שלוקחת למפלים בצד הקנדי) נראית עמוסה עם תור גדול אבל התהליך מהיר וגם בשעות העומס מדובר על המתנה של כשעתיים לאורך הטיילת עם נוף מדהים למפלים.
                        אגב, המפלים בצד הקנדי מרשימים יותר (מפל הפרסה).

משם תוכלו לנסוע בקלות ולעבור לצד האמריקאי ולחזור לניו יורק (טיולים מאורגנים עושים את זה ביום נסיעה אחד ארוך)

• קונטלון

טוב… מתקדמים בתכנון (טסים בעוד יומיים..)
                          20.9 יוצאים מפילדלפיה דרך הארלי דיווידסון ביורק לווטקינגס גלן, לינה בקורנינג (הוזמן)

21.9 מוזיאון הזכוכית בקורנינג, לנצ’וורט’, לינה בניאגרה בצד הקנדי (הוזמן)

22.9 יציאה לכיוון אית’קה, בדרך ווטרלו פרימיום, קיוג’ה לייק, קורנל. לינה מחוץ לאית’קה (לא סגור עדיין)

23.9 מאית’קה לכיוון לייק פלאסיד, אדירונדק

24.9 מתלבט אם להמשיך מזרחה לכיוון ההרים הלבנים, כביש 112 או להתחיל לרדת דרומה

25.9 …

26.9 …

27.9…

טיסה חזרה מJFK  בשעה 21:40

• אנשיםטובים

מרגיש לי בעייתי

20.9 יוצאים מפילדלפיה דרך הארלי דיווידסון ביורק לווטקינגס גלן, לינה בקורנינג

זמן הנסיעה נטו על פי גוגל הוא למעלה מ-6 שעות. ברוטו זה אומר למעלה מ-7

לא הייתי לא ביורק ולא בוויטקינס גלן. אבל להבנתי ביורק מדובר על סדר גודל של שעתיים ברוטו ובווטקינס גלן קרוס 3 שעות ברוטו.

נוסיף עוד חצי שעה לארוחת צהריים (על הדרך) ועוד פעמיים רבע שעה לעצירות רענון רציניות יותר

וקיבלנו יום של 13 שעות לפחות

וזה בלי שבדקתי מתי המסלול בווטקינס גלן נסגר

21.9 מוזיאון הזכוכית בקורנינג, לנצ’וורט’, לינה בניאגרה בצד הקנדי (הוזמן)

אין בעייה עם היום הזה בפני עצמו, אבל לניאגרה תגיעו רק אחר צהריים/ערב, מה שאומר שאולי יגררו לכם אטרקציות למחר בבוקר וזה כבר בעייתי

22.9 יציאה לכיוון אית’קה, בדרך ווטרלו פרימיום, קיוג’ה לייק, קורנל. לינה מחוץ לאית’קה (לא סגור עדיין)

נניח שתצאו על הבוקר. קודם כל יש לכם קרוב ל-4 שעות נסיעה סך הכל.

אאוטלט נוטה להיות משארבת זמן ובקלות אפשר להתקע שם עד הערב.

באגם – לא ברור לי מה רוצים לראות אז קשה לי להעריך זמן

קורנל – באיזור שעה תגיעו? באיזו שעה מחשיך? מה לדעתכם תספיקו לראות?

• קונטלון

מקבל את ההערות וגם כבר הציעו לי להשקיע יותר זמן בביקור במוזיאון הזכוכית: 
                              20.9 –
                              אני יכול לנסוע ישירות מפילדלפיה לקורנינג (להקדים את הארלי דיווידסון ליום אחר או לוותר) זה יוצא 4 שעות גוגל = חמש וחצי שעות בפועל = משמע אני מגיע לקורנינג בצהריים ואז אני יכול ללכת למוזיאון הזכוכית (פתוח עד השעה 17:00). 
                              21.9 –
                              אם מיצינו את המוזיאון ביום אחד (הכרטיס תקף לשני ימים עוקבים), יוצאים בבוקר לכיוון הניאגרה, דרך לצ'וורט'.
                              אם מרגישים שרוצים עוד במוזיאון הזכוכית, חוזרים למוזיאון ומוותרים על לצ'וורט'. 
                              מגיעים לניאגרה בצהריים.
                              לווטקינג גלנס נגיע בדרך חזרה (גם ככה אני מתכנן להגיע לאיזור אית'קה)
                              22.9 -
                              יוצאים מהניאגרה, ניאגרה און דה לייק, Montezuma National Wildlife Refuge‏, ווטרלו פרימיום ולינה באיזור. 
                              גוגל מעריך 3:15 שעות נהיגה נטו.
                              נראה לי סביר
                              22.9 – לרדת לכיוון ווטקינג גלנס, משם לאית’קה, אוניברסיטת קורנל (כמה פארקים שנרצה והזמן יאפשר בדרך(. לינה בקורטלנד).
                              זמן נהיגה גוגל = שעתיים וארבעים וחמש דקות.

איך זה עד כאן? 

• אנשיםטובים

ספרת את ה-22 לחודש פעמיים

לא הייתי מפצל את המוזיאון לשניים. בלי קשר לעלות הכרטיסים.

קודם כל כי יש לוגיסטיקה שגוזלת זמן (נסיעה, חניה, כניסה וכו’). לא המון אבל לוקח את הזמן שלו.

אבל בעיקר כי לא באמת תרצו לחזור לשם כשיש כל כך הרסבה דברים יפים אחרים באיזור

ביום שבו יוצאים מהניאגרה

ניאגרה און דה לייק זה ממש לא בדרך. זה לא שהסטייה נוראית, אבל זה לא בדרך. בנוסף זו עיירה קטנה ותיירותית. לא בדקתי אבל אני בספק אם לפני 10 בבוקר יש מה לעשות בה.

נניח רגע שתגיעו אכן ב-10 בבוקר.

אתם לא נוסעים לעיירה כזו רק כדי להיות בה חצי שעה. מן הסתם תבלו בה שעתיים – שלוש, ואז גם אולי תחברו את זה כבר לארוחת צהריים. כלומר מהעיירה תצאו רק לקראת 2 בצהריים.

נסיעה ל Wildlife Refuge  תיקח כ-3 שעות (כוך מעבר הגבול). כלומר תגיעו בסביבות 5 אחה”צ. כבר סגור.

אז אם ככה במקום השמורה תגיעו לקניון בסביבות 5. סוגרים ב-9. אז יש לכם 4 שעות כולל ארוחת ערב. סביר יחסית

• דפנה 11
                                  דפנה 11 נערך לאחרונה על ידי

הי מיקה שנה טובה !

השלמתי קריאה !  גם הכתיבה וגם הנופים הנהדרים יוצרים אוירה נהדרת.

איזה שיחוק עם הדירה על הים !!  .

יכול להיות שהצבעוניות של הבתים זה בגלל האפרוריות בשל ריבוי ימי גשם? 

• 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון