טיול לויטנאם קמבודיה, עם חזרה מבנקוק
-
אהלן חברים,
בעקרון מה שהכי חשוב לי לדעת זה עניין הויזות:
אני צריך להוציא ויזה לכל מדינה בנפרד ולשלם בנפרד? זאת אומרת ויזה לויטנאם, ויזה לקמבודיה וויזה לתאילנד ?
בתאילנד אגב נהיה רק כיומיים בבנקוק, נחכה לטיסה שלנו חזרה ארצה.
מעבר לזה עוד כמה שאלות משניות שאשמח עוד להעמיק בהן

1 – הטיול הוא לחודש. התכנית בגדול היא 3 שבועות בויטנאם, שבוע בקמבודיה ועוד יומיים בבנקוק תאילנד. אנחנו לא נוסעים למטרת טרק אתגרי אלא שילוב של מינון קטן של טרקים קלילים ויותר ”בטן גב” מול נופי טבע ואדריכלות תוך כדי התקדמות בתחבורה ציבורית. ה”בגדול” הזה נראה סביר ?
2 – אנחנו לא שומרים כשרות ונסתדר עם המזון, אבל אנחנו כן “שומרי שבת”, כלומר לא ממשיכים את מסלול הטיול בשבת אלא נחים בנקודה אחת לכ-25 שעות. יש אולי טיפים מיוחדים לנושא ממשהו בעל רקע דומה ?
3 – שמענו רבות על פאטייה שלא רחוקה מבנקוק, ואנחנו מעדיפים להמנע מקרבה למקומות של תיירות מין אגרסיבית. איפה בנקוק עומדת מהבחינה הזו ? נהיה שם רק כיומיים אבל בכל זאת…
4 – הטיסות הולך וחזור מבוצעות דרך טורקיש איירליינס עם קונקשן באיסטנבול. המצב עם טורקיה לא מזהיר אבל בסוכנות אומרים שאין מה לדאוג. יש משהו מיוחד שאני צריך לדעת ?
תודה רבה על הקריאה

-
1:ויזות
תצטרכו לבקש ויזה לויטנאם שאפשר לעשות באינטרנט אם אתם נכנסים ואתם נכנסים לויטנאם בטיסה.
לקמבודיה במעברי הגבול הרגילים מקבלים VOA שזו ויזה בהגעה.
אפשר להוציא לקמבודיה ויזה באינטרנט – לקצר תורים , בפעם האחרונה שהייתי התור של אלה שהוציאו באינטרנט היה ארוך פי שניים מהרגיל……
לתאילנד תקבלו VOA ל30 יום כשתגיעו לבנגקוק.
2: קצת מעט זמן לקמבודיה
אבל אם אתם טסים בטח תטוסו לסיאם ריאפ -מקדשי אנגקור -כדאל לטייל במקדשים לפחות 3 ימים זה גדול ועצום
וקצת קשה בפחות זמן לראות ולהתרשם בניחותא.
כדאי להישאר עוד יומיים ולטייל באיזור הכפרי של סיאם ריאם ולסיים בכמה שנשאר בפנום פן,
לגבי תאילנד – תעשיית תיירות המין מאד מפותחת בתאילנד
בפאטייה זה מרוכז
לא הייתי בכלל מטריח את עצמי לצאת מבנגקוק
יש כל כך הרבה מה לראות ולעשות בבנגקוק שגם שבועיים לא יספיקו.
מקומות לבילוי שבת
בויטנאם בהוי אן
הנוי
בקמבודיה – אם יוצא לכם סופ”ש בסיאם ריאפ סעו לבאטאמאנג – כ4 שעות נסיעה
עיירה כפרית שאפשר לטיל בה רגלית וליהנות מהעיירה – סיאם ריאפ היא עיר מאד תיירותיתי עם כל הרע שבזה.
כך גם פנום פן
-
לא הבנתי למה לשלב את בנגקוק
אתה מבזבז זמן על העברות מיותרות
-
טורקיש לא טסים לויטנאם
-
תודה רבה !

טורקיש מטיסים לויטנאם עם קונקשן באיסטנבול, יש לי כבר כרטיס טיסה כמובן

ולגבי בנגקוק אני מסכים, הייתי מוותר עליה אך הטיסה בחזור לטווח התאריכים והמחירים שביקשנו היא משם.
-
לאחר התגובה המפורטת של אבי , מספר הערות :
מסיאם ריפ לבוטמבונג – המלצתי לקחת שייט , ואז עוברים גם דרך הכפרים הצפים .
בבוטמבונג עצמה , לשכור טוסטוס ולטייל בעיר ולראות את המיבנים מתקופת השלטון הצרפתי , מחוץ לעיר , רכבת הבמבוק , ועליה למינזר (שאני לא זוכר את שמו) שממנו יש תצפית יפה על בטמבונג .
מבטמבונג אפשר לחתוך לכיוון תאילנד , רק תשאלו במלון את העלויות , לקמבודים יש תכונה לעלות את המחירים כלפי מעלה (זה נפוץ בכל המזרח אבל אישית הכי הרבה נתקלתי בזה בקמבודיה)
בגדול , הזמן שאתם מקציבים הוא מועט . ואני מקווה שתספיקו כל מה שאתם תרצו לראות .