טיול באירופה לבד
-
תמיד להגיע עם דולר או יורו. אין מה לעשות עם שקלים.
-
בשביל שיהיה כסף מקומי להתחלת הטיול, הנה כמה אפשרויות:
- לרכוש בארץ אצל חלפן
- להזמין ולאסוף בתחנה של בנק פועלים בשדה
- למשוך כסף מקומי מכספומט בשדה אחרי הנחיתה
היות ומדובר בסכום נמוך יחסית, אין חשיבות רבה לאפשרות זולה, אלא לאפשרות נוחה. סביר להניח שזו אפשרות 2 או 3
-
עדיף לא להמיר בשדות תעופה. לרוב השער לא משתלם.
תוכל למשוך בכספומט. תבדוק עמלות משיכה בבנק שלך
בנוסף לעיתים יש כספומטים מסוימים שגובים עמלה גבוהה
מציעה להגיע עם יורו, ולעשות סקר בין כמה דוכני צ’יינג
בפראג המרנו משמאל לקניון פלדיום בכיכר הרפובליקה. במבנה של הקניון, בדוכן חיצוני. לא צריך להכנס לתוך הקניון.
תשווה את השער ואם נגבית עמלה….
אפשר להזמין מראש סכום שתבחר בגרופון בנק פועלים שימתין לך בנתב”ג ותאסוף בדלפק לפני הטיסה.
בפראג יש כייסים רבים ומתוחכמים, שים לב במקומות צפופים, במטרו ובהתקהלויות סביב אמני רחב, ויש נוכלים שמתחזים לפקחי תחבורה שיגידו לך שהכרטיס לא תקף, לא מתאים… ועוד..
-
תודה רבה חברים. בינתיים אני רק נבהל מכל התרמיות והנוכלויות שאני שומע על המקום…
לי- תודה על העצה. עוד דברים שאני צריך להיזהר מהם שם?
כמו כן, אשמח להמלצות על הוסטלים עם חדרים פרטיים עם מקלחת וכו’.
-
הייתי בפראג ובברלין לבדי ויותר זמן מהמטייל הממוצע (בפראג גם יותר מפעם אחת) ולא נתקלתי בשום “נוכלות” או כייסות או בעיות למיניהם. אם אתה מפעיל את הראש ושומר על חפציך, לא אמורות להיות בעיות.
מכיוון שצריך כסף מזומן לתחבורה הציבורית מהשדה, הכי פשוט להמיר שטר של 50 דולר להתחלה בשדה, ואחר כך לחפש בנחת החלפת כספים בעיר בשער טוב יותר.
-
חבר'ה מנסה את מזלי שוב- המלצות להוסטלים ?במרכזי הערים ברלין ופראג, עם אפשרות לחדר פרטי - חובה.
-
אתה מכיר את האתר booking.com?
תשתמש שם בפילטרים המתאימים לדרישותיך ותמיין לפי המרחק ממרכז העיר.
אתה יכול להעיף מבט גם על הוסטלינג אינטרנשונל.
-
מצטרפת להמלצה על אתר בוקינג השימושי
ניתן לסנן לפי רמות תקציב, סוג הלינה וכו’
-
יש גם אתרים ייעודיים להוסטלים, כמו hostelworld או hostels.com
יש בהם דירוג גולשים וביקורות.
-
חברים תודה לכולם, מכיר את האתרים הנ”ל. חשבתי שאולי תהיה המלצה ספציפית למקום.
תודה רבה בכל אופן.
-
הביקורות בבוקינג.קום נחשבות אמינות, לא מצאת שם כלום?
-
יש מבחר גדול, מצאתי לא מעט. סתם הייתי שמח להמלצה מחבר פורום שהיה.
תודה.
-
זה בסדר, אני מקווה שיהיה כאן מי שיוכל לחוות דעה מנסיונו האישי.
בינתיים… אתה יודע שכל הביקורות בבוקינג.קום הן של כאלה שהיו?
-
כן, מכיר. תודה.
-
ברלין --- לינות זולות והוסטליםתתייעץ בפורום לגבי מיקומי הלינות שתבחר בפראג וברלין, לפני שתסגור
ותבדוק גם חדר ליחיד במלונות.. יש אפשרויות זולות ונוחות.
על ברלין ופראג יש גם קבוצות פייסבוק שאפשר להתייעץ
ומציעה לפנות לתמר, שגרה בעיר
ומנהלת עם נדב את חברת הסיורים
לקבל ממנה המלצה ללינה זולה והוסטלים
[email protected]
http://www.plushostels.com/plusberlin
http://www.meininger-hotels.com/en/hotels/berlin/center/
כבש: “ישנתי בזמנו בהוסטל הזה (האתר מוביל גם למלון וגם לאכסניה):”
בהצלחה

-
כדי לקבל המלצות מהימנות על הוסטל צריך לפנות למי שישן בו, לא למדריך או תושב. הוסטל הוא לא מלון, האווירה בו מאוד חשובה, ולהכיר אותו מפרוספקט או ביקור או רשמים מיד שנייה זה לא באמת נותן אינדיקציה של ממש להיכרות איתו.
שנית, הכי טוב לבדוק באתרים שבהם יש דירוג של כמות אורחים גבוהה (כמו בוקינג או אתרי הזמנת הוסטלים), כי לפעמים יש דעות שונות וטעמים שונים – באתרים כאלו אפשר לקרוא דעות שונות ולקבל מושג גם אם ההוסטל טוב וגם על האופי שלו כדי לבדוק שהוא מתאים לך (לדוגמא, יש הוסטלים יותר שקטים ויש כאלו שידועים כמיועדים לחובבי מסיבות ואלכוהול והם יותר רועשים).
-
תודה לך. זה בדיוק מה שאני רוצה לקבל, המלצה ממישהו שיישן במקום מסויים. אני גם יותר נוטה לסמוך עלינו הישראלים בדברים הללו, כיוון שאנחנו יודעים להיות ביקורתיים כשצריך...

-
כולם יודעים להיות ביקורתיים. מצרפת לך תמונה להמחשה: צילום מסך מ-hostelworld, אכסניה בברלין שקיבלה ציון ממוצע של 7.5. מעניין לראות שאנשים שונים התלוננו פה על דברים שונים. אם אתה מתמקד בחוות דעת של אדם אחד אתה רואה מה הוא חשב, אבל זו לא בהכרח התמונה המלאה ואלה לא בהכרח הדברים שרלוונטיים אליך. אולי לך לא חשוב בכלל שיש פקיד קבלה לא נחמד? או שאם אתה ישן בחדר פרטי אז לא חשוב אם יש לוקרים? 850 חוות דעת זה הרבה יותר אמין מחוות דעתו של אדם אחד שאתה בכלל לא מכיר ולא יודע מה הסטנדרטים שלו. 800 אנשים אמרו שהמקום נקי ובטוח? המקום נקי ובטוח. אחד? לך תדע למה הוא קורה ״נקי״.

-
גם נכון. שקד תודה רבה על ההשקעה, שוב.
-
כרטיסי טיסה כבר יש?