חלוקת שישה ימים מלאים בצפון איטליה (דולומיטים)
-
היי חברים, אז בעזרת אנשים מדהימים בפורום הזה הצלחתי לסגור פחות או יותר מסלול. אשמח לדעתכם… מזכיר – זוג בגילאי 26 ו36, ללא עליה על רכבלים:)
כל מלונות הלינה כבר סגורים ולא ניתן לשנותם, מתייעץ לגבי האטרקציות וחלוקת הימים…
יום 1 – המראה מישראל, נחיתה בונציה, איסוף רכב שכר ב10:00 בבוקר משדה התעופה, נסיעה לקבלת חדר במלון בויגו די פאסה (עמק פאסה), אגם קארצה, סיור במואנה. לינה בויגו די פאסה.
יום 2 – סיור בעיירה קאנאזיי, מעבר סלה, הגעה לאורטיזי וקבלת חדר במלון באורטיזי, מסלול הליכה בתוך אורטיזי - Str. Val d'Anna או מסלול הליכה - panaraida ב- val gardena, Santa Cristina,Cascata Waterfall - Trevela, בערב - סיבוב בעיירה אורטיזיי. לינה באורטיזיי.יום 3 – או נסיעה לאגם בראייס או טיול בשמורת טבע Parco Naturale Puez Odle. סיור בעיירה אורטיזיי. לינה באורטיזיי.
יום 4 – בולצאנו כמה שעות סיבוב בעיר, טירת Runkelstein Castle, אגם טובל. לינה באגם טובל.
יום 5 – יציאה מאגם טובל דרומה, אגם טנו, ריבה דל גארדה, אם נספיק גם מלצ’זינה. הגעה ולינה במסטרה.
יום 6 – החזרת רכב לשדה על הבוקר. יום שלם בונציה. לינה במסטרה.
יום 7 – טיסה חזרה לישראל על הבוקר.
תודה ענקית ענקית לעוזרים.
תומר! -
כעיקרון התוכנית שלך בסדר גמור. ביום השלישי, אגם בראייס לא ימלא לך יום שלם (לגבי השמורה אני לא יודע), אז אם אתה בוחר באופציה הזו – תכין משהו נוסף באותו היום (למשל: ביקור בעיירה המקסימה ברסנונה).
ביום החמישי, אגם טנו ייראה לך די מסכן לעומת אגם בראייס ואגם טובל.. מבחינת עיירות על שפת אגם גארדה, למלצ’זינה מגיעים בעיקר על מנת לעלות אל מונטה באלדו. אם אתם לא בעניין של רכבלים, לדעתי עדיף לנסוע בצד המערבי של האגם ולעצור בלימונה סול גארדה ו/או בסירמיונה שבדרום האגם.
-
חשבתי שהנסיעה הלוך חזור לאגם בראיס פלוס שייט שם וסיבוב סביב האגם יכול לקחת לנו חצי יום.. אם לא- זה מצויין, אעביר דברים מהיום הקודם שנראה כאינטנסיבי.
לגבי החזור אולי באמת נעבור בלימונה. סירמיונה נראית לי כמו מקום מפוצץ תיירים עם קשיים בחניה- אולי מקום שלא יהיה כדאי להכנס אליו… אבל נראה...
-
נסיעה הלוך חזור לאגם בראייס פלוס שייט וסיבוב סביב האגם אכן ייקח בערך חצי יום (אולי קצת יותר..), ולכן אפשר להכניס מקום נוסף שנמצא בדרך.
סירמיונה אכן מקום מפוצץ בתיירים ועם בעיות חנייה, אבל עדיין שווה ביקור. אחת האופציות היא להשאיר את הרכב באחת העיירות הסמוכות (למשל דסנזאנו) ולהגיע במעבורת.
קחו בחשבון גם את מזג האוויר – אם מדובר ביום חם מאוד, טיול בעיירה/ות, גם היפות ביותר, עלול להפוך מהר מאוד לסיוט (כמו לצאת עכשיו להסתובב ברחובות תל אביב, רק בלי האופציות לברוח למקומות ממוזגים, כי אין).
-
מה שחסר לי בתכנית שלך זה הלב היפה של הדולומיטים – אזור המרמולדה. העובדה שאתם לא עולים ברכבל לא אומרת שאי אפשר ליהנות מהנופים גם מלמטה. ויתור זה בעיני פספוס רציני. אני ממליצה לכם להקדיש יום אחד לסיבוב בכבישי הנוף. אפשר לעשות כסיבוב מלא מהלינה באורטיזיי, או ביום המעבר לאורטיזיי.
אפשר במסגרת הסיבוב הנ”ל לעצור לטיול בקניון סוטוגודה (בהנחה שפתוח?)
לגבי העיירה Canazei, לא התרשמתי שזו עיירה לשיטוט. היא יותר עיירת סקי, או בסיס למסלולי טבע. זה בניגוד לעיירה אורטיזיי, שיש לה מדרחוב שוקק ונעים לטיול, וגם פרומנאדות לכל דורש. שווה לשוטט בה בשעות שהחנויות פתוחות, ולא להשאיר לערב המאוחר.
מה שעוד כדאי לחשוב עליו זה מה עושים עם ימי גשם. יתכן שתצטרכו לערבב את הימים ביצירתיות, כי בולצאנו, למשל, מתאימה לימי גשם, ואילו את סיבוב הנוף כדאי לעשות ביום יפה. אורטיזיי ממוקמת מצוין גם לגיחה לבולצאנו וחזרה, כך שכדאי לשמור על גמישות.
-
גם קאנזיי וגם מואנה הן לא עיירות לטייל בהן. כלומר, יש המון תיירים שמטיילים בהן, אבל בחיי שאני לא מבינה מה הם מחפשים שם. מואנה קצת יותר חביבה מקאנזיי, בעיקר בגלל הסמטאות הצרות שיש בה, ועדיין זאת לא עיירה יפיפיה או כזו שווה לבזבז עליה זמן. טיילנו בה ¾ שעה מיותרת.
במקומך הייתי מנצלת את הזמן לעלות באחד הרכבלים בעיירות עמק פאסה. בויגו יש רכבל נחמד לרכס הרודזגארטן (עם כמה מסלולי הליכה), אבל זה שבקאנזיי נראה לי יותר מומלץ. הרכבל מקאנזיי מוביל למעבר פרודוי, שממנו כדאי לקחת רכבל נוסף לסאס פרודוי, שם יש נקודת תצפית עוצרת נשימה (מרפסת הדלומיטים) על המרמולדה ועל כל ההרים שמסביב לעמק פאסה.
-
היי,
הוא ציין שהם לא עולים על רכבלים.
תומר
-
פיספסתי את זה…
בין ויגו די פאסה לקאנזיי יש עיירה בשם פוזה די פאסה, שבשוליה יש פארק קארוונים בשם וידור. יש שם בריכה עם מגלשות ומתקנים לילדים קטנים, אבל יש בה גם בריכה חיצונית מחוממת עם זרמים שכיף לבלות בה, במיוחד אם יורד גשם בחוץ. יש גם בריכה מקורה (מחוממת) שיש לה נוף פנורמי יפה אל ההרים. ויש במתחם גם חדר כושר וספא.
אם בילוי בבריכה מתאים לכם, אז בקאנזיי יש גם מתחם של בריכה מקורה עם נוף פנורמי להרים. המקום נראה קצת יותר מתאים למבוגרים (ראינו אותו רק מבחוץ ובתמונות), אבל קצת יותר יקר.
ליד הבריכה בקאנזיי יש אולם קולנוע.
יש גם שוק נודד בין העיירות (לפי ימים), אבל הוא לא כזה אקזוטי. סוג של שוק רמלה לבגדי ספורט.
-
תודה רבה! לא ידעתי שאפשר לעשות סיבוב עם הרכב מסביב למרמלודה גם אם לא עולים. האם מסלול כזה של עיקוף המרמלודה עם הרכב יפה יותר מאשר נסיעה לצורך העניין לאגם בראייס( ייקח לנו פחות או יותר אותו זמן נהיגה)?
האם במסלול העיקוף עם הרכב יש היכן לעצור עם הרכב ולעשות גם הליכה רגלית מסביב?
- לגבי קנזאיי – הדעות חלוקות כנראה, היו אנשים שהמליצו לי גם על סיור בעיירה. אז אפשר לוותר על הכניסה לקנזאיי? אם אני ישן בויגו די פאסה – מהיכן אני יכול לצאת לטיול רגלי של כמה שעות בעמק פאסה?
- לגבי ימי גשם, אכן רשמתי לעצמי מספר מקומות אופציונליים כמו להקדים את הטיול לבולצאנו, או ללכת למרחצאות סגורות.
תודה על העזרה.!! -
היי כאמור, אני סובל מפחד גבהים ולא עולה על רכבלים.
אז את לא ממליצה לסייר בקאנזיי ובמואנה?
יש כאן אנשים שמאוד המליצו על העיירות האלה…. -
לגבי בריכות – יש לנו במלון כבר, אם יהיה יום גשום ממש נוכל להשאר בבריכה של המלון.
אנחנו זוג ללא ילדים, לכן אטרקציות לילדים פחות רלוונטיות עבורנו.
-
חלוקת שישה ימים מלאים בצפון איטליה(דולומיטים)מנסה את מזלי שוב לגבי המלצות ל:
- אנחנו חובבי קונדיטוריה – האם יש קונדיטוריות/מאפיות מומלצות בערים שציינתי?- אני צלם – אשמח לשמות של המקומות הכי יפים לצילום באזור.
- חנויות מומלצות לקניית דברים מקומיים – גילופי עץ, שמן זית, שוקולדים וכדומה..
- מסעדות צמחוניות/טבעוניות/חלביות מומלצות.
- מסלולי הליכה מומלצים לכמה שעות עם נוף מדהים -ברמה קלה/בינונית בעמק גארדנה או בעמק פאסה.
- דברים מרכזיים והכרחיים לראות ביום שלם בונציה…
תודה לכולם שוב:)
-
הסיבוב שדיברתי עליו הוא לא מסביב למרמולדה, אלא נסיעה נופית שבה בין השאר רואים גם את רכס המרמולדה, וגם רכסים אחרים, פאסים, עיירות, ובקיצור - נוף מרהיב של הדולומיטים. לדעתי - חובה.
לגבי הנסיעה לאגם בראיס, לדעתי הדרך המהירה מאורטיזיי לבראיס לא מגיעה לקרסוליים של הסיבוב הנ"ל. אני מתכוונת לנסיעה שיוצאת מערבה מאורטיזיי.
אם מישהו חולק עלי - מוזמן להגיב…
לגבי מזכרות - יש חנויות מזכרות באורטיזיי, ובכלל בעיירות ואל גרדנה, גם על הכביש הראשי של העמק (חנויות גילופי עץ). בקאסה טראבלה (ליד המפל) יש אומן עץ. אם יהיה לכם מזל תוכלו לראות אותו עובד. הוא גם מוכר את יצירותיו, למרות שאין הרבה... יש מזכרות בסלה פאס, יש במאלגה צ'אפלה ליד הרכבל, שהוא גם קרוב מאוד להתחלה של קניון סוטוגודה שהמלצתי עליו. יש באגם קארצה. בקיצור - לא חסר...
-
היי, זה קצת מבאס לקרוא את זה עכשיו כי זה היה התכנון המקורי להגיע מכייון קורטינה דאמפצו ולנסוע בדרך הזו, אך אמרו לי שאין הרבה לעשות ולראות בקורטינה ושעדיף שאשן באזור קנזאיי במקום.
אני גם ככה אסע ברבע מהכביש הזה מקאנזאיי לאורטיזי דרך מעבר סלה, האם בדרך הזו אזכה לראות לפחות חלק מן הנופים המדהימים עליהם את מספרת? נראה לי הזוי לנסוע במעגל את כל הדרך הזאת ולחזור לאותו מקום.
תודה רבה על הטיפים לגבי המזכרות:) -
לטעמי תראה גם נופים מרהיבים מקנזאיי לאורטיסיי, ובכלל בכל האזור של הדולומיטים המזרחיים. וכדאי לכלול גם את מעבר פורדוי. ממעבר זה אפשר לעשות מסלול מקסים, שווה ביותר המאפשר תצפיות באמת מרהיבות לדעתי יותר מכל נסיעה ברכב, ל viel de pan. המסלול מסומן היטב אבל בחלקו עובר על צלע הר, אתה צריך לחשוב אם מתאים לך בגלל פחד הגבהים. אישית הלכתי בו בלי בעיה בחלק הצמוד להר. הוא מספיק רחב ומאפשר מעבר ל3 אנשים..לקח לנו 3 שעות הלוך ושוב. (היה כתוב שעתיים, למיטב זכרוני).
אמנם אגם בראיס מקסים, אבל מאורטיזיי זי די רחוק, הלוך ושוב זה בערך 190 ק”מ, תלוי מהיכן נוסעים וחוזרים. תשקול אם מתאים לכם.אישית, הייתי מוותרת.
וכן עושה את המסלול שפסגות הציעה. חלק יפה הוא התצפית על המרמולדה מפדאיה וההשתקפויות שלפעמים ניתן לתפוס באגם פדאיה, שבעצם לא כל כך יפה לכשלעצמו בעיני. אבל אם אתם לא עושים מסלולים ארוכים, אז שווה. לא התלהבנו מקניון סוטוגודה, אם כי העיירה עצמה חביבה.
-
פשוט לחנות את הרכב במעבר פורדוי וממש משם יוצא מסלול מסומן?
-
הנסיעה מקנזיי לאורטיזי בהחלט יפהפייה ועוברים גם דרך מעבר סלה.
מואנה לדעתי כן עיירה יפה. כשאתם מטיילים בה ממליצה להתחיל מכיוון העיירה סורגה והנהר שלה, שלקראת מואנה מתרחב למן אגמון קטן ויפה.
ממליצה גם לטייל על סכר אגם פדאיה ביום יפה וליסוע סביב האגם.
אם אתם מחפשים מסלול שלא מצריך רכבלים באזור קנזיי – מהעיירה פוזה די פאסה יוצא עמק משנה בשם ואל סאן ניקולו. ניתן להגיע לחנייה שם די בתחילת העמק ומשם לצאת במסלול רגלי בעליה יחסית מתונה למפלים קטנים שלא מאד מרשימים אבל הדרך אליהם מקסימה! עוברת במשטחי אחו, הרים יפים ובתי עץ קטנטנים, ומעט גם בתוך היער.
אגב ממעבר סלה ניתן ללכת לפסגת צ’ימפינוי (שנמצאת בואל גרדנה) ברגל אך מדובר בעליה של שעה וחצי. (אנחנו עלינו ברכבל לצ’ימפינוי וירדנו למעבר סלה, אך אתם יכולים לעשות את ההפך בגלל מגבלת הרכבלים).
אם אתם הולכים לקניון סטוגודה שאגב לא מידי מרשים, ממליצה כבר ליסוע לעיירה אלגהה שהיא בהמשך ולעשות שייט באגם הקטן שלה אבל היפהפה. את היופי האמיתי של האגם רואים רק מהשייט ולא מכיוון העיירה.
יש המון אופציות באזור גם בלי רכבלים!
-
אגמון סורגה לפני מואנה:
-
המסלול מפוזה די פאסה, לא מצאתי תמונות מוצלחות בלעדינו, אז 2 תמונות באמת לא מייצגות:
-
וואו התמונות מואל סן ניקולו ממש יפות והאזור נראה מושלם לטיול. יכולה בבקשה לסמן לי על המפה בערך מאיפה יוצא המסלול? אנחנו נלון בויגו די פאסה שזה לא מאוד רחוק, צריך להגיע עם הרכב עד לחנייה הקרובה לעמק ומשם להתחיל לצעוד?