תיאלנד - חופשה בסגנון אחר
-
לפני שבוע חזרנו מטיול הקייץ.
השנה משהו אחר.
טסים מזרחה ולא מערבה, תרבות אחרת , עולם אחר, טיול הרבה פחות עצמאי שנובע מהבעיתיות לנהוג, ומרכיב משמעותי של בטן גב .
תיאלנד כבר על הפרק כמה שנים, ובכל פעם נופלת מחדש.
לפני שנתיים כבר כמעט נסענו אבל מחירי הכרטיסים הגבוהים (וההרגשה שלי של איפה הנופים ) שינו את היעד.
השנה זה קרה.
זה היה שונה.
זה היה מאוד כיפי ומאוד מהנה.
בניגוד למה שחשבתי האיים כבשו את ליבי ( חשבתי מה כבר יכול להיות בבטן גב וכמה אוכל להנות מזה...מתברר שהרבה
).
עלות המחיה הזולה הפתיע אותי. ממש כיף שאוכל כמעט בחינם.
ובתיאלנד הבנתי למה יש כבישים ריקים בקייץ – כולם לא ביער השחור ולא בגארדה, הם בתיאלנד. באיזורים רבים שומעים כמעט רק עברית.
ואני לתומי חשבתי שכולם כבר מזמן היו בתיאלנד ורק אני ניגררת.
אז לסיכום לפני שאתחיל.
היה כיף ממש. לאיים אני אחזור.
אני עדיין מעדיפה את ארה”ב.
הילדים נהנו בטרוף.
לפינת התודות:
ליסמין ( יונה וקשת ) ששלחה לי המון חומר וענתה על המוני שאלות בעיקר לפניש נתיים שכמעט נסעתי נעזרתי הרבה בטיפים
לענת לוין ששלחה לי המון חומר מאוד יעיל.
לכתובי הבלוגים/סיפורי הטיולים ( דפנה שרון יסמין אלעד והיו עוד מתנצלת בפני מי ששכחתי )
וכמובן ל 2 הצמודות שלי בטיול הזה. איריס שהתחילה כמה ימים לפני ופנינית שהתחילה כמה ימים אחרי וחילופי המידע , הן לפני הטיול והן בזמן אמת היו שווים המון המון.
מתחילה בקצת תמונות
-
-
תוכנית טיול ולוגיסטיקהאף פעם לא הייתי בתיאלנד.
יותר מזה אף פעם לא הייתי במזרח ( למעט נסיעת עבודה בת שבוע לדרום קוריאה)
אז בחרנו לחלוטין במסלול החומוס :
- צפון 8 ימים ( כולל יום הטיסה ) צ’אנג מאי- צ’אנג ראי בטיול פרטי.
- איים : 8 ימים חילקנו 4 לקופנגן ו 4 לקוסמוי ( בדיעבד היינו מחלקים אחרת ורוב הזמן נישארים בקופגן )
- בנגקוק 3 ימים בסיום.
טיסות : בתיאלנד אין הרבה אופציות אם רוצים טיסות ישירות.
טסנו באל על.
הטיסות נרכשו ב ספטמבר לפני שנה.
עלות כ 1300 דולר לאדם.
כללו טיסות פנים מבנגקוק לצ’אנג ראי, מצ’אנג ראי לקוסמוי ( ישיר ) ומקוסמוי לבנגקוק.
כרגיל ( אצלי ) הטיסה של אלעל מעולה. הטיסות יצאו בזמן השרות היה אדיב.
הכל מעולה ( חוץ מהצפיפות ב 747 ).
נסענו חבורה שלמה אני ו 2 ילדי ( שכבר בני 12 ו 15 ) ו2 חברות.
ר ושני ילדיה התאומים בני ה 13
ל ובנה בן ה 12.
הילדים מכירים כבר מליון שנה ( מאז שזוכרים את עצמם ) ונהנו מאוד יחד.
עם שתיהן טיילנו כבר בחול בעבר. היה יופי בעבר ויופי עכשיו.
-
גם אקרא וגם שומר למרות שתאילנד לא על הכוונת כרגע.
למה יש בעייתיות לנהוג בתאילנד?
-
הי איילת למורות שזה מסלול החומוס סיפור שלך אני אקרא ורק בשביל לראות איך הילדים גדלו משנה שעברה. בנתיים התמונות מעוררות געגעוע.
-
גם אני מצטרף בשמחה. אומנם תאילנד גם לא נמצאת באיזה תכנונים נראים לעין שלי אבל דווקא הזווית של מי שכמוני לא חשבה על זה ובכל זאת מאוד נהנתה – מעניינת.
-
מבחינתי תאילנד = בכל הזדמנות ,
ומאז שהילדים גדלו אנחנו משתדלים לעשות תאילנד/ארהב לסירוגין ככל שמצליח לנו למצוא זמן ותקציב.
לאירופה אנחנו כבר פחות יוצאים לטיולים ארוכים כמו פעם אלא סתם לגיחות קצרות בעיקר לערים.
אז הצטרפתי בשמחה למרות שאת מסלול החומוס אני מכירה די טוב ואת רוב התמונות שלך יש לי במצלמה , חוץ מהמקדש הלבן המשגע הזה שאיכשהו פספסתי אבל אין לנו כוונה לחזור לצפון בקרוב..כי כמו שאמרת : חוזרים לאיים .
איילת, הרעיון לטייל עם החברות הוא פשוט מעולה בהקשר של תאילנד ואין פלא שהילדים נהנו בטירוף, וגם לטייל במקביל לאיריס ופנינית בטוח תרם .
אבל ממילא חצי מדינת ישראל שם...אז כנראה שהעדר יודע משהו.
שמוליק,
תשקול ברצינות .. יש מצב שאחכ תשאל את עצמך למה לא טסת לתאילנד הרבה קודם ..
מחכה להמשך
עדי
-
איילת יקרה
איזה יופי שהתחלת!!! התמונות היפות כמעט גורמות לי חשק לספר גם. ואנחנו מאלה שלא התעלפנו מתאילנד… גם לא בפעם השניה.
אני עדיין מתאוששת מתאילנד ולא חושבת על סיפורי פורום. היום הצלחתי להתחבר לאתר לראשונה מאז שובנו…. אז בינתיים משאירה לך את הבמה. אולי אוסיף את הזוית שלנו אם יורשה מדי פעם.
היה כיף להתייעץ ולשתף פעולה
ברוכים השווים
איריס ( שגם מעדיפה בינתיים את ארהב
)

-
איילת!!
איזה כיף שהתחלת את הסיפור!
מתה לשמוע בדיוק מה היה איפה.. שביל חומוס או לא שביל חומוס בסוף כל טיול יוצא אחרת

מחכה להמשך ובינתיים מבשלת את הסיפור שלי על אש נמוכה.. בקרוב אצטרף!
-
הי איילת שמחה שנהינית
כן גם אני לא הבנתי איך אפשר להנות באיים מבלי לעשות הרבה...ואכן נהניתי.מחכה להמשך!
-
ברוכים השבים איילת
מצטרפת לעוקבים אחרי סיפור הטיול,
אף פעם לא הייתי בתאילנד ולא יודעת מתי אהיה, אבל אין לדעת.…
ענת
-
הי איילת,
עוקבת גם אחרי הסיפור.. טיילנו שם שהגדולה היתה בת שנה (לפני 10 שנים כבר
) , ובאופן כללי מאוד נהנים בתאילנד.. -
היי איילת
כיף להתחיל את הבוקר עם סיפור שלך.
בתיאלנד הייתי לפני יובלות בטיול מאוד ארוך ומהנה.
שמחה לשמוע שמאוד נהנתם, שמחה במיוחד שיותר אהבת את קופנגן.
תודה על השיתוף
לימור
-
איזה כייף לקרוא! תודה על השיתוף
מעולם לא הייתי בתאילנד. סוג של חלום לבקר בה עם הילדים.
קוראת בשקיקה

-
תודה לכל המצטרפים לטייל איתנו
עמיחי : קשה לנהוג בגלל שנוהגים בצד ימין ( לי לפחות ברור לי שיש כאלה שעבורם זו הרבה פחות בעיה ) אבל גם בגלל שהנהגים שם נוהגים כמו משוגעים.
הכי קיצוני זה היה בבנגקוק אבל לא רק.
מצד שני רכב צמוד עם נהג עולה גרושים, כך שהמגבלה לא רצינית
שרון : הילדים גדלו מאוד
, עוד מעט יופיעו. הבת שלי דירגה את תיאלנד במקום הראשון מכל הטיולים בחול
שמוליק : לדעתי שווה תיאלנד. שווה להתנסות במשהו אחר.
עדי : כן לגמרי חוזרים לאיים, לקופנגן הייתי חוזרת מחר. אבל בנתים מסתפקים באילת בסוכותאיריס – את מוזמנת לצרף את הזוית שלך כמה שיותר.
פנינית – כנ”ל. כיף היה להכיר אותך. גם אלקטרונית ובסוף גם פנים אל פנים
ענת וחן – ממליצה לנסות את תיאלנדעדן, לימור : תודה אשמח לעלות לכן זכרונות
-
גם אני מהמעדיפות את ארה”ב אבל לזכותה של תאילנד ייאמר שפתחה בפניי את דלתות המזרח הרחוק, אחרי הביקור בה העזתי לטייל במדינות נוספות שם ו...אלו חוויות מסוג שונה לחלוטין. שווה לגוון.
-
הטיול בצפוןבהתאם למגמה ( טיול חומוס ) הלכנו על טיול פרטי בצפון.
טיול פרטי בצפון כולל ואן שניראה כמו מאות ואנים אחרים, שכולל נהג שנוהג עבורי , סוחב ומעמיס את כל המזוודות, מוריד אותנו קרוב והולך לחנות רחוק ורץ מהר לפתוח לנו את הדלת, וכמעט מקבל התקף לב אם הצלחתי לפתוח את הדלת לפניו ( אל דאגה זה לא יוריד מהטיפ ).
הטיול הפרטי גם כולל מדריכה חביבה דוברת אנגלית סבירה, שמסבירה המון , מאירה פנים, מסדרת עבורנו הכל, מגננת אותנו ( לכן לשרותים אח”כ לא יהיה איפה ) , קונה לנו פירות ושתיה קרה וצ’יפס בננות.
ובואן יש צידנית שבהה מאחסנים מיים קרים פירות וכל מה שקנינו בדרך
אני עוד לא החלטתי מה דעתי על ה SETUP מצד אחד ממש נוח שעושים עבורי הכל ( בעיקר שסוחבים עבורי מזוודות ) מצד שני קשה לי עם אובדן העצמאות ואובדן הספונטניות.
אחרי שקראתי כמה סיפורי טיולים, הבנתי שכולם דומים, וכל המדריכות חמודות, התכתבתי עם כמה סוכנים. גדי ( בעלה הישראלי של גאם) היה הכי קשוב לרצונותי והכי סבלני למיליוני השינויים והבקשות שלי וזכה בהזמנה.
63000 באט ( שהם כ 7000 שח ) ל 8 אנשים.
טיול של 6 ימים+ הסעות מהש”ת ואליו.
שרות אחלה, כל יום גדי התקשר לברר איך אנחנו ושהיו טענות ( פרוט יבוא ) טיפל ושיפר.
את התשלום גבה רק בסיום היום האחרון.
היינו ממש מרוצות.
המדריכה שלנו בחורה חביבה בשם דיאמונד, עשתה כלל יכולתה שנהיה מרוצים. וסה”כ הצליחה. הכל היה טוב. ( לא מושלם – פרטא יבוא...אבל שום דבר לא מושלם בחיים )
אחרי הרבה דיונים בחרנו לא לקחת את המלונות שהציע גדי, אלא להזמין מלונות משלנו. לפחות ע”פ בוקינג המלונות שהזמנו טובים בהרבה מאלה שוהצעו והמחירים דומים מאוד. לזכותו של גדי אגיד שממש לא היה איכפת לו באיזה אופציה נבחר. -
אז כניראה הטיול שלנו ממש דומה. גם אני בזמנו בחרתי בגדי בזכות אותם הטיעונים. קשוב, ענה מהר, שינה לפי הרצונות שלנו. היו לי אז הרבה עיניינים ולא היה לי ראש להזמין מלונות אחרים ממה שהוא הציע לנו, קצת הצטערתי אחכ, לא משהו שהרס את הטיול.
ממש סקרנית לדעת מה לא הסתדר…
ולכל המתלבטים סעו לתאילנד!! אולי לא תאהבו אותה כמו איריס אבל מצד שני אולי ממש כן!
-
איילת
איזה כיף שהתחלת לספר!
אנחנו טסים בעוד חודש ובטוח הסיפור יעזור,
כל הקיץ אני תוהה מתי שגרירות הפורום בתאילנד יחזרו ונכנסת לפורום רק בשביל לבדוק אם צץ לו סיפור תאילנדי
.בטוחה שיהיה מרתק!
-
איזה כיף שחזרת לספר!
תמיד כשאני מייעצת אני סקרנית לדעת איך היה בסוף, מקווה שבאמת נהניתם!

מעניינת גישתך לגבי הסט-אפ של הטיול, עם המדריכה ה”גננת” והנהג… בעיני זה היה פינוק ממכר ממש! היה אצלנו רגע אחד שהלכתי עם בתי הבכורה ממגרש החניה הצמוד לאתר בו היינו לשירותים, ופתאום אני קולטת את המדריכה רצה אחרינו בבהלה, וגליל נייר טואלט בידה – “קחי”, היא התנשפה, “לא תמיד יש שם” (אגב, היה...). הרגשתי פתאום כאילו היא המטפלת בקיבוץ שלי מלפני 40 שנה, והאמת קצת התרגשתי אפילו