חלוקת שישה ימים מלאים בצפון איטליה (דולומיטים)
-
מדהים!
-
בוקר טוב
אמנם זה היה לפני כ 10 שנים אבל דפדפתי היום בתמונות מהדולומיטים אחד המקומות עם הנופים היפים ביותר שראינו.
אנחנו ישנו 3 לילות בעיירה קאנזי וממנה יצאנו לטיולים יום אחד לכיוון המרמולדה המשך עד קורטינה וחזרה דרך אראבה כל מעברי ההרים מקסימים נופים נהדרים יש מסלולי הליכה רבים. יום אחר נסענו לכיוון אורטיזי דרך עיירות והדרך ממש יפה כולל העיירה . יש מאפיה/קונדיטוריה חנויות מזכרות עיירה תיירותית לכל דבר.
-
אני לא כל כך יודעת איך לסמן על המפה ולשלוח...אבל מה שיכולה לעזור זה ככה:
תמצא בגוגל מאפס את העיירה Poza di fassa
שים לב במפה שמהעיירה יוצא רחוב בשם str.de meida (לא ממש רחוב אלא כבר נסיעה מחוץ לעיירה)
בהמשך הרחוב יש התפצלות ליד מקום בשם Malga crocifisso
בהתפצלות צריך לקחת את הפניה שמאלה לכיוון האכסניה Ta Ciajja שקצת אחריה יש את החנייה.
משם מתחילים ללכת ברגל בעליה מתונה עד לבקתת Baita Ciampia, שם נפגשים בנהר. ממשם ממשיכים ללכת שוב בעלייה עד בקתת Baita all cascate שזה סוף המסלול, שם המפלים.
תוכל למצוא את כל המקומות שציינתי פה כולל הבקתות במפה.
נשמע מסובך אבל בכלל לא, כל ההתפצלויות הן קטנות וברור לאן לפנות.
והמסלול כאמור מקסים!
אם יש לך עדיין שאלות – בכיף.
-
אכן, מחנים את הרכב ומחפשים את המסלול. אפשר להיעזר בקפלה לכיוון, כי המסלול עובר דרכה.
זו המפה של val san nicolo.
מסלולים כאלו יש בכל מקום כמעט באזור. איפה שיש לכם זמן וחשק-ניתן לטייל.
-
תודה ענקית!!

-
ברור שבדרך מקנזאיי לאורטיזיי יהיו נופים מדהימים, וגם עמק פאסה יפהפה. הנופים הסלעיים של רכס סלה, ססולונגו, ועוד המון רכסים שאני לא זוכרת את שמם מרהיבים. אני פשוט חושבת שהתוספת הלבנה של נוף המרמולדה, בייחוד עם אגם פדאיה הכחול העמוק, והסלעים והירוק זה נדבך אחד מעל (לא סתם קוראים לי פה פסגות מושלגות). אני לא זוכרת אם רואים את המרמולדה מהדרך מקנזאי לאוטיזיי. נראה לי שמבחינת הזוית – אולי לא כל כך. אולי באיזה סיבוב בעליה למעבר סלה. מצד שני, אפשר לראות את הלבן הלבן הזה גם מתצפית במעבר סלה, ליד חנות המזכרות. בעיני זה לא מספיק, ואני בהחלט מגדירה כחובת מינימום את קטע הכביש שבין מעבר סלה לבין Malga Ciapela. לא כולם חייבים להסכים, כמובן…
דרך אגב, אני לא רואה נסיעה נופית בכבישי הדולומיטים בתור בזבוז של נסיעה הלוך ושוב. זאת הגיאוגרפיה באזור, וכדי לחוות את העמקים והפסגות והמעברים המדהימים צריך קצת לנסוע בכבישים מפותלים. זה חלק מהטיול. אני מתכוונת לכבישים הקטנים המתפתלים, ולא לכבישים ה”ראשיים” יותר, שהם יפים מאוד, אבל דרגה פחות, ומכאן ההתלבטות לגבי הנסיעה לאגם בראייס.
לגבי אגם בראיס, גם אנחנו לנו באורטיזיי, וגם אני תכננתי אולי לנסוע לאגם, אבל ההתלבטות באמת קשה, כי מדובר בנסיעה ארוכה מאוד, גם בדרך המהירה יותר (בנסיעה מערבה מעמק גרדנה, וסיבוב). בסוף לא ביצענו בטיול ההוא, וכן נסענו בטיול אחר, שבו בכלל הגענו ממעבר טימלסיוך מאוסטריה, ונסענו דרך איטליה, רק כדי לחזור שוב לאוסטריה באזור מזרחי יותר. מה שמזכיר לי – נירית, מה קרה לסיפור הטיול שלך? מקווה שלא הפסקת באמצע.

לגבי מסלולים רגליים – יש אינסוף מסלולים. לא נראה לי שזו טעות להתמקם בעמק פאסה אם תעשו טיול רגלי. עוד נקודה – מהמסלולים שכן כתבת באזור אורטיזיי, התרשמתי שמדובר במסלולים מאוד סולידיים, קלים וקצרים. יש מנעד מאוד רחב של רמות קושי. הנופים המרהיבים בפסגות בדרך כלל מצריכים מאמץ גבוה יותר. אם אין לך כוח לעבור בעצמך על מאות מסלולי הליכה באתרי אינטרנט רלבנטיים אז יותר פשוט להתייעץ בלשכת התיירות, רק שיש הטוענים שעבורנו הישראלים יש צורך להכפיל את הזמן הנקוב במונחים אירופאיים...
-
מסכימה עם פסגות.
עם זאת מוכרחה לומר שבעיני יש המון נופים מרהיבים בדולומיטים ופסגת המרמולדה היא רק אחת מהפנינים האלו ואולי כי כבר ראיתי המון פסגות, היא לא “ה” פסגה, לעומת אלפים שוויצריים/צרפתיים/אוסטריים/ ואפילו איטלקיים בחלק המערבי יותר. (בתור פסגה מושלגת, לא כחלק המנוף הכללי).
לטעמי הנוף הנשגב ביותר באזור הוא מפסגת המרמולדה ומהסאס פורדוי ששם באמת יש תצפית מאד מאד מרהיבה. מפאס פורדוי אפשר לתצפת על המרמולדה גם, מהמסלול שציינתי שהוא לא סתם אחד המפוסמים באזור וגם אם עולים רק חלק ממנו או לכיוון ה piz boe. ובאמת אין הרבה תצפיות ללא רכבלים על המרמולדה.
וכמובן מאד מצטרפת להמלצה להתיעץ בטוריסט אינפו. הם הכי מעודכנים ויכלו לתת את ההמלצות הכי טוובות בהתאם למצב בשטח. לנו לוקח בערך 50% עד פי 2 באמת, תלוי בסוג העלייה..
ולגבי האשכול שלי, אני תקועה קצת בזולדן
, מקווה להמשיך בקרוב... -
תודה רבה על הארכיון היפייפה:)
-
נשמע שאת מכירה היטב את האזור:) תודה על הטיפים החשובים! אסמן לעצמי את קטע הכביש הזה ונראה אם ייצא לנו לעשות אותו.
לגבי מסלולים רגליים – אנחנו לא עושים הרבה כאלה בדרך כלל ומצד שני לא פדלעות. נראה לי מסלול קל עד בינוני ברמה של בין שעתיים לארבע שעות יכול לספק אותנו .אז כנראה שבאמת עדיף פשוט להתייעץ עם מרכז המידע לתייר.
תודה שוב על הכל,תומר
-
אם התכוונת אלי אז, רק כדי להעמיד דברים על דיוקם, אני ממש לא מכירה היטב את הדולומיטים. היינו בשנה שעברה, אם כי רוב הזמן ירד לנו גשם. ההמלצה שלי מבוססת על קריאת סיפורי טיול של אחרים, ועל דעתי האישית והבלתי קובעת בעליל.
תהנו.

-
תומר היי,
רשמת שאתה צלם,
ממליץ לך בחום לקחת חצובה יציבה, עדשה רחבה 10-20, פילטר מדורג
ושלט חוטי.
אם יהיה לך זמן צלם תמונות לביצוע טיים לאפס בשקיעה.מצ"ב הסבר לאופן צילום טיים לאפס מהמדריך האגדי תומר רצאבי
אגב, הוא השתמש גם בסליידרים.
-
מבקשת להוסיף את תרומתי הקטנה. בבולצנו כדאי ביותר להיכנס למוזיאון הארכיאולוגי כדי ל”פגוש” את איש הקרח אוצ’י מלפני 5000 שנה. זאת פשוט חוויה מדהימה.
-
תודה,
באמת התלבטתי אם לקחת חצובה או לא… יש לי אחת כבדה מאוד...
-
תודה מיכל,
אכן שמעתי על המקום,
התלבטתי אם בתור “לא חובבי מוזיאונים” שווה לנו להכנס ולצפות בו..
יש עוד משהו מעניין במקום מלבד אוצ’י? -
אשמח לעזרה בתכנון הימים בטיול...היי חברים,
האם זה נשמע הגיוני ומחולק טוב?
כל מלונות הלינה כבר סגורים ולא ניתן לשנותם, מתייעץ לגבי האטרקציות וחלוקת הימים… כאמור לא עולים על רכבלים..

יום 1 – המראה מישראל, נחיתה בונציה, איסוף רכב שכר ב10:00 בבוקר משדה התעופה ונסיעה משדה התעופה לויגו די פאסה היעד הראשון שלנו ללינה. על הדרך עוברים באזור מואנה ואגמון סורגה, נסיעה לקבלת חדר במלון בויגו די פאסה (עמק פאסה), אגם קארצה. לינה בויגו די פאסה.
יום 2 – מסלול הליכה על הבוקר בעמק פאסה בVAL SAN NICOLO, סיור קצר בעיירה קאנאזיי, לנסוע על כביש שעוקף את המרמולדה SS641 עד אגם פדאיה או עד קניון סוטוגודה, נסיעה חזרה לכיוון מעבר סלה, הגעה לאורטיזי וקבלת חדר במלון באורטיזי, סיור באורטיזיי בערב. לינה באורטיזיי.יום 3 – סיור בעיירה אורטיזיי בבוקר,מסלול ב - Str. Val d'Anna או מסלול הליכה – panaraida ב- val gardena, Santa Cristina,Cascata Waterfall - Trevela. או טיול בשמורת טבע Parco Naturale Puez Odle. לינה באורטיזיי.
יום 4 – עוזבים את אורטיזיי אחרי 2 לילות ונוסעים לבולצאנו כמה שעות סיבוב בעיר(אולי מוזיאון עם איש הקרח אוצ’י), אגם טובל. לינה באגם טובל.
יום 5 – יציאה מאגם טובל דרומה לכייון מסטרה.על הדרך- אגם טנו, ריבה דל גארדה, אם נספיק גם מלצ’זינה/סירימיונה. הגעה ולינה במסטרה.
יום 6 – יום שלם בונציה. לינה במסטרה.
יום 7 – טיסה חזרה לישראל על הבוקר.
דברים שהיינו רוצים לשלב בטיול אך כנראה לא נשלב :
אגם בראייס, מעבר פורדוי, העיירה ברסנונה, מרחצאות TERME DOLOMIA בפוזה די פאסה, מראנו, העיר ורונה.
-
אני תוהה באיזו שעה אתם בד”כ יוצאים בבוקר. זה רלבנטי לגבי ההספקים ואולי גם סדר הדברים. למשל, ביום 3, הדבר הראשון שכתוב הוא סיור באורטיזיי. כדאי לברר מתי בדיוק החנויות פתוחות (ולהביא בחשבון שנדמה לי שיש שעות סגירה בצהרים). אם החנויות נפתחות רק ב-10 בבוקר, ואילו אתם משכימי קום אז בהחלט תוכלו להספיק איזה מסלולון טבע לפני הסיור באורטיזיי.
ועוד לגבי יום 3: 2 המסלולים שבקרבת אורטיזיי אמורים למיטב זכרוני להיות די קצרים, כך שיכול להיות שאפשר גם וגם, אם כי אני מוכרחה לומר שכן הייתי עושה מאמץ להגיע למעבר פורדוי, אם נירית ממליצה שם על מסלול מאוד נופי, כי שני המסלולים שציינת הם אולי נעימים ביער, אבל לא נותנים תחושת נוף פתוח כמו שהבנתי מנירית שיש בפורדוי. אפשר להגיד שהם לא מנה עיקרית אלא מנה ראשונה או קינוח. אם אני מניחה שמעבר פורדוי הוא כן מנה עיקרית, אז סה”כ הוא לא רחוק כל כך מאורטיזיי. אפשר להשחיל אותו ביום ההגעה לאורטיזיי, אם יהיה לכם הספק טוב, או ביום 3.
ד.א. לגבי מפל טרבלה, אפשר לחנות בקאסה טרבלה ולראות אותו בהליכה של דקה וחצי, כך שאפשר להשחיל את זה בדרך אל או מ...
בכלל, יכול להיות שעוד יישאר לכם זמן בחלק מהימים, ואז כדאי שתוך כדי תנועה תחליטו להכניס עוד אתר וכך יתפנה זמן. כדאי לדאוג שיהיו מספיק אפשרויות. גם למשל ביום של בולצאנו – יכול להיות שאפשר להכניס עוד אתר אופציונלי.
-
אישית, ביום 2 הייתי מוותרת על המסלול בעמק פאסה , הסיורים בעיירות קנצאי ואורטיזיי ובמקום זאת עושה מסלול רכוב כפי שמופיע במפה. עם אפשרות לעשות מסלול קצר בפורדוי, קניון סוטוגודה או סלה. בשני המעברים יש מסלולים יפים מאד לא פחות מזה של עמק פאסה. מסלול בגרדנה ייתן חוויה די דומה. לעומת זאת נסיעה בכבישי הדולומיטים על המעברים שבהם-ייחודי מאד לאזור הזה ובאמת חבל לפספס. בכל מקרה, אם נוסעים לאגם פדאיה כבר מאד מומלץ להגיע לפאס הסמוך. כמה תצפיות עם נופים מהממים. וכמובן לתצפיות בייחוד על המרמולדה תקוו למזג אוויר עם ראות טובה…
בעיירה אורטיזיי ועמק גרדנה תטיילו ביום הבא.
-
אנחנו קמים מוקדם, מבחינתי כבר ב8 לצאת למסלול.
לגבי מעבר פורדוי תזכירו לי בבקשה- המסלול שם הוא מסלול רגלי ללא צורך ברכבל? אגב- היכן מחנים שם את הרכב?
מפל טרבלה באמת כזה קצרצר? אפשר בדרך לאורטיזיי לעצור שם על הדרך ?
כמובן שדברים ישתנו תוך כדי תנועה ובהתאם כמובן למזג אויר.
תודה ענקית לך:)
-
מסלול רכוב את מתכוונת ברכב כמו המסלול שהצעתם לי מלכתחילה? סביב המרמולדה? ופשוט לעצור בדרכים בנקודות יפות? ובאחת הנקודות לעשות מסלול הליכה?
המסלול בפורדוי אמרת שניתן לעשות אותו ללא רכבל?
תודה ענקית על העזרה!!
-
כן, אבל זהו מסלול די ארוך. מה שהייתי עושה, פשוט מתחילה ללכת בערך שעה או לפי הזמן שיש לכם. להנות מהנופים ולחזור. אנסה להיזכר איזה מסלול עשינו בסלה.