עזרה דחופה, ביטול מסלול לרוקים הקנדיים
-
שלום,
ההורים שלי נמצאים כרגע בסן פרנסיסקו אצל משפחה ותכננו לצאת לטיול של שלושה שבועות לרוקים הקנדיים בסוף השבוע. עקב גל השריפות הם נאלצים לבטל גם מבחינה בטיחותית וגם בגלל שבשבועיים הקרובים עדיין לא יהיה ניתן לראות ולנשום בגלל העשן. האם מישהו יכול להמליץ על אופציה חלופית בסגנון דומה (טיול טבע ברכב, נופים, ללא הרבה הליכה)? הם לקחו בחשבון את אלסקה, אך חוששים שכל המבטלים יגיעו לאזור, מה גם שזה יהיה מאוד יקר מבחינת מלונות ברגע האחרון.
תודה
-
שלום,
הרעיון הראשון שעולה לי – טיול יפה בחופי מדינת אורגון + מדינת וושינגטון.
בחופי אורגון אפשר לעשות טיול טבע ברכב, הנסיעות יפיפיות, עם עצירות לתצפיות, הליכות קצרות לחופים היפים, עיירות מקסימות (אפשר לקחת סיור לצפיה בלוויתנים), ביקור בפורטלנד (עיר מגניבה לדעתי), איזור הטבע שסביבה (מפלים וכו׳)
במדינת וושינגטון – פארק אולימפיק הנהדר (גם אם אפשר לעשות הליכות קצרות ותצפיות), סיאטל, ועוד פארקים לאומיים (ריינר, בייקר, ועוד)
** אני לא יודעת אם יש שריפות באיזורים האלה, כדאי כמובן לבדוק לפני שמתחילים לתכנן.
לדעתי זה יכול להיות טיול מדהים ממש, חופי אורגון מיוחדים מאוד, וושינגטון מדינה יפיפיה.
טיילנו הרבה בצפון אמריקה ושני האיזורים האלה הותירו בנו רושם עמוק מאוד – הרבה גם בזכות התושבים, עוד לא החלטנו מי יותר נחמדים – האורגונאים או הוושינגטונאים

גם הרוקיז הקנדיים מאוד יפים כמובן, ושונים (הרים גבוהים, אגמי טורקיז וקרחונים)
אבל אנחנו דווקא נהננו בהם קצת פחות (בעיקר בגלל עומס האנשים)
-
נשאלת השאלה מה תוואי המסלול שלהם בכללי החל מסן פרנסיסקו?
האם כביש 101 על החוף הפסיפי צפונה מסן פרנסיסקו לא יכול להוות מוצא צפונה?
אפשר אולי לטוס לפורטלנד אורגון ולהתחיל ממנה.
מוני
-
מוני כרגיל עם נקודות מצוינות –
האמת שגם צפון קליפורניה יפה מאוד!! במיוחד איזור שמורות הרדווד.
אם יוצאים מסן פרנסיסקו אז מסלול לאורך צפון קליפורניה, אורגון וטעימה מוושינגטון יכול להיות נהדר גם כן!
(הרחבתי יותר על וושינגטון מתוך מחשבה שהשמורות ההרריות אולי יהוו איזשהו תחליף לרוקיז, אם כי כמובן שהן שונות.)
אגב הכותב לא ציין האם טיילו כבר בקליפורניה, אבל אם לא – אז אפשר לבנות טיול של קליפורניה (ואולי אורגון) שגם יהיה נהדר ומלא בנופים (**לא יודעת מה מצב השריפות בקליפורניה..)
-
קשה מכאן לקבוע היכן בצפון קליפורניה ניתן לעבור אבל ברור שצפונה של המדינה ולא רק שם על הפנים, כך שלא הייתי נשאר בה, על פי מיפוי השרפות נראה שה-101 צפונית מסן פרנסיסקו לא נגוע,אבל אולי אני טועה.
בכל מקרה לצאת בטיסה לאורגון וממנה לקיים את אורגון וושינגטון זה מה שאני הייתי עושה.
מוני
-
מה לגבי ילוסטון וגליישר?
-
תודה, הועבר. נדמה לי שבילוסטון היו.
-
קצת באיחור (אני גם בחופשה בחול עם זמינות נמוכה לאינטרנט),אבל תודה רבה לך ולמוני, המידע הועבר ובהחלט נלקח בחשבון. מקווה שיצליחו להתייעץ איתכם בעצמם...