רואד טריפ הליפקס נובה סקוטיה לSaguenay- St.Lawren
-
הי !
אנחנו מתכננים להתחיל לסוע ברכב מהליפקס (נובה סקוטיה) לכיוון Saguenay- St.Lawrence Marine Park . נשמח לכל המלצה לגבי מקומות יפים בדרך, אוכל ומקומת לישון שם ובדרך

-
כמה ימים יש לכם? באילו תאריכים?
האם תבקרו גם בנובה סקוטיה? עיירות מסביב להליפקס וקייפ ברייטון?
-
אני אניח שכבר אתם אחרי הטיול בנובה סקוטיה ויוצאים לכוון קוויבק.
הדרך עוברת, כמובן, בניו ברונסוויק. אינני יודע כמה זמן מוקצב לכם עד להגעה לסאגני ואצא מנקודת הנחה שאין מגבלת זמן. אתם תבחרו מה לעשות במסגרת מגבלת הזמן שכן קיימת.
הייתי נוסע צפונה ועובר את הגבול לניו ברונסוויק באיזור מונקטון ופונה לכוון מפרץ פאנדי. באיזור זה ישנן מספר עצירות מומלתות, כאשר הראשונה ביניהן היא לדעתי ממש עצירת “חובה”:
- Hopewell Rocks. המקום נמצא די קרוב למונקטון. חשוב לשריין את רוב היום למקום על מנת לבקר בו הן בשיא הגאות והן בשיא השפל, אז אפשר לרדת ולטייל על החוף.
- מערבה יותר נמצא ה- Fundy National Park ליד העירה Alma. מדובר בנסיעה של שעה בערך מ- Hopewell Rocks על הכביש שליד המפרץ.
- עוד מערבה ניתן לבקר ב- Fundy Trail ובמערות St. Martin, ובהמשך לעצור בעיר הגדולה של ניו ברונסוויק, Saint John.
כביש 2 ממשיך לכוון צפון. בדרך ישנה עיר הבירה של ניו ברונסוויק, פרדריקטון. זו עירה די קטנה ואפשר להקדיש לה כמה שעות. קצת אחריה מגיעים למוזיאון אויר פתוח בשם King’s Landing. אני נהניתי מביקור במקום של מספר שעות. בהמשך, אפשר להכנס לראות את המפלים ב- Grand Falls, ולבסוף מגיעים לאיזור Edmundston.
משם, הייתי ממשיך קצת מזרחה על החלק הצפוני של ניו ברונסוייק ועובר על הגשר לקוויבק, לחלק הדרומי של חצי האי גאספה. מכאן, אם יש מספיק זמן, אפשר להקיף את חצי האי בנסיעה מזרחה. זהו איזור יפה עם מספר פארקים לאומיים. נוף של מים והרים.
אם אין זמן, אפשר לחתוך צפונה ולחצות את חצי האי. מחלקו הצפוני יש לקחת מעבורת לכוון הגדה הצפונית של נהר סיינט לורנץ. יש מספר אתרים לכך, ובירידה מהמעבורת, המשיכו לסאגני. לדעתי, המעבורת שאני לקחתי (בכוון ההפוך לשלכם) מ- Trois Pistoles ל- Les Ecoumines תהיה הנוחה ביותר, שכן משם הנסיעה ל- Tadoussac ולפיורד של סאגני יחסית קצרה. מצד שני, לוח הזמנים שלה פחות טוב משל המעבורת מ- Riviere De Loupes.
-
לגבי לינות, אני נהניתי מלינות ב- B&B בנובה סקוטיה, ניו ברונסוויק וגם במקומות מסוימים בקוויבק. אשמח להמליץ אם תחליטו ללון באותם ישובים בהם אני לנתי.