מרכז אמריקה באוטובוסים ?
-
שלום לכולם,
אני מתכנן לטייל ממקסיקו לכיוון דרום עד לקולומביה(כולל) : מקסיקו, בליז, גואטמלה,הונדורס, אל סלבדור, ניקרגואה, קוסטה ריקה , פנמה וקולומביה .
אני רוצה לדעת האם אפשרי לעבור את כל המדינות האלה ובין הגבולות בתחבורה ציבורית ? מה המסלול שכדאי לעשות ? מה המחירים ? ומה מידת הסכנה במעבר בין הגבולות ? ( אולי עדיף טיסות ?)
תודה רבה
-
מחירים אין טעם לפרט – כמה סנטים או דולרים בודדים, ולרוב מתיירים לוקחים עוד קצת יותר
בלי ספרדית קצת יותר קשה בתחבורה ציבורית – הטרמינלים לפעמים נמצאים במקומות לא מוסדרים ולא סימפטיים, יש צורך בהחלפות מוזרות (חנייה מאובקת, משם עוד אוטובוס לגבול, הליכה, ואן לעיר הבאה, טרמינל בשוק וכן הלאה.)טיסות זו לא אופציה אם אתה רוצה לעבור בכל המדינות
יש שירותי אוטובוס לתיירים שהם האופציה האמצעית – לדעתי טיקה בוס וקינגס קווליטי (אם מישהו יכול לאשר שהם עדיין קיימים)
-
הכל אפשרי באוטובוסים, למעט מפנמה לקולומביה. שם תצטרך לעשות את החלק של הדאריאן גאפ בסירה או טיסה.
מה המסלול? מצפון לדרום או להפך. תלוי כמה זמן אתה מתכנן לטייל, בשביל לקבוע מה הגיוני, וכמה טוב אתה רוצה לראות כל מדינה או שמא רק לחצות אותה.... . יש מעברי גבול יותר סימפטיים ויש יותר מבולגנים. .
-
אפשר לקבל פרטים לגבי האוטובסים לתיירים ? מה המסלולים שהם עושים ? האם זה בטוח ? ומה המחירים שלהם ?
-
המסלול הוא מצפון לדרום ( ממקסיקו ועד קולומביה כולל) ויש לי הרבה זמן ( מינואר עד אוקטובר ) , הייתי רוצה לראות כל מדינה אבל להימנע מאיזורים מסוכנים .
מה אתה ממליץ לעשות ? מאיזה איזורים ומעברים עדיף להימנע ? האם יש לכם עוד מידע על האוטובוסים לתיירים או דרך בטוחה לעבור בין המדינות ?
-
יש מספר חברות כמו קינג קוואליטי, ניקה אקספרס, הכי ידועה טיקה באס , ועוד שמשרתות קוים בינ"ל. הם לא מוגדרות לתיירים, אבל הרבה מהמשתמשים יהיו תיירים. הרבה פעמים הם נוסעות מערים ראשיות לערים ראשיות. לא בטוח שבטיול באורך שלך הם יהיו ככ יעילות. כי אם תבנה כל מדינה נכון בטיול תוכל לסיים קרוב לגבול ולהגיע בתחבורה מקומית. יש גם הוסטלים שעובדים עם שאטלים בינל שיגיעו אותך למשל ממקומות מסוימים בגווטמאלה להונדורס או מניקרגואה לגווטמאלה בשאטל וכ'ו.
לגבי אזורים מסוכנים אפשר להרכיב רשימה די ארוכה ורצוי להיות מודע לה. וגם אזורים שלא יסומנו, זה לא אומר שהם בטוחים. לעיתים נוכחות תיירים במקום תגרור פשע. אתה צריך לנסות להתמקד בהתנהגות שתמזער בעיות. זה לא יבטיח לך כלום.. אבל יכול מאוד להיות שתיירים אחרים פשוט יהיו טרף קל יותר..
בגלל שיש לך הרבה זמן הייתי ממליץ לך להתעדכן בדרך, לגוון לך את הטיול, לפי מה שתמצא יותר מעניין. אם אין לך ספרדית הייתי מציע לך ללמוד קורס קצרצר איפה שהוא בתחילת הטיול.
-
כתבת נכון? מינואר עד אוקטובר? כלומר תשעה חודשים
זה המון זמן, וזה כבר מעבר לטיול, זה כמעט לחיות בכל מדינה.
כל תשובה שתקבל פה תהיה כמעט מיותרת, בגלל הזמן שתשהה שם תוכל לקבל מידע יותר ומדויק ונכון לכל מקום, אין טעם לתכנן משהו עכשיו שעלול להשתנות לאחר כמה חודשים
בכל מקרה באורך טיול כזה עלות נסיעות תהיה שולית מאוד (סתם להשוואה, פעם עשיתי את כל מרכז אמריקה הלוך חזור מהיר בפחות מחודשיים)