ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

פארק הלאומי ציון- האם לוותר?

פורום צפון אמריקה
    15
    23
    6650
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • דנוש60
      דנוש60 נערך לאחרונה על ידי

דבר ראשון רוצה להודות לחברי הפורום הנפלא הזה, 

אני שואלת המון שאלות בזמן האחרון ועונים לי תמיד לעניין ומאוד עוזרים לי אז שוב תודה רבה.

אז ככה- אני מתלבטת אם כדאי לנסוע לציון נשיונאל פארק… מפחדת שאולי זה יאכזב. קראתי תגובות לכאן ולכאן ובמסלול המקורי הוא נמצא אבל אין בעיה לותר עליו.. אנחנו מאוד אוהבים טבע! ונגיע אליו אחרי שנטייל ברוקיז הקנדיים, גליישר פארק וילוסטון כך שמבחינת נופים הוא מאוד שונה, וממש אהבתי את הרעיון של מסלול הליכה במים אבל תגובות שונות של אנשים שקראתי גורמות לי לתהות האם כדאי בכל זאת לותר עליו? 

אשמח לשמוע את דעתכם 

תודה רבה מראש

דנה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • IM
        IM נערך לאחרונה על ידי

כל מי שיכתוב לך – אל תוותרי – פארק מדהים – צודק 

וגם – כל מי שיכתוב – תוותרי – לא שווה – גם כן צודק !

לאהוב , להתלהב, להנות , ממקום מסוים – זו חוויה סובייקטיבית ותלויה בהמון גורמים ( מזג אויר, עם מי טיילנו , עונה בשנה , הילד בדיוק לא הרגיש טוב והיה סיוט , היה חם או קר , הרגל כאבה לי ,,,, וכן הלאה ) 

בטיול הראשון שלי לארה’ב  הייתי צריכה לבחור גראנד קניון או יוסמיטי – אחד משניהם . בחרתי בגראנד קניון . בדיעבד – המקום שהכי פחות אהבתי מבין כל אתרי הטבע שהייתי עד היום . ליוסמיטי הגעתי בטיול אחר – אחד מהמקומות היפים שהייתי .לא מצטערת על הבחירה . צריך להיות שם כדי לדעת . 

מה שלא תבחרי – שיהיה לך טיול מהנה ומוצלח .

וכן – אני מאוד ממליצה על ציון . אפילו ששם באמת כאבה לי הרגל ובקושי הלכתי . אחד המקומות היפים . 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • meir1910
          meir1910 נערך לאחרונה על ידי

לוותר או לא לוותר זו תמיד בעיה בארה”ב. תמיד צריך לוותר על משהו.

לגבי הפארק עצמו – אני בין אלה שיאמרו לא לוותר !!!

אבל כעת חסר לי מידע כדי לענות בהתייחס לשיקולים נוספים.

מאין תגיעו ? מוגאס  מכוון דרום ? יום הלוך וחזור ?

מכוון מזרח ? על כביש 9 ?

אתם ממשיכים מפארק ציון לברייס ?  או הגעתם מברייס או מפייג ?

אשמח להתייעץ יחד בכפוף למידע נוסף.

ספציפית לשאלה – לא לוותר !!!

• bhev
            bhev נערך לאחרונה על ידי

הטיול שאת מספרת שאת עושה עשיתי לפני 6 שנים אחד לאחד בספטמבר.

אני טיילתי בציון זה אחד המקומות היפים ויש בו הרבה יותר מרק מסלול במים. מה שמוזר לי זה שלא הזכרת את ברייס כמקום שממנו תגיעי או תבקרי, לדעתי ברייס זה אחד המקומות הכי יפים בארצות הברית והוא במרחק שעה נסיעה מציון.

בנוסף עוד המלצה אם את עושה הכל ברכב תעצרי בפארק Waterton שנמצא על גבול ארצות הברית קנדה ממש ליד גליישר.

• karnielr
              karnielr נערך לאחרונה על ידי

העניין בציון הוא ממש לא רק המסלול במים...(גילוי נאות – לאחר ארבעה ביקורים שם טרם הספיקותי לעשות את המסלול הפופולרי הזה...). הבעיה בפארק הזה היא שיופיו ניגלה רק להולכים בו ולא לנוסעים דרכו באוטו. כלומר, אם אתם מההולכים – כדאי. אם לא, אפשר לוותר. 

• imeshy
                imeshy נערך לאחרונה על ידי

למתי הטיול שלכם מתוכנן?

פארק ציון לא היה מהמרשימים שבילינו בהם. במיוחד בספטמבר – כבר לא יהיו הרבה מים.

מצד שני – יש בו שני מסלולים שנחשבים למרשימים במיוחד

the narrows -הליכה (קצת ארוכה) במים בקניון צר ויפה

angels landing – טיפוס לנקודת תצפית מרהיבה. לא מתאים לילדים קטנים ולבעלי פחד גבהים.

אם המסלולים הללו מתאימים לכם – נהדר.

אם לא – בעיני מה שיש לציון להציע נופל מחבריו הפארקים האחרים.

• all taken
                  all taken נערך לאחרונה על ידי

מה יש בפארק הזה שאמרת (waterton)– אשמח לשמוע ולראות Smile

• ayeletback
                    ayeletback נערך לאחרונה על ידי

אמח מאוד אהבתי את פארק ציון

יותר מברייס יותר מהגרנד קניון.|
                    עניין של טעם וריח

• adivelednizki
                      adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

אנחנו ממש אהבנו את פארק ציון והוא היה הפתעה לטובה מבחינתנו , כי ציפינו בעיקר לביקור בברייס ושילבנו את ציון ככה על הדרך ובלי ציפיות גבוהות כמו מברייס. 

בגלל הזמן הקצר והחום הכבד ששרר והעובדה שהיינו עם ילדים קטנים יחסית, עשינו בו בעיקר תצפיות ולא מסלולים ועדיין אני מרגישה שנהנינו שם מאוד ואפילו רוצים לחזור להשלמות בהזדמנות. 

הדבר היחיד שהעיב היה באמת החום ( שבברייס לא הורגש בגלל הגובה ) אבל אנחנו היינו באוגוסט,  שהוא גם חודש עם עומס מבקרים ,ואני לא יודעת איך שם בספטמבר. 

בכל מקרה, לא הייתי ממליצה להוריד אותו אם אתם כבר באזור, כאמור, אנחנו ממש אהבנו,

וכמו איילת , אף יותר מאשר את הגרנד קניון .

עדי 

• bhev
                        bhev נערך לאחרונה על ידי

קודם כל זה המקום שבו ראיתי דובים שחורים בטבע לראשונה, וזה עוד אחרי שהייתי ברוקיז שבוע וכל פעם הריינג’רים סיפרו לי שהדובים בדיוק היו פה.

בגלל שזה פארק שהוספנו תוך כדי טיול, עשינו רק את המסלול של red rock canyon אבל יש שם גם אגמים ועוד מספר מסלולים.

מה שהיה טוב בפארק זה שיש כמה מקומות של משטחים בלי עצים שהדובים אמורים לעבור בהם בשביל להגיע להרים ולהתכונן לתנומת החורף, ובדרך יש להם שיחים של פירות יער שזה מזון שהם אוהבים לאכול. בנוסף יש שם שדה מרעה שלם שנמצאים בו איילים ולשמוע אותם בבוקר או בלילה מוקדם זאת חוויה.

אבל עכשיו נכנסתי לאתר שלהם וכתוב שהמסלול שאנחנו עשינו סגור, אבל יש מספר מסלולים אחרים שפתוחים.

מה שהכי נראה לי רלוונטי לפארק הזה הוא שבדרך שבין הרוקיז הקנדים לגליישר והנסיעה מבאנף כאשר עוברים בכביש 40 (כביש בתוך שמורת טבע יותר יפה מהכביש המהיר) היא כ-4 שעות ובפארק הזה אפשר להגיע לנוח ומשם להתחיל על הבוקר את הטיול לגליישר. שהוא פחות משעה נסיעה.

• דנוש60

תודה רבה לכל מי שטרח וענה לי.

אין ספק שכל אחד מכל עזר לי מאוד.

בעקבות התגובות החלטנו לא לוותר על פארק ציון, ישבתי וקראתי על מסלול angels landing ולמרות שהוא מאתגר אנחנו מאוד התלהבנו ממנו ונגיע לציון על מנת לעשות אותו (אנחנו בכושר שיא!)

בנוסף החלטנו להוסיף את ברייס קניון, באמת חבל לוותר עליו אם אנחנו כבר באזור ומשם יום למחזרת נמשיך כבר לציון נשיונל פארק.

לגבי ווטרטון- לא פוסלת! אני צריכה לקרוא קצת יותר ולהבין מה בדיוק יש שם אבל התיאור של הדובים החשופים ממש שובה את ליבי ואם יש סיבה שנראה לי שכדאי לנו להיכנס לווטרטון זה בשביל הדובים, הבעיה היא שבטח צריך להקדיש יום שלם לפארק.. ומתחיל להיות לנו לחוץ מבחינת ימים, למרות שעוד יום אחד לא יהרוג אותנו חח 

• bhev
                            bhev נערך לאחרונה על ידי

כמו שרשמתי מעל, אם את נוסעת מהרוקיז לגליישר פארק, ווטרטון נמצא בדרך.

אנחנו הגענו לווטרטון בערך בשלוש-ארבע אחרי צהריים, ובבוקר מוקדם בסביבות חמש כבר היינו על הרגליים לשמוע את האיילים ולנסות לראות עוד פעם דובים.

משם המשכנו לגליישר.

*הכביש שנסענו בו לראות את הדובים היה הכביש לכיוון המסלול של red rock אז השאלה האם המסלול עצמו סגור או כל הכביש אליו.

ההמלצה הכי חשובה זה תמיד להיכנס לריינג’רים ולשאול על החיות ועוד דברים שיש לעשות כשמגיעים.

נ.ב

נורא מלחיץ אותי שבשביל הדובים תבואי לפארק שאם לא תיראי שלא תתאכזבי

• דנוש60

תודה רבה לך Smile

האמת שדווקא ווטרטון ממש משתלב לנו במסלול והמסלול אפילו יוצא הגיוני יותר כך שאני ממש שמחה שהסבת את תשומת ליבי לגביו.

ולא, לא נורא אם לא נראה דובים, אני רק רוצה להגדיל את הסיכויים שלנו לראות ואם זה משתלב לנו על הדרך אז בכלל מצויין, אבל לא נבוא עם ציפיות בשמיים.

• keves160
                                keves160 נערך לאחרונה על ידי

דובים זה עניין של מזל. אנחנו לא ראינו ולו צל של דוב בווטרטון, רק בג’ספר ובבאנף, ומרחוק גם בגליישר. מצד שני, בילוסטון שגם בו לא ראינו שום דוב, היו תצפיות של שני דובים יום קודם לכן. 

בקיצור, לא הייתי משנה מסלול רק בגלל שמישהו ראה דוב בפארק X. זה באמת עניין של מזל ולאורך המסלול שלכם יש מספיק מקומות שבהם יש סיכוי לדובים. 

• imeshy
                                  imeshy נערך לאחרונה על ידי

מדריך מעולה למסלול angels landidng

• גדליהו מהגרעין
                                    גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

למרות שהחלטתם כבר מה לכלול.

אני לא מחסידי ציון, גם אחרי שני ביקורים שם. אבל וכמו שנאמר- לא ממש עשינו הליכות ארוכות שם, ואין ספק שזה חסר. בווטרטון היינו ומאוד אהבנו. עשינו הליכה אחת יותר ארוכה ( חצי יום) ואת נסיעות הנוף וראינו דובים ומוסים.

תהנו

• עמיחי13
                                      עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

יהיה מעניין אם מישהו פעם יעשה מחקר לגבי איך נקבע מסלול החומוס.

משום מה פארק ציון נכנס לקאנון, למרות שאותי בכלל לא הרשים (אבל גם לא עשיתי את מסלול אנג’ל לנדינג אז זה בעירבון מוגבל).

מצד שני סדונה הנפלאה, והפארקים מסביבה לא נכנסו לקאנון. וזה אחד המקומות שאני הכי אוהב. לדעתי מטיילים שמתכננים להשקיע זמן בפארק ציון יעבירו את ההשקעה לאזור סדונה לא יצטערו.

• daliao
                                        daliao נערך לאחרונה על ידי

לדעתי ברייס קניון יותר מעניין ואם יש זמן, לנסוע לפייג’ ואנטילופ קניון המדהים וה-horse shoe

• karnielr
                                          karnielr נערך לאחרונה על ידי

בזאת אני מצהירה שכאשר ביקרתי לראשונה בפארק ציון מסלול החומוס עוד לא נוסד. אבקש להוציא אותי מההכללה הקצת מתנשאת הזאת. 

• dhz
                                            dhz נערך לאחרונה על ידי

לא קראתי את כל התגובות, כך שיתכן ואחזור על מה שאחרים כתבו.

לדעתי, הביקור בפארק ציון כדאי ואורכו תלוי בכם, באלו קטעי הליכה תחליטו לעשות בפארק.  הביקור הראשון שלי בפארק היה ללא קטעי הליכה ארוכים או קשים (וגם לא ידעתי אז על כל האפשרויות להליכה בפארק), והוא הסתיים לאחר קצת יותר מחצי יום.  הפארק יפה, אבל לא היה מאד מרשים בביקור זה.

בביקור נוסף, מספר שנים מאוחר יותר, טיפסתי למעלה (אם כי לא עליתי ל- Angel’s Landing) והביקור היה מענין יותר.

בכל מקרה, השאלה היא תמיד מה לוח הזמנים של הטיול ומה החלופה לביקור בפארק ציון.

למשל, אני ממליץ יותר על ביקור בברייס קניון על פני הביקור בפארק ציון, היות וברייס קניון יותר יחודי.  אם הבחירה היא בן שני הפארקים הללו, אז הנה התשובה.

בכל אופן, בלי להבין את ההתלבטות והחלופות לעומק, אי אפשר לתת תשובה..

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון